יש לי מבחן מחר.. אז זה דיי דחוף...
מה זה [b]איזוטופ[/b]?
Printable View
יש לי מבחן מחר.. אז זה דיי דחוף...
מה זה [b]איזוטופ[/b]?
לדעתי הנושא שלי בלינקיה על הטבלא המחזורית נותן תשובה לכך (אתה מוזמן לעיין בו!)
אטומים איזוטופיים הם אטומים של אותו חומר, אך עם מספר מסה שונה. (אך המספר האטומי שווה)
[url]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A4[/url]
לא למדתי על זה אבל הנה ציטוט מויקפדיה אם זה עוזר:
איזוטופ של יסוד כימי הוא אטום בעל אותו מספר אטומי אך בעל מסה שונה. לאיזוטופים יש אותן התכונות הכימיות שיש ליסוד. ידועים כיום כ-3100 איזוטופים
אוקי, נראלי שהבנתי..
תודה רבה!
איזוטופ בהכי פשטות זה אטום עם מספר שונה של נייטרונים.
במקום שמספר הנייטרונים יהיה שווה למספר האלקטרונים או הפרוטונים, איזוטופ הוא בעל יותר נייטרונים (לא נראה לי שיש איזוטופ של פחות).
אבל כמו שאמרו, מה שחשוב הוא שהמסה האטומית שלו היא שונה, אבל זה לא משפיע על תכונות החומר כמעט אם אני לא טועה.
[quote=Pizza;1247274]איזוטופ בהכי פשטות זה אטום עם מספר שונה של נייטרונים.
במקום שמספר הנייטרונים יהיה שווה למספר האלקטרונים או הפרוטונים, איזוטופ הוא בעל יותר נייטרונים (לא נראה לי שיש איזוטופ של פחות).
אבל כמו שאמרו, מה שחשוב הוא שהמסה האטומית שלו היא שונה, אבל זה לא משפיע על תכונות החומר כמעט אם אני לא טועה.[/quote]
יש פה מעט אי דיוקים.
מספר ניטרונים בכל מקרה לא חייב להיות שווה למספר האלקטרונים או הפרוטונים (הוא אכן שווה בכמה החומרים הראשונים, אבל זו אינה חוקיות, כי כבר בכלור יש נויטרון יותר מפרוטונים)). ויש איזוטופים עם פחות (לפי יחידה 4 של יסודות הפיזיקה ב' של האוניברסיטה הפתוחה, להליום יש איזוטופ עם 3 ועם 4, כש-4 עם שכיחות 99.999%).
נראה לי גם שיש לזה השפעה על תכונות מסויימות, אבל אני לא בטוח ולא רוצה להטעות.