Pokemon GO
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 25
  1. משתמש מנוסה
    המדריך נכתב בעקבות ענייה על שאלות שקבלתי בפורום אחר, והסבר שאני צירפתי בעיקרון כדי שזה יהיה יותר ברור.
    אני כתבתי אותו לבדי, בעצמי, ואין להעתיק או לקשר אליו בלי לתת קרדיט D=< אלא אם אני מעתיק אותו מפורום לפורום, אז זה בסדר, אני יסלח לי D=

תוכן עניינים:
    חלק 1: מהו EV.
    חלק 2: עקרונות ומגבלות
    חלק 2.1: ללא מגבלות
    חלק 2.2: המגבלות
    חלק 3: אימוני הEV. הדרך הקלה ביותר
    חלק 3.1: הויטמינים
    חלק 3.2: הMacho Brace
    חלק 3.3: מחלת הPokeR&#39;us
    חלק 3.4: הPower Items
    חלק 4: הפירות המדכאים
    חלק 5: איך אשתמש במה שלמדתי?
    חלק 5.1: הבהרה
    חלק 5.2: איך מאמנים EV פוקימון ברמה נמוכה
    חלק 5.3: עירוב חפצים
    חלק 6: הIV
    חלק 7: היערות ושאלות ותשובות
    חלק 8: נספח

המדריך:

חלק 1: מהו EV.

מהם EV?&#33;
    נניח שכל פוקימון בעולם נושא בכיס מטבעות. לכל פוקימון בעולם יש מטבעות (או כל דבר אחר שתחליטו, אני מחליט לקרוא לזה מטבעות כדי שזה יהיה קל לדמיין את זה) בכיס גם אם זה נראה כאילו אין לו כיס, אבל עדיין, לא רואים, אבל יש לו.
    ישנם שישה סוגי מטבעות (יכול להיות גם כל דבר אחר מלבד מטבעות. לדוגמא, צמידים),
    כמו יורו, דולר, שקל, ין, ועוד, רק שהפעם המטבעות האלו שונים. המטבעות האלו מסווגים לצבעים (כלומר יכול להיות גם סווג לסנדוויצ&#39;ים, אני בחרתי לקרוא לזה מטבעות. תזכרו את זה).
    מטבעות אדומים -> מייצגים התקפה
    מטבעות כתומים -> מייצגים הגנה
    מטבעות ורודים -> מייצגים התקפה מיוחדת
    מטבעות צהובים -> הגנה מיוחדת
    מטבעות כחולים -> מייצגים מהירות
    ומטבעות ירוקים -> מייצגים חיים

כל פוקימון יכול להכיל בכיס כמה צבעי מטבעות, לדוגמה- מטבעות כתומים, וורודים, או נניח אחד שמחזיק רק כחולים, או כזה שמחזיק גם אדומים, גם צהובים, וגם ירוקים.

הפוקימונים שלכם מקבלים את המטבעות הללו ומחזיקים בהם אצלהם. אל דאגה, כשפוקימון שלכם מפסיד הוא לא מאבד את המטבעות שצבר.

חלק 2: עקרונות ומגבלות

חלק 2.1: ללא מגבלות:

דוגמא ללא מגבלות. מופשט ועושה את הכל יותר ברור:

אצל כל הגרידוסים בעולם ובמשחק לא משנה רמה, גודל מקום, יש 2 מטבעות אדומות (התקפה לצורך העניין) בכיס.

אם פוקימון (לדוגמא Infernape) הורג גרידוס, הוא מקבל אליו עוד 2 מטבעות.

כל 4 מטבעות מצבע מסויים מעלים לסטטוס +1.
    לדוגמא, 4 מטבעות אדומים (התקפה) מעלים +1 התקפה.
    20 מטבעות אדומים (כלומר 10 גרידוסים) מעלים (20 לחלק ב4 שווה 5) 5 התקפה. (תקראו שוב את המשפט הזה בלי מה שבסוגריים)
    זה העיקרון. לכל סטטוס יש צבע (זה לא משנה, זה רק דוגמא, אתה יכול במקום צבע לתת צורות, התקפה מרובע, מהירות כוכב, וכן הלאה, זה לא משנה מה) ואצל כל פוקימון יש מטבעות מצבע מסויים.
    על הפוקימון שלך לאסוף כמה שיותר מטבעות מכל צבע.
    בהמשך, למטה יש קישור לדף שמראה איזה פוקימונים נותנים מה מכמה (לדוגמה אתה לוחץ על התקפה, זה מראה לך את כל הפוקימונים שנותנים מטבעות (או צורות, או מה שתבחר) של התקפה. כנ"ל לגבי מהירות, התקפה, הגנה, וכן הלאה).

הסבר עם המגבלות הקיימות במשחק. את החלק הזה תקראו רק אחרי שהבנתם לגמריי את החלק הקודם.

חלק 2.2: המגבלות:

ישנם כמה מגבלות הקיימות במשחק ובכלל בפוקימון.
    כדי להבין מדוע המגבלות קיימות, תחשוב שיש לך נגיד רטטה (Ratata, פוקימון העכבר מהדור הראשון) ואתה ניצחת איתו 1000 פעמים את הפוקימון Kriketot (החרק מהדור החדש). כל קריקטוט נותן 2 מטבעות של התקפה.
    אז הרטטה השיג 2000 מטבעות של התקפה&#33;&#33;&#33;
    בוא נעשה את החישוב: יש לך 2000 מטבעות, כל 4 נותנים +1 להתקפה, אז 2000 לחלק ב4 = 500&#33;&#33;&#33;
    כלומר ההתקפה של רטטה עלתה ב500&#33;&#33;&#33;
    אם באותו רגע ההתקפה שלו ברמה הנוחכית (בערך עשרים ומשהו) הייתה 67 לדוגמא, שלכל הדעות זהו מספר יחסית קטן, אך פתאום אחרי ניצחון ענקי של 1000 קריקטוטים, ההתקפה עלתה ל567&#33;&#33;&#33;
    כלומר הוא יכול לנצח Steelix במכה&#33;&#33;&#33; (סטיליקט, המתפתח של אוניקס, פוקימון עם הרבה הגנה, אך הוא בערך במקום שלישי. הוא חלש לאש, ובכל זאת צריך לפחות 3 מכות כדי להוריד אותו).

הלוואי שזה היה ככה.
    ואולי לא.

אך יש מגבלה. פוקימון יכול להחזיק אצלו רק עד 510 מטבעות. כלומר במקום +500 התקפה, רבע מזה. אני חושב 125~
    כלומר ההתקפה שלו עלתה ב125, אפילו שהרג 1000 קריקטוטים. במקום 67, ההתקפה שלו עם כל הEV עלתה ל67+125=192

הרבה יותר הגיוני, אם כי זה עדיין מוגזם. התקפה של רטטה בד"כ לא עוברת את ה150.
    מגבלה די מעצבנת. 510 מטבעות שהפוקימון יכול לשאת.

בנוסף, יש עוד מגבלה. כל סטטוס (התקפה, הגנה, מהירות, חיים...) יכולים לקבל רק עד 255 (חצי מ510) מטבעות.
    כלומר במקום תוספת של 125 התקפה, הוא מקבל חצי מזה. תוספת של 62~ התקפה. אז ירדנו ל67+62~=129. זאת ההתקפה ההגיונית שלו.

השורה התחתונה היא שגם אם תהרוג מיליון קריקטוטים, יש הגבלה, ואחרי כמות מסויימת רטטה כבר לא יקבל יותר מטבעות.
    אז אם הפוקימון יקבל 255 מטבעות של התקפה, והוא לא קבל שום סוג אחר, אפילו אם הוא ימשיך להרוג פוקימונים שנותנים מטבעות של התקפה, הוא לא יקבל אותן כי כבר אין לו מקום למטבעות של התקפה. אך אם הוא ינצח פוקימון שנותן מטבעות של מהירות לדוגמא, הוא בהחלט יקבל את זה. כי יש לו עוד מקום למטבעות של מהירות.
    נגיד שאחר-כך הוא הפסיק להרוג בסדר מסויים, והתחיל להרוג מה שבא לו. בלי לתת דין וחשבון, הוא הורג סתם דברים, ולבסוף אי אפשר לדעת מה הוא קבל, אבל ברגע שאסף 510 מטבעות הוא הפסיק לקחת מטבעות כי כבר אין לו מקום לעוד מטבעות.

כל פוקימון פראי בטבע יכול להחזיק בכיס שלו רק עד 3 מטבעות. כלומר ייתכן שפוקימון מחזיק 3 מטבעות והם יכולים להיות בכל צבע אפשרי.
    לדוגמה אנון מחזיק מטבע של התקפה, ומטבע של התקפה מיוחדת בכיס שלו.

עד כאן, כדאי שתחזורו אחורה, ותחזורו על זה שוב ושוב עד שתבינו. בד"כ אנשים קוראים את זה מאוד מהר, ואז לא מבינים. תקראו לאט, ואם צריך בקול רם עד שתבינו.

את הEV אי אפשר לראות. אי אפשר לדעת כמה יש לך על כמה. אי אפשר לדעת אם לפוקימון אין EV, אבל&#33; אפשר לדעת אם יש לפוקימון שלך 510 EV&#33; (כלומר שהוא קבל לא יכול לקבל יותר EV&#33;)
    בעיר SunnyShure, עם המכון האחרון, יש חנות גדולה ואפורה, שבתוכה יש דוכן עם אישה, שאם לפוקימון שלך יש 510 EV היא תתן לו סרט בשם Effort Ribbon.

היערה מאוד חשובה&#33;&#33;&#33;

רוב האנשים עם הפוקימונים שלהם ברמות הגבוהות (30+ אחרי שהם בחלק מתקדם של המשחק) רוצים להתחיל לאמן EV, כשהם שוחכים שהם ניצחו כמות לא מבוטלת של פוקימונים, וייתכן שאולי יותר מחצי מהמקום שלהם מלא במטבעות שאולי לא רצויות (לדוגמא אלקזאם שצריך Special Attack היה רוצה כמה שפחות מטבעות של התקפה כדי שיהיה לו מקום למטבעות של Special Attack).
    אם כך, איך מאמנים EV פוקימון שניצח כבר הרבה?

יש דרך לשלוט בEV. אך זה לא פשוט, וצורך הרבה סבלנות.

חלק 3: אימוני הEV. הדרך הקלה ביותר:

חלק 3.1: הויטמינים:

הדוגמה הקלאסית הבאה תאפשר לכם לפשט עד כמה שאפשר את אימון הEV. נידבק לפיקאצ&#39;ו שהשגתי על מנת לאמן אותו ע"י ניצחון המספר הקטן ביותר של פוקימונים שאפשר.

אם אני רוצה לאמן את הפיקאצ&#39;ו שלי למהירות. אני רוצה פוקימון שנותן מטבעות של מהירות, ושיהיה חלש לחשמל.
    אני בודק באתר שלמטה (סוף העמוד, בנספח), ואני מוצא שזובאט חלש לחשמל ונותן מטבע של מהירות בכל ניצחון&#33; מגניב, עכשיו איך לעזאזל אני משיג 255 EV של מהירות?

מה אני אמור להרוג 255 זובאטים?

התשובה היא סופית, והיא בהכרח לא.
    לעזרתכם הויטמינים&#33;

ויטמינים:
    ישנם ויטמינים שמופיעים המון פעמים במשחק. כנראה שנתקלת בהם לא פעם וחשבת שזה סתם זבל. את הויטמינים אפשר גם לקנות בעיר Veilstone בחנות הענקית, וגם אחרי הליגה בBattle Frontier אפשר לקנות כל ויטמין בתמורה ל1BP.
    כל ויטמין מעלה סטטוס אחר. הנה הויטמינים:
    Hp-Up
    Protein
    Iron
    Zinc
    Calcium
    Carbos
    תקראו על כל חפץ מה הוא מעלה, במידע שלו כשאתה מסתכל על החפץ במשחק עצמו.
    כל ויטמין כזה נותן 10 מטבעות של סטטוס. אך גם פה יש הגבלה. לכל סטטוס מותר רק עד 10 ויטמינים.
    אם כך, אם אני יתן לפיקאצ&#39;ו שלי 10 Carbos (של מהירות) במקום 255 מטבעות, הוא יצתרך לאסוף רק עוד 155&#33;

זה באמת קיצר לי את הדרך, אבל אני עדיין לא רוצה לנצח 155 זובאטים.

חלק 3.2: הMacho Brace:

יש עוד דרכים:
    ישנו החפץ Macho-Brace. זה חפץ שעושה שהמחזיק יהיה יותר איטי בזמן שהוא מחזיק אותו. אך האפקט הנוסף הוא, שהפוקימון שמנצח מקבל כפול מטבעות&#33;&#33;&#33; מגניב&#33; אז מ155 ירדנו ל73 זובאטים. (זה בעצם 155 לחלק ב2 זה שווה 72 וחצי, אבל כשאתם מגיעים ל72 אתם פשוט מנצחים עוד אחד כדי להשלים ואז זה 73).

עדיין, 73 נחשב למספר גדול מאוד של זובאטים להרוג.

חלק 3.3: מחלת הPokeR&#39;us:

ישנה מחלה נדירה.
    הרבה מאוד אנשים שתופסים מוקימונים יכולים למצוא דבר-מה נדיר:
    א. פוקימון זוהר. על זה תקרא במקום אחר.
    ב. פוקימון חולה בפוקרוס (פוקה-וירוס)

למעשה זוהי לא באמת מחלה, אלא זה יותר מתנה. כשאתה מסתכל בדף הסטטוסים של הפוקימון שלך אתה רואה כאילו הוא מורעל, אך במקום המילה PSN, יופיע בקטן: PokeRus. זוהי מחלה מידבקת, וכאשר פוקימון שחולה בה נלחם, יש סיכוי די גדול שאחד הפוקימונים שבשישיה שלך ידבק ממנה. כעבור 24 שעות הפוקימון יתרפא ממנה, ויהיה לו בסטטוס סימן של סמיילי צהוב/אדום שמסמל שהפוקימון הזה היה חולה בפוקרוס, וכעת הוא חסין ממנה.
    מה עושה הפוקרוס? הוא עושה אותו הדבר כמו הMacho-Brace, רק שיש מקום גם להחזיק חפץ&#33;&#33;&#33;
    כלומר, הפוקימון מקבל כפול מטבעות&#33;
    אם רוצים, אפשר לתפוס פוקימון סתם, ולהדביק אותו במחלה, ואז לשים אותו במחשב, וזה שומר על הPokerus שלא יתרפה. זה טוב אם אתה רוצה לשמר את הpokerus כדי להדביק פוקימונים אחרים בעתיד.
    כמובן, אדם שיש לו Pokerus יכול להדביק פוקימון ולתת לך אותו כך שגם אתה תוכל להדביק את שלך מתי שרק יתחשק לך.

אפשר גם לשלב את הפוקרוס עם הMach-Brace, כלומר שהפוקימון גם יהיה חולה, וגם יחזיק את זה.
    כך הוא יקבל פי 4 מטבעות&#33;&#33;&#33;

לדוגמא הפוקימון שלי חולה ומחזיק את המצ&#39;ו ברייס, ומנצח גרידוס, הוא מקבל (2 כפול 4 שווה) 8 מטבעות מגרידוס אחד&#33;&#33;&#33;
    אז כעת הפיקאצ&#39;ו שלי צריך לנצח (155 לחלק ב4 = 38 ושלושה-רבעים. אבל בעצם אחרי 38 פשוט מנצחים עוד אחד, אז זה בעצם 39) רק 39 זובאטים&#33;&#33;&#33; איזה שיפור. מ255, ל39. אבל זה רק בתנאי שאתה יכול להרשות לעצמך 10 Carbos, את האייטם Macho-Brace, וגם שיש לך את המחלה Pokerus.

חלק 3.4: הPower Items:

יש עוד דרך? כן.
    יש בהחלט. אחרי הליגה יש בBattle Frontier בחנות אפשרות לקנות את הPower Items.
    אלה הם שישה חפצי Power, שבהתאם לויטמינים, גם הם, אחד לכל סטטוס:

Power bracer להתקפה (סרט אדום)
    Power belt להגנה (סרט כתום)
    Power lens להתקפה המיוחדת (סרט ורוד עם עדשות)
    Power band להגנה המיוחדת (סרט צהוב)
    Power anklet למהירות (סרט תכלת)
    Power weight לחיים (סרט ירוק)

פוקימון שמחזיק בחפץ, מקבל +4 מטבעות בנוסף למטבעות שהפוקימון נותן.
    נגיד הפוקימון Mime-JR, נותן מטבע אחד של Special Defence. ואם אני אתן לפוקימון שלי להחזיק את הPower band, אז כשהוא ינצח את Mime JR, הוא יקבל 5 מטבעות של Special Defence&#33;
    ומה שעוד יותר מגניב, זה שזה נכון לכל פוקימון לא משנה מה הוא נותן במקור, לדוגמא:
    הפוקימון שלי מחזיק את החפץ Power Anklet, שמעלה מהירות, ואני מנצח ג&#39;יאודוד, שנותן מטבע אחד של הגנה.
    הפוקימון שלי יקבל 4 מטבעות של מהירות, ומטבע של הגנה.

ושוב, אפשר לשלב את זה עם הPokerus&#33;
    אז אם אותה הדוגמא כמו למעלה-> הפוקימון מנצח ג&#39;יאודוד כשיש לו Power Anklet, והוא חולה.
    אז הפוקימון שלי יקבל 2 מטבעות של הגנה, ו4 של מהירות.
    יש דוגמה יותר טובה, של הMime JR: הפוקימון שלי מחזיק Power Band, ומנצח את Mime JR, והוא גם חולה.
    אז הפוקימון שלי קבל (1 כפול 2 של המחלה = 2 וגם עוד 4 של החפץ שהוא מחזיק) שישה מטבעות מMime JR אחד.

אז עכשיו נחזור לפיקאצ&#39;ו שלי:
    כמה זובאטים נצתרך לנצח כדי להגיע ל155 מטבעות? (100 כבר יש מהויטמינים, אני מזכיר) אם פיקאצ&#39;ו שלי מחזיק Power Anklet, והוא חולה, אז כשהוא מנצח זובאט הוא מקבל (מטבע אחד מקורי מהזובאט כפול 2 מהמחלה = 2, ועוד 4 של החפץ = 6) שישה מטבעות של מהירות. (155 לחלק ב 6 =25 וקצת, אבל שוב, אנחנו קוראים לזה 26 כי הוא יהרוג עוד אחד כדי להשלים)
    פיקאצ&#39;ו צריך לנצח כולה 26 זובאטים כדי שיהיה לו מקסימום מהירות&#33;&#33;&#33;
    זה באמת שיפור, במקום להרוג 255 זובאטים.

המדריך הזה נכתב ע"י Gallade, Natty2 בפורום פוקימונס.
    (כתבתי את זה כדי שאם יעתיקו הכל לא יורידו את זה).
    במקרה ואתם קוראים את המדריך בפורום שאינו פורום פוקימונס (ושם הכותב אינו Natty22 או Gallade) שלח אליי אימייל
    עם קישור למקום שבו פורסם המדריך.

בהודעה שמתחת ההמשך.
    שלום, הגעת לחתימה של נתי,
    נא לקרוא אחרי הקו....
    --------------------------

מסן שלי לשאלות ותשובות בכל מה שקשרו למשחקים החדשים:
    Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

סוף החתימה. לקריאה שוב גלגל למעלה.

2. משתמש מנוסה
    חלק 4: הפירות המדכאים:

באימוני הEV אתה לא יכול לשלוט מתי הם יתחילו.
    ביהלום ופנינה, הם מתחילים מהרגע שבחרת את ההתחלתי שלך ואתה נלחם בStarly. הסטארלי הזה ייתן להתחלתי שבחרת את הEV הראשון שלו (1 מהירות אגב).
    אתה לא יכול להעלות פוקימון לרמה 20 ולהחליט: "עכשיו אני יתחיל לאמן אותו EV&#33;&#33;&#33;".
    הרי איך הוא עלה לרמה 20? הוא ניצח כמות מאוד גדולה של פוקימונים רנדומאליים. כלומר הוא קבל הרבה EV בהרבה סטטוסים שונים, כלומר הרבה מקום נתפס אצלו לEV.

לשם כך ישנם פירות מאוד מיוחדים אותם אני ממליץ לך לגדל מהשניה שאתה מקבל אותם.
    לפירות הללו קוראים הפירות המדכאים ושמותיהם:
    Pomeg
    Kelpsy
    Qualot
    Hondew
    Grepa
    Tamato
    כל פרי כזה "ידכא" סטטוס אחד (יגרום לו לרדת) בהתאמה לסטטוסים הבאים:
    חיים
    התקפה
    הגנה
    התקפה מיוחדת
    הגנה מיוחדת
    מהירות

הרבה אנשים שלא מבינים כלום בEV יחשבו שאלו הפירות הגרועים ביותר בעולם.
    הרבה אנשים שמבינים בEV יודעים שכנראה לEV, אלו הפירות הטובים ביותר בעולם.
    מדוע?
    הם מורידים את הEV של הסטטוס.
    ככה תוכל להגיע לרמה 30 או אפילו 40 בלי לחשוב על EV, ולאחר מכן להוריד את הEV בכל הסטטוסים שאתה לא רוצה.
    ואז להתחיל להתאמן EV.
    שאלת אותי מתי להתחיל להתאמן EV.

פה אני רוצה להתייחס לבעיה שבגללה הרבה אנשים פורשים מהר מאוד מאימוני הEV.
    כשפוקימון ברמה נמוכה יחסית (10~30) הוא לא מקבל את כל העליות בסטטוסים עכשיו (כל 4 מטבעות זה +1 לסטטוס, אם אתה זוכר) אלא ברמות יותר מאוחרות. זה קורה בכדי שלא יהיה לך פוקימון ברמה נמוכה שהשיג על ההתחלה 255 מטבעות, וכשיעלה רמה הסטטוס שלו יהיה גדול מידי לרמות הנמוכות האלה, ואז זה לא יהיה מאתגר. אני אומר את זה עכשיו וכדאי שתזכורו את זה, ותתיחסו לזה: זה לא אומר שהוא לא יקבל את העליה בסטטוסים&#33; הוא יקבל את זה הכי מוקדם שרק אפשר. ייתכן שזה יהיה שתקבל ברמה הבאה +3 במקום +2 בהרבה רמות, אבל הפוקימון שלך כן קבל את כל העליות בסטטוסים האלה, ולכן זה לא משנה באיזה רמה אתה מקבל את כל הEV, כי אתה תקבל את כל העליות בסטטוסים בכל אופן&#33;

ואם אתה אמור לקבל איזה +20 או משהו כזה וקבלת רק איזה +3, זה רק כדי שהפוקימון שלך לא יהיה חזק/מהיר/מוגן מדי לרמה שלו, אבל כרגע הוא הכי חזק/מהיר/מוגן שהוא רק יכול להיות כדי שזה לא יעבור את המגבלה. כשאתה עולה רמה המגבלה עולה טיפה, והוא מקבל את כל הEV שהוא צבר כדי להגיע למגבלה הזו שוב, ולא לעבור אותה.

המדריך הזה נכתב ע"י Gallade, Natty2 בפורום פוקימונס.
    (כתבתי את זה כדי שאם יעתיקו הכל לא יורידו את זה).
    במקרה ואתם קוראים את המדריך בפורום שאינו פורום פוקימונס (ושם הכותב אינו Natty22 או Gallade) שלח אליי אימייל
    עם קישור למקום שבו פורסם המדריך.

חלק 5: איך אשתמש במה שלמדתי?:

חלק 5.1: הבהרה:

לאף פרי אין מגבלה. ולא סטט אחד של החיים, אלא ירדו לו כמה מטבעות ובהתאם הסטטוס שלו ירד. כלומר הEXP ישאר אבל זה כאילו שהוא אף-פעם לא קבל את המטבעות המיותרים האלה מפוקימונים אחרים.
    אני לא יודע, לא כתוב בשום מקום בדיוק כמה מטבעות מפסיד הפוקימון שמקבל פרי, אבל אני יודע שפוקימון עם 255 מטבעות בסטטוס מסויים צריך 11 פירות כדי שכל המטבעות שלו יעלמו. אבל 255 לא מתחלק ב11 אז אני לא יודע איך זה עובד. אני פשוט נותן לפוקימון שלי כמה פירות שצריך עד שזה כותב שהוא לא יכול לאבד יותר.
    בסופו של דבר זה די קל.
    כל מה שצריך זה את החפצים שמעלים, ואחד מכל פרי שמוריד סטטוס, ואתה לגמרי יכול לשלוט בEV שהפוקימון שלך מקבל.

אגב, מעכשיו אני יכול להפסיק לקרוא לזה מטבעות, אלו EV. וכל מטבע הוא למעשה Effort Point, כלומר EP. אבל לא רציתי לבלבל אותכם עם EV, EP, Choise וכל המילים האלה באנגלית, אז נתתי להם שמות מוכרים שיהיו קלים. אבל מעכשיו נוכל לקרוא לזה EV.

חלק 5.2: איך מאמנים EV פוקימון ברמה נמוכה:

עכשיו אני רוצה לומר איך מאמנים פוקימון ברמה נמוכה EV:

EV בד"כ מתקבל ברגע שהפוקימון מקבל EXP. חוץ מכמובן המקרים של הויטמינים.
    אבל כאשר אתה משתמש בשיטה המוכרת של להתחיל עם הפוקימון החלש יותר, ואז להחליף לפוקימון החזק יותר, הEV ששני הפוקימונים מקבלים אינו מתחלק. אלא שני הפוקימונים מקבלים את המטבעות.

נגיד אני מאוד רוצה לאמן את השאקל שלי להגנה. אבל הוא מאוד חלש (אם אי-פעם ראית את הסטטוסים של שאקל תראה שהוא הפוקימון עם ההגנה הגבוהה ביותר בעולם, ולאף אגדי אין הגנה כמו שלו, אבל כל שאר הסטטוסים שלו נמוכים יותר מים-המלח)
    אז אין אני מאמן אותו? נניח ויש לי גם אוניקס, ברמה מעט יותר גבוהה.
    אני הולך למערה שבה יש הכי הרבה ג&#39;יאודודים (שזה למעשה המערה של Oreburgh) ומתחיל עם שאקל. ג&#39;יאודוד נותן EV אחד של הגנה. אני מתחיל עם שאקל, ומיד מחליף לאוניקס. אוניקס מנצח את הג&#39;יאודוד, ושני הפוקימונים שלי מקבלים 1 EV של הגנה.

חלק 5.3: עירוב חפצים:

ועכשיו נעבור לחלק חשוב יותר: החפצים&#33;
    על החפצים אפשר לחשוב כמו מעין בועה כזאת, שמקיפה את הפוקימון, וכשהפוקימון מקבל EV, הEV משתנה בהתאם לחפץ - לבועה שיש סביבו.
    נניח ונתתי לשאקל את החפץ: Power Belt (להגנה) שעושה שאני יקבל +4 EV של הגנה כל פעם אני מקבל EV.
    אני מתחיל עם שאקל, מעביר לאוניקס, ואז מנצח. אוניקס קבל 1 EV של הגנה.
    שאקל קבל 5 EV של הגנה (אם עוד לא הבנת, 4 של החפץ, ועוד 1 שהג&#39;יאודוד מביא במקור)
    ועכשיו מה יקרה אם ניתן לאוניקס את החפץ Macho Brace? (מכפיל את הEV המתקבל בכל פעם) אז נוציא את שאקל, נחליף לאוניקס, וננצח את ג&#39;יאודוד, וכעת שאקל יקבל 5 EV של הגנה ואוניקס יקבל 2EV של הגנה (ג&#39;יאודוד נותן 1 EV, כפול 2 יוצא 2).
    זה קל להבנה. אבל מה עם המחלה Pokerus? גם היא מכפילה את הEV המתקבל.
    נניח שאוניקס חסין מפני המחלה מפני שהוא חלה בה בעבר. שאקל דווקא חולה. נוציא את שאקל, נעביר לאוניקס, וננצח את ג&#39;יאודוד.
    כעת אוניקס קבל 2EV, ושאקל קבל 6EV&#33; (אחד EV מהמקור, כפול 2 בגלל המחלה יוצא 2 ועוד 4 מהחפץ יוצא 6).

אני מזכיר, פיקומון שיש לו גם Macho Brace וגם חולה, יקבל פי 4 EV מהמקור&#33;&#33;&#33;

מה עם החפץ EXP.Share? מקבלים את זה באמצע המשחק.
    פוקימון שמחזיק בEXP Share מקבל את הEXP כאילו הוא היה בחוץ. אז כנ"ל הEV. וגם אפשר לתת לפוקימון שמחזיק EXP Share לחלות בPokerus, ובהתאם הוא יקבל כפול EV.

~היערה חשובה&#33;~
    אני רק רוצה לומר משהו שמבלבל הרבה אנשים מה בא קודם בחישוב הEV: הכפל פי שניים של המחלה, או ה+4 של הPOWER ITEMS?
    אז ככה: הEV שהPower Items נותן מחושב אחרון&#33;
    כלומר קודם מכפילים פי 2 את הEV שמתקבל מהפוקימון, ורק אז +4 מPower Items.

חלק 6: הIV

נניח שתפסתי הרבה הרבה פעמים את הפוקימון roselia, ולכולם יש 0 EV כמובן. אח"כ אני מסתכל בסטטוסים שלהם, ו... הופ&#33; מה זה צריך להיות? יש לי פה שני רוזליות, שניהם ברמה X,ולשניהם הטבע A, אבל איך זה לאזעזל, שלאחד מהם יש 85 התקפה מיוחדת, ולשני יש 87? מה הולך כאן? הרי שניהם באותה רמה עם 0 EV, ואותו טבע ומין. התשובה פשוטה, לכל פוקימון יש ערכי iv
    ןה הוא קיצור של individual values, או בעברית: ערכים אינדיבידואלים, כלומר לא שאי אפשר לשלוט בהם.
    כשפוקימון מופיע בקרב, הוא מקבל שש מספרים.
    זה יישמע קצת מסובך, אבל תנסו לקרוא לאט, לנסות להבין ולהשאר איתי:
    כל אחד מהסטטוסים שלו מקבל מספר שנע בין 0 ל31 (כולל 31 ו-0). ישנם שישה סטטוסים (חיים, התקפה, הגנה, מהירות, התקפה מיוחדת, והגנה מיוחדת) וכל אחד מהם מקבל מספר רנדומלי. ככל שהמספר יותר גבוה, כך הסטטוס יותר גבוה. אין כאן הגבלות, לכן ייתכן שכל הIV של הפוקימון שמצאתם יהיו 31 (הכי גבוה) וייתכן שכולם יהיו 0 (הכי נמוך).
    ככל שהמספר גבוה, ובכן, זה די ברור, כך גם הסטטוס. כך לדוגמה, פוקימון ברמה 50 עם טבע adamant ו25 IV של התקפה הוא בעל פחות התקפה מאשר אותו הפוקימון ברמה 50 עם אותו הטבע, ו29 IV של התקפה.

אך אל תחשבו שמדובר בכמות גבוה של הפרש. כל IV נוסף מעלה 1 לסטטוס. כלומר אם לפוקימון שלך יש 30 IV בהגנה, והוא מאומן ל255 EV בהגנה והוא ברמה 100, לאותו פוקימון אחר עם אותו טבע ברמה 100 ו31 IV בהגנה, ו255 EV בהגנה יהיה רק נקודת הגנה אחת יותר ממך. בינינו, זה לא באמת משנה.

את הIV שיש לפוקימון שלך, אי אפשר לראות במשחק עצמו. גם אי אפשר להשפיע עליו, או לשנות אותו, והוא חקוק בסלע מהרגע שראית את הפוקימון הזה לראשונה.

"אם כך, מה שווה לדעת מה זה IV אם אי-אפשר לדעת מהו?" ובכן, לא אמרתי שאי-אפשר, אמרתי שלא רואים במשחק, לחצו על המחשבון הזה שמופיע באתר שלנו, ויחשב לכם את הIV של הפוקימון שלכם מייד&#33; D=

את הכוח הנסתר שהמחשבון דורש שתגידו אתם לא חייבים למלא. כדי למלא אותוף עליכם לדעת מה סוג הכוח הנשתר של הפוקימון. כדי לדעת מה הכוח הנסתר של הפוקימון, תפסו את הפוקימון קקליאון. לאחר מכן שמרו את המשחק, ואז למדו את הפוקימון שאתם רוצים לדעת את הכוח הנסתר שלו את המתקפה hidden-power
    בעזרת TM, ואז היכנסו לקרב זוגות, ותוציאו על היריבים שלכם את קקלאון והפוקימון שלגביו אתם מבררים. אח"כ השתמשו במתקפה hidden-power וכשתתבקשו לבחור במי לפגוע, בחרו בקקלאון השותף שלכם. כשתפגעו בו, תופיע הודעה שאומרת שקקלאון שינה את הסוג שלו לסוג מסויים. הסוג שאליו קקלאון שינה את עצמו זה הסוג שהוא הכוח הנסתר של הפוקימון שלכם. אתם יכולים לסגור את המשחק ולחזור לשמירה שלפני שלימדתם את הפוקימון את המהלך hidden power, וכעת אתם יודעים את הכוח הסודי שלו. התהליך הזה נועד כדי לגרום למחשבון IV להיות מדוייק יותר.

חלק 7: היערות ושאלות ותשובות:

כאן סיימתי עם כל הEV, וזה הכל, ואין לי יותר מה לומר. כל מה שאני יודע על EV כתבתי וכל מה שנותר לכם זה לקרוא את זה, ולהשתמש בזה.

שאלות שנשאלות הרבה:

* אם זה אומר שאני נותן לפוקימון של שברמה 50 את הפרי עד שהוא שזה כותב לי שהוא לא יכול יותר, זאת אומרת שיש לו סטטים של רמה נמוכה מאוד, לא?

+ לא. אם היית לוקח פוקימון ברמה 1 ומעלה אותו לרמה כזאת רק עם החפץ Rare Candy, הוא היה מגיע לאותם סטטוסים בדיוק - לו היית מעלה את הפוקימון לרמה 50~60 והיית נותן להם את כל הפירות. סה"כ עדיף לאמן פוקימונים שלא דרך Rare Candy אלא דרך אימון EV משום שכך הוא מרוויח EP ונהיה יותר חזק. אחרי שלפוקימון שלך יש 510 EP אתה יכול לתת לו כמה Rare Candy שאתה רוצה, הסטטוסים שלו יהיו במקסימום האפשרי לו עם הEV שניתן לו.

*כשאני מתחיל את המשחק, אני יכול לאמן אותם חופשי(בלי EV) וכשאני גומר את הליגה (הם רמות 50-60) אני יכול לתת להם את הפירות עד שהיו להם את הסטטים הקטנים ביותר ואז להתחיל לאמן אותם בEV, זה בסדר?

+ אפילו מומלץ. אם תתחיל משלב מוקדם לאמן EV תהיה עסוק רוב הזמן בלחפש פוקימונים המתאימים לאימון EV כזה. כמובן שבמכונים היית מרוויח EP לא רצוי והיית משקיע זמן לא נחוץ בדיכוי הEP הלא-רצוי שהתקבל במקום בהמשך המשחק.

*כשאני נותן להם את הפירות, לתת להם מכל פרי? זאת אומרת גם לחיים,להתקפה,להגנה,למהירות,למהירות המיוחדת, ולהתקפה המיוחדת?

+ אם אתה רוצה. אני בד"כ רוצה שיהיה להם מקסימום בשני סטטוסים מסוימים, אז אני נותן להם 4 פירות מדכאים לארבעת הסטטוסים בהם אני לא מעוניין להרוויח EP.

חלק 8: נספח:

קישור לאתר של Serebii שבו ניתן למצוא רשימה של EV שפוקימונים נותנים:
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים HP EV
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים Attack EV
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים Defence EV
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים Speed EV
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים Special Attack EV
    לחץ כאן כדי לראות רשימה של פוקימונים שנותנים Special Defence EV

אם באמת יהיה ביקוש אני ייתן גם רשימה של מקומות אימון EV טובים.
    תם ונשלם המדריך D=<
    תנסו להפיק ממנו את המיטב.
    ושיהיו לכם פוקימונים חזקים.
    ואל תרדו עלי שאני כותב הרבה ואין לי חיים כי לא כתבתי את הכל בבת אחת, אלא בחלקים, ע"פ שאלות שקבלתי.
    ///אתם גם מוזמנים לדרג את המדריך&#092;&#092;&#092;
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

3. משתמש מנוסה
    אחי אתה יכול בבקשה לנסות ךהביא תמונות?

4. משתמש מנוסה
    איזה תמונות אני כבר יכול להביא?
    אני משחק בDS אמיתי, אני לא יכול לצלם [=
    ההסברים כל-כך מפורטים ופשוטים, שאפילו דיסלקטים יכלוים להבין את זה.
    ומי שיש לו שאלות יכול לשאול, בשביל זה הנושא עם המדריך נפתח.
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

5. YoRt3m
    Guest
    תודה רבה על המדריך ברגע ש-stm יאשר זאת אתה תקבל ווינר.

• משתמש מנוסה
    נתי D:::<
    מה קורה? המדריך בעזרתי (או בעזרת שאלותי XP).
    בכל מקרה המדריך עזר לי די הרבה.. אז בטאח גם לשאר הפורום..
    <div align=\"CENTER\"><span style=\'color:#BA55D3\'>
    <span style=\'font-size:7pt;line-height:100%\'>טנקס לניר על Dr. Cooper&#33;</span>

My Party In HG~

~~~~~~~~~~~~~~

I&#39;m Cold Like Ice ם:
    ~~~~~~~~~~~~~~
    PT~ 0904-1570-5401
    שי תחזור לפורום&#33; חצי מהמשתמשים פה לא שווים לציפורן שלך ם:
    אני ידבר איתך מתי שאני יתקן את המסן(יקח קצת זמן) &gt;:

</div></span>

• משתמש מנוסה
    שם: ליד ___, מימין ל___, משמאל ל___ ובתוך התחת שלכם P:
    מדריך מעולה =]
    בברכה, דור.

• משתמש מנוסה
    תודה [=
    ו...
    מה זה אומר שאני יקבל ווינר?
    [=
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

• משתמש מנוסה
    כל הכבוד&#33; אחלה מדריך&#33;
    אבל רק שתדע שבפלטיניום , איפה שקונים בעזרת הנקודות של מרכז ההימורים
    בעיר ויילסטון,יש איש שאומר לך את הסוג של הhidden power של הפוקמון שלך.
    אבל באמת, מדריך מעולה&#33;&#33;
    <span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>בברכה, מתן</span></span>
    ----------------------------

קרדיט לרומה על החתימה&#33; D =D =D=

קרדיט לגיל&#33; יחי א.נ.מ.ס.&#33;

• משתמש מנוסה
    שם: ליד ___, מימין ל___, משמאל ל___ ובתוך התחת שלכם P:
    Originally posted by natty22@Sep 7 2009, 09:04 PM
    תודה [=
    ו...
    מה זה אומר שאני יקבל ווינר?
    [=
    ווינר זה קבוצה של אנשים (שניצחו באתגרים, שכתבו מדריכים וכו&#39; לזמן מוגבל) שמקבלים אפשרויות מיוחדות
    כתוב בפורום משוב מה בדיוק האפשרויות
    בברכה, דור.

• משתמש מנוסה
    שמחתי לשמוע שאני עוזר [=

כמו שביקשתי בסוף, אני מאוד שמח שמדרגים את המדריך שלי מ1~10.
    דירוגים במספרים מראים לי בדיוק כמה אני יכול לשפר את המדריך.
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

• AllwaysStriveAndProsper
    שם: רומה
    תודה מכיר כבר עומר המלך שלח לי אותו כדי לעזור לי

• משתמש מנוסה
    אני לימדתי את עומר כל מה שהוא יודע על EV.
    [=
    ועומר הוא תותח, הוא באמת מבין במה שהוא עושה.

שמחתי לשמוע שהוא עשה את זה.

אתם מוזמנים גם להוסיף אותי במסן:
    Natty_zepko@hotmail.com
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

• משתמש מנוסה
    זה קצת מסובך אבל הבנתי ויש לי כמה שאלות אני יכול להרוג נגיד 13 זובאטים ו13 סטארביות וזה ייחשב ביחד? ומאיפה משיגי את הBRUCE הזה?

• משתמש מנוסה
    אם יש משהו שאתה לא מבין אתה מוזמן לשאול.
    בשביל זה אני כאן, לא עשיתי את זה בשביל שזה ייראה טוב כ"הרבה כתוב"...
    נא לקרוא אחרי הקו....

Diamond/Peal/Platinum

Natty_zepko@hotmail.com

• עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
    • אתה לא יכול לפרסם תגובות
    • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
    • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
    •