סיפור משל קצר עם מוסר השכל חשוב מאוד.
[COLOR=black][B]ראשית, אני חייב לציין לפני שתתחילו לשאול- לא. לא אני כתבתי את זה.[/B][/COLOR]
[COLOR=black][B]מצאתי את זה באינטרנט, מאוד אהבתי והחלטתי לפרסם.[/B][/COLOR]
[COLOR=black][B]תקראו את זה עד הסוף, ותבינו מוסר השכל חשוב מאוד לחיים.[/B][/COLOR]
[COLOR=#000000]מדען אחד ישב ועבד, כשלפתע ניגש אליו בנו בן ה-7 , נחוש לעזור לו בעבודתו.[/COLOR]
[COLOR=#000000]המדען, עצבני בגלל ההפרעה, ניסה לבקש מבנו שילך למקום אחר, אך כשראה שזה לא הולך, חיפש משהו שיוכל לספק לילד תעסוקה.[/COLOR]
[COLOR=#000000]הוא תלש מאיזו חוברת דף עם מפת העולם, גזר אותה לחתיכות קטנות, ונתן לילד יחד עם גליל נייר דבק.[/COLOR]
[COLOR=#000000]"אתה אוהב פאזלים" הוא אמר, "קח את העולם המפורק ונראה אם אתה יכול לתקנו בכוחות עצמך".[/COLOR]
[COLOR=#000000]המדען חשב שייקח לילד ימים רבים, עד שיצליח להרכיב את המפה, אבל כמה שעות לאחר מכן, שמע את קולו של הבן קורא לו "אבא, סיימתי, הצלחתי להרכיב הכל".[/COLOR]
[COLOR=#000000]בהתחלה, לא האמין המדען: " זה לא ייתכן שבגיל שבע יוכל הילד להרכיב מחדש מפת העולם שמימיו לא ראה!!! "[/COLOR]
[COLOR=#000000]אבל הוא הניח את רשימותיו, וניגש לבנו, כשהוא בטוח שהוא הולך לראות עבודה מבולגנת...[/COLOR]
[COLOR=#000000]להפתעתו, המפה הייתה מושלמת וכל החתיכות היו במקומן.[/COLOR]
[COLOR=#000000]"איך עשית את זה? "שאל המדען את בנו "הרי לא ידעת איך נראה העולם".[/COLOR]
[COLOR=#000000]"אבא", ענה הילד, "אני אמנם לא ידעתי איך נראה העולם, אבל כאשר תלשת את הדף מהחוברת, ראיתי שבצידו השני יש תמונה של אדם.[/COLOR]
[COLOR=#000000]כשנתת לי לתקן את העולם, ניסיתי אבל לא הצלחתי. אז הפכתי את כל החתיכות והתחלתי לתקן את האדם.[/COLOR]
[COLOR=#000000]כשהצלחתי לתקן את האדם, הפכתי את הדף וראיתי שהצלחתי לתקן גם את העולם..."[/COLOR]