ראיון עם מנהל חת"מ - אביב
[IMG]http://img641.imageshack.us/img641/4867/120593313237.jpg[/IMG]
[COLOR=Red][B]ראיון עם מנהל חת"מ - אביב.[/B][/COLOR]
[COLOR=Blue]
1. קודם כל, הרשה לי לאחל לך מזל טוב על כניסתך לעמדת מנהל פורום חת"מ. לא הרבה מהגולשים של היום יודעים את זה אבל אתה תרמת לפורום 'פוקימונס' רבות, גם בתור גולש וגם בתור מנהל ראשי. מה התוכניות שלך בנוגע לפורום חת"מ נוכח הניסיון הרב שלך?[/COLOR]
[B]אביב - [/B]אני מודה לך על המחמאות והאיחולים. כשהתחלתי את תקופת הניהול הנוכחית, תכננתי כל מיני דברים בצורה כללית, לדאוג לפתיחת תחרות הישרדות בחת"ם, לדאוג שמשתמש מכובד ואחראי יפתח את משחק המאפיה, להעלות את רף הבדיקות בפורום וכו'... כשהתעמקתי בכל אחד מהנושאים הללו, ונחשפו אלי הבעיות האמיתיות של הפורום, הבנתי שיש לעשות את הדברים בצורה שונה. הפעילות בפורום חת"ם עולה על כל חלומות העבר שלי, מהתקופה הקדומה של הפורום בה הפורום היה יבש. לכן, התחרויות למיניהן ירדו בסולם ההעדפות שלי, והחלטתי שאני רוצה להקדיש את כל זמני לשיפור המשחקים בפורום.
יש כמה משחקים לא רעים בפורום, אך כמעט וכל אלו שנשלחו אלי לפרטי ומדובר בכ10 משחקים היו רחוקים מהסטנדרט שהיה לי בחזון. הייתה לי אכזבה כאשר ניסיונות כה רבים שלי לעזור לא הניבו פירות כה רבים, כיוון שאותם המשתמשים פשוט לא הצליחו לשפר, כנראה שאין להם את היכולת לשפר ולא משנה איזה כלי יינתן להם. לכן, כל מה שאני יכול לעשות זה להמשיך ולתת עזרה, ולקוות שישתפרו עם הזמן, וידעו איך להשתמש בכלים.
[COLOR=Blue]2. אם נסתכל רגע על הפורום, ניתן לראות נושא הרשמה לחידון פוקימון, נושא הרשמה להישרדות פוקימונס, עיתון חת"מ בהמתנה וגם משחק 'מאפיה' שטרם עבר משלב ההרשמה לשלב הביצוע. מה התוכניות שלך בנוגע לדברים האלה? איפה מנהל חת"מ עומד בנושא?[/COLOR]
[B]
אביב -[/B] את תחרות הישרדות החלטתי לפתוח עוד לפני מחשבותיי להתמודד על ניהול הפורום, וכעת כשמוניתי להיות מנהל הפורום, הבנתי שאת זמני אני צריך להקדיש לדברים אחרים, כמו למשל הטיפים הרבים שרשמתי בנושא 'דברי המנהלים'. תחרות 'הישרדות' נמצאת בסימן שאלה גדול, ואין מן הנמנע שאודיע על ביטולה של התחרות, למרות ההיענות יוצאת הדופן של כ-24 נרשמים. לנושא ה'מאפיה' נתתי את הדחיפה והתמיכה, אך כנראה שלפותח נושא ההרשמה אין זמן ויכול להיות שירד מן הפרויקט. אני אדבר איתו בקרוב על הנושא ואלבן איתו את העניינים, ביטול תחרות זו תיעשה ביחד עם הודעה רשמית כך שכולם ידעו. נושא ההרשמה ל'חידון פוקימון' נעשה מבלי אף נגיעה שלי, ואותו הדבר גם לגבי עיתון חת"ם. אני חושב שאי אפשר להקים כרגע עיתון בפורום חת"ם, עיתון אידיאלי יהיה מורכב מכתבות של כל חברי הפורום. המצב שאני רוצה בו הוא שכל חברי הפורום יירתמו יחד וישקיעו, אך אני חושב שהזמן לפתוח פרויקט שכזה אינו נכון, ואין לנו את החומר האנושי המתאים, לפחות מהתרשמותי.
[COLOR=Blue]
3. הסבר לי ולאלה שלא מבינים, מהו פורום תמיכת חת"מ? מה תפקידו והאם יש לו בכלל שימוש או שזה החלטה פזיזה שנעשתה בעבר וכעת אין לאף אחד את האפשרות לסגור את הדבר הזה?[/COLOR]
[B]אביב - [/B]פורום תמיכת חת"ם התגלה אלי רק בחזרתי לפורום לפני מספר שבועות ובאמת היה קשה לי להתחבר אליו. אני חושב שיש שני מנהלים מביני עניין לפורום ושאפשר לפנות אליהם ולא להקדיש לכך תת פורום שלם שהצורך בו לא נראה לי כה גדול. לגבי מחיקתו, אנו עובדים על כך ובגלל בעיית תקשורת בין שני המנהלים ומנהל מההנהלה הגבוהה, ההחלטה הסופית התעכבה. אך אני אומר כמעט בלב בוטח, שבקרוב הפורום יבוטל.
[COLOR=Blue]4. רשום לי 5 דברים שאתה מרוצה לגביהם בפורום חת"מ של קיץ 2010 ורשום 5 דברים שהיו דורשים שיפור? - איך אתה בתור מנהל חת"ם מתכנן לפעול כדי לתקן את ה5 הדברים השליליים הללו?[/COLOR]
[B]אביב -[/B] קשה לי לענות על שאלה זו כיוון שהקיץ לא הסתיים, למעשה אך ורק חצי ממנו מאחורינו, אבל לא אתנגד להגיד מספר דברים:
אני מרוצה מהאהבה שיש לכל כך הרבה משתמשים לפורום חת"ם, בעבר הייתי צריך לפתוח משחק בעצמי רק כדי שיראו שמשהו מתרחש בפורום. כיום יש הרבה משחקים, יש הרבה יותר שחקנים, והמצב השתפר פלאים. לצערי, לא כל השחקנים ומנהלי המשחקים עומדים תחת הסטנדט הרצוי לטעמי, ונראה שהם מתקשים להשתפר כיוון שהם צריכים לקחת דוגמא ממישהו ברמה גבוהה יותר, אך מדובר בדבר נדיר בפורום.
בכדי לנסות ולעזור למשתמשים להשתפר, השארתי את נושא דברי המנהלים פתוח, ובכלל יצרתי אותו כמו מרכז טיפים שמתעדכן בכל שבוע, בו אתן כלים לכל שחקן. בהתחלה ההיענות הייתה מדהימה, אך מעדכון לעדכון, נראה היה שההתלהבות הייתה רק מעצם פתיחת הנושא, והעדכונים בו כבר לא הפכו לשיחת היום. נכון, ישנם כמה משתמשים כמו מור שהראה שהוא כן נמצא בצד ששואף קדימה, שרוצה לתמוך באלו שמשקיעים ואף מתעניין להשקיע בעצמו, אך הרוב המוחלט נמצא בצד ההפוך. אני לא אדרוש מאנשים להשקיע (וזו אחת הסיבות שאיני פותח את עיתון חת"ם או תומך בכך), אך אתן תמיכה לאלו שכן רוצים להשקיע, זה המינימום שניתן לבקש, ולזה אין גבול מבחינתי.
עוד דבר רע ששמתי לב אליו, הוא שמשתמשים רוצים לפתוח משחקים בצורה פזיזה ביותר, מבלי לחשוב האם הם יסיימו את המשחק? מבלי לחשוב מה יקרה לאחר שתעבור ההתלהבות הראשונית מהמשחק? והאם באמת המנהלים של המשחקיים יעמדו בזה? ניסיתי לתת הסברים רבים על כך, חלק מן המשתמשים הבינו, וחלק לא.
איך אפתור את הדברים שציינתי לרעה? תכננתי לתת כלים בכל יום ביומו, אך לאור ההיענות האחרונה, נראה שהמשתמשים לא ממש מתעניינים בכך. לפעמים גם ההסברים לא עוזרים, ולכן קשה לי כרגע להעריך איך אצליח להשפיע על דברים שמקשים על הפורום ועלי בתור מנהל חת"מ.
[COLOR=Blue]5. במידה ויש לך משהו לומר לציבור הגולשים בפוקימונס ולציבור מנהלי המשחקים/השחקנים ושטרם שאלתי אותך, אתה מוזמן להפנות אליהם את דברייך כעת.[/COLOR]
[B]אביב -[/B] אנצל הזדמנות זו ואנסה לסכם כמה מן הדברים שאמרתי עד כה:
א. אל תפתחו משחק בפזיזות ובספונטניות, השקיעו בכך מחשבה. ככל שתרבו לפתוח ולזרוק משחקים לפח מבלי להשקיע בהם עד הסוף, כך הכבוד אליכם כמנהלי משחקים עלול לרדת, וכך גם היחס אליכם.
ב. תפסיקו לשבת על הכיסא ולחכות לעצות שלי לגבי המשחק שלכם. מלכתחילה, כשאתם פותחים משחק, קחו דוגמאות ממשחקים קיימים, מדברי המנהלים, עשו הכל בכדי שהמשחק שיגיע אלי יהיה בתבנית שאוכל לאשר.
ג. מספר תחרויות כבר נפתחו/ עומדות להיפתח/ מתוכננות להיפתח בפורום, ורציתי לתת לכם כמה טיפים מראש: אם תהנו בתחרויות הללו, תשתדלו לא להגיב רק על איך שהלך לכם במשימה, שבחו גם את פותח הנושא, תמכו בו, הגידו איך אהבתם את המשימה, האם אפשר לשפר וכו'. דבר זה רלוונטי ונכון גם במשחקי תפקידים, אהבתם דבר מסוים? אמרו למנהל המשחק, הוא אינו קורא מחשבות, ופידבק רק מעורר רצון לעשות עוד. אותו כנ"ל גם בצד השני, שבו מנהל צריך להחמיא לשחקנים שלו.
ד. בבקשה מכם, הפסיקו עם העלילות הללו שכוללות אגדיים רבים, שעושים בינהם קרבות לא מוסברים שגורמים להרס, וכל מיני עלילות גרנדיוזיות שכאלו. הפסיקו לחשוב שכמה שיותר אגדיים מעורבים בסיפור הופך את המשחק ליותר שווה ויותר איכותי. זה לא נכון.
[COLOR=Blue]אביב, תודה רבה מאוד על הראיון הזה, זה היה לי לכבוד ואני מקווה שיהיה לך הרבה בהצלחה בתפקיד. אני יודע שכעת, כאשר אתה בתפקיד, פורום חת"מ לוקח צעד אחד נוסף בדרך הנכונה.[/COLOR]
[B]אביב -[/B] תודה רבה גם לך, ואני מקווה שהבמה הזו שוודאי תמשוך התעניינות של אנשים, תעזור לי להעביר כמה מסרים חשובים.