הייתי המומה.
הספקתי בכמה שעות: לברוח מהווילה היוקרתית שלי, לחזור לווילה, לברוח עוד פעם, להסתנן לתוך מכתש-כחול-גדול, לפגוש שני ילדים, להיתפס בידי חיילים, לדעת שמחפשים אחריי, להציל אותי, להבין שהמציל שלי הוא מטפל לתינוקות שמסתובב בלילה ב3 בבוקר ומסנוור אנשים עם פנס, ואז לרוץ אל עבר הכביש הסואן, ולהיכנס למונית אל עבר דירה כלשהיא, עכשיו תוסיפו את זה שנראיתי כמו אסון טבע מהלך, הייתי מלאה בוץ וענפים בשיער. אבל מדי פעם כשנחתי הם הסתדרו להם, זה היה מוזר אבל לא התווכחתי.
רצנו אל עבר הכביש הסואן, וחיכינו בקור למונית. כשהיא הגיעה, אורג'ון ביקש להגיע אל איזה רחוב כלשהוא ואמר לנו שזה ביתו. הייתה שתיקה לכמה דקות. מדי פעם הנהג הביט מבטים חושדים בנו, בעיקר בילדים שישבו לידי.. הם היו מזיעים, מכוסים ענפים, בוץ, חול ועוד הרבה אחרים. היה לי מזל שהייתי לידם, אחרת הייתי מרגישה מכוערת, אבל כן, לצידם- הייתי יכולה גם להיות מלכת היופי.
"אני מאט, מי אתם?" אמר הילד עם השיער החום הבהיר והחולצה הירקרקה, עם תמונה של 3 מסטיקים ורישום "המסטיקים הטובים ביותר!". כמו בפרסומת, הוא הוציא קופסאת מסטיקים ואכל אחד. כשראה שאנחנו מתבוננים בו, הוא אמר "אה..מסטיק?".
חוץ מארג'ון והנהג כולנו אכלנו מסטיקים. כשהייתי ליד ארג'ון הרגשתי מעט מפוחדת, כאילו.. אני כמעט בטוחה שראיתי אותו יורה קרן אור כלשהיאת אל עבר האנשים, אבל העדפתי כבר להיות איתו מאשר עם הגמד הקטן ליד המכתש. "אני ג'ן"-"אני ג'ייקוב" אמרנו אני וג'ייקוב ביחד, צחקנו. הייתי בטוחה שהוא הסמיק קצת, אבל גם אני הסמקתי. מאט התסכל עלינו ובפנים הייתי נשבעת שהוא התפוצץ מצחוק. "גם אני בן 13" אמר ג'ייקוב, ואני הנהנתי בהסכמה, "Me too" אמרתי.
"מה הסיפור של זה בכלל? למה המכתש זהר בכחול? למה חטפו אותנו? למה-" אמר ג'ייקוב, אך עצר כשמאט דרך לו על הרגל- בכוונה. הוא נזף בו בפנים על מנת שישתוק, ג'ייקוב הסתכל ורואה שגם אורג'ון תוקע בו מבט נוזף.
המונית עצרה, לא הייתי בטוחה אם בגלל שהיא הגיעה או שמעה.
"אתם משוגעים על כל הראש. אבל לא כזה אכפת לי, אני כאן רק בשביל הכסף" אמר האיש וביקש מאורג'ון את הכסף, אורג'ון נתן לו ויצאנו החוצה. היה גשם ורוח קרה.
"לאן הגענו?" שאלתי, "אל הבית שלי. ובינתיים, עדיף שגם תישארו כאן" אורג'ון אמר. במקרים רבים לא הייתי נכנסת לבתים של אנשים שפעם אחרונה ראיתי אותם לפני... 12 שנה? אבל עכשיו היו כאן שני מקרי חירום- גם היינו חייבים להירגע וגם הסתובבו איתי שני ילדים שנראו זוועה.
נכנסו לבית של אורג'ון, עליתי עם אורג'ון במדרגות. מאט וג'ייקוב היו מותשים ולכן עלו במעלית. "דעי לך שאת מאוד כשרונית. ניחנת בכוחות רבים" אמר לי. באמת שלא הבנתי על מה הוא מדבר, אז רק מלמלתי משהו שאני מניחה שנשמע כמו "אממ" והנהנתי.
כשהגענו ללמעלה, מאט וג'ייקוב חיכו לנו שם רטובים.
ארג'ון פתח את דלת הדירה שלו, ונכנסנו.
הדירה שלו הייתה מרהיבה ביותר, שלוש ספות היו באחד החדרים, מולן הייתה טלוויזית פלזמה גדולה. המשכנו וראינו את המטבח, שולחן גדול לככמעט 10 איש ניצב במטבח, מקרר בגודל של מה שהיה בביתה של ג'ן (וזאת אומרת שהוא היה ממש גדול), כיריים וגז. הם המשיכו אל עבר מסדרון שהביא אל שלושה חדרים, "בחדר השמאלי, החדרון של הבנים. אני והבנים נישן שם. את תשני בחדר הימני".
הפחידה אותי המחשבה שאני אישן שם לבד, הדלת הייתה סגולה, של הבנים הייתה תכולה. הסתכלתי קדימה וראיתי דלת לבנה רגילה, מאט צעד לשם ולפני שפתח שאל "אי אפשר לישון שם?", הוא פתח את הדלת, ולא יכולתי שלא להתפקע מצחוק. אלה היו השרותים, "אני מניחה שהוא יכול לישון שם, לא?" צחקתי, גם ג'ייקוב ומאט צחקו מעט, ארג'ון חייך, אך מיד הרצינו פניו "לא יקירתי. אני חושש שלא" הוא אמר.
נחנו על הספות, בהנחה שהיום זה כבר מחר. לאחר מכן אכלנו קצת, המקרר של ארג'ון היה מפוצץ, כמו אצלי בבית כשאמא שלי דואגת שיהיה חסר.. שתיתי שוקו ואכלתי כמה מעדנים, זה הזכיר לי את הבית. טלטלתי את ראשי על מנת להפסיק את המחשבות הללו על הבית, ידעתי שאני לא אחזור לשם, והאמת שגם לא כלכך רציתי.
הבנים טרפו את האוכל, הם כל הזמן מילאו את צלחתיהם באוכל עד שלא ראיתי כבר מה הם אכלו. עמדתי במשימה של להביא להם בגדים נקיים וטובים שמצאתי אצל ארג'ון, ודאגתי גם לסרק להם את השיער (ג'ייקוב לא אהב את זה כלכך).
כשהשעה הגיעה למשהו כמו 7 לפנות בוקר, ביקשנו מארג'ון שיספר לנו על מה שקרה היום. "תקשיבו ילדים.." הוא התחיל לומר אך נקטע כאשר מאט שאל: "אתה היית המטפל שלנו?".
ארג'ון הנהן, הוא פתח את כף ידו ונורה צהבהבה התגלתה בין ידיו, "קסם? תלמד אותי, אני אוהב קסמים" אמר ג'ייקוב והבעה שמחה הועלתה בפניו, העיניים של ארג'ון ננעצו באלו של ג'ייקוב, במבט שאומר זה לא קסם. כעבור שנייה לקח לי לקלוט שזו לא נורה, זה היה פשוט כדור אור. כמו לקחת את השמש ולצמצם אותה ב..999,999,999,999,999.. אני לא ארחיב, סביר להניח שהבנתם את המובן.
"איך אתה עושה את זה?" שאל ג'ייקוב, הפעם כבר לא הפגין התלהבות כמו קודם. "זה כוח שרכשתי בDNA שלי, למספר מצומצם של אנשים יש כוחות. ראיתם את האיש ההוא? איך קוראים לו?..נו האיש הנמוך ההוא, טוב לא חשוב. הכוונה היא שהוא גם בעל כוחות כאלה, וגם אתם" הוא הצביע על שלושתינו. "עדיין לא ברור לי איזה, אבל אני חושב שאני יודע איך- המטאור" הוא אמר.
זכרתי את הפלאשבאק על המטאוק שפגע בכדוה"א. "איך זה קשור אלינו? וממתי יש לי כוחות? אין לי כוחות! אני סתם עוד נערה רגילה!" מחיתי, הבנתי שאמרתי את זה בקול, לשמחתי נראה שהאחרים מבינים אותי. "את אמרת שאת יודעת על הכוחות" אמר אורג'ון, ג'ן נעננעה את ראשה בעוד חבריה צופים בה בתדהמה, "באמת שלא הבנתי על מה דיברת שם במדרגות, תוכל שוב להסביר?". אורג'ון הנהן " בגלל המטאור.. הוא העניק לי את הכוח, הקרינה שלו גרמה לי לקבל את תוספת הכוח הזאת. בד"כ מקבלים אותה בDNA, כמו שאתם אולי קיבלתם.. אבל אני קיבלתי דרך המטאור. יש לי השערה..אולי רק השערה ש-" הוא אמר והיסס.
"שמה?" קרא ג'ייקוב. "שגם אתם קיבלתם כוח מהמטאור, בנוסף לDNA, קיבלתם גם מהמטאור. זה מה שאני חושב" סיכם ארג'ון.
אני עוד לא עיכלתי את זה כלכך, אז רק אמרתי "אוקיי. אפשר עכשיו לישון?".
נכנסתי לחדר של הבנות. הכל בלבל אותי, לא ידעתי מה לעשות, לא ידעתי כבר מי אני.. הרגשתי מבולבלת מאוד.
לפתע הרגשתי קול יללה, ואז ראיתי משהו שלא הבחנתי בו קודם- כלוב ובתוכו חתול קטן, אך לחתול היו שתי כנפיים, כנפיים כמו של פרפר. נבהלתי בהתחלה, ואז ראיתי כמה חמוד הוא. הוא ילל בשקט "מיאוצ', מיאוואווצ'".פתחתי את הכלוב והושטתי אליו את היד, הוא לא נשך ולא שרט. החזקתי אותו. גודלו היה קטן, כגודל כף ידי, ופרוותו הייתה לבנה, אילו כנפיו היו כחולות-תכולות, עיניו היו שחורות גדולות והיו נעוצות בי "אתה אחד הדברים החמודים ביותר שראיתי" מלמלתי.. רצתי אל חדר הבנים. למזלי כולם היו כבר לבושים. "אורג'ון אורג'ון" קראתי אליו, הצבעתי על החתול. הוא הסתכל עליי ואז על החתול, ואז שוב עליי ועל החתול.. הבנתי שהחתול הקטן נרדם לי על הכף יד. "כמה שהוא מתוק" אמרתי. "מצחיק שהוא לא נושך אותך או שורט, זה מה שהוא עושה בדרך כלל, בכל מקרה זה מר. סוויטן, הוא היה חתול, עד שהמטאור גרם לקרינה אצל אמו, שהייתה בבעלות אחד האנשים, כשהוא נולד..ובכן, הוא היה די פגום. אז אימצתי אותו" הוא אמר ברכות, כאילו נזכר באיזה דבר טוב שקרה.
לא הזכרתי שהייתה לי חתולה פרסית בבית בשם קייטי, אבל הנחתי שזה לא חשוב עכשיו.
חזרתי לחדר שלי והנחתי את מר. סוויטן בכלוב, "שיהיו לך חלומות מתוקים מר סוויטן, וגם לך ג'ן גרובן" היא מלמלה לעצמה ואל מר סוויטן והלכה לישון.