-
קצת מידע|השוקולד
[B][U][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#000000]השוקולד[/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]השוקולד הוא מאכל המיוצר מפולי קקאו, שזה שילוב של חמאת קקאו וליקר קקאו.[/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=#000000]אז כיצד גילו את משקה הקקאו?[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]עץ הקקאו תורבת בסביבות המאה החמישית לפני הספירה, ע"י בני המאיה שישבו במרכז אמריקה.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]בני המאיה עיבדו את פולי הקקאו למשקה כהה בעל טעם מר.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]תהליך הכנת המשקה היה פשוט:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]פולי הקקאו הוצאו מתרמילם, יובשו, ולאחר מכן נקלו ונגרסו לאבקה.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]שוויו הכספי של הקקאו היה רב, ופולי הקקאו שימשו כמטבעות עוברות לסוחר.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=#000000][FONT=Arial]על פי המיתולוגיה האצטקית, הובאו זרעי הקקאו מגן עדן על ידי האל קצלקואטל ([/FONT][FONT=Arial]Quetzalcóatl[/FONT][FONT=Arial]) שגורש בשל כך על ידי האלים האחרים.[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]על פי האמונה, פירותיו של העץ מביאים כוח וחוכמה.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=#000000][FONT=Arial]זאת הסיבה שהבוטנאי השבדי לינה העניק לעץ הקקאו את השם המדעי [/FONT][FONT=Arial]Theobroma[/FONT][FONT=Arial], שפירושו בלטינית "מתנת האלים".[/FONT][/COLOR]
[B][FONT=Arial][COLOR=#000000]אז איך הקקאו נפוץ?[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=#000000]קולומבוס היה הראשון מהעולם הישן שנתקל בקקאו, זה היה במסעו להונדורס.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Arial]שק מלא פולי קקאו נפל כשלל בידיו כאשר יירט סירה של תושבים ילידים בני היבשת.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]אך הקקאו לא עשה רושם כביר על הספרדים, שביכרו את האוצרות האחרים אשר הובאו מהעולם החדש.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]הקקאו הוגש לכובש הספרדי הרננדו קורטז, כשהתארח בחצרו של מלך האצטקים מוקטסומה ב-1519.[/FONT][/COLOR]
[B][FONT=Arial][COLOR=#000000]ואיך השוקולד נולד?[/COLOR][/FONT][/B]
[COLOR=black][FONT=Arial]ב-1847 הציגה חברה אנגלית את השוקולד המוצק הראשון.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]מהנדסיה ערבבו את חמאת הקקאו שנפלטה בתהליך הדחיסה של העיסה יחד עם אבקת הקקאו, הוסיפו סוכר ולאחר מכן דחסו את התערובת לתוך תבנית, שקבעה את צורתה במהלך ההתקשות[/FONT][/COLOR][FONT=Arial][COLOR=#000000].[/COLOR][/FONT]
-
נראה לי שזה יותר מתאים לפורום ירוק אבל בכל זאת תודה על המידע.
-
אני אעביר אם המנהל יגיד שזה יותר מתאים לשם..
-
דניס עלו לך 3 נקודות באתגר ווינר (xd) בגלל סיקור מפורט,סתם ניגמר האתגר אבל תודה בכל זאת וזה מתאים לפה
-
תוסיף ללינקיה, אני לא צריך נקודות באתגר O.o
ובתכל'ס זה היה השיעורים שלי בלשון ><"
-
-
תודה רבה על המדיע דניס =]
-