המדריך נכתב בעקבות ענייה על שאלות שקבלתי בפורום אחר, והסבר שאני צירפתי בעיקרון כדי שזה יהיה יותר ברור.
אני כתבתי אותו לבדי, בעצמי, ואין להעתיק או לקשר אליו בלי לתת קרדיט D=< אלא אם אני מעתיק אותו מפורום לפורום, אז זה בסדר, אני יסלח לי D=
תוכן עניינים:
חלק 1: מהו EV.
חלק 2: עקרונות ומגבלות
חלק 2.1: ללא מגבלות
חלק 2.2: המגבלות
חלק 3: אימוני הEV. הדרך הקלה ביותר
חלק 3.1: הויטמינים
חלק 3.2: הMacho Brace
חלק 3.3: מחלת הPokeR'us
חלק 3.4: הPower Items
חלק 4: הפירות המדכאים
חלק 5: איך אשתמש במה שלמדתי?
חלק 5.1: הבהרה
חלק 5.2: איך מאמנים EV פוקימון ברמה נמוכה
חלק 5.3: עירוב חפצים
חלק 6: הIV
חלק 7: היערות ושאלות ותשובות
חלק 8: נספח
המדריך:
חלק 1: מהו EV.
מהם EV?!
נניח שכל פוקימון בעולם נושא בכיס מטבעות. לכל פוקימון בעולם יש מטבעות (או כל דבר אחר שתחליטו, אני מחליט לקרוא לזה מטבעות כדי שזה יהיה קל לדמיין את זה) בכיס גם אם זה נראה כאילו אין לו כיס, אבל עדיין, לא רואים, אבל יש לו.
ישנם שישה סוגי מטבעות (יכול להיות גם כל דבר אחר מלבד מטבעות. לדוגמא, צמידים),
כמו יורו, דולר, שקל, ין, ועוד, רק שהפעם המטבעות האלו שונים. המטבעות האלו מסווגים לצבעים (כלומר יכול להיות גם סווג לסנדוויצ'ים, אני בחרתי לקרוא לזה מטבעות. תזכרו את זה).
מטבעות אדומים -> מייצגים התקפה
מטבעות כתומים -> מייצגים הגנה
מטבעות ורודים -> מייצגים התקפה מיוחדת
מטבעות צהובים -> הגנה מיוחדת
מטבעות כחולים -> מייצגים מהירות
ומטבעות ירוקים -> מייצגים חיים
כל פוקימון יכול להכיל בכיס כמה צבעי מטבעות, לדוגמה- מטבעות כתומים, וורודים, או נניח אחד שמחזיק רק כחולים, או כזה שמחזיק גם אדומים, גם צהובים, וגם ירוקים.
הפוקימונים שלכם מקבלים את המטבעות הללו ומחזיקים בהם אצלהם. אל דאגה, כשפוקימון שלכם מפסיד הוא לא מאבד את המטבעות שצבר.
חלק 2: עקרונות ומגבלות
חלק 2.1: ללא מגבלות:
דוגמא ללא מגבלות. מופשט ועושה את הכל יותר ברור:
אצל כל הגרידוסים בעולם ובמשחק לא משנה רמה, גודל מקום, יש 2 מטבעות אדומות (התקפה לצורך העניין) בכיס.
אם פוקימון (לדוגמא Infernape) הורג גרידוס, הוא מקבל אליו עוד 2 מטבעות.
כל 4 מטבעות מצבע מסויים מעלים לסטטוס +1.
לדוגמא, 4 מטבעות אדומים (התקפה) מעלים +1 התקפה.
20 מטבעות אדומים (כלומר 10 גרידוסים) מעלים (20 לחלק ב4 שווה 5) 5 התקפה. (תקראו שוב את המשפט הזה בלי מה שבסוגריים)
זה העיקרון. לכל סטטוס יש צבע (זה לא משנה, זה רק דוגמא, אתה יכול במקום צבע לתת צורות, התקפה מרובע, מהירות כוכב, וכן הלאה, זה לא משנה מה) ואצל כל פוקימון יש מטבעות מצבע מסויים.
על הפוקימון שלך לאסוף כמה שיותר מטבעות מכל צבע.
בהמשך, למטה יש קישור לדף שמראה איזה פוקימונים נותנים מה מכמה (לדוגמה אתה לוחץ על התקפה, זה מראה לך את כל הפוקימונים שנותנים מטבעות (או צורות, או מה שתבחר) של התקפה. כנ"ל לגבי מהירות, התקפה, הגנה, וכן הלאה).
הסבר עם המגבלות הקיימות במשחק. את החלק הזה תקראו רק אחרי שהבנתם לגמריי את החלק הקודם.
חלק 2.2: המגבלות:
ישנם כמה מגבלות הקיימות במשחק ובכלל בפוקימון.
כדי להבין מדוע המגבלות קיימות, תחשוב שיש לך נגיד רטטה (Ratata, פוקימון העכבר מהדור הראשון) ואתה ניצחת איתו 1000 פעמים את הפוקימון Kriketot (החרק מהדור החדש). כל קריקטוט נותן 2 מטבעות של התקפה.
אז הרטטה השיג 2000 מטבעות של התקפה!!!
בוא נעשה את החישוב: יש לך 2000 מטבעות, כל 4 נותנים +1 להתקפה, אז 2000 לחלק ב4 = 500!!!
כלומר ההתקפה של רטטה עלתה ב500!!!
אם באותו רגע ההתקפה שלו ברמה הנוחכית (בערך עשרים ומשהו) הייתה 67 לדוגמא, שלכל הדעות זהו מספר יחסית קטן, אך פתאום אחרי ניצחון ענקי של 1000 קריקטוטים, ההתקפה עלתה ל567!!!
כלומר הוא יכול לנצח Steelix במכה!!! (סטיליקט, המתפתח של אוניקס, פוקימון עם הרבה הגנה, אך הוא בערך במקום שלישי. הוא חלש לאש, ובכל זאת צריך לפחות 3 מכות כדי להוריד אותו).
הלוואי שזה היה ככה.
ואולי לא.
אך יש מגבלה. פוקימון יכול להחזיק אצלו רק עד 510 מטבעות. כלומר במקום +500 התקפה, רבע מזה. אני חושב 125~
כלומר ההתקפה שלו עלתה ב125, אפילו שהרג 1000 קריקטוטים. במקום 67, ההתקפה שלו עם כל הEV עלתה ל67+125=192
הרבה יותר הגיוני, אם כי זה עדיין מוגזם. התקפה של רטטה בד"כ לא עוברת את ה150.
מגבלה די מעצבנת. 510 מטבעות שהפוקימון יכול לשאת.
בנוסף, יש עוד מגבלה. כל סטטוס (התקפה, הגנה, מהירות, חיים...) יכולים לקבל רק עד 255 (חצי מ510) מטבעות.
כלומר במקום תוספת של 125 התקפה, הוא מקבל חצי מזה. תוספת של 62~ התקפה. אז ירדנו ל67+62~=129. זאת ההתקפה ההגיונית שלו.
השורה התחתונה היא שגם אם תהרוג מיליון קריקטוטים, יש הגבלה, ואחרי כמות מסויימת רטטה כבר לא יקבל יותר מטבעות.
אז אם הפוקימון יקבל 255 מטבעות של התקפה, והוא לא קבל שום סוג אחר, אפילו אם הוא ימשיך להרוג פוקימונים שנותנים מטבעות של התקפה, הוא לא יקבל אותן כי כבר אין לו מקום למטבעות של התקפה. אך אם הוא ינצח פוקימון שנותן מטבעות של מהירות לדוגמא, הוא בהחלט יקבל את זה. כי יש לו עוד מקום למטבעות של מהירות.
נגיד שאחר-כך הוא הפסיק להרוג בסדר מסויים, והתחיל להרוג מה שבא לו. בלי לתת דין וחשבון, הוא הורג סתם דברים, ולבסוף אי אפשר לדעת מה הוא קבל, אבל ברגע שאסף 510 מטבעות הוא הפסיק לקחת מטבעות כי כבר אין לו מקום לעוד מטבעות.
כל פוקימון פראי בטבע יכול להחזיק בכיס שלו רק עד 3 מטבעות. כלומר ייתכן שפוקימון מחזיק 3 מטבעות והם יכולים להיות בכל צבע אפשרי.
לדוגמה אנון מחזיק מטבע של התקפה, ומטבע של התקפה מיוחדת בכיס שלו.
עד כאן, כדאי שתחזורו אחורה, ותחזורו על זה שוב ושוב עד שתבינו. בד"כ אנשים קוראים את זה מאוד מהר, ואז לא מבינים. תקראו לאט, ואם צריך בקול רם עד שתבינו.
את הEV אי אפשר לראות. אי אפשר לדעת כמה יש לך על כמה. אי אפשר לדעת אם לפוקימון אין EV, אבל! אפשר לדעת אם יש לפוקימון שלך 510 EV! (כלומר שהוא קבל לא יכול לקבל יותר EV!)
בעיר SunnyShure, עם המכון האחרון, יש חנות גדולה ואפורה, שבתוכה יש דוכן עם אישה, שאם לפוקימון שלך יש 510 EV היא תתן לו סרט בשם Effort Ribbon.
היערה מאוד חשובה!!!
רוב האנשים עם הפוקימונים שלהם ברמות הגבוהות (30+ אחרי שהם בחלק מתקדם של המשחק) רוצים להתחיל לאמן EV, כשהם שוחכים שהם ניצחו כמות לא מבוטלת של פוקימונים, וייתכן שאולי יותר מחצי מהמקום שלהם מלא במטבעות שאולי לא רצויות (לדוגמא אלקזאם שצריך Special Attack היה רוצה כמה שפחות מטבעות של התקפה כדי שיהיה לו מקום למטבעות של Special Attack).
אם כך, איך מאמנים EV פוקימון שניצח כבר הרבה?
יש דרך לשלוט בEV. אך זה לא פשוט, וצורך הרבה סבלנות.
חלק 3: אימוני הEV. הדרך הקלה ביותר:
חלק 3.1: הויטמינים:
הדוגמה הקלאסית הבאה תאפשר לכם לפשט עד כמה שאפשר את אימון הEV. נידבק לפיקאצ'ו שהשגתי על מנת לאמן אותו ע"י ניצחון המספר הקטן ביותר של פוקימונים שאפשר.
אם אני רוצה לאמן את הפיקאצ'ו שלי למהירות. אני רוצה פוקימון שנותן מטבעות של מהירות, ושיהיה חלש לחשמל.
אני בודק באתר שלמטה (סוף העמוד, בנספח), ואני מוצא שזובאט חלש לחשמל ונותן מטבע של מהירות בכל ניצחון! מגניב, עכשיו איך לעזאזל אני משיג 255 EV של מהירות?
מה אני אמור להרוג 255 זובאטים?
התשובה היא סופית, והיא בהכרח לא.
לעזרתכם הויטמינים!
ויטמינים:
ישנם ויטמינים שמופיעים המון פעמים במשחק. כנראה שנתקלת בהם לא פעם וחשבת שזה סתם זבל. את הויטמינים אפשר גם לקנות בעיר Veilstone בחנות הענקית, וגם אחרי הליגה בBattle Frontier אפשר לקנות כל ויטמין בתמורה ל1BP.
כל ויטמין מעלה סטטוס אחר. הנה הויטמינים:
Hp-Up
Protein
Iron
Zinc
Calcium
Carbos
תקראו על כל חפץ מה הוא מעלה, במידע שלו כשאתה מסתכל על החפץ במשחק עצמו.
כל ויטמין כזה נותן 10 מטבעות של סטטוס. אך גם פה יש הגבלה. לכל סטטוס מותר רק עד 10 ויטמינים.
אם כך, אם אני יתן לפיקאצ'ו שלי 10 Carbos (של מהירות) במקום 255 מטבעות, הוא יצתרך לאסוף רק עוד 155!
זה באמת קיצר לי את הדרך, אבל אני עדיין לא רוצה לנצח 155 זובאטים.
חלק 3.2: הMacho Brace:
יש עוד דרכים:
ישנו החפץ Macho-Brace. זה חפץ שעושה שהמחזיק יהיה יותר איטי בזמן שהוא מחזיק אותו. אך האפקט הנוסף הוא, שהפוקימון שמנצח מקבל כפול מטבעות!!! מגניב! אז מ155 ירדנו ל73 זובאטים. (זה בעצם 155 לחלק ב2 זה שווה 72 וחצי, אבל כשאתם מגיעים ל72 אתם פשוט מנצחים עוד אחד כדי להשלים ואז זה 73).
עדיין, 73 נחשב למספר גדול מאוד של זובאטים להרוג.
חלק 3.3: מחלת הPokeR'us:
ישנה מחלה נדירה.
הרבה מאוד אנשים שתופסים מוקימונים יכולים למצוא דבר-מה נדיר:
א. פוקימון זוהר. על זה תקרא במקום אחר.
ב. פוקימון חולה בפוקרוס (פוקה-וירוס)
למעשה זוהי לא באמת מחלה, אלא זה יותר מתנה. כשאתה מסתכל בדף הסטטוסים של הפוקימון שלך אתה רואה כאילו הוא מורעל, אך במקום המילה PSN, יופיע בקטן: PokeRus. זוהי מחלה מידבקת, וכאשר פוקימון שחולה בה נלחם, יש סיכוי די גדול שאחד הפוקימונים שבשישיה שלך ידבק ממנה. כעבור 24 שעות הפוקימון יתרפא ממנה, ויהיה לו בסטטוס סימן של סמיילי צהוב/אדום שמסמל שהפוקימון הזה היה חולה בפוקרוס, וכעת הוא חסין ממנה.
מה עושה הפוקרוס? הוא עושה אותו הדבר כמו הMacho-Brace, רק שיש מקום גם להחזיק חפץ!!!
כלומר, הפוקימון מקבל כפול מטבעות!
אם רוצים, אפשר לתפוס פוקימון סתם, ולהדביק אותו במחלה, ואז לשים אותו במחשב, וזה שומר על הPokerus שלא יתרפה. זה טוב אם אתה רוצה לשמר את הpokerus כדי להדביק פוקימונים אחרים בעתיד.
כמובן, אדם שיש לו Pokerus יכול להדביק פוקימון ולתת לך אותו כך שגם אתה תוכל להדביק את שלך מתי שרק יתחשק לך.
אפשר גם לשלב את הפוקרוס עם הMach-Brace, כלומר שהפוקימון גם יהיה חולה, וגם יחזיק את זה.
כך הוא יקבל פי 4 מטבעות!!!
לדוגמא הפוקימון שלי חולה ומחזיק את המצ'ו ברייס, ומנצח גרידוס, הוא מקבל (2 כפול 4 שווה) 8 מטבעות מגרידוס אחד!!!
אז כעת הפיקאצ'ו שלי צריך לנצח (155 לחלק ב4 = 38 ושלושה-רבעים. אבל בעצם אחרי 38 פשוט מנצחים עוד אחד, אז זה בעצם 39) רק 39 זובאטים!!! איזה שיפור. מ255, ל39. אבל זה רק בתנאי שאתה יכול להרשות לעצמך 10 Carbos, את האייטם Macho-Brace, וגם שיש לך את המחלה Pokerus.
חלק 3.4: הPower Items:
יש עוד דרך? כן.
יש בהחלט. אחרי הליגה יש בBattle Frontier בחנות אפשרות לקנות את הPower Items.
אלה הם שישה חפצי Power, שבהתאם לויטמינים, גם הם, אחד לכל סטטוס:
Power bracer להתקפה (סרט אדום)
Power belt להגנה (סרט כתום)
Power lens להתקפה המיוחדת (סרט ורוד עם עדשות)
Power band להגנה המיוחדת (סרט צהוב)
Power anklet למהירות (סרט תכלת)
Power weight לחיים (סרט ירוק)
פוקימון שמחזיק בחפץ, מקבל +4 מטבעות בנוסף למטבעות שהפוקימון נותן.
נגיד הפוקימון Mime-JR, נותן מטבע אחד של Special Defence. ואם אני אתן לפוקימון שלי להחזיק את הPower band, אז כשהוא ינצח את Mime JR, הוא יקבל 5 מטבעות של Special Defence!
ומה שעוד יותר מגניב, זה שזה נכון לכל פוקימון לא משנה מה הוא נותן במקור, לדוגמא:
הפוקימון שלי מחזיק את החפץ Power Anklet, שמעלה מהירות, ואני מנצח ג'יאודוד, שנותן מטבע אחד של הגנה.
הפוקימון שלי יקבל 4 מטבעות של מהירות, ומטבע של הגנה.
ושוב, אפשר לשלב את זה עם הPokerus!
אז אם אותה הדוגמא כמו למעלה-> הפוקימון מנצח ג'יאודוד כשיש לו Power Anklet, והוא חולה.
אז הפוקימון שלי יקבל 2 מטבעות של הגנה, ו4 של מהירות.
יש דוגמה יותר טובה, של הMime JR: הפוקימון שלי מחזיק Power Band, ומנצח את Mime JR, והוא גם חולה.
אז הפוקימון שלי קבל (1 כפול 2 של המחלה = 2 וגם עוד 4 של החפץ שהוא מחזיק) שישה מטבעות מMime JR אחד.
אז עכשיו נחזור לפיקאצ'ו שלי:
כמה זובאטים נצתרך לנצח כדי להגיע ל155 מטבעות? (100 כבר יש מהויטמינים, אני מזכיר) אם פיקאצ'ו שלי מחזיק Power Anklet, והוא חולה, אז כשהוא מנצח זובאט הוא מקבל (מטבע אחד מקורי מהזובאט כפול 2 מהמחלה = 2, ועוד 4 של החפץ = 6) שישה מטבעות של מהירות. (155 לחלק ב 6 =25 וקצת, אבל שוב, אנחנו קוראים לזה 26 כי הוא יהרוג עוד אחד כדי להשלים)
פיקאצ'ו צריך לנצח כולה 26 זובאטים כדי שיהיה לו מקסימום מהירות!!!
זה באמת שיפור, במקום להרוג 255 זובאטים.
המדריך הזה נכתב ע"י Gallade, Natty2 בפורום פוקימונס.
(כתבתי את זה כדי שאם יעתיקו הכל לא יורידו את זה).
במקרה ואתם קוראים את המדריך בפורום שאינו פורום פוקימונס (ושם הכותב אינו Natty22 או Gallade) שלח אליי אימייל
עם קישור למקום שבו פורסם המדריך.
בהודעה שמתחת ההמשך.