סיקור| סדרת עלילות ספיידרוויק
[CENTER][size="6"]עלילות ספיידרוויק[/size]
עלילות ספיידרוויק זאת סידרת ספרים שנכתבה על ידי הולי בלק וטוני דיטרליצי
בספרים מסופר על שלושה אחרים ג'ארד סיימון ומאלורי ילדים להורים גרושים שעוברים לאחוזה ישנה ששיכת למשפחה
הם מוצאים בבית ספר מיוחד ובעיקבותיו הם מגלים יצורים קסומים והרפתקאות מרגשות
[size="6"]מדריך שימושי[/size]
בספר זה מסופר על האחים בימים הראשונים לאחר מעבר הדירה ג'ארד מוצא ספר עתיק שהיה שייך לדוד אימו
בספר כתוב על יצורים קסומים ומשונים שמסתובבים בעולמינו ג'ארד שומע באחוזה הגדולה והישנה קולות מוזרים והוא חושב שזה אחד היצורים המסופרים עליהם בספר הטורדן אחיו לא מאמינים לו והוא מתחיל לעשות חיפוש את שהוא מוצא תשבוה לרעשים.
[size="6"]משקף האבן[/size]
בספר זה העלילה מסתבכת החתולה שסיימון (תאומו של ג'ארד) נאבדת.
סיימון מותקף ע"י גובלינים בחצר בעת שחיפש אחרי החתולה ג'ארד יכול לראות את יצורי הקסם רק בעזרת משקף קסם לאחר שסיימון נחטף מאלורי (אחותם הגדולה) וג'ארד הולכים לחפש אותו הם מגיעים למגרש הגורטות ומוצאים את סיימון כלוא בכלוב עם עוד יצור מוזר שהוא בובלין הבובלין עוזר להם להילחם בגובלינים בעזרת זה שהוא נותן להם את "הראייה" (היכולת לראות יצורים קסומים) כשהוא יורק להם בעין
וככה הם מצליחים לחלץ את הבובלין ואת סיימון מגובלינים והבובלין הופך לחית מחמד חדשה של סיימון
[size="6"]סודה של לוסינדה[/size]
בספר זה מסופר על כך ששלושת האחים רוצים להגיע אל לוסינדה בת דודתה של אימם שאותה איבחנו כמשוגעת לאחר שטענה כי היא רואה פיות ויצורים קסומים והיא לא רוצה לאכול כלום
הם מגעים בדרך מרובת סכנות אל הדודה לוסינה שם הם מגלים למה היא לא אוכלת ומקבלים פחות ממה שציפו
הם צריכים ללכת להיפגש עם ארתור (כותב המדריך) הם מגלים שהוא לא מת והולכים לפגושו אצל האלפים האלפים מסכימים אבל בגלל העוזרן הקטן מרומים ולא מוכנים לעזור
[size="6"]עץ הברזל[/size]
בספר זה מסופר על תחרות הסיוף של מאלורי לאחר התחרות היא נחטפת ע"י גמדים אל המערות וג'ארד וסיימון הולכים כדי לחפש אותה הם מגיעים לשם ורואים שהגמדים בנו עולם מברזל והם נלחמים איתם כדי לשחרר את אחותם לאלחר שהם יוצאים מהמנהרות התת קרקעיות הם פוגשים במולגראת' טרול ענק ומרושע ומגלים שהגמדים ניסו להשיג את הספר בישבילו
[size="6"]זעמו של מולגראת'[/size]
לאחר שהם חוזרים לביתם אחרי הקרב המתיש במנהרות ביתם הרוס ואימם לא נמצאת (היא נחטפה בזמן שהיו במכרות)
ואז הם מזמנים את הגריפין של ארתור ספיידרוויק ומאימים איתו על הבובלין כדי שייתן תשובות
לאחר מכן הם הולכים לאלפים כדי לדבר עם ארתור ספיידרוויק האלפים נותנים להם לדבר איתו לכמה דקות אחרי שהם קיבלו את כל התשובות הם הולכים למזבלה להילחם במולגראת' הם מגיעים לשם וצריכים להילחם בגובלינים דרקונים כאחד לאחר שהביסו אותם הם מגיעים כדי להילחם במולגראת' לאחר קרב ארוך הם מביסים אותו
לאחר הקרב הם פוגשים את לוסינדה ומעבירים לה מסר מאביה (ארתור ספיידרוויק) ומספרים לה שהוא חי הם לוקחים אותה לאביה אצל האלפים ושם היא חוזרת להיות איתו וכך נגמר הסיפור
[size="5"]המדריך השימושי של ארתור ספיידרוויק
[/size]
זה ספר שלא קשור לעלילה בו מופעים כל היצורים הקסומים (גם אלה שלא מופיעים בספרים האלה (יש עלילת המשך) ויש על כל יצור מידע מומלץ תוך כדי בקריאת הסיפור
[size="6"]דעה אישית[/size]
הסיפור מרתק ביותר אני גמרתי אותו תוך כמה ימים לא הפסקתי לקרא זה סיפור לא ארוך מידי ולא קצר מידי
בזכות המדריך הצלחתי להבין המון ועברה אלי חלק מהחוויה אני אישית די חושב שכל זה אמיתי (כמה שאני נשמע מטומטם) בהכל מוסבר יפה לכל דבר יש הסבר הגיוני ואני וחבר שלי קצת משתעשעים על זה.
לדעתי סידרה מעולה ואני ממליץ עליה[/CENTER]