אוטובוסים עם מכונות שתיה.
[SIZE=5][COLOR=black][B]צפוף לכם בתחבורה הציבורית, קנו משהו לשתות[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][COLOR=black]כבר יותר משנתיים שחברת האוטובוסים דן בוחנת הצבת מכונות משקה גדולות בקווים עירוניים. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]לאחרונה התרחבה הבחינה משלוש מכונות שהחליפו אוטובוסים וקווים, ל-28 מכוניות קבועות.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]דן: אנחנו משפרים כך את חוויית הנסיעה. נוסעי האוטובוס היו מעדיפים לראות שיפור דווקא בתחומים אחרים [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]מה חשוב לכם יותר באוטובוס, מקום עמידה או פחית משקה בהישג יד? בחברת האוטובוסים דן יודעים את התשובה. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]ניסוי שערכה החברה במהלך שנתיים, ובמסגרתו "נדדו" שלוש מכונות משקה קר בין קווי אוטובוס שונים אותם מפעילה החברה, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]זכו - כך טוענים בדן - לתגובות חיוביות.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]מספיק כדי להחליט על הרחבת השימוש במכונות המשקה ללא פחות מ-28 אוטובוסים עירוניים. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]"מכונות המשקה משדרגות את חווית הנסיעה באוטובוס", כך הבהיר דובר דן ל-ynet. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]אלא שמסתבר כי לא כל הנוסעים חווים זאת כשדרוג.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][IMG]http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2978872/02_wa.jpg[/IMG][/COLOR][/B]
[COLOR=black][B]"לא תופס מקום של נוסעים" - דן מאמינה שעם פחית משקה יהיה פחות צפוף (תצלום: לירון מילשטיין)[/B][/COLOR]
[B][COLOR=black]"אני נוסעת בקו 42 בכל בוקר, לעבודה ובחזרה. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]לא ברור לי על איזה נתונים מסתמכים בדן כשהם מחליטים לצמצם את מקום העמידה עם מכונות משקה,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]ולצמצם [/COLOR][/B][B][COLOR=black]עוד יותר את מקום המחיה הקטן בלאו הכי של הנוסעים. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]גם כאשר אני עולה על אוטובוס ארוך, אחרי 07:30 או מאוחר מ-17:00 נדיר למצוא מקום ישיבה.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]אני, ועוד רבים שכמותי, נאלצים לעמוד, לעיתים בדוחק רב", כך מספרת ל-ynet לירון. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]"באחד הבקרים האחרונים גיליתי לתדהמתי שבקו הצפוף הזה, החליטו להפקיע לא פחות מארבעה מושבים לטובת מכונת המשקה.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]האם זו באמת התוספת הכי נדרשת לשיפור השירות, במקום למשל להגיע בזמן, או להגדיל את התדירות? כמשתמשת קבועה בתחבורה הציבורית, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]נדירים המקרים בהם עוברת עלי נסיעה בנעימים. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]נראה לי שמישהו בדן התבלבל בסדרי העדיפויות, אולי כי כך חושבים שם להרוויח יותר כסף".[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]נוסע נוסף באחד הקווים בהם הוצבה מכונת משקאות, אמר כי מפתיע שהחברה החליטה על הצבתן. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]"מדובר בקופסאות מתכת כבדות שלא רק מוסיפות משקל ומעלות את צריכת הדלק באוטובוס,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]אלא גם צריכות לעבוד על-ידי מנוע שאף הוא צורך אנרגיה. איך זה מסתדר עם איכות הסביבה ועם הרצון לשפר את השירות?" הוא שואל.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]בחברת דן טוענים כי העובדות שונות. "מכונות המשקה צמודות לדלת האחורית, ואינן תופסות מקום של מושבי נוסעים", [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]אומר איתן פיקסמן, דובר החברה. "בנוסף חשוב להזכיר כי יש בידינו את כל האישורים הנדרשים להצבת המכונות ממשרד התחבורה".[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]פיקסמן הוסיף ואמר כי "בעידן הנוכחי בו יש רצון להעביר כמה שיותר נוסעים מהתחבורה הפרטית לציבורית, חשוב לשדרג את חווית הנסיעה.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]את זה עושות מכונות המשקאות"[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]בתשובה לשאלה כמה משלמת חברת המשקאות עבור הזכות להציב את המכונות באוטובוסים, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]אמרו בדן כי הם אינם מוסרים מידע שכזה. ניסיונות להשיג את אנשי בחברת המשקאות לצורך תגובה, לא צלחו.[/COLOR][/B]
[IMG]http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2978868/01_wh.jpg[/IMG]
[I][SIZE=1]קרדיט לynet[/SIZE][/I]
[I][SIZE=1][/SIZE][/I]
[I][SIZE=1][/SIZE][/I]