-
[COLOR=red][SIZE=4][U][B]איך לבנות מפה[/B][/U][/SIZE][/COLOR]
[U][B]תוכן עיניינים:[/B][/U]
מילות הכותב
1) מהי המפה וכמה היא חשובה
2) איך לבנות מפה- כמה כללי ברזל
3) כמה טיפים קטנים (סיכום המדריכון)
[U][B]מילות הכותב[/B][/U]
קצת לפני שהתחילו הדיבורים על הלילה הלבן הבנתי שיש בעיה קטנה עם כתיבת מפה לחלק מהאנשים. הבעיה היא שלא היה לי זמן לעבוד על זה עד עכשיו, ואני כבר לא יודע כמה זה אקטואלי. בכל מקרה החלטתי להכין את המדריכון ולפרסם אותו, בגלל שלהזיק זה לא יכול.
[U][B]1) מהי מפה וכמה היא חשובה[/B][/U]
כולם יודעים מה היא מפה, תמונה המראה איזור מסויים במבט מלמעלה. במ"ת זה קצת אחרת, תיאור מילולי המתאר את העולם, ולעיתים מלווה בתמונה שלו. למה זה כל-כך חשוב? כדי שהשחקן והשה"מ ידעו איפה השחקן נמצא ולאן הוא צריך ללכת, ומה יש בכל מקום. המפה בעצם היא כלי לידעת העולם ולא יותר מזה, אבל היא חשובה מאוד, לפחות לשחקן,וגם לשה"מ שמן הסתם לא מכיר את כל העולם בע"פ.
[U][B]2) איך לבנות מפה- כמה כללי ברזל[/B][/U]
עכשיו, בניית מפה היא דבר שיכול להיות מסובך אם לא הולכים לפי כמה כללי ברזל.
א) המפה מדברת רק על מה שתמיד קורה, לא על משהו שקרה באיזור X או משהו שיקרה כשתגיע לשם. במידה ויש סיפור עתיק על משהו שקרה שם, יציינו אותו. אבל לא ייצנו שוד שהתרחש במקום מסויים שבועיים לפני תחילת המשחק במפה, כי היא אומרת רק את מה שתמיד נכון. גם רמזים על מה שיקרה לא נותנים, בגלל שמפה תמיד, אבל תמיד, אומרת מה שתמיד נכון.
ב) המפה צריכה להיות כתובה במשפטים, לא במילים. אם יש באיזור Y פוקימוני עשב אז כותבים משהו כמו "ניתן למצוא באיזור פוקימוני עשב רבים" ולא "פוקימוני עשב".
ג) יש מקומות שעליהם השחקן לא ישמע עד שהוא מגיע עליהם, ככה שהם גם לא צריכים להיות במפה.
ד) לא תמיד יש יותר מדי מה לכתוב. יהיו מקומות שתכתבו עליהם חצי שורה ומקומות שתכתבו עליהם חמש שורות. זה הגיוני מאוד, לא על כל מקום יש מה לומר.
ה) לא צריך למסור לשחקן מידע על דברים שהוא לא יודע עליהם. כשהוא יגיע למקום הוא יגלה אותם לבד, כמו שהוא אמור לגלות.
[U][B]3) כמה טיפים קטנים[/B][/U]
כמובן שיש את כללי הברזל שחשובים, אבל גם יש טיפים קטנים.
א) אל תתחילו במפה גדולה מדי, קשה מאוד לבנות מפות של יותר ממחוז אחד. אם אתם מתחילים עדיף להתחיל מקטן, ורק אחרי שצברתם ניסיון לעבור למשהו גדול יותר.
ב) עצה קטנה, אל תכינו מפה ותשלחו אותה ברגע שסיימתם אותה. תעברו עליה, זה עוזר למצוא בעיות ולתקן אותן.
ג) המצאת מפה זה סיפור יותר גדול ממה שמוסבר פה ועליו אני לא אסביר כאן. יש כמה וכמה שיטות להמציא עולם שאני לא עומד לפרט, אבל גם שם, כשכותבים את המפה, הכללים האלה חשובים.
ד) לפעמים עוזר לקבל משוב ממישהו אחר. לרוב כשאדם אחר קורא את המפה הוא מוצא בעיות שאתם לא.
ה) אולי יש חמישה כללי ברזל, אבל רובם חוזרים על המשמעויות זה של זה ומדגישים דברים. חלקם גם ברורים מאליו. בסופו של דבר, למרות שנראה כאילו יש הרבה כללים וטיפים אבל בעצם הרוב זו חזרה ועצות שלא צריך לזכור בבניה, ויש קצת מאוד כללים ועצות שצריך לזכות כשכותבים מפה. בזמן בניית מפה עליך לזכור את את כללים א'-ג', ולא יותר מזה. כל השאר קשורים לבדיקה של המפה ולתכנון הכללי לפני בניית המפה.