מישהו יודע האם יש כוח העילוי פועל בחלל?
Printable View
מישהו יודע האם יש כוח העילוי פועל בחלל?
נראה לי שלא, כי (לפי ויקיפדיה) זה הכוח שפועל על גוף כשהוא נע דרך זורם כלשהו (גז או נוזל). מכיוון שבחלל אין זורם שכזה, אז נראה לי שגם אין כוח מקרה הזה.
ט.ל.ח
בחלל לא. כוח עילוי מחושב למיטב זכרוני כמכפלת, g (מקדם גרוויטציה) וצפיפות הנוזל. בגלל שבחלל g=0 אז, כוח העילוי שווה לאפס- אין כוח עילוי.
[quote=Ace Ventura;1257315]בחלל לא. כוח עילוי מחושב למיטב זכרוני כמכפלת, g (מקדם גרוויטציה) וצפיפות הנוזל. בגלל שבחלל g=0 אז, כוח העילוי שווה לאפס- אין כוח עילוי.[/quote]
זה לא מדויק שבחלל g=0. אם מישהו ישים אותך בגובה של 100 אלף קילומטר או משהו כזה (שזה כבר נחשב חלל), אתה עדיין תיפול לעבר כדור הארץ. (אם הוא ישים אותך בגובה כזה אך בתנועה מעגלית, ייתכן שלא תפול לכדור הארץ). מה שכן, בחלל אין חומר, ולכן הצפיפות של החומר הזה היא 0...
[QUOTE=LordAbizi;1257376]זה לא מדויק שבחלל g=0. אם מישהו ישים אותך בגובה של 100 אלף קילומטר או משהו כזה (שזה כבר נחשב חלל), אתה עדיין תיפול לעבר כדור הארץ. (אם הוא ישים אותך בגובה כזה אך בתנועה מעגלית, ייתכן שלא תפול לכדור הארץ). מה שכן, בחלל אין חומר, ולכן הצפיפות של החומר הזה היא 0...[/QUOTE]
זה נכון, אבל כשפותרים בעייה בפיסיקה הכוונה ש g הוא מאוד קטן ולכן זניח. הצפיפות לא משתנה בחלל! היא לא תלוייה ב-g, רק במסה ובנפח.
כוח עילוי תלוי (באופן מופשט) בזרימה מהירה יותר של אותו כמות חומר (שעובר דרך ארוכה יותר) מעל דבר שזז מאשר מתחתיו כך שיש הפרש לחצים שמרים את החפץ.
מכיוון שבחלל אין חומר שניתן להתחכך בו, או שיצור הפרש לחצים (או שיש, אבל ברמה מינימאלית וזניחה) אין עילוי.
[quote=Ace Ventura;1257380]זה נכון, אבל כשפותרים בעייה בפיסיקה הכוונה ש g הוא מאוד קטן ולכן זניח. הצפיפות לא משתנה בחלל! היא לא תלוייה ב-g, רק במסה ובנפח.[/quote]
אוקיי, בהודעה הכותבת כשכתבתי "100 אלף קילומטר" זו הייתה הגזמה קצת, אבל אם זה מרחק של 100 קילומטר, הערך של G יורד רק ל-9.4. אם אפילו נעלה 1000 קילומטר, הערך שלו לא יקטן דרסטית (יקטן בערך פי 36/49)
וכח העילוי תלוי במה שהגוף זורם דרכו. אם הגוף נמצא בתוך מיכל מים בחלל, אז נראה לי שיפעל עליו כח עילוי, אבל אם הוא סתם זורם דרך החלל, וצפיפות החלל עצמו היא 0, אז לא אמור לפעול עליו כח עילוי...
:oing: אני לא מאמין. התבלבלתי בין כוח ציפה (ארכימדס) לעילוי. :sorry:
למרות שזה לא משנה בתשובה הסופית, גלעד הסביר את זה טוב.
[QUOTE=Ace Ventura;1257399]:oing: אני לא מאמין. התבלבלתי בין כוח ציפה (ארכימדס) לעילוי. :sorry:
למרות שזה לא משנה בתשובה הסופית, גלעד הסביר את זה טוב.[/QUOTE]
ואני בכלל בביולוגיה:nose_pick::sunglasses:.
ואביזי צודק, גם בחלל לפעמים יש כוח משיכה.
[QUOTE=RabbiKingler;1257407]ואני בכלל בביולוגיה:nose_pick::sunglasses:.
ואביזי צודק, גם בחלל לפעמים יש כוח משיכה.[/QUOTE]
פדיחות, הא?
כן כוח משיכה יש בכל מקום אפילו אם קטן מאוד. בחלל [B]תמיד[/B] יש כוח משיכה. בכל מקום בעצם