-
אומנות היא מושג מורכב, שכן היא מכילה בתוכה הרבה דברים.
אתם יכולים להסתכל על ציור של אמן שמצייר 40 שנה ולומר שזה ממש מכוער וציור של ילד בן 9 ולחשוב שזה יפה.
שכן יופי זה משהו שהעין יוצרת, יופי הוא בעיני המתבונן, ואנחנו בטופיק הזה נחקור את ההיבט הזה של ציור מורכב.
ציור לפי ההגדרה מוגדר כ-תחום באמנות המתאר את היצירה באופן גרפי על גבי משטח בעזרת צבע, היוצר קוים וכתמים. בעזרת טכניקות שונות, הצייר יכול ליצור אשליה של אור, תנועה, נפח ועומק; דרך הציור, יכול האמן לבטא רגשות, דעות, והשקפת עולם.
יופי גם הוא דרך להסתכל על אומנות, שכן לא כולנו רואים את אותו דבר.
אני יכול להסתכל על בחורה ואחשוב שהיא יפה ואצל מישהו אחר היא תוגדר כמכוערת. מה שמביא לנקודות מבט שונות.
נקודת מבט היא בעצם השפה שכולנו רוצים להבין אותה. אז מה גורם לנו להביט במשהו ולהעריך אותו לטובה או לרעה?
אני הולך להציג בפניכם כתם של ציור, ואתם תתבקשו לרשום מה אתם רואים בציור? והאם אתם חושבים שזה יפה?
[img]http://www.amalnet.k12.il/NR/rdonlyres/785EA620-396A-430B-9A88-25CCE22AF3D6/17704/%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A93.jpg[/img]
-
או דיון אומנות 3:
I LIKE IT ^^
ואני רואה בתמונה שני דברים האמת XP
מפלצת עם מחושים וג'וק >>
והציור לדעתי לא הכי יפה ^^"
-
מה אני רואה?
מן גולגולת לבנה שלובשת חולצה מוזרה שגדולה עליה, עם כתפיים מעט רחבות שנמצאת מעל הראש, ידיים ארוכות ומוזרות ומן...דברים שקשה לי להגדיר למעלה אולי חלק מן החולצה ם:
ואם אני חושב שזה יפה? לא מבחינת זה סתם כתם ם:
-
פרצוף של איש עם זקן ושפם מחוברים.
ויש לו משקפים.
-
איש הפוך עם גלימה שיד ורגל שמאל שלו גדולות יותר מיד ורגל ימין O:
-
מה שאתם רואים מולכם זה מבחן "כתמי רורשך - מבחנים שנועדו במתכוון להיות פתוחים לפרשנויות רבות. הרעיון היה שמה שאנשים מדווחים שהם רואים בכתמים אלה כרוך בהשלכה של מחשבותיהם העמוקות.
הציור הספיציפי הזה לקוח מתוך "המלט" לשייקספיר, מערכה שנייה, תמונה שנייה.
המלט: הרואה אתה את הענן שבשמיים שצורתו ממש כצורת גמל?
פולוניוס: חי אלהים, הוא אכן דומה לגמל.
המלט: סבורני שמראהו כמראה הסמור.
פולוניוס: יש לו גב שמזכיר את הסמור.
המלט: או כמראה הלווייתן?
פולוניוס: ממש כמו לווייתן.
-
אני ראיתי כזה שד או משהו כזה.
ואומנות זה לא רק ציור, זה גם הצגות למשל ועוד דברים(פשוט איני זוכר כעת)
-
סבבה. נכון. אומנות היא הרבה דברים. מה למשל אתה רואה פה?
[img]http://www.amalnet.k12.il/NR/rdonlyres/785EA620-396A-430B-9A88-25CCE22AF3D6/17708/%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A97.jpg[/img]
-
אני חושב שדי ברור שכל מי שיסתכל יחשובעל ציפור, לי אישית זה מזכיר פייקמון של ציפור מסוג רגיל\סלע שראיתי
-
-
[quote][i]Originally posted by Dor718[/i]@Aug 12 2009, 01:42 PM
[b] ארנווז [/b][/quote]
יפה מאוד. מצד אחד רואים ארנב, ומצד שני רואים ברווז.
זה אומר שהכל בעצם מסתכם לנקודת מבט, לדרך השקפה.
אחד יראה ברווז ואחד יראה ארנב, ורק כאשר נגיד להם שיש 2 צורות, הם ישימו לב לזה.
בקרוב יפתח משחק בנושא, יש למה לצפות.