-
שלום,
כאן תקבלו מידע על האומות באווטאר.
[color=green][b]אזהרת ספויילרים מופיעה בהמשך![/b][/color]
[color=red][u][b]אומת האש-[/b][/u][/color]
[b]כשמם, משתמשים באש, באומנות עתיקה של לחימה מרחוק, ולחימה מהירה מקרוב, וחלק מהם אפילו, משתמשים בברק.
אומת האש, בזמן הזה של הסדרה, השתלטה על העולם, והחריבה את כשפי האוויר, וכמעט את שבט המים, אך את ממלכת האדמה, היא לא הצליחה לכבוש, או להרוס.
אומת האש סבלה מהמון תקופות קשות, ובמיוחד נסיך אומת האש, שגורש, זוקו.
לאומת האש היה גם אווטאר חזק ונודע, אווטאר רוקו שהגיע משם, ולמד אחר-כך את כל האלמנטים הדרושים לאווטאר, אך אדון האש סוזין לא אהב את זה שרוקו נטש אותו בילדותו, וניסה להישתלט על העולם, בעזרת כוכב האש הגדול, שלאחר-מכן נקרא על שמו, כוכב האש של סוזין, כוכב השביט.
רוקו ניסה לעצור אותו, אבל נהרג עם הדרקון שלו בהר געש, כאשר סוזין לא נתן לו עזרה, מותו של אווטאר רוקו גרם לתחילת המלחמה.
לאחר שסוזין מת, אדון האש אזולון תפס את מקומו, ואוזאי באותו זמן, במצור שש-מאות הימים על בה סינג סיה, ניסה להרוס את אמונו של אזולון באיירו, וקיבל עונש גדול, אימו של זוקו, נהרגה.
אזולה, אחותו של זוקו, תמיד אהבה קרבות ורוע, ותמיד הייתה חזקה יותר מזוקו, לאחר שאזולון מת, אוזאי תפס את השלטון, ולאחר שנתיים, זוקו גורש מהאומה, בגלל שהפסיד לאביו, ולא רצה להילחם בו.
בסוף העונה השניה, ממלכת האדמה נכבשה על ידיי אזולה, אך בפרקי הסיום אזולה הפסידה את הכתר שלה מאוזאי, אוזאי בעצמו הפסיד לאווטאר אנג, האימפריה שלו נפלה והמלחמה הסתיימה. לאחר-מכן זוקו נהיה אדון האש החדש![/b]
[color=blue][u][b]שבט המים-[/b][/u][/color]
[b]שבט המים, שולט במים, בקרח, וידוע שרק קטרה והאמה, זקנה אחת שהם פגשו בעונה השלישית, שולטים בכשפות דם.
משבט המים, הגיעו קטרה וסוקה, אחים, ששיחררו את אנג מהקרחון שהוא היה בו.
הם היצטרפו לאנג בהמשך למסעו, ללמוד את האלמנטים, וגם להנות איתו, ידוע שסוקה לא יודע לעשות כשפות מים, אבל מצטיין בלחימה ואסטרטגיות קרב.
וקטרה לעומת זאת, מצטיינת בכשפות מים, והיא זאת שלימדה את אנג כשפות מים.
שבט המים הדרומי, כמעט כולו נהרס, ע''י אומת האש, ושבט המים הצפוני, היה בהתקפה רצינית כשאנג, קטרה, וסוקה הגיעו לשם, אומת האש ניסתה להרוס את שבט המים הצפוני.
לאחר-מכן, אחרי שאנג הציל את שבט המים הצפוני, הוא למד אחר כך, את אלמנט המים מקטרה, והפך לאומן באומנות המים, כמעט כמו קטרה.
לאחר שאנג וחבורתו פלשו לאומת האש, קטרה נילחמה מול אזולה, וניצחה אותה, בעזרת שילוב מים וקרח ביחד.
קטרה מאוהבת באנג, אבל מתביישת להגיד לו, אבל בפרק האחרון, היא סוף סוף מתוודה.
וסוקה לעומת זאת, עזר גם, בפלישה לעומת האש, המון חיילים של אומת האש נהרגו, ואוזאי הובס.[/b]
[color=darkred][u][b]ממלכת האדמה-[/b][/u][/color]
[b]ממלכת האדמה, משתמשת באדמה שמסביבה, ומשתמשת בה בלכל מיני מצבים: הגנה, התקפה וכ'ו.
לממלכת האדמה יש עיר, שקוראים לה בה סינג סיה, שסבלה שש-מאות ימים של מצור, מאומת האש, ע''י הגנרל איירו.
לאחר שלו טן, הבן של איירו, נהרג, איירו לא יכל לשאת את הבשורה, סיים את המצור, וחזר הביתה, לאומת האש.
בה סינג סיה מורכבת מהמון חומות, ושרדה את כל התקופה של המלחמה, עד שבסוף העונה השניה, אזולה השתלטה על בה סינג סיה ועל כל ממלכת האדמה.
אחת מהחבורה של אנג, טופ, היא ממלכת האדמה, היא עיוורת, אבל היא משתמשת בשליטה האדירה שלה באדמה, כדי ללכת ולהרגיש דברים.
טופ היא זאת שלימדה את אנג את אלמנט האדמה, בהתחלה היה לאנג קשה ללמוד, אבל אחרי הקושי הזה, הוא נהיה אומן גם באלמנט הזה.
בממלכה הזאת, נעשתה מזימה גדולה בסוף העונה השניה, שבה היו מעורבים אזולה, שתי חברותיה, מפקד הדאי לי ואירגון הדאי לי, שהיה מושחת.
המפקד לבסוף נזרק מהתוכנית של אזולה, ואזולה וזוקו השתלטו על בה סינג סיה, כאשר אנג נפגע במהלך הקרב, וזוקו נטש את איירו.
ממלכת האדמה גם עזרה בתוכנית הפלישה לאומת האש, בעזרת המלך, אך התוכניות השתבשו כאשר אזולה הרסה אותם, כאשר השתלטה על בה סינג סיה ועל כל ממלכת האדמה.[/b]
[color=gray][u][b]נוודי האוויר-[/b][/u][/color]
[b]מכאן, גיבור הסדרה הגיע, אנג.
כשפי האוויר, משתמשים באוויר כמובן, כדי להגן על עצמם, או להעיף אנשים למרחקים אדירים, וגם לעוף, כמו שאנג עשה עם המקל שלו.
לכשפי האוויר יש סיפור טרגי, לאחר שנודע לאנג שהוא האווטאר, ושהוא לא היה אחר-כך חביב הילדים, הנזירים, והנזיר שהוא הכי אהב, גיאטסו, החליטו לאמן אותו לקראת המשימה הקשה שלו.
הם החליטו להעביר אותו למקדש אחר, ששם הוא ילמד על כל האלמנטים, וכ'ו.
גיאטסו לא יכל לסבול את זה, אבל התאכזב שלא ראה את אנג יותר, אנג טס עם אפה, החייה המיוחדת של כשפי האוויר, באמצע סערה, אל הלא נודע, והם שקעו במים, אך היכולת של אנג, ''מצב אווטאר'' הקפיאה אותם, וכך שמרה אותם, 100 שנים.
לאחר 100 שנים, קטרה וסוקה, שני ילדים משבט המים, שיחררו אותו, אנג חשב שהכל נישאר אותו דבר, ואף הוא נסע למקדש האוויר שוב, אך גילה דבר נורא: כשפי האוויר, והחיות המיוחדות, כולם אינם!ואז גילה את הדבר הנורא ביותר, גיאטסו נהרג ע''י אומת האש!
אנג לא יכל לסבול את זה, ובאותו רגע מצב האווטאר השתלט עליו, למזלם, קטרה וסוקה הצליחו להרגיע אותם, והוא נישבע שהוא ינקום, בשם גיאטסו, באומת האש.
לאחר-מכן, הוא למד לשלוט באש, באדמה, ובמים, ובעזרת גיאטסו, בילדותו הוא שלט מצויין באוויר.
בסוף הסדרה, אנג נילחם מול אוזאי, אדון האש, בהתחלה אוזאי הוביל עליו, אבל אנג הוציא את מצב האווטאר, ולבסוף ניצח את אוזאי, ושאב ממנו את כל כוחו, בעזרת יכולת מיוחדת.
הוא הביא שלום, וזוקו עלה לשלטון, אדון האש החדש.
גם בסוף הסדרה, אנג התוודה ברגשותיו כלפי קטרה סוף סוף, והעולם חזר לתקופת השלום.[/b]
תגובות (:
-
אחלה מדריך פתחת פה יוסי
10|10
-
אווטר זאת אנימה?!
נשבע לך לא ידעתי
אני יודע את הרוב כאן אבל תודה רבה על הסיקור
-
למעשה, אווטאר זאת לא אנימה.
פשוט, פורום אנימה ומנגה משתדרג (:
-
אווטאר זו לא אנימה
אם יפתחו פה פורום סדרות וטלוויזיה, אז תפתח את זה שם
תשמע, המידע הזה שגוי וחצי
קודם כל, אומת האש:
בסוף העונה השנייה אומת האש כבשה את כל ממלכת האדמה
המלחמה לא התחילה מזה שרוקו עזב את סוזין, אלא כי סוזין רצה להשתלט על העולם
אמא של צוקו לא נהרגה, אבל קרה לא משהו
אומת המים:
לא כל הכשפים יודעים להשתמש בכשפות דם, רק האמה וקטרה
קטרה לא נלחמה באזולה
אזולה רימתה כשהיא ניסתה להרוג את קטרה, אבל צוקו חטף את הפגיעה, ואז אזולה כמעט הרגה את קטרה, אבל בפוקס היא ניצחה
קטרה אף פעם לא הייתה מאוהבת באנג
אנג היה מאוהב בקטרה, הם הראו את האהבה שלהם רק בפרק האחרון.
אומת האדמה:
בה סינג סה מורכבת מחומה חיצונית ופנימית, לא המון חומות
טופ לא צריכה את הכשפות שלה כדי ללכת, היא צריכה אותה כדי להילחם
דאי לי זה אירגון סודי, ולא בן אדם אחד
אומת האוויר:
אין ממש הערות
חוץ מזה שהוא לא אמר שהוא ינקום באומת האש
ואל תשים כל כך הרבה פסיקים
אי אפשר לקרוא ככה
-
תודה רבה באמת /=
קטרה גם הראתה רגשות כלפיי אנג, אמא של צוקו כן נהרגה, ואמרתי שם שכאשר רוקו מת, התחילה המלחמה.
קטרה כן נלחמה באזולה, בפרקי הסוף, היא וזוקו.
טופ משתמשת באדמה ללכת, ובעזרת הכשפות היא יודעת לאיזה כיוון ללכת.
אנג לא אמר שהוא ינקום? בטח שהוא אמר שהוא ינקום, אחריי שהוא ראה את גיאטסו.
-
אמא של זוקו לא מתה , כנראה יעשו עם זה איזה ספין אוף באיזה ספיישל
-
לא הוכיחו עדיין שהיא חיה, נכון?
אז היא נחשבת מתה.
-
אווטר זה לא הזה בניקולודיון?
סיקור יפה יוסי D:
יש גם סרט על אווטר...אז תגיד תשובה
-
[quote][i]Originally posted by yossi[/i]@Dec 27 2009, 10:19 PM
[b] תודה רבה באמת /=
קטרה גם הראתה רגשות כלפיי אנג, אמא של צוקו כן נהרגה, ואמרתי שם שכאשר רוקו מת, התחילה המלחמה.
קטרה כן נלחמה באזולה, בפרקי הסוף, היא וזוקו.
טופ משתמשת באדמה ללכת, ובעזרת הכשפות היא יודעת לאיזה כיוון ללכת.
אנג לא אמר שהוא ינקום? בטח שהוא אמר שהוא ינקום, אחריי שהוא ראה את גיאטסו. [/b][/quote]
אולי אתה צודק על זה שהוא אמר שהוא ינקום, אני לא זוכר את הפרק הזה, כי הוא מהעונה הראשונה
קטרה אף פעם לא הראתה רגשות כלפיי אנג, היא רק אמרה שהם צריכים להתנשק כדי לצאת מהמערה הזאתי (תגיד לי אם יש איזה עוד פרק שהיא מראה שם משהו)
אמא של צוקו לא נהרגה, היא הוגלתה מאומת האש כדי שצוקו לא יהרג (זה הלך ככה: אזולון רצה להרוג את צוקו, אמא שלו הרגה את אזולון וגרמה לאוזאי להיות שליט האש, ואז אוזאי הגלה אותה כי היא הרגה את שליט האש)
המלחמה התחילה לפניי שרוקו נהרג
קטרה נלחמה רק בסוף, שאזולה רימתה
אני לא ממש בטוח אם זה להילחם או לא, וזה היה קרב של כמה דקות
גם אני משתמש באדמה ללכת, כי אני לא יכול ללכת על אוויר
מה זה הדבר הזה? כל אחד משתמש באדמה כדי ללכת, אבל היא משתמשת באדמה לראות
-
נכון לפניי המשימה באומת האש? כשפלשו לאומת האש בליקוי החמה, אז אנג נישק את קטרה והיא לא התנגדה, מה זה אומר? שהיא גם אוהבת אותו.
בעניין אמא של זוקו, אולי אתה צודק.
אני ראיתי במו עיניי איך קטרה נלחמה נגד אזולה, ואיך היא ניצחה אותה.
-
[quote][i]Originally posted by yossi[/i]@Dec 28 2009, 06:47 PM
[b] נכון לפניי המשימה באומת האש? כשפלשו לאומת האש בליקוי החמה, אז אנג נישק את קטרה והיא לא התנגדה, מה זה אומר? שהיא גם אוהבת אותו.
בעניין אמא של זוקו, אולי אתה צודק.
אני ראיתי במו עיניי איך קטרה נלחמה נגד אזולה, ואיך היא ניצחה אותה. [/b][/quote]
קטרה לא הייתה יכולה לעשות כלום אבל
היא הייתה באמצע משפט, אנג נישק אותה לשלוש שניות בערך, ואז הוא הלך
זה בא לה בהפתעה
אם היית במקומה היית יכול לעשות משהו?
-
אחלה סיקור חוץ מקצת חוסר מידע:
יש כשף מים שחי בביצה שיודע לכשף צמחים.
כשפי אדמה יכולים לכשף גם קריסטלים, חול, מתכות.
וכמו ש- nightmare אמר אמו של צוקו (אורסה) לא נהרגה
ע"י אוזאי אלא הוגלטה, לא ידוע אם היא חייה או מתה עכשיו.
כמו כן, צוקו וקטרה נלחמו נגד אזולה, אחראי שאזולה ניטרלה את צוקו
קטרה הצליחה בצורה די מחוכמת לקשור את אזולה.
בקשר לאהבה של קטרה עם אנג, קטרה באמת לא הראתה שום סימני אהבה
לאנג.. חוץ הפרק האחרון.
יש לי שאלה שקשורה לאמא של צוקו, כשאזולה הפכה לשליטת האש אז באחד
הקטעים שהיא הסתרקה פתאום ראו את אמא שלה בראי, אז היא הייתה אמיתית או
שאזולה רק דמיינה אותה?
-
ברור שהיא דמיינה אותה, אם היא לא הייתה מדמיינת אותה אז היא בעצם רוח, ואז מסתבר שהיא מתה.
-
אני עוד לא ממש ראיתי את הפרקים החדשים שנוספו
אבל פרק 60 היה פרק טוב אחרי ששליט האש אוזאי הפסיד לאנג בצורה שכזאת
לא הבנתי ממש מה היה אחרי זה לא ראיתי
מישהו יכול לספר לי<