משהו קטן שאני רוצה להוסיף,
מכיוון שרובכם כבר לקראת המכון הראשון.
לכל מנהיג מכון יהיו 6 פוקימונים אופטימליים, בהם הוא יוכל להשתמש. אמנם, בקרב המכון עצמו הוא יוגבל לאותו מספר פוקימונים אליהם קרב המכון בנוי. לכן אם פגשתם את X, ויש לו צ'ריזרד, לא בהכרח אומר שעליכם להכין את עצמכם לקרב עם צ'ריזרד.
סהר;
אתה רץ במהרה, אמה מאחוריך, פיקאצ'ו קופצת מכתפה ורצה בעקבותיכם, וגם טימבור.
אתה רץ על הגשר מעל הבריכה קטנה, כשלפתע אתה מחליק ונופל בצורה די מביכה. אמה מצחקקת לה.
נער, בגילך, מביט בך. "ילד.." הוא ממלמל ומתחיל לצעוד גם הוא אל עבר העיר.
מליפאן;
"קיובון כזה חמוד!" היא אומרת בעודה רצה לעברו, ומביטה מקרוב בקיובון.
היא מסתכלת כיצד בכל מכה שלו באבן, הוא מרסק קצת ממנה. "אוקיי מליפאן, הגיע הזמן שתראה את הפוקימון האחרון שלי.." היא ממלמלת, ומוציאה פוכדור, מעט שונה מהקודמים, יש עליו מדבקה של כוכב.
"סרביין, צאי החוצה!" היא קוראת, והפוכדור נזרק על ידה לאוויר, וכוכבים אופפים אותו בעת הפתיחה שלו.
פוקימון ירוק עם גפיים קצרות ביותר וזנב ארוך יוצאת החוצה וקוראת בשמחה. היא רצה ומחבקת את זואי בזרועותיה הקטנות
"תכיר את סרביין, למעשה היא הפוקימון הראשון שלי" היא אומרת, וסרביין מחייכת.
"אז אנחנו הולכות לתפוס את קיובון" מספרת לה זואי, "השתמשי בהצלפת גפן!".
סרביין שולחת שתי גפנים ומצליפה בקיובון, שמיד מבחין ומכה חזרה עם הגפן. אתה מוסר להם בהצלחה וממשיך אל הגבעה, אתה רואה בזמן העלייה שסרביין מצליחה לתפוס את העצם של קיובון ולהעיף אותה לצד, ובכך להשאיר אותו חסר הגנות. נראה שהיא עושה טוב בתפיסת הקיובון.
אתה בינתיים מחפש אחר פוקימונים, ורואה מספר פוקימונים שאתה מזהה כצ'ינגלינג מרחפים להם.
לא רחוק ממך, אתה שומע קריאה של סקיטי, שמשחק עם הזנב שלו.

מייק;
אתה מחמיא לבחור, שמודה לך
אתה מיד מאתגר את מנהיגת המכון לקרב, ושלישיית המאמנים מביטים בך במבט מואר.
רוקסן צועדת לעברכם, "אני מצטערת מתוק.. הפוקימונים שלי עייפים מהקרבות שהיו היום, מה דעתך לחזור מחר?"
הבחור שנלחם כרגע פונה אליך, "היי, גם אני מתכוון לחזור מחר!".
קורה מביטה בשני החברים שלו, "כן, אני ואתם נוכל לעודד את שניהם מחר!"
אייס;
חחח לא יודע אחי אפילו להביט עליה אפשרי, רק אל תשאיר לי את ההמשכון שלך בתור רק דיבורים.
עשית את זה די הרבה, וזה מותיר אותי בלי הרבה ברירות.
--
"איך שתרצה" תום אומר, ומורה לבאטרפרי לתקוף באבקת שינה.
באטרפרי מעופף מעל סנייבי, שכרגע מבחינה בזה, באטרפרי מנפנף בכנפיו ושולח את אותה אבקה כחולה.
סנייבי זוהרת באור ירוק, וקופצת, סביבה מועפים מלא עלים בצורת טורנדו, שמעיפים את האבקה משם, ופוגעים בבאטרפרי בעוצמה מרשימה. היא מתחילה לרוץ מהמקום אל תוך היער, צולעת במעט. טוטודייל שולח אליך אקדח מים לפרצופך, ומחל לרוץ אחריה, בחשש. "ריו ריו ריולו!" ריולו מאיץ בשניכם.
לוקאס;
רשמתי עד עכשיו אדוארד במקום תומאס, אופסי דייזי
--
"זה שזה במקום לא אומר שלא הולכים לגנוב את זה" אתה מעיר, ותומאס נראה שוקל את זה שוב. "תגבירו את השמירה ברסיס האדום! אני רוצה 80% מהמאבטחים שם!" הוא צועק בהוקי טוקי.
אתה מוסיף שעל מישהו ללכת לעזור לרוקסן, ושומע מנגד "אין בעיות, הבחור ברח, אבל ללא ספק השותף שלו כבר הספיק לקחת את הרסיס האדום, והוא בדרך לברוח". אתה מביט, ורואה שרוקסן והפוקימון שלה עלו למעלה, הפוקימון שלה נראה כאילו לא נפגע בכלל במהלך הקרב.
"רוקסן, הרסיס האדום נמצא במקום שלו, והשמירה עליו כבדה ביותר! עכשיו היא כבדה כפליים!" טוען תומאס.
"זה לא אפשרי, השותף שלו דיבר איתו, ואמר לו לברוח כל עוד הוא השיג את זה.." מסבירה רוקסן, ונראה שהיא מנסה להבין מה הם מפספסים. "מה אם הוא גנב דבר אחר?" ממלמלת ניקי, ומביטה בך בלחץ.
רון;
אתה רץ אחרי ליטלאו, אך הפוקימון החמוד מהיר יותר. הנערה מאטה, ומצחקקת למראה שלך רודף אחריו.
אתה מוציא את סנטרט מהפוכדור, והבעת פנים לחוצה עולה על פניה. "לא, אל תתקוף אותו!" היא קוראת.
אתה מבולבל, והיא מסבירה. "הוא רק ליטלאו קטן ושובב, אבל תראה את זה.."
היא מחטטת בתיקה, ומוציאה סוג של מאפין אדום וקטן, וזורקת אותו באוויר לצידה, הליטלאו מיד רץ, קופץ לגובה ותופס אותו באוויר, אוכל בהנאה.