-
[COLOR=red][SIZE=4][U][B]המדריך לשחקן המתחיל- כל מה ששחקן צריך לדעת[/B][/U][/SIZE][/COLOR]
[U][B]תוכן עיניינים:[/B][/U]
* דברי פתיחה מפי הכותב
1) מהו מ"ת ומה תפקיד השחקן בו?
2) התגובה
3) מהן תגובות תוקעות
4) כוחו של השה"מ
5) בניית הדמות
6) שיפור הדמות
[U][B]דברי פתיחה מפי הכותב[/B][/U]
זה המדריך הראשון שאני מפרסם כאן, מדריך ראשון מתוך סדרת מדריכים שאני מתכוון לפרסם כדי להעלות את רמת המ"תים בפורום חת"מ, הפעילות העיקרית שבו.
בגלל שרמת השחקנים כבר נוחכה לי כבעייתית מספר פעמים החלטתי להתחיל במדריך לשחקנים.
המדריך הבא יהיה לשה"מים שכן כדי שמשחק יצליח קודם כל צריך שהשה"מ יצליח, כי אם השה"מ לא ינהל את המ"ת כמו שצריך הכל יפול.
אז כל מי שמשחק במשחק תפקידים כל שהוא שיקרא את הכל, זה חשוב מאוד
[U][B]1) מהו מ"ת ומה תפקיד השחקן בו?[/B][/U]
מ"ת- משחק תפקידים הינו משחק שבו השה"מ (שליט המבוך, הסבר מפורט בסעיף 4) מתאר מצב, והשחקן מבצע לפיו פעולות.
השה"מ מחליט על מה קורה ומתי, והשחקן רק מבצע פעולות לפי זה.
[U][B]2) תגובה[/B][/U]
התגובה היא מרכיב חשוב מאוד במ"ת, שכן היא תשפיע על ההיתקדמות של ההרפתקאה.
השה"מ מתאר את המצב ביסודיות כדי שבמו בספר, תקבל מספיק מידע כדי לדמיין את המצב ולפי זה להחליט מה לעשות.
כשהשחקן מגיב הוא צריך להגיב בצורה הכי מפורטת והכי מובנת שהוא רק יכול כדי שהשה"מ יוכל להגיב לו בצורה הטובה ביותר.
מ"ת בפורום מתבצע בשרשרת של תגובות, פעם אחת השה"מ ופעם אחת השחקן.
[U][B]3)תגובות תוקעות[/B][/U]
תגובות תוקעות הן תגובות שמביעות את השה"מ למצב שבו אין לו איך להמשיך לכם, למשל דוגמא קלסאית ממשחק תפקידים של פוקימון:
השחקן- אני נכנס לעיר והולך למכון
השה"מ- אתה מגיע למכון והדלתות סגורות, על דלת המכון יש שלט שעליו כתוב, המנהיג באמצע קרב, המכון יפתח בקרוב
השחקן- אני מנסה לפתוח את הדלת
השה"מ- הדלת לא נפתחת, נראה שהיא נעולה
השחקן- אני מתיישב על הריצפה
מה הבעיה? עכשיו תנסו לחשוב איך השה"מ מגיב, יש לו מס' אפשרויות:
1) לדפוק את השחקן בגלל שהוא תקוע, כלומר לגרום למשהו לקרות שיעשה לשחקן מלא צרות, או לפחות יגרום לו לזוז
2) לבקש מהשחקן להגיב מחדש
בעצם אם השחקן מגיב ככה, או שהוא יצתרך להגיב מחדש או שהוא ידפק בתגובה של השה"מ.
עוד תגובה תוקעת היא שאתה מחפש משהו ולא מוצא אותו, ואז מנסה לחפש אותו שוב, למשל עוד דוגמא קלאסית מפוקימון:
השחקן- אני מחפש מריל
השה"מ- אתה מטייל במשך שעתיים שלמות באגם אבל לא מוצא מריל
השחקן- אני ממשיך לחפש מריל ולא מפסיק עד שאני מוצא
וכאן השה"מ תקוע, הוא החליט שהשחקן לא ימצא מריל אבל השחקן לא מוכן ללכת והוא כבר קיבל את התשובה הסופית, והשה"מ שוב פעם תקוע והוא לא יכול לעשות שום דבר חוץ מלדפוק את השחקן או לבקש שיגיב מחדש
[U][B]4)כוחו של השה"מ[/B][/U]
את כוחו של השה"מ אפשר לתאר במשפט אחד- השה"מ הוא השולט, הוא מחליט מה קורה ומתי.
איך זה משפיע על השחקן? השחקן לא יכול להחליט שדמות שהוא מדבר איתה/נלחם בה/ רואה אותה תעשה משהו מסוים ביותר, והוא לא יכול להחליט שהמהלך שלו הצליח.
כמו שן לשחקן אסור לריב עם השה"מ, השה"מ תמיד צודק (משפט זה מופר במקרים מסוימים מאוד שאליהם אפרט בהמשך) והוא זה שמחליט מה קורה, בין אם זה לטובת השחקן ובין אם זה לרעתו.
ישנם מקרים מיוחדים בהם השה"מ יכול לטעות, וזה במשחקים בעולם בנוי מראש, כגון האנימה והמנגה נארוטו. במקרה כזה השה"מ יכול לטעות בנוגע למידע מדויק מהאנימה/מנגה (מניסיון אישי זה קורה) ודברים כאלה גם מביאים לריבים לפעמים שאפילו גורמים לפרישות (שוב פעם ניסיון אישי, ואני הייתי בתור השחקן), במקרים כאלה צריך לצרף מקור מידע נוסף- וחייב אמין, ולקוות שההסבר שם יוכיח את טעותו של אחד מהצדדים (לא תמיד מצליח מניסיון אישי, לפעמים ההסבר מהמקור הנוסף מתאים לשני הצדדים)
[U][B]5) בניית דמות[/B][/U]
בגלל שבכל מ"ת הטפסים קצת שונים, אדבר פה רק על החלקים שיופיעו ברוב המ"תים ולא על החלקים שמשתנים ממ"ת למ"ת.
שם הדמות- איך קוראים לדמות, תנסו לקשר את השם למשחק, למשל משחק יפני אז שם יפני
גיל הדמות- לרוב מבקשים גם את הגיל של הדמות, אפילו נותנים טווח מסוים.
תמונה/תיאור- לפעמים זה לפעמים זה. כשמבקשים תמונה תחפשו את התמונה שהכי מתאימה למראה שאתם מדמיינים, כשמבקשים תיאור תתארו את עצמכם בצורה מפורטת והטובה ביותר, שהשה"מ יוכל לצייר לעצמו בראש את הדמות שלכם
רקע- תמיד תשקיעו ברקע כמה שיותר ותעברו עליו כמה פעמים, הרקע חייב להיות מדויק ומובן, מתואר בצורה הטובה ביותר ומלמד כמה שיותר על הדמות. ככל שהשה"מ ילמד יותר על הדמות ככה הרקע יהיה יותר טוב, שימו לב שצריך לקשר בין הרקע למשחק.
הערות וכל הנספחים הנוספים- בסעיף הזה אתם פונים לשה"מ במה שאתם רוצים לומר לו,, כל הערה או הארה שהיא.
[U][B]6)שיפור הדמות[/B][/U]
מה עושים עם לא נכסתם למשחק?
מנסים לשפר.
קודם כל תקראו טוב טוב מה צריך לשפר, לרוב זה יהיה הרקע, לפעמים גם התמונה.
תמונה/תיאור- תחליפו תמונה לתמונה שיותר מתאימה לשה"מ/ תכתבו מחדש את התיאור ותדמיינו מחדש את הדמות
רקע: תעברו על הרקע ותראו איפה אפשר להוסיף עוד תיאור, לתקן שגיאת כתיב, לפתח את הרעיון, להוסיף פיסוק ולמחוק קטעים בייעתיים כדי להתקבל למשחק.
לא התקבלתם אחרי זה? תבדקו על מה העירו לכם שוב ושוב ותעברו עליו כמה פעמים לפני שליחת הטופס בפעם השלישית, כי לא תמיד תהייה פעם רביעית אחריה
-
ח"ח על המדריך,רואים שהשקעתה,מדריך מצוין ומפורט ואני לא רואה מה לשפר
-
קבל ח"ח!
מדריך מצויין, אני בטוח שהוא יעזור.
-
אם יותר שחקנים יקראו אותו הוא יעזור
-
מדריך מושקע מאוד ונחמד ביוטתר, חוץ מהחלק השלישי שלדעתי הוא לא נכון. לשה"מ יש הרבה יותר אופציות בדוגמא המסוימת. הוא עלול גם לחזור על התגובה שלו, או פשוט לגרום למשהו אחר לקרות ו"להכריח" את השחקן ללכת לאיפשהו (דבר שהוא לא מומלץ). הדוגמא הראשונה שלך דיי צולעת יחסית לשנייה שגם היא לא בסדר לדעתי. וגם לא הסברת "לדפוק" וזה פשוט מפריע בפסקה כולה. מצטער שאני קוטל כי המדריך עצמו בסדר גמור, מלבד טיפה בעיה של שפה גבוהה. אתה יכול לבקש בטא שטוב בזה אם זה קריטי לך.
תשפר? ם.ם
-
[quote][i]Originally posted by IronMon[/i]@Aug 2 2009, 10:47 AM
[b] מדריך מושקע מאוד ונחמד ביוטתר, חוץ מהחלק השלישי שלדעתי הוא לא נכון. לשה"מ יש הרבה יותר אופציות בדוגמא המסוימת. הוא עלול גם לחזור על התגובה שלו, או פשוט לגרום למשהו אחר לקרות ו"להכריח" את השחקן ללכת לאיפשהו (דבר שהוא לא מומלץ). הדוגמא הראשונה שלך דיי צולעת יחסית לשנייה שגם היא לא בסדר לדעתי. וגם לא הסברת "לדפוק" וזה פשוט מפריע בפסקה כולה. מצטער שאני קוטל כי המדריך עצמו בסדר גמור, מלבד טיפה בעיה של שפה גבוהה. אתה יכול לבקש בטא שטוב בזה אם זה קריטי לך.
תשפר? ם.ם [/b][/quote]
בנוגע לחלק השלישי השה"מ לא יכול, כי אז השחקן יכול להגיד "אמרתי שאני לא מפסיק עלד שאני מוצא אז זה לא יתכן שלא מצאתי והפסקתי" והלדפוק זה לגרום למשהו לקרות שיכריח אותו ללכת משם.
אינ אשפר את הדוגמא הראשונה ואסביר יותר טוב את הכוונה בלדפוק, אבל נראה לי שקראת בריפרוף ולא יותר מזה, כי אז לא היית אומר שיש לשה"מ הרבה אפרשויות, וגם אם יש לו קצת יותר אפשרויות , וזה גם לא מדריך לשחקנים ברמה גבוהה שמשחקים אצל שה"מים מהטובים ביותר, זה מדריך לשחקנים שרוצים להגיע לרמה טובה+ ומשחקים אצל שה"מים ברמה שבפורום, שאם כל הכבוד ויש כבוד לא נמצאים בכזה מקום טוב
בכל מקרה תודה על התגובה, זאת בדיוק התגובה שחיכיתי לקבל
-
[quote][i]Originally posted by Norg Man[/i]@Aug 2 2009, 10:52 AM
[b] בנוגע לחלק השלישי השה"מ לא יכול, כי אז השחקן יכול להגיד "אמרתי שאני לא מפסיק עלד שאני מוצא אז זה לא יתכן שלא מצאתי והפסקתי" והלדפוק זה לגרום למשהו לקרות שיכריח אותו ללכת משם.
אינ אשפר את הדוגמא הראשונה ואסביר יותר טוב את הכוונה בלדפוק, אבל נראה לי שקראת בריפרוף ולא יותר מזה, כי אז לא היית אומר שיש לשה"מ הרבה אפרשויות, וגם אם יש לו קצת יותר אפשרויות , וזה גם לא מדריך לשחקנים ברמה גבוהה שמשחקים אצל שה"מים מהטובים ביותר, זה מדריך לשחקנים שרוצים להגיע לרמה טובה+ ומשחקים אצל שה"מים ברמה שבפורום, שאם כל הכבוד ויש כבוד לא נמצאים בכזה מקום טוב
בכל מקרה תודה על התגובה, זאת בדיוק התגובה שחיכיתי לקבל [/b][/quote]
האמת שאפשר...
אם השחקן כותב "אני מחזיר את מדקיפ" השה"מ יכול לכתוב שהיריב לצורך העיניין, מוציא נגיד בלספרווט (רק דוגמא) ואז השחקן יכול להמשיך...
ונגיד אם "אני לא מפסיק עד שאני מוצא" אז אפשר לכתוב ש"פתאום המים מבעבעים ויוצא מהם וויסקאש (רק דוגמא) עצבני שרואה אותך ומתחיל להתקדם לכיוונך"
-
[quote][i]Originally posted by !!!ThE sTrOnGeSt PoK[/i]@Aug 2 2009, 11:00 AM
[b] האמת שאפשר...
אם השחקן כותב "אני מחזיר את מדקיפ" השה"מ יכול לכתוב שהיריב לצורך העיניין, מוציא נגיד בלספרווט (רק דוגמא) ואז השחקן יכול להמשיך...
ונגיד אם "אני לא מפסיק עד שאני מוצא" אז אפשר לכתוב ש"פתאום המים מבעבעים ויוצא מהם וויסקאש (רק דוגמא) עצבני שרואה אותך ומתחיל להתקדם לכיוונך" [/b][/quote]
מה זה? לדפוק.
וחוץ מזה מי אמר שהוא לא נגד פוקימון פראי?
הקיצר התגובה שלך גרמה לתוצאה הפוכה מהכוונה, חיזקה את הטענה שלי
-
אז תרשום המדריך לשחקן המתחיל, לא לשחקן, ואחרי ז\ה תעשה מדריך לשחקן המדקדם ם:
-
-
-
כן ראיתי XD
ננעץ. כל הכבוד על ההשקעה.
-
-
תודה על התגובות.
ואמיר לא עדיף שתוסיף ללינקיה? אני מתכוון ליצור סידרה שלמה בקרוב אני אתחיל לעבוד על המדריך השני
-