-
כוח חשמלי
הערה:אני לומד ברמה של 5 יחידות.אני מסביר את זה בצורה הבסיסית שאני יכול..
נתחיל עם הנוסחה:
Fe=K*Q*q/R^2
כאשר:
Q=מטען 1.מודדים ביחידת C(קולון).
q=מטען 2.מודדים ביחידת C(קולון).
R=המרחק בין המטענים.מודדים במטרים.
K=מקדם כוח חשמלי(9^10*9)
מטענים יכולים להיות בשני סימנים,לא כמו בכוח משיכה(+ ו-),לכן,לכוח שני מצבים-משיכה(בין מטענים שוני סימן) ודחייה(בין מטענים דומי סימן).
זה הכל..
תהנו..
-
[quote=Shoutmon;1002116]הערה:אני לומד ברמה של 5 יחידות.אני מסביר את זה בצורה הבסיסית שאני יכול..
נתחיל עם הנוסחה:
Fe=K*Q*q/R^2
כאשר:
Q=מטען 1.
q=מטען 2.
R=המרחק בין המטענים.
K=מקדם כוח חשמלי(9^10*9)
מטענים יכולים להיות בשני סימנים,לא כמו בכוח משיכה(+ ו-),לכן,לכוח שני מצבים-משיכה(בין מטענים שוני סימן) ודחייה(בין מטענים דומי סימן).
זה הכל..
תהנו..[/quote]
לזרוק סתם נוסחא, למיטב ידיעתי, זה לא הסבר. מה עם הסבר קצר, ממה זה נובע, קצת על ההיסטוריה של איך זה התפתח, מה היחידות של כל הגדלים כאן? (כי אם לא מודדים מטען בקולון, אין שום כורח ל-K להיות 9 מיליארד..) לדעתי, ההסבר התיאורטי הזה יעניין "ברמה הבסיסית", כלשונך, הרבה יותר מאשר הנוסחא עצמה. ואולי עוד משהו די חשוב, איפה אפשר למצוא את זה? ובזה אני לא מתכון רק לבין פרוטון לאלקטרון, אלא גם תופעות כמו חשמל סטטי, וכיוצא באלו.
-
מצטער אבל דבר כזה אני לא מכניס לקישורייה...
זה נוסחא ולא יותר..
-
[QUOTE=LordAbizi;1002121]לזרוק סתם נוסחא, למיטב ידיעתי, זה לא הסבר. מה עם הסבר קצר, ממה זה נובע, קצת על ההיסטוריה של איך זה התפתח, מה היחידות של כל הגדלים כאן? (כי אם לא מודדים מטען בקולון, אין שום כורח ל-K להיות 9 מיליארד..) לדעתי, ההסבר התיאורטי הזה יעניין "ברמה הבסיסית", כלשונך, הרבה יותר מאשר הנוסחא עצמה. ואולי עוד משהו די חשוב, איפה אפשר למצוא את זה? ובזה אני לא מתכון רק לבין פרוטון לאלקטרון, אלא גם תופעות כמו חשמל סטטי, וכיוצא באלו.[/QUOTE]
אני עוד לא הגעתי לקטע הזה בחומר.
אני בקטע של כוח חשמלי בכללי ושדה חשמלי.
אני לא לומד מאותו ספר שאתה לומד(אם אתה לומד מספר של כיתות מופ"ת אז כנראה שאתה עובר אותי..).
[QUOTE=~גלואה Αυολακγ~;1002123]מצטער אבל דבר כזה אני לא מכניס לקישורייה...
זה נוסחא ולא יותר..[/QUOTE]
אני אערוך את הנושא בהמשך.
אני עוד לא סיימתי ללמוד את זה.
כשאני אגמור ללמוד את זה אני אוסיף גם שדה חשמלי וכל הדברים הנלווים..