שלום,
רציתי לדעת מה הההבדל בין Special attack להתקפה רגילה? אני רואה הרבה דיבורים על זה.
Printable View
שלום,
רציתי לדעת מה הההבדל בין Special attack להתקפה רגילה? אני רואה הרבה דיבורים על זה.
ממה שאני יודע על זה התקפה רגילה היא בדרך כלל התקפה פיזית כגון: מתקפות לחימה,רגילות,אדמה (siemic toss earthquake וכו)
מתקפות מיוחדות הן מתקפות לא פיזיות- מים אש ברק על חושי וכו'
בטוח יש רשימה של המתקפות הרגילות והמיוחדות איפשהו
לא.
רן לא צודק.
באש יש גם פיזי וגם מיוחד.
פיזי זה סימן של פיצוץ.
ומיוחד זה סימן של עיגולים ברקע שחור.
ולכל התקפה יש סטאט שמחזק אותה.
ATT וSP ATT.
הattack משפיע על הdefence של הפוקימון והspecial attack משפיע על הspecial defence של הפוקימון. נגיד מתקפה כמו... נגיד tackle אתה כאילו נוגח ביריב פיסית, אז היא attack וזה אומר שכשמחשבים את כמות הנזק שנגרם ליריב (שזה נוסחא מסובכת עזוב) משתמשים בdefence של הפוקימון. ולהפך מתקפה כמו psychic זה מתקפה על חושית כזאת אז כשמחשבים נזק משתמשים בsp.defence
כל זה נושא מאוד מסובך ואם אתה רוצה ממש להבין בזה לך לסרבי וחפש את הנושא שבו הם כותבים game mechanics יש שם מלא מדריכים כאלה פשוט תקרא מה שכתוב שם
אוקיי, נראה לי שהבנתי.
תודה.
האמת שאני חושב שאתם מתעסקים בדברים נורא טפלים...
אין כל כך הרבה עניין בהגנה/הגנה מיוחדת והתקפה/התקפה מיוחדת
מה שחשוב זה המתקפות על הפוקימונים- פוקימון מים עם hydro pump יחסל כל פוקימון אבן גם אם הוא יקנה 100 ויטמינים שישפרו לו את ההגנה המיוחדת
כן אבל אם יש התקפה פיזית באותו כוח שההתקפה הפיזית שלו חזקה יותר בסטאטים , אז זה יהיה יותר חזק~
הדברים העיקריים הם ללמוד מה החולשות של הפוקימונים ומה הדברים החזקים שלהם
(הכוונה בסטאטים), ולשפר את הדברים החלשים של הפוקימונים שלך בעזרת ויטמינים (השיטה של ה ev די מסורבלת ומשעממת)
כן פעם היה לי גרידוס שכל המתקפות שלו היו של התקפה מיוחדת ואף פעם לא הבנתי למה הוא כל כך חלש עד שיום אחד בדקתי לו את הסטטים וראיתי שהיה לו 50 בהתקפה מיוחדת ו130 בהתקפה או משו כזה XP
[quote][b]קודם בואו נעבור על הסטאטסים:
בשביל להפוך את הנושא רלוונטי גם למשחקים ישנים יותר, הנה הבדל חשוב בין משחקי הדור השלישי לדור הרביעי-
בדור השלישי, נקבע עם מתקפה היא פיזית או מיוחדת לפי הסוג שלה.
מתקפות פיזיות הן מהסוגים: רגיל, מעופף, אבן, מתכת, לוחם, רעל, אדמה, רוח וחרק.
מתקפות מיוחדות הן מהסוגים: חשמל, אש, קרח, על חושי, עשב, דרקון, מים ואופל.
לעומת זאת, במשחקי הדור הרביעי זה נקבע לפי המתקפה עצמה.
אם לפוקימון יש מגע עם היריב במהלך המתקפה, אז היא פיזית.
ואם לא היא מיוחדת.
כך "כדור צל" הפכה למתקפה מיוחדת בדור הרביעי, בעוד "אגרוף חשמל" הפכה לפיזית.[/b][/quote]
מהנושא להרכבת סטים ושישיות:
[url=http://pokemons.co.il/forum/index.php?showtopic=15642]http://pokemons.co.il/forum/index.php?showtopic=15642[/url]