כל אחד מאיתנו נחשף ליום השואה. על כל אחד זה משפיע באופן שונה.
יש היזכרו בסיפורים על בני משפחותיהם, יש שקראו סיפורים מצמררים ויש המכבדים.
באשכול ז כל אחד יפרסם קטע שלו על השואה.
אני מבקש שיקול דעת וכבדות ראש.
Printable View
כל אחד מאיתנו נחשף ליום השואה. על כל אחד זה משפיע באופן שונה.
יש היזכרו בסיפורים על בני משפחותיהם, יש שקראו סיפורים מצמררים ויש המכבדים.
באשכול ז כל אחד יפרסם קטע שלו על השואה.
אני מבקש שיקול דעת וכבדות ראש.
אצלי לפחות את יום השואה צריך לכבד ואצלנו בבצפר יש הרבה ילדים (הערסים הסתומים ) שבאמצע ההימנון שלנו בטקס מתחילים לצחוק אז אני אומר כאילו מה מצחיק ובכל מקרה הסיפורים האלו ממש אכזריים !
אצלי יום השואה הוא אבל כבד למרות שאין לי אף קרוב משפחה שהיה בשואה אני עדיין מכבד את היום הזה ..
מכבד מאוד למרות שאין אף אחד במשפחה שלי שעבר תשואה אבל אני מנסה להזדהות עם האנשים שחוו את זה ואני רציני מאוד בנוגע לדבר כזה כל צחוק בטקס של יום השואה מרתיח אותי וקשה לי לסבול את זה ככה שאני ממש מכבד תיום הזה
עזבו את הילדים הערסים שצוחקים ביום השואה,הם יבינו את המשמעות של יום השואה רק עם יקרה להם את המקרה שקרה למשפחת איתמר(שבעזרת השם לא יקרה לשום משפחה יהודית). אותי מאוד מרתקים הסיפורים של ניצולי שואה כל אחד מביא סיפור שונה לחלוטין מהשני ואף יותר מעניין מהשני.
לפי דעתי עם ישראל רק למד והתפתח מהשואה ואני מקווה ששום מקרה כזה לא יהיה בעתיד.
יום השואה בעיניי נועד להזכיר לנו להישאר חזקים ומאוחדים כדי שלא יקרה לנו מה שקרה לכל היהודים והאנשים שסבלו מנחת זרועם של הנאצים, יימח שמם. [b]כל ישראל ערבים זה לזה[/b]. (חוץ מלשמאלנים. הייתי חייב להגיד~)
אז אנחנו אחים של הערבים (כל ישראל [b]ערבים[/b] זה לזה)
כל המשפחה של סבא שלי מתה במיידנק. הוא הצליח לברוח רק בזכות זה שהוא העמיד פני מת כשירו באנשים. הוא ברח מהעגלה עם הגופות של האנשים
[center][b]למזלי..אף אחד מבני משפחתי לא היה בשואה.[/b]
[b]אני חושב,שאת השואה צריך לזכור,ולא לשכוח לעולם,היום הזה הוא יום חשוב מאוד.[/b]
[b]הוא מזכיר לנו,מה עברנו,ובכך אנו יודעים את עבר העם שלנו,הוא מזכיר לנו מה היה,וזה מאוד חשוב,כל הזמן יש מישהו שמנסה להרוג אותנו,ומזכירים שאנחנו עם חזק,ועברנו את כל זה.[/b][/center]
[QUOTE=cladino;1085180]אז אנחנו אחים של הערבים (כל ישראל [b]ערבים[/b] זה לזה)[/QUOTE]
אני מקווה שאתה צוחק... הניקוד הוא Arevim מלשון להיות ערב. משמעות המשפט (שצוטט מהתלמוד) היא שעלינו לחיות בהרמוניה.
אני ממוצא הונגרי מה שאומר שמצד האבא הצליחו לברוח אבל מצד האמא (רוסים) ברחו מהשואה באוניית מעפילים.
השואה היא דבר שאסור לשכוח עם אני אפגוש מכחיש שואה הוא יחזור הביתה בארון ויצטרף למועדון השיש...
זה כמו שאני אגיד לאומה האמריקאית שפיגועי ה11 בספטמבר לא היו - רק הרבה הרבה יותר גרוע!
למזלי אצלי כל הצד שלי אבא שלי שרד את השואה אמא שלו ומשפחתה היו עשירים מאוד ושילמו שוחד אבל כשעלו לארץ נאלצו לוותר על הכל. אבא של אבא שלי ומשפחתו עלו לארץ בדרך לא חוקית ב48 שלחו אותם לאחד מאיי המעצר בקפריסין ואז הוא עלה לארץ.
לנו היה מזל אבל להרבה (6 מיליון ומשפחותיהם) לא היה