-
ברק אובמה נבחר לא מזמן לנשיא ארה''ב.
הוא קיבל תמיכה גם מיהודים כי חשבו שהוא יעזור להם במזרח התיכון.
אך לאחרונה נראה שאובמה נוטה לצד המוסלמי שם הוא צובר תמיכה רבה.
הוא רוצה שיהיו על אותו שטח שתי מדינות.
מה אתם חושבים על זה?
אם יהיו שתי מדינות,האם לדעתכם אובמה יפנה לצד המוסלמי?
-
אובאמה לא נוטה לאף צד, הוא פשוט רוצה שעמי המזרח התיכון יפסיקו לריב זה עם זה, ולדעתו אחד הפתרונות לסכסוכים הוא 2 מדינות ל-2 עמים, ואני מסכים איתו.
-
אובמה הוא רוצה לעזור לערבים ובדגול. הוא השאיר מספיק רמזים כדי שנדע
-
[quote][i]Originally posted by Raichu sama[/i]@Jun 6 2009, 10:14 PM
[b] אובמה הוא רוצה לעזור לערבים ובדגול. הוא השאיר מספיק רמזים כדי שנדע [/b][/quote]
זה לא שהוא "רוצה לעזור לערבים", הוא רוצה לעזור לפלסתינאים, כי החיים שלהם בזבל, ואפילו שזה חלקית/בעיקר (אין לי כוח להתווכח על מי יותר אשם) באשמתם בגלל הפיגועים, זה לא אומר שהמצב הזה צריך להימשך.
-
אנחנו (בתור ישראלים) התרגלנו לבוש, שעשה הכל לטובתנו. עכשיו הגיע מישהו שמציע פיתרון אחר, של שתי מדינות. כמובן שאני לא מעדיף שיפנו אנשים מביתם, אבל זאת יכולה להיות אופציה טובה, אם היא תיתן לנו שקט. הבהרה: אני לא גר ביישובי עוטף עזה/ בצפון.
-
[quote][i]Originally posted by Dor718[/i]@Jun 6 2009, 10:23 PM
[b]אנחנו (בתור ישראלים) התרגלנו לבוש, שעשה הכל לטובתנו. עכשיו הגיע מישהו שמציע פיתרון אחר, של שתי מדינות. כמובן שאני לא מעדיף שיפנו אנשים מביתם, אבל זאת יכולה להיות אופציה טובה, אם היא תיתן לנו שקט. הבהרה: אני לא גר ביישובי עוטף עזה/ בצפון.[/b][/quote]
בוש היה טמבל, הוא אולי עשה דברים לטובתנו בטווח הקצר, אבל אם פתרון 2 המדינות יביא לשלום עם הפלסתינים, זה ישחק לטובתנו בתווך הארוך :)
דרך אגב, לפתרון 2 המדינות אין קשר לצפון ולחיזבאללה שפועל בלבנון, הפלסתינים נמצאים בדרום.
-
זה לא יביא לשום שלום, ובקר אובמה תומך באיראנים-הוא אומר שהם שוחרי שלום וצדק ודי חכמים... אידיוט. ובוש היה הרבה יותר טוב ולא ניסה לשחק אותה
-
[quote][i]Originally posted by Tom Pokemon[/i]@Jun 6 2009, 08:35 PM
[b] בוש היה טמבל, הוא אולי עשה דברים לטובתנו בטווח הקצר, אבל אם פתרון 2 המדינות יביא לשלום עם הפלסתינים, זה ישחק לטובתנו בתווך הארוך :)
דרך אגב, לפתרון 2 המדינות אין קשר לצפון ולחיזבאללה שפועל בלבנון, הפלסתינים נמצאים בדרום. [/b][/quote]
יש רק דבר אחד שאתה לא מבין ב*צונזר* ([SIZE=4]ולא אכפת לי שתביאו לי מצידי באן אייי פי[/SIZE])
הם לא רוצים רק את החלק הזה או האחר הם רוצים ל"זרוק אותם לים" לגרש אותך מפה ולהשמיד אותך.
:angry:
בברכה,(שומר על המסורת בלבד :angry: )
מיכאל
-
[quote][i]Originally posted by Michael[/i]@Jun 6 2009, 10:39 PM
[b] יש רק דבר אחד שאתה לא מבין ב*צונזר* ([SIZE=4]ולא אכפת לי שתביאו לי מצידי באן אייי פי[/SIZE])
הם לא רוצים רק את החלק הזה או האחר הם רוצים ל"זרוק אותם לים" לגרש אותך מפה ולהשמיד אותך.
:angry:
בברכה,(שומר על המסורת בלבד :angry: )
מיכאל [/b][/quote]
האיראנים רוצים להשמיד אותנו (בגלל דת), הפלסתינים סה"כ רוצים שתהיה מהם מדינה משלהם והם שונאים אותנו מפני שבשבילם- לפני 61 שנה בא איזה עם זר והשתלט להם על המדינה, אנחנו לא באמת יכולים לצפות להם לקבל את הטיעון שגרנו פה לפני 2000 שנה או שהאל שלנו החליט שהמקום הזה שלנו. נראה לי שאתה לא מבין, שלקחת את השטחים באיזור עזה שבמילא גרים בהם רק ערבים (ומתנחלים) ולהפוך את זה למדינה שלהם, לא אומר שהם יוכלו פתאום להשתלט על כל המדינה ולזרוק אותנו לים, כי אם נחתום איתם על הסכם ונהפוך את השטחים למדינה שלהם אז מין הסתם גם נחתום איתם על הסכם שאומר שהם לא יתחילו להתקיף אותנו (ואם הם יפרו הסכם כזה אז נפרק להם ת'צורה).
-
מהרגע הראשון ידעתי שהוא לא טוב ליהודים.
לא ממש אכפת לו מהמצב החסר אונים שאליו המדינה שלנו נכנסה,
יותר חשוב לו שלערבים יהיה מדינה.
מתפלאים שאחרי יש מעל 2000 מתים בעזה.
אני מדבר ככה כי אני ימיני קיצוני,
אבל אולי לאחרים יש דעות שונות.
-
[quote][i]Originally posted by Tom Pokemon[/i]@Jun 6 2009, 10:35 PM
[b] בוש היה טמבל, הוא אולי עשה דברים לטובתנו בטווח הקצר, אבל אם פתרון 2 המדינות יביא לשלום עם הפלסתינים, זה ישחק לטובתנו בתווך הארוך :)
דרך אגב, לפתרון 2 המדינות אין קשר לצפון ולחיזבאללה שפועל בלבנון, הפלסתינים נמצאים בדרום. [/b][/quote]
לא דיברתי ספציפית על הפלסתינים, אלא גם על חיזבאללה (שסתם רוצים להרוג אותנו)
-
אובמה הוא נייטרלי.
יותר מדי נייטרלי לפי דעתי.
הוא מנצל את ישראל, הוא חיושב שישראל מכורה לו וכל מה שהם אומרים אנחנו עושים.
אז לא, אנחנו כבר גדולים ולא אוהבים שמשגיחים עלינו מלמעלה ואומרים מה לעשות.
ארצות הברית עוזרת לנו, וזה באמת כל הכבוד ואנחנו מעריכים את זה.
אבל זה לא שאנחנו מכורים לה, אנחנו עדיין עם יחסים רעועים עם רוסיה, כך שזה לא שאנחנו פקודים של ארה"ב במזרח התיכון.
אובמה מוותר לערבים יותר מדי.
ואני אומר את זה בתור אחד שגר בצפון ומוקף בכפרים של דרוזים.
אני מאמין בשתי מדינות לשתי עמים, ומוכן לוותר על התנחלויות מסוימות.
(לתת את עזה לחמאס ו"גשר קרקעי" ביהודה ושומרון לפת"ח, שיריבו בניהם איזה מדינה תהיה להם)
תמורת שלום כמובן.
אני דיי במרכז.
אין לי בעיה לדבר עם הערבים ולהקריב מעט שטחים.
אבל אם הם יגזימו בדרישותיהם או לא יעמדו בתנאיהם אני אראה זאת כהכרזת מלחמה.
ובקשר לאובמה, הוא סתם.
חשבתי שהוא יהיה משהו, אבל אחרי שבועיים ידעתי שהוא לא שווה כלום ולא מבין מילה על המצב במזרח התיכון.
כפי שנאמר, בנאום הוא היה יותר חוסיין מברק.
-
אז זהו שארה"ב מפקחת עלינו מלמעלה ואומרת לנו מה לעשות הרוב אנו עושים מה שארה"ב אומרת לנו.
תחשוב איך היינו בלי ארה"ב...היינו כבר מתים...
-
גיל-הוא לא נייטרלי, יש המון רמזים שהוא תומך הערבים
-
טום-עם הוא רוצה שנהיה עם הערבים באותה מדינה אז על מה נלחמנו אלפים שנה?