-
דיון|איכות הסביבה
אתם עושים משהו כדי לשמור על הטבע?
מפרידים בין פלסטיק זכוכית ונייר?
אם כן .הסבירו מה ולמה זה חשוב.
אני אישיתי עוסק בטבע הרבה. אני מתנדב בצופים ופעם בחודש יש לנו פרויקט שאני הקמתי (כן כן נשמע מטורף ) שנקרא "הכוח של חולון "
פשוט לוקחים כמות של 50 אנשים ויוצאים לנקות גנים ציבוריים שלמים.
מה אתם הייתם עושים ?
-
אני מפריד בין פלסטיק זכוכית ונייר .זה חשוב כי כך אפשר למחזר את זבל המופרד ובכללי יהיה פחות זבל אחרי.
אני מעט אף פעם לו ורק זבל ברחוב על הרצפה אלא לפח
-
-
לא מפריד...
אבל כן משתמש בשקיות מתמחזרות אנחנו קונים למדפסת נייר ממוחזר ומשתמש בכוסות נייר
-
אני לא עושה כלום בשביל שיהיה נקי אבל אני שומר שלא ללכלך
-
אם אני אסביר את כל מה שאנחנו עושים ההודעה תהיה ארוכה מדי, לכן אתן רק כמה דוגמאות.
א) סבתא שלי היא בעלת קונדיטוריה, הבעיה היא שליד הקונדיטוריה יש סמטה שבא יושבים כל מיני ערסים בחופשים ובלילות שבת ושותים שם וגם מעשנים לוקחים סמים וכדומה. אחר כך משאירים מלא זבל ולכלוך.
סבתא שלי (ואני כאשר כשאני בא לביקור) מרימים את כל הזבל הזה ושמים במיכלי מיחזור(כמובן שמפרידים, זכוכית למיכל זכוכית ונייר למיכל נייר).
ב)בית הספר שלי נחשב ל"בית ספר ירוק" ולכן הוא פעיל בהרבה מיזמים אקולוגיים. למשל ביישוב שלי רצו לבנות פסל מצמיגים ישנים של ארץ ישראל, ואני התנדבתי לעזור כבר שלוש פעמים (אני רוצה יותר אבל זה יוצא לרוב על לימודים כך שאני לא יכול).
ג)בפיקניקים בטבע אני והמשפחה שלי אוספים את הזבל, גם לא שלנו.
ד)אותו הדבר כשיוצא לנו ללכת לים.
ה)סבתא שלי (שכבר הבנתם שגם היא פעילה סביבתית) היא אמנית חובבת, כך שהיא הופכת בדר"כ הרבה מהזבל שהיא ושא המשפחה אוספים ועושה מהם דברים. כמו למשל שהיא אספה הרבה דפי טיוטה פעם אחת, עשתה עיסת נייר והכינה משפחה קטנה של צבים שעשויים מעיסת נייר. פשוט להכנה ויפה.
יש עוד, אבל אין לי כוח עוד לפרט.
-
אוסף בקופסא פלוצים של פרות כדי לשמור על החור באוזון^^^
חוץ מזה כלום...
והירוק היחיד שאני מכיר זה זה שמגלגלים Xdd
-
אני שולח בקבוקים למחזור,
אספתי פעם זבל מחלק מפארק והצלתי חיים של חיה [ילדים האכילו אותה בחטיפים]
אני ממלא דליים במקלחת ובאמבטיה של אחי הקטן ואבי משקה בערב את הדשא
-
אני אחות של דניס אז אני עושה אותו דבר.
-