הלוואי ובאמת היינו חיים בעולם של פוקימון
נכון, תוכנית ילדים תמימה ונאיבית עם מחשבה עוד יותר נאיבית של פרגון הדדיות ושילוב פעולה בין גורמים שונים מעל הכל. אבל כמה הרעיון נוצץ לאור המציאות הנוכחית שמאכזבת באופן שפשוט גורם לרצות להגשים את החלום של רובינו עוד יותר (אחרת למה רובנו כאן?- ואל תגידו לי בשביל צ'יטים לפלאטינום..)
העולם נגדנו- תקיפה של חייל צה"ל בשידור ישיר לא הספיקה כדי להוכיח להם שהמשט ה"הומני" היה מזוייף ובמקום ציוד רפואי ומזון התברר שעל הספינה יש פעילי טירור שמטרתם הייתה לפגוע בריבונות ובחייליו של עם ישראל- ולגרור לאלימות מהצד שלנו- דבר שידעו מראש שייחשב לרעתנו עקב שלל הדיעות הקדומות שרובצות עלינו גם ככה..
המדינה שלנו עצמה כנגדנו- על הספינה נתגלו תושבי מדינת ישראל ביניהם בחירת ציבור- שרה בכנסת שלנו שמייצגת אותנו אל מול העולם- ולמעשה מסתבר תומכת בהשמדתנו, כמו ביקורת של מחצית משרי הממשלה בטלוויזיה על פעולותיה של ישראל למען שמירת ריבונתה.
התקשורת וההסברה על הפנים- התקשורת נותנת חופש דיבור לגורמים שמאלנים רבים שמתסיסים את דעת העולם עלינו בעוד הם שוכחים מי היד שמאכילה אותם ואיזה צבא מגן עליהם יומם ולילה- וגרים פה רק כדי להרוס אותנו מבפנים- ואילו ההסברה ישבה בשקט בעוד טורקיה ושאר מדינות ערב פעלו בשקדנות על לשכנע את העולם שאנחנו האויב- יש להטיל על פעולותינו הגרעיניות מעקב בעוד איראן בונה בגלוי פצצה, ועוד יותר בגלוי מציגה את המטרה שהיא רוצה למחוק אותנו.
בנוסף היא קוראת לנו להטיל את המצור בעזה ובכך לתת לגיטימציה לעוד מחבלים מתאבדים, פעולות איבה ואנטיפדות להפתח כנגדנו, ובכך בעצם לעקוף את ריבונותינו ולתת לנו את ההרגשה שאנו לא יותר מאשר בובות על חוט...
פפפפ... הייתי רוצה לקום יום אחד ולדעת שלמחרת הבחירה הכי גדולה שלי תהיה בין בלבזאור, סקווירטל וצרמנדר, ולא בין לבחור אם לראות חדשות, לקרוא עיתון או להתעדכן באינטרנט על מה יהיה הגורל שלי במלחמה שמתקרבת אלינו...