טרי שעוד היה מעט נסער מהחלומות שהיו לו לילה קודם, מצא עצמו באותו בוקר נשאב דרך דלת הזמן בליווי שלושה חברים נוספים. הוא יודע שהפעם הוא הולך למצוא את אלקיד, אותו תפס במסע במחוז הוון, והרגיש שהתעלומה עומדת להיפתר. אתמול בחלום הוא היה קרוב כל כך. לא ברור לו מה הקשר למיוטו ומי הוא המאמן שתקף את סלבי, אבל הוא מרגיש שזכרונו ישוב בקרוב. עצבן אותו מעט שויולט שהבינה אותו הכי טוב בד''כ, לא הצליחה להזדהות איתו הפעם וזיכרונה לא שב אליה כלל. אולי זה משום שעדיין לא חוותה מה זה למצוא פוקימון שהיה שייך לה ונאבד ברחבי הזמן, בניגוד לשאר חבריה שהצליחו למצוא רמזים קלים ממסעם בהוון כשמצאו פוקימונים שהיו שייכים להם.
מייקל שהתעדכן במסעות הזמן שלהם, ועבר לישון עם קריס בחדר, החליט להצטרף גם הוא.
ויולט ומת' הצטרפו גם הם. אולי זאת משום שויולט רצתה לגלות דברים כמו טרי, ואילו מת' ששמע על גילויו של טרי בחלומו אמש, נמשך אליו מכיוון שגם הוא קיבל רמזים רבים בזכרונות וחזיונות. ואולי זאת משום שהרגיש צורך להיצמד למייקל ולהוציא ממנו פרטים, למרות שמייקל שיקר לכולם וסיפר להם בשיחה שהדבר האחרון שהוא זוכר היה כמוהם, מהיום בו הם יצאו למסע והוא יצא לכיוון העיר ראסטבורו, העיר בה נמצאת חברת דבון, חברה גדולה שמתעסקת בטכנולוגיה ופוקימונים, שם הוא עובד.
מייקל נמשך מאוד לטכנולוגיה ומדע. הוא גם אוהב פוקימונים, בעיקר פוקימוני מים, והתלהב לגלות שהוא ושלושת הנערים נמצאים כעת במרכז העיר סרוליין, בירת המים הידועה, שם אפילו מכון הקרבות משתמש בפוקימונים מסוג מים.
"תמיד רציתי להיות פה, תמיד!" התלהב מייקל.
"הנה, התגשם חלומך! משהו פה מוזר..." מלמלה ויולט, כאשר אורות רבים ברחבי העיר החלו להכבות. היתה זו שעת בוקר מוקדמת, השמש עוד לא יצאה, מה שהשאיר את העיר בחשיכה מוחלטת כשכל החשמל כבה.
"אני בטוח שההפסקת חשמל הזאת קשורה לאלקיד!" אמר טרי בנחישות.
"אתה בטוח טרי שאנחנו מחפשים אלקיד?" שאל מת'.
"אני בטוח, החלום שלי היה אמיתי לגמרי, ואני עכשיו גם זוכר אותו טוב מאוד, הוא תמיד נמשך לחשמל, זה מסביר את ההפסקת חשמל הגדולה הזאת, הוא אהב לעשות צרות..." הסביר טרי. ויולט, מייקל ומת' קינאו בו על כך שהוא זוכר כל כך טוב את הפוקימון שלו, למרות שבעצם גם מייקל יודע הכל ורק מעמיד פנים שלא.
אופנוע גדול, עליו רוכבת שוטרת בעלת שיער כחלחל, התקרבה אליהם. אורות פנסי האופנוע היו מקור האור הכמעט יחידים שהיו ברחוב היפה של העיר.
"היי אתם שם, ילדים, ראיתם את האלקיד עושה הצרות?" שאלה השוטרת את הארבעה.
"לא, אנחנו גם מחפשים אותו!" ענה מייקל. השוטרת צחקקה.
"אני שמחה לשמוע שאתם משתתפים בחיפוש, אבל אני חייבת לעדכן אתכם, שכל מאמן שניסה עד עכשיו לתפוס אותו לא הצליח, אפילו חבר ותיק שלי שהוא מאמן פוקימונים מוכשר מאוד היה כל כך קרוב, אבל לא הצליח ללכוד אותו בפוקדור!" היא הסבירה.
"זה כי יש לו כבר פוקדור, הוא הפוקימון שלי!" אמר טרי. ויולט התעצבנה על פליטת הפה שלו.
"הבנתי... אז ככה, אני השוטרת ג'ני של העיר סרוליין ואני עוצרת אותך באשמת התרשלות בעת אימון פוקימון!" אמרה השוטרת בטון רציני ומלחיץ. טרי נכנס ללחץ, ויולט ומייקל שתקו. מת' חייך חיוך לא ברור ואף גיחך.
"זה באמת היה מצחיק ג'ני!" אמר מאמן שהגיח מסמטה ברחוב, לצידו עומד רוזליה, פוקימון הורד. הוא היה בעל שיער חום, עיניים בהירות ולבש כובע קסקט וחולצת טי ירוקות.
"רק תפסתי אותו לא מזמן, הוא ברח לי, ניסיתי לחנך אותו!" שיקר טרי.
"אני צחקתי, אני לא באמת יכולה לעצור אותך על זה! ומי אתם? אתם לא מקומיים..." היא שאלה והתבוננה בויולט, מייקל, טרי ומת'. הארבעה הציגו עצמם ואמרו שהם באו מהעיר ספרון, שנמצאת דרומית לסרוליין. המאמן שהכיר את השוטרת, הציג עצמו כדריק, מאמן פוקימונים שמנסה לעזור לשוטרת למנוע מאלקיד להמשיך לפגוע בחשמל.
"אם כך המצב, אני בטוחה שאני יכולה לסמוך עליכם שתעשו את העבודה בעצמכם ואני לא צריכה להיות מוטרדת, נכון?" שאלה ג'ני.
"כן, תשאירי את זה לנו!" אמר מייקל.
"לפני שאתם הולכים, אני רק אעדכן אתכם בפרטים האחרונים! אלקיד שלך טרי שואב את החשמל לא סתם, הוא מספק אותו בשביל הפוקימון זאפדוס! גם פלאסל ומינון מעורבים בסיפור" אמר דריק.
"מה? מה זאת אומרת?" שאל טרי.
"עקבתי אחריו, הם מתחבאים במערת סרוליין, היא צמודה לעיר מהצד הצפוני. זאפדוס היא ציפור הברק האגדית והנדירה, היא כנראה זקוקה לחשמל ואלקיד שואב את כל האנרגיה החשמלית בשביל זאפדוס, וזה מה שגורם לקצרים בעיר. שבוע שעבר עשרות פוקימוני חשמל מהעיר ורמיליון הגיעו למרכז הפוקימונים מרוקנים מאנרגיה בגלל אלקיד!"
"למה הוא עושה את זה בשביל זאפדוס לעזאזל?" שאל טרי.
"ומה הקשר לפלאסל ומינון?" שאל מת'.
"אני מניח שגם הם משרתים את זאפדוס, אין לי מושג למה זה ככה ולמה זאפדוס צריכה את כל האנרגיה הזאת!"
"בלי להיות מגעיל, זה לא מעניין אותי יותר מדי מה זאפדוס רוצה, העיקר שאני אחזיר את אלקיד אליי והוא יפסיק לעשות בעיות!"
"אני חושב בדיוק כמוך, שיהיה... בהצלחה לכם!" אמר דריק. השוטרת ג'ני נסעה משם, ודריק נעלם כאילו לא היה.
"טוב, זה מוזר, אז מה אנחנו אמורים לעשות?" שאלה ויולט.
"בואו נלך לכיוון המערה, נמצא את אלקיד ונברח משם!" הציע מייקל. החבורה החליטה שזה הדבר הכי טוב שנשאר לעשות.
"היי חבר'ה, חכו שניה!" נשמע קול קורא אליהם מפינה חשוכה בסמטה.
"כן?"
נערה בת גילם הגיחה. שיערה ג'ינג'י אסוף בקוקו לצד. היא לבשה ג'ינס כחול קצר וגופיה צהובה.
"אני מיסטי, נעים מאוד! מנהיגת מכון העיר סרוליין..." היא הציגה עצמה, "הקשבתי לשיחה שלכם, ואני חייבת להתערב!" היא התנצלה.
מייקל נכנס לטירוף לא מוסבר ותפס את ידיה של מיסטי, אחיזה עדינה ורומנטית.
"מיסטי, אני מייקל, מעריץ גדול שלך ושל פוקימוני מים! תמיד רציתי לפגוש אותך או את אחת האחיות שלך!" הוא התלהב.
"באמת? אני שמחה לשמוע!" אמרה מיסטי, נבוכה. מתוך הכיס של מייקל פרצה קרן לבנה שהפכה לקרבי, פוקימון הסרטן. קרבי קפץ ותפס בצבת שלו את אפו של מייקל.
"היי קרבי!!" התעצבן מייקל ושחרר את האחיזה שלו. כל החבורה צחקה, כולל מיסטי. מייקל השיב את קרבי לפוקדור שלו.
"בקיצור, מה שרציתי להגיד לכם, זה שאין אף אחד שבא לבקר במכון שלי, ומשעמם לי, אז אני רוצה להצטרף אליכם ולעזור לעיר שלי, וחוץ מזה שהבחור הזה דריק, מחשיד אותי קצת!"
"כן!! את מוזמנת להצטרף אלינו!" התלהב מייקל.
"כולנו מסכימים!" אמרה ויולט בשם כולם.
החמישה החלו לצעוד בעיר, חולפים על פני הבתים הקטנים עם הגגות הכחולים. השמש כבר יצאה והבוקר הגיעה. הם היו קרובים מאוד למערה, כשסערת ברקים החלה להשתולל באיזור. "זו זאפדוס!" צעקה מיסטי. מפסגת המערה המריאה זאפדוס. ציפור ענקית וצהובה, גופה מכוסה נוצות שנראו כמו ברקים. הם הבחינו באלקיד, שרוכב על גבה.
"אלקיד!" קרא טרי. הפוקדור של אלקיד הופיע באוויר ונחת על הקרקע. טרי הרים אותו מבלי שמיסטי תשים לב. הוא סימן לשאר שהפוקדור בידו.
מיסטי הבחינה כי הם טסים הישר אל תחנת הכוח שנמצאת בסמוך לעיר. "אוי לא! אנחנו חייבים להגיע לתחנת הכוח, הם יגרמו לכל החשמל במחוז ליפול!" היא נבהלה.
זעקת פוקימון הבהילה אותם. הם רצו לכיוון הקול, טיפסו מעל פתח המערה והגיעו אל הפסגה, משם הגיעה זאפדוס.
פלוסל, העכבר החשמלי שכב שם, חשמל סטטי מכסה את גופו. מינון, אחיו, זעק וניסה לעזור לו. שני העכברים נראו זהים, בצבע שמנת, אך הדבר שהבדיל ביניהם היה אוזניים אדומות לפלוסל ואוזניים כחולות למינון. על הלחיים של פלוסל סימן פלוס ועל של מינון מינוס. "אוי לא!" נלחצה ויולט. מיסטי לקחה את השניים בידה. "ניקח אותם למרכז הפוקימונים, נראה לי שזאפדוס שאבה מפלוסל יותר מדי חשמל" הסבירה מיסטי. הם רצו חזרה אל העיר.
"טוב, תלכו מזרחה, תחנת הכוח לא רחוקה מכאן, אני אמסור אותם במרכז ואבוא אחריכם!"
אמרה מיסטי, נפרדה מהם ורצה משם.
"שוב לבד..." מלמל טרי, שלא היה רגיל להיות עם כל כך הרבה אנשים כבר הרבה זמן. הם צעדו במשך עשרים דקות, כשיצאו מגבולות העיר והגיעו לשביל חסום ע''י גדר חשמלית.
"היום יום חופש ונעול פה, אין עובדים בתחנה..." התעצבן מייקל. הגישה היחידה שהיתה להם היא דרך נהר כחול ויפיפה.
"קדימה גלייגר!" קרא טרי והוציא את הפוקימון שלו. "תנסה לעוף ולסחוב אותי איתך!" ניסה טרי. הרעיון היה טיפשי, גלייגר וטרי נפלו שניהם מפאת הכובד של טרי. בתגובה לכאב דקר גלייגר את טרי עם העוקץ בזנבו.
"מצטער גלייגר, חשבתי שזה יעבוד!" צעק טרי בכאב.
"אם לא בתעופה, נוכל לשחות לשם, או יותר נכון, לגלוש לשם! מוכנים?" שאל מייקל, "תוציאו את כל פוקימוני המים שלכם!"
ויולט וטרי לא החזיקו פוקימוני מים איתם, לכן הם לא הגיבו. מת' הוציא את קבוטו. "ניפגש שם הוא אמר, אחז בקבוטו, וטס איתו משם בעזרת מתקפת סילון מים, מותיר אחריו הדף של רוח שהדף את המים כמו גל.
"טוב, אז יש לי בדיוק שלושה פוקימוני מים שיוכלו לעזור לנו! קדימה, קרבי, סטארמי, ביברל!" צעק מייקל וזרק שלושה פוקדורים לאוויר, מהם יצאו סטארמי, פוקימון כוכב הים. הוא היה סגול, במרכזו אבן חן בצבע אדום בוהק. הפוקימון השני היה קרבי, הסרטן הכתום, והשלישי ביברל, פוקימון דמוי בונה בעל שיניים קדמיות חזקות ובולטות.
"טרי, ויולט, תפסו פוקימון ונגלוש איתם לשם!" אמר מייקל. הוא אחז בגופו הקטן של קרבי, וזה החל לגלוש לאורך הנהר. אחריו, ויולט שאחזה בגופו הגדול של ביברל וטרי שאחז בסטארמי, שהסתובב במהירות הבזק וגלש לכיוון תחנת הכוח.
לאחר חמש דקות מהנות ורטובות, בהן ויולט נכנסה לפאניקה, הם הגיעו לקצה הנהר. מולם הם ראו את מת' נלחם עם סניזל בפידג'י פראי שהגיע לאיזור, עם סניזל.
"חח מה?! הגעתי עם קבוטו תוך דקה ולא היה מה לעשות!" צחק מת', כאשר סניזל סיים את הקרב עם רוח קרירה.
הם ראו מולם מבנה ענק שנראה כמו מפעל. עשן נפלט מתוך הארובות הגדולות של תחנת הכוח.
"אלקיד!!" צעק טרי, אך אלקיד לא הגיב. צווחה חזקה של ציפור הסגירה את זה שזאפדוס אכן נמצאת שם, מאחורי הבניין. משהו קרה בפתאומיות. מיסטי הגיעה, רכובה על גייראדוס. היא השיבה אותו במהירות אל הפוקדור, כשצווחות נוספות הגיעו מזאפדוס ואז נשמע הפיצוץ. עשן ולהבות פרצו מאחורי הבניין. החבורה ומיסטי רצו אל הצד האחורי של תחנת הכוח וראו את זאפדוס, שואבת כמות חשמל עצומה מגנרטור ראשי של המפעל, מה שגרם לפיצוץ. שריפה פרצה. אלקיד הבחין בטרי ורץ אליו.
"ילד רע!" מלמל טרי מבלי שאיש ישמע והחזיר את אלקיד לפוקדור שלו עוד לפני שהוא הספיק להגיע אליו.
"קדימה כולם!" צעקה מיסטי, היא זרקה שלושה פוקדורים ושחררה את הסטארמי שלה, גייראדוס ופוליטוד, אליהם הצטרפו סטארמי, קרבי והביברל של מייקל. יחדיו, בשילוב של מתקפות מים הם נלחמו באש.
זאפדוס החלה לתקוף במתקפת ברק ולהשתגע, בצווחות והנפות כנף. הברקים פגעו בקרקע, והחבורה נאלצה להתחמק בניתורים פן יתחשמלו.
"היי תראו!" צעק מת' שהבחין בעוקץ סגול וארוך, תקוע מתחת לכנף השמאלית של זאפדוס.
"זה מסביר הכל!" אמרה מיסטי בתדהמה. ויולט וטרי נראו מבולבלים.
"לפי דעתי זאפדוס מורעלת, פוקימון מסוים תקף אותה בעוקץ רעל, ולכן היא מאבדת כוחות, אז היא משתמשת באלקיד, פלוסל ומינון ואולי פוקימוני חשמל נוספים כדי לחדש כוחות בעזרת החשמל, אבל אין קשר בין הדברים!" הסביר מייקל. אלקיד יצא על דעת עצמו מתוך הפוקדור שלו, נרגש לראות את אלקיד.
"זה בסדר..." הרים אותו טרי בהתרגשות, "המטרה שלך היתה טובה למרות שגרמת להרבה בלגן! זאפדוס מורעלת, וצריך להוציא לה את עוקץ הרעל שתקוע לה מתחת לזנב, תעזור לנו אלקיד?" שאל טרי. אלקיד הניד בחיוב. הוא השתמש במתקפת בזק וירה כוכבים צהובים וחדים לעבר זאפדוס. בתגובה היא יצרה קיר אור ענקי וחסמה את המתקפה. מתקפת חשמל חזקה פרצה ממנה ונפלטה לעבר אלקיד וטרי. "אלקיד!" צעק טרי ואלקיד יצר גם הוא מתקפת קיר אור, מה שהחליש את מתקפת החשמל ועזר לאלקיד לספוג את כמות החשמל הזאת לטובתו.
"גייראדוס, קרן קרח!" פקדה מיסטי. דרקון המים הענקי ירה קרן דקיקה בצבע תכלת אל עבר זאפדוס. הקרן פגעה בה ישירות וכלאה אותה בתוך קרחון ענקי.
"זאת ההזדמנות שלנו!" צעק מייקל.
"פוליטוד, תשתמש באגרוף מגה והיפנוזה!" פקדה מיסטי, בעוד מייקל מביט בה בהערצה. פוקימון הקרפד ניתר באוויר בהתרגשות, והטיח אגרוף מגה בקרח, באיזור הראש של זאפדוס, מה שיצר סדק. הוא המשיך פעם נוספת, ושבר שם את הקרח לגמרי, מה שאפשר לו להשתמש בהיפנוזה. הוא יצר עם זאפדוס הצווחת קשר עין ובהיפנוזה חזקה הרדים אותה.
"עשינו זאת! גם החלשנו אותה וגם הרדמנו אותה, רק נותר לשחרר אותה מהקרח, להוציא לה את העוקץ ולדאוג שהיא תרופא..." שמח טרי.
"אמאל'ה!" נבהלה ויולט. על אף שנתה העמוקה של זאפדוס, גלים חשמליים פרצו מגופה ושברו את הקרח העוטף אותה לרסיסים.
באופן מסתורי, מתוך הקרקע פרצו עלים של דשא שתפסו את רגליהם של טרי, ויולט, מת', מייקל ומיסטי וקשרו אותם לקרקע.
"הדרן! באמת, עשיתם עבודה נפלאה!" נשמע קול. כולם הסתובבו וראו את דריק, המאמן שפגשו מקודם, ועימו הפוקימון ברלום, פוקימון הפטרייה מסוג דשא ולוחם.
"שחרר אותי דריק!" צעקה מיסטי.
"מה קרה מיסטוש? מתקפת קשר הדשא של הברלום שלי מכאיבה לך ברגל? לא נורא! העיקר עשית עבודה מצוינת, החלשת את זאפדוס בשבילי ועכשיו אוכל לתפוס אותה! סוף סוף!" הוא שמח, ושלף מתוך כיסו כדור אולטרה, אותו הוא כיוון וזרק אל זאפדוס.
"לא היום!" הגיחה השוטרת ג'ני מתוך תחנת הכוח. גרואלייט, פוקימון גור הכלבים שליווה אותו פצח במתקפת להביור ושרף את כדור האולטרא עד כדי עפר.
"ג'ני? עקבת אחרי עד לפה?!" שאל דריק, מופתע, כמו שאר החבורה.
"אני יודעת מי אתה, וגם שאי אפשר לסמוך עליך! צייד פוקימונים עלוב! שיתפתי איתך פעולה עד לרגע המתאים!
אני גם יודעת טוב מאוד שהרוזליה שלך אחראית לכך שזאפדוס פצועה עם מתקפת עוקץ הרעל!" ענתה ג'ני בדרמטיות.
"כן?! את חושבת?" ענה דריק בפרצוף ציני, "ובכל זאת זה לא יעזור, ברלום, זרוק עליה מתקפת עלוקה!" הוא פקד.
זאפדוס התעוררה משנתה. היא ראתה את התקהלות האנשים, ואז באופן שלא ציפו לו, היא השתמשה במתקפת יריית מחטים מתוך נוצותיה, ובכך גרמה לעוקץ הרעל להשחרר מגופה. הוא נפל על הקרקע, חם מחום גופה של זאפדוס. המחטים נזרקו לכל עבר ופגעו בכולם. זאפדוס שהרגישה טוב יותר, פרצה במתקפת חשמל לעבר דריק וברלום.
"זה הזמן להסתלק!" הוא אמר והשתגר משם באורח פלא ביחד עם ברלום.
השעה כבר היתה כמעט צהריים, כשהחבורה ישבה במרכז הפוקימונים וסעדה סעודת מלכים. כולם נחשבו לגיבורים שהצילו את העיר מפני הנזקים החשמליים שנגרמו עקב זאפדוס, או יותר נכון בגלל אלקיד. האחות ג'וי טיפלה בפלוסל ומינון וגם בזאפדוס, גופה היה נקי מהרעל. דריק נחשב לפושע נמלט וקלסטרונים שלו נתלו כל מקום.
כבר מאותו יום תחנת החשמל החלה לעבור שיפוצים לאחר הנזק והשריפה שנגרמו לה. גנרטור זמני סיפק חשמל לעיר סרוליין שמחוברת לתחנה.
אלקיד חזר לעצמו ונרגע קצת, טרי שמח מאוד לקבל אותו חזרה אל הצוות, במיוחד לאחר שזכר אותו מהחזיון ביער, שם הוא ירה מתקפה חשמלית ביחד עם פעימת האופל החלשה של גלייגר. כשהגיעה השעה לעזוב, נפרדו הילדים מג'ני וג'וי, ולצערם ממיסטי. מייקל לקח את הפרידה קשה אך ידע באיזשהו מקום שהן עוד יפגשו בעתיד הלא רחוק. בטיפוס אחרון לעבר פסגת מערת סרוליין, שוב, מצאו הילדים את דלת חדר הזמן, שזימנה אותם חזרה בין נבכי ופיתולי הזמן חזרה אל ההווה, שם הם תקועים בבית שעל החוף. הפתק שיצא מתוך הדלת בישר להם שהם חזרו בסך הכל שנה אחת אחורה.
אירועים מיוחדים:
*טרי מוצא את האלקיד שלו
פוקימונים שהופיעו בפרק:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()