-
שלוש חידות קלות
1)שעון קוקיה משמיע בשעה 6 שישה צלצולים במשך 15 שניות. מהו משך הזמן בו משמיע השעון את השעה 12(קצב צלצולים אחיד)?
2)משפחת קליל יצאה לטיול, במהלכו הגיעו בני המשפחה לשפת אגם ושם חיכתה להם סירת משוטים, היכולה לשאת עד 100 קילוגרם. מר קליל שוקל 100ק"ג, מרת קליל - 100 ק"ג, הבת שוקלת 50 ק"ג וגם הבן -50 ק"ג.
כיצד ובכמה מהלכים יחצו את האגם?
3)בדרכי לשדרות רוטשילד, פגשתי אדם עם 7 נשים. לכל אישה היו 7 שקים. בכל שק היו 7 חתולים. לכל חתול היו 7 גורים. גורים, חתולים, שקים ונשים: כמה הלכו לשדרות רוטשילד?
-
[QUOTE=Food fighter;995494]1)שעון קוקיה משמיע בשעה 6 שישה צלצולים במשך 15 שניות. מהו משך הזמן בו משמיע השעון את השעה 12(קצב צלצולים אחיד)?
2)משפחת קליל יצאה לטיול, במהלכו הגיעו בני המשפחה לשפת אגם ושם חיכתה להם סירת משוטים, היכולה לשאת עד 100 קילוגרם. מר קליל שוקל 100ק"ג, מרת קליל - 100 ק"ג, הבת שוקלת 50 ק"ג וגם הבן -50 ק"ג.
כיצד ובכמה מהלכים יחצו את האגם?
3)בדרכי לשדרות רוטשילד, פגשתי אדם עם 7 נשים. לכל אישה היו 7 שקים. בכל שק היו 7 חתולים. לכל חתול היו 7 גורים. גורים, חתולים, שקים ונשים: כמה הלכו לשדרות רוטשילד?[/QUOTE]
1)
11.
כי אם ה-6 צלצולים זה החצי אז אחריו אמור לבוא 5 בשביל שה-6 יישאר באמצע. (מקווה שאני צודק.)
2)
2 ילדים הולכים
ילד חוזר
אבא הולך
ילדה חורת
2 ילדים הולכים שוב
אחד חוזר
אמא הולכת
ילדה חוזרת
2 ילדים הולכים.
ושאלה אחרונה אני סתם זורק ניחוש פרוע שבטוח לא נכון.
16808?
-
[QUOTE=YoRt3m;995497]1)
11.
כי אם ה-6 צלצולים זה החצי אז אחריו אמור לבוא 5 בשביל שה-6 יישאר באמצע. (מקווה שאני צודק.)
2)
2 ילדים הולכים
ילד חוזר
אבא הולך
ילדה חורת
2 ילדים הולכים שוב
אחד חוזר
אמא הולכת
ילדה חוזרת
2 ילדים הולכים.
ושאלה אחרונה אני סתם זורק ניחוש פרוע שבטוח לא נכון.
16808?[/QUOTE]
1)נכון!
2)טעות
רמז דק:בחידות מסוג זה כמו בחידת הקניבלים והמדענים, צריך לבצע מהלך סרק-מהלך מיותר לכאורה כדי לבצע את המשימה...
3)טעות
רמז:מי הלך לשדרות רוטשילד?...
-
3. 9 אנשים (אתה, האיש ו7 נשותיו)
-
2) מה אתה אומר לי לא? הצלחתי להעביר את האנשים, מה זה משנה?
3) רק אתה.
-
[QUOTE=The Miz;995504]3. 9 אנשים (אתה, האיש ו7 נשותיו)[/QUOTE]
טעות
להגיד את התשובה?
רותם זה לא הדרך אבל בסדר...
-
תיקנתי את ההודעה שלי.
רק אתה.
-
[QUOTE=YoRt3m;995508]תיקנתי את ההודעה שלי.
רק אתה.[/QUOTE]
זה נכון!
תוכל להגיד למה?
-
3)רק אתה מפני שאתה הלכת לשדרות רוטשילד ובדרך ראית אנשים,לו דווקא גם הולכים לשם
-
[QUOTE=~pika food~;995517]3)רק אתה מפני שאתה הלכת לשדרות רוטשילד ובדרך ראית אנשים,לו דווקא גם הולכים לשם[/QUOTE]
זה נכון
-
זו אותה סיבה שהתכוונתי. סבבה.
-
אין לי את אחת מהתשובות אבל אני חושב שאתה צריך לתקן , אומרים שלוש חידות ולא שלושה .
-
[quote=DarkShot;995607]אין לי את אחת מהתשובות אבל אני חושב שאתה צריך לתקן , אומרים שלוש חידות ולא שלושה .[/quote]
צודק, ערכתי את הכותרת.