מדריך ליצירת רעיון לסיפור
[b]במטרה לנסות ולעזור לאלה שאוהבים לכתוב אבל לא מצליחים מצא רעיונות הכנתי מדריך זה-
[/b]
נקודה חשובה להתחלה-
במהלך כל שלב במדריך אני יוסיף דוגמא, בסוף המדריך אחבר את כל הדוגמאות (אני יעשה שיהיה ביניהן הקשר) ותראו איזה סיפור קטן יוצא לי.
[b]1. הרעיון-
[/b] הרעיון הוא החלק שבוא רוב האנשים נתקעים, מפני שהם אינם מוצאים רעיונות סיפורים שלהם.
אני משתמשת בשיטה זאת בכדי מצא רעיון לסיפורים שלי
הדבר הראשון שאתם זקוקים לו במציאת רעיון הוא דמות ראשית, תוכלו להשתמש בטופס זה בכדי ליצור אותה-
זכר\נקבה:
צבע שיער ומראה:
צבע עיינים:
לבוש:
אישיות: האישיות מתפצלת לשניים-
תכונות רעות:
תכונות טובות:
סימנים מיוחדים על הגוף (כתמי לידה, נמשים, נקודות חן ועוד..):
שם:
את שם הדמות שמתי בסוף בכדי שרק לאחר שתהיה הדמות מוכנה נוכל להעניק לה שם מתאים.
לדוגמא-
זכר\נקבה: נקבה
צבע שיער ומראה: חום, שיער גלי
צבע עיניים: חומות
לבוש: חולצה לבנה בעלת שרוולים קצרים הדוקה, וחצאית כחולה קצרה, גרביונים לבנים ונעלי בובה (סירה) ורודות
אישיות-
תכונות רעות: חמת מזג , נוטה לעשות דברים ללא מחשבה
תכונות טובות: קשובה , אמיצה
סימנים מיוחדים על הגוף (כתמי לידה, נמשים, נקודות חן ועוד..):נקודת חן על יד השפה מצד שמאל
שם:נועה
[b]2.צוות רע\איש רע
[/b]עכשיו שכבר יש לנו דמות ראשית עכשיו אנו נזדקק לצוות הרע
צוות\איש רשע, הנה טופס שאני משתמשת בוא-
מטרת הצוות:
מנהיג הצוות:
מראה מנהיג הצוות:
מראה מדי הצוות:
שם הצוות:
עם זה איש רשע ולא צוות-
מטרת האיש הרע:
מראה האיש הרע:
שם האיש הרע:
לדוגמא:
מטרת הצוות: להשמיד את כל פוקימוני העשב אשר קיימים בעולם
מנהיג הצוות: רון
מראה מנהיג הצוות: שיער ג'ינג'י קצר, עיניים חומות
מראה מדי הצוות: מדים שחורים בעלי סימנים אדומים בצד עם ציור עלה ירוק ואיקס אדום עליו
שם הצוות: איקלף (איק-איקס לף-עלה)
[b]3. עלילה
[/b] בשביל להמציא סיפור צריך עלילה, הכוונה במילה עלילה היא על רקע איזה דברים מתרחש הסיפור שהמצאתם, בשביל להמציא רקע אני ממליצה להשתמש בטופס הבא-
הסיפור מתרחש בהווה\עתיד\עבר:
ביסוס הרעיון על.. (עם יש): הכוונה היא למשל עם הסיפור מבוסס על פוקימון, כמובן שאתם יכולים לעשות משהו שונה לגמרי, אבל עם אתם משתמשים בפוקימונים תרשמו בכדי שיהיה לכם מול העיניים, או עם למשל זה מבוסס על מלחמה כלשהיא ועוד...
העלילה: את העלילה עמה נבנה מהפרטים שיש לנו, נוכל להשתמש כבסיס במטרת הצוות הרע
לדוגמא:
הסיפור מתרחש בהווה\עתיד\עבר: הווה
ביסוס הרעיון על.. (עם יש): פוקימון
העלילה: לפני כמה שנים, לא מזמן חי ילד ושמו רון, רון היה ילד בעל שיער ג'ינג'י קצר ועיניים , הוא היה אז בן תשע ולא היה יכול להפסיק ולצפות למסע הפוקימונים שלו.
יום אחד יצא רון לטייל ביער הקרוב עם סלסלת עוגיות לחלק לפוקימוני היער, רון נתן כמה עוגיות לכל פוקימון אך לפתע, קפץ עליו מאחור פוקימון קטן וכחול עם דשא על הראש, זה היה אודי, האודיש תקף את רון ללא רחם אך לבסוף הסתלק והאיר את רון פצוע וזועם מאותו יום החליט רון להשמיד את פוקימוני העשב בעולם.
[b]4.תוספות-
[/b]עכשיו שכבר יש נו דמות ראשית, צוות רשע ועלילה נוכל להוסיף עוד דמויות כגון-
שותף\ה לדמות הראשית, יריב\ה ועוד..
הטופס זהה לטופס הדמות הראשית הנה-
זכר\נקבה:
צבע שיער:
צבע עיינים:
לבוש:
אישיות- מומלץ אישיות שונה מהדמות הראשית
תכונות טובות:
תכונות רעות:
סימנים מיוחדים על הגוף (כתמי לידה, נמשים, נקודות חן ועוד..):
שם:
לדוגמא-
זכר\נקבה: זכר
צבע שיער: שחור, שיער קצר
צבע עיניים: ירוק
לבוש: חולצה לבנה מרופטת וג'ינס כחול חלק
אישיות-
תכונות טובות: סבלני, רגוע
תכונות רעות: לא עומד במצבי לחץ
סימנים מיוחדים על הגוף (כתמי לידה, נמשים, נקודות חן ועוד..): אין
שם:
[b]5.סיום
[/b]עכשיו כבר יש לנו את כל המידע לסיפור, כמובן שתוכלו להוסיף עוד דמויות כגון יריבים, שותפים נוספים כמה צוותים רעים ועוד, אבל לפחות לכרגע אתם יכולים להשתמש במידע שאספתם לבניית הקדמה, הנה ההקדמה שאני בניתי, את ההקדמה שאפשר לספר מכמה נקודות מבט- נקודת אחת הדמויות או מנקודת מספר רואה כל, אני עשיתי מנקודת מספר רואה כל-
בתקופה שלנו, חי לו רון, רון רוצה להשמיד את כל פוקימוני העשב בעולם בגלל מה שעשו לו כאשר היה קטן, רון פעל בסתר במשך שנים רבות, אסף תומכים ותפס פוקימוני אש רבים ככל אשר יכל, לבסוף הוא בנה בסיס, הבסיס הוסתר היטב במעמקי יער שיש ואף אחד לא היה יכול למצא אותו ללא תדרוך, רון החל בפעולתו, הוא תפס פוקימוני עשב רבים ככל שיכל והשמיד אותם בוא במקום.
באותו הזמן, במקום רחוק חיה לה ילדה ושמה נועה, נועה אהבה מאוד פוקימוני עשה ולא יכלה לסבול את המחשבה על כך שמחסלים אותם, או פחות א כל עוד היא נמצאת בשטח, נועה לקחה את תיקה ויצאה למסע, למסע שבסופו תעצור את רון, או לפחות תנסה וכך יצאה לה נועה למסע....
זאת הייתה הקדמה מתומצתת מאוד, לא רציתי להרחיב מידי על הדוגמא אז בהצלחה ואני רוצה לראות סיפורים חדשים נפתחים!