-
[img]http://images.eonline.com/eol_images/Profiles/20061004/244.eastwood.clint.100406.jpg[/img]
[b]שם: קלינט איסטווד[/b]
תאריך לידה: 31.5.30
מקצוע: שחקן, מפיק, במאי
מקום לידה: סן פרנסיסקו, קליפורניה
קרדיט: 39 סרטים, 5 הופעות טלוויזיניות, 31 פרסים
-------------------------------------------------------
[img]http://img2.tapuz.co.il/forums/1_122339945.jpg[/img]
[b]רקע:[/b]
[color=blue]קלינט איסטווד נולד ב1930 למשפחה קשת יום. הוא התקבל לקולג' של לוס אנג'לס משם גם הספיק לפרוש, על מנת לנסות את מזלו בתואר לעסקים. כדי לממן את עצמו הוא מצא את עצמו משחק בסרטים סוג ב' כגון - טרנטולה (1955) עד שהגיעה הפריצה הגדולה שלו בטלוויזיה יחד עם הסדרה - רוהייד (1959), איסטווד גילם את רודי ייטס ובנה לעצמו שם בכל רחבי המדינה.
קלינט הרגיש שבמה גדולה יותר מחכה לו מעבר לפינה ואז הוא פנה לסרטים. ב1964 הוא גילם אקדוחן בסרט המערבון ספגטי - "בעבור חופן דולרים", הדמות של הבחור ללא שם נולדה לה, כך גם היה בסרט המיתולוגי - "הטוב, הרע והמכוער" (1966), סרטים שהקפיצו את מעמדו לכוכב בין לאומי.
לאחר כמה שנים של התנסות בסרטים דלי תקציב הוא חזר ב1971 עם הסרט המתח - "נגן מיסטי בשבילי" אבל הוא הצליח לשבור את המיתוס של הקאובוי רק בעזרת הדמות הבאה שגילם בסדרת הסרטים של 'הארי המזוהם' שם גילם את הדמות של הארי קלאהאן.
לאחר מספר המשכונים במשך השנים הללו, איסטווד התנסה בבימוי, דבר שנראה לו כמו התפתחות טבעית לשחקן, הוא המשיך לביים מאותה נקודה כמעט כל סרט ששיחק בו, והראשון שבולט מהרשימה הוא כמובן הסרט - 'פורע החוק ג'וסי וולס'.
באותה נקודה קלינט החליט לבצע כמה מהלכים נוספים בקריירה הקולנועית שלו וזה להתנער מהדימוי של האקדוחן הקשוח שתמיד נושא נשק בידו, ביחד עם סרטים כמו - 'הפריצה מאלקטרז' (1979) ו'הונקיטונק מן' (1982) נדמה שהוא השיג את זה, וביחד עם זה, את הכבוד של יוצרי הסרטים, הצופים והתעשייה כולה.
בשנות ה-80 ניסה איסטווד להתמקם יותר מאחורי המצלמה בתפקיד הבמאי, המפיק וכמובן התנסה גם בכל רזי עשיית הסרטים כמו עריכה, הפקה, ופס-קול. ב1988 הוא גילם בפעם האחרונה את הארי המזוהם.
בדיוק כאשר נדמה כאשר הקריירה המפוארת של קלינט איסטווד נגמרה לה ואין לו שום אפשרות לחדש את עצמו מחדש, הוא הפציע ב1992 עם הסרט עטור הפרסים - 'בלתי נסלח', אשר זיכה אותו ב-2 פרסי אוסקר. ב1995 הסרט 'הגשרים של מחוז מדיסון' יצא לאקרנים והיראה את הצדדים האחרים של השחקן והבמאי ויש כאלה שמגדירים את הסרט כאחד מעשרת הסרטים הכי טובים שלו. מנקודה זו נדמה שכל דבר שקלינט יבחר לעשות, הוא לא יוכל לטעות, עם סרטים כמו 'פשע אמיתי' ב1999, 'ספייס קאובויס', והבימוי של 'חצות בגן של הטוב והרע'.
החל מ2003 חל מפנה בחייו של קלינט כאשר הוא איבד את אמונה של חברת ההפקה שלו. זה התחיל ב'מיסטיק ריבר', כאשר ההפקה לא רצתה להכין אותו, קלינט ביצע אותו למרות הכל, ביקש שיתנו לו להכנס לרשימת הסרטים לאקדמיה וכך ייצא שהסרט היה שובר קופות בארה"ב ומאוחר יותר בשנה זכה באוסקר.
סיפור דומה היה כאשר ב'מיליון דולר בייבי' (2004), חברת ההפקה לא אישרה לו להכנס לרשימת הסרטים לאותה שנה, והוציאה כל אחריות מעל הסרט, הסרט לבסוף הושלם, ובעזרת קצת פרוטקציה הצליח איסטווד להבריג את הסרט שלו ברשימת הסרטים לאותה שנה בשבוע האחרון לאישור. מאוחר יותר בשנה הוגדר הסרט כשובר קופות שעבר את קו ה-300 מיליון דולר בקופות, וכמו כן הסרט זכה ב3 אוסקרים (שחקנית, סרט, בימוי). כנראה שהגורל הכתיב לאיסטווד את אותה מנטרה גם בסרטים הלאומנים - 'דגלי אבותינו' ו'מכתבים מאיוו וג'ימה'. כיום חברת ההפקה שלו מקשיבה לכל מה שאיסטווד מציע.
לאיסטווד יש 7 ילדים, הוא היה נשוי פעמיים.[/color]
- - -
[b]טריוויה -[/b]
[color=red]- להקת הרוק האלטרנטיבית - גורילס הוציאה עד היום 2 שירים בהשראת קלינט איסטווד. ושניהם יצאו כסינגלים והיו להיטים; קלינט איסטווד, והארי המזוהם.
- מכתבים מאיוו ג'ימה בכלל לא היה אמור לצאת לאור, הסרט נולד לאחר שאיסטווד עשה את ההכנות והסיקורים לסרט של גיבורי הדגל - דגלי אבותינו וגילה שיש צד שני ולא פחות מעניין, מוזר זה שהסרט השני הוא זה שהוכרז כיותר איכותי, יותר מעניין ובעל משמעות קולנועית מעבר לזמן ולמרחב ע"י מבקרים.
- האיש נישא לגובה של 1.90 מטר.
- הוא הוציא אלבום מוסיקה בגיל 30, שם הוא שר את השירים שהוא הכי אהב בצעירותו.
- הוא כיהן כראש עיר לעיירה הקטנה - כרמל במשך שנתיים (1986), הוא כיום גר שם בתור תושב.
- הוא הבן האדם הכי זקן זכה אי פעם באוסקר.
- הוא טבע פתגמים במהלך השנים שנותרו חיים וקיימים עד היום, אחד מהם הוא - "אתה צריך לשאול את עצמך שאלה אחת, האם אני מרגיש בר מזל, ובכן, האם אתה מרגיש בר מזל, פרחח?!"
- יש לו שיטת בימוי שונה מכל הבמאים בהוליווד, הוא לא מרים את קולו, הוא לא מתווכח, והוא מעדיף לצלם דברים בטייק אחד. דבר נוסף שמייחד את הבימוי שלו זה השלווה על הסט וזה שהוא אפילו לא אומר קאט ואקשן, הוא פשוט נותן לדברים לזרום, בפעם היחידה שרצה להפסיק סצנה אמר - "טוב, מספיק עם השטויות האלה שלכם".[/color]
- - -
[b]דעתי עליו -[/b]
[color=purple]ובכן זה לא ממש סוד שאני סוגד לבן אדם הזה, הוא יוצר מדהים והוא בן אדם עוד יותר מדהים.
אני ראיתי כמעט את כל הסרטים שבהם הוא שיחק ואני עדיין מנסה להדביק את הפער בסרטים שהוא ביים.
כל סרט שלו מביא סיפור אנושי על משהו שבאמת יכול לקרות. הוא אמר פעם אחת בראיון ש'הוא לא אוהב אפקטים ויזואלים ושהוא אוהב לספר סיפורים, כי כנראה אף אחד אחר לא עושה את זה', ואני אוהב את זה בו, יש לסרטים שלו הרבה עומק, משמעות ונופך ואני יכול לומר בעיניים עצומות שאני אראה כל סרט שהוא יוציא לאקרנים ואני משוכנע שאני אהנה ממנו.
מעבר לכך, האיש הוא נורא אינטנסיבי, יש לו נוכחות שאין להרבה אנשים והדרך שבה הוא חי את אורח חייו זה משהו שאני רוצה לגדול להיות כמוהו, מקווה שהוא עוד יחיה למשך הרבה זמן וימשיך ליצור עבורינו סרטים, תרבות אליט ובעיקר הרבה רגעים של אושר. [/color]
-
גמאני מעריצה לא קטנה של איסטווד.
אחד המשפטים היותרמפורסמים שלו, זה באמת "Do you feel lucky, punk"
שהיווה הצלחה ענקית,
אבל יש גם את המשפט מהארי המזוהם-
"Common, make my day"
אחןלה סיקור
אהבתי במיוחד:
אקדוחן הקשוח שתמיד נושא נשק בידו
מה שנכון XD
אחד הסרטים שהשאירו חותם גדול על האנושות:
הטוב, הרע, והמכוער.
כל תינוק מכיר את זה :X
-
ראיתי רק את הטוב הרע והמכוער...
אבל הוא שחקן ידוע וטוב
-
שחקן טוב ומוכר ...
אבל עדיין אני לא מת על השחקנים הוותיקים האלה , אני לא ראיתי הרבה סרטים שלהם.
אחלה סיקור.