-
דיון| מלחמת אחים
כתגובה לנושא "מדוע אשכנזי זה קללה", הגבתי תגובה חריפה מאוד. אנשים החלו לקלל, להעליב ולרדת אחד על השני. אני אצטט את התגובה שלי.
וואו, נסחפתם קצת, לא? חחח אני פשוט מתפוצץ מצחוק, שבהתחלה שאלו כולה שאלה תמימה, למה יורדים על אשכנזים, ופתאום אתם מתחילים לרדת אחד על השני.
יש לי 2 מילים לומר לכם: [u][b]מלחמת אחים!!!![/b][/u]לא, זה לא קשור דווקא לדת, שאנחנו יהודים שגאים במולדת ובארץ, וחושבים שאנחנו הטובים ביותר, העם המובחר. למה אתם לא מראים את זה בהתנהגות שלכם? למה לרדת אחד על השני? לפני אלפיים שנה יצאנו לגלות, התפזרנו לכל מקום בעולם בלית ברירה. בכל מקום למדנו מנהגים שונים, תרבויות שונות, ודברים ששינו את חיינו. לאחר מכן חזרנו לארץ. אנחנו עכשיו ביחד, אחרי 2000 שנה, אני חוזר- 2000!!!! ומה אתם עושים, במקום להיות שוב אחים? במקום להיות עם אחד, מלוכד? מה?! יורדים אחד על העם השני, כמו חבורת בהמות. בשביל מה? מה זה תורם לכם? נראה לכם שישפרו את ההתנהגות בגלל זה? להפך! זה יגרום לכם להילחם אחד בשני. סליחה, זה כבר גרם. ואתם לא שמים לב, חושבים שאתם המושלמים, והאחר הוא אפס. כלום. בגלל שלפני 2000 שנה הוא נפרד מכם, ועכשיו חזר.
תתחילו לקלוט! אתם עובדים על עצמכם בעיניים!! אתם לא המושלמים! אנחנו לא המושלמים! אני לא המושלם, אתה לא המושלם, ואף אחד לא מושלם. כל דת פשוט מחפשת את החסרונות אחת בשנייה. למה לא לחפש את היתרונות? למה לא להגיד במקום "האשכנזים הם מתנשאים, פלצפנים וכו'", או במקום "המרוקאים חסרי תרבות", להגיד "האשכנזים אוהבים אחד את השני, מאוחדים ורוצים בטוב", או "המרוקאים נדיבים, נחמדים, אנשים מעולים". למה לא? למה לחפש את השלילי?
תחשבו על זה. גררתם את זה לרמה שמש העלתה לי את הסעיף.
אני רוצה שתביעו את דעתכם בנושא, למה בעצם יש מלחמת אחים? יש סיבה הגיונית? למה לא להיות אחים, עם מלוכד?
ושלא תעזו לומר דעה גזענית בנושא, זה לא הזמן ובטח שלא המקום.
ואל תנעלו, זה דיון לכל דבר.
דיון פורה.
-
אני מניח שכשאנשים שונים הם תמיד ימצאו על מה לריב...
זה כמו שהחרדים והחילונים רבים... יהודים וגויים ספרדים אשכנזים מרוקאים תוניסאים... אפילו ג'ינג'ים ולא ג'ינג'ים...
לסבתא שלי המצרייה היה אסור לדבר עם תמניות... ככה זה... העולם תמיד היה מוצא על מה לריב.
הרעיון הוא לקחת את זה לעצמך ולנסות להפסיק לריב ולהפלות... לשנות את העולם לא תצליח.
-
[QUOTE=The Charmander;1260668]אני מניח שכשאנשים שונים הם תמיד ימצאו על מה לריב...
זה כמו שהחרדים והחילונים רבים... יהודים וגויים ספרדים אשכנזים מרוקאים תוניסאים... אפילו ג'ינג'ים ולא ג'ינג'ים...
לסבתא שלי המצרייה היה אסור לדבר עם תמניות... ככה זה... העולם תמיד היה מוצא על מה לריב.
הרעיון הוא לקחת את זה לעצמך ולנסות להפסיק לריב ולהפלות... לשנות את העולם לא תצליח.[/QUOTE]
אבל אתה טועה, לריב בין החילונים והחרדים יש סיבות הגיוניות לפחות. החילונים אומרים שהחרדים משתמטים מהצבא(מה שנכון נכון), והחרדים אומרים שהחילונים הורסים את שם ה', מתייחסים כמו בהמות לזולת וכו'.
אני לא אביע את דעתי בנושא, אבל לריב בין הדתות אין סיבה הגיונית. זה בגלל דת. בגלל שהמרוקאים יותר שחומים, האשכנזים לבנים. בגלל שהאשכנזים "לפלפים", מה שלא אמור להזיק בכלל למרוקאים, ובגלל שהמרוקאים "פראי אדם", מה שלא כל כך אמור לשנות.
אני מתנגד לזה. אני לא עומד לשנות את העולם כולו, אבל חייבים להתחיל איפשהוא.
-
אשכנזים הם שוויצרים שחשים את עצמם. אני מרוקאי גאה ואני מודה כמישהו צוחק עליי אני ישר אומר לו יאשכנזי מסריח.
ממש הצחקתם אותי אתם אומרים שלאשכנזים יש יותר תרבות מאשר לספרדים? ההפך.
-
לא יודע למה אבל המצב שעליו דיברת מזכיר לי במקצת את המצב של הפורום. כולם אטומים, מתייחסים לאחרים לא טוב וכו'. בשביל שזה לא יהיה ספאם אני אענה לנושא-
ככה זה, כל עם חושב שהוא מושלם
-
[QUOTE=talkadosh;1260672]אשכנזים הם שוויצרים שחשים את עצמם. אני מרוקאי גאה ואני מודה כמישהו צוחק עליי אני ישר אומר לו יאשכנזי מסריח.
ממש הצחקתם אותי אתם אומרים שלאשכנזים יש יותר תרבות מאשר לספרדים? ההפך.[/QUOTE]
ביקשתי בלי הודעות גזעניות, למה אתה חייב?
ואולי אתה צודק. אולי באמת אשכנזים שוויצרים וחשים. לא אמרתי שלא. גם לא אמרתי שאשכנזים לא מסריחים, מסכים איתי? גם לא אמרתי שלאשכנזים יש יותר תרבות מלספרדים. גם לא אמרתי שלהפך.
אבל למה למצוא את השלילי? למה לא לחפש את החיובי? יש סיבה שאתה חייב לרדת, או שזה מקנאה? יכול להיות שאני שוויצר, חש את עצמי, מסריח ומה לא. אבל מה עם התכונות החיוביות?
אל תגיב אם אתה מתכוון לעשות זאת בגזענות.
-
דיי כבר,זה רק מראה כמה אנשים מושפעים ממה שהיה פה פעם.
רובנו נולדנו בארץ לא? מה זה מעניין מה המוצא של כל אחד,
הנה אני חצי אשכנזי(מסריח לא?)
ואני גם חצי ספרדי(פרא אדם לא?)
נו מה אתם אומרים אני מתנשא?אני לא מדבר יפה ומלכלך?
זה רק מראה כמה זה טעות מה שקורה פה.
אנחנו בני אדם זה מה שחשוב אנחנו יהודים שגאים במולדת ולא מעניין מאיזה מוצא כל אחד.
חלאס,אשכנזים מתנשאים וספרדים פראים טוב.
נמאס לי שכל פעם שיש דיון באיזה פורום יש את הריבים האלו.
יאללה למי יש מה לומר על מה שרשמתי?
-
[QUOTE=coca cola;1260683]דיי כבר,זה רק מראה כמה אנשים מושפעים ממה שהיה פה פעם.
רובנו נולדנו בארץ לא? מה זה מעניין מה המוצא של כל אחד,
הנה אני חצי אשכנזי(מסריח לא?)
ואני גם חצי ספרדי(פרא אדם לא?)
נו מה אתם אומרים אני מתנשא?אני לא מדבר יפה ומלכלך?
זה רק מראה כמה זה טעות מה שקורה פה.
אנחנו בני אדם זה מה שחשוב אנחנו יהודים שגאים במולדת ולא מעניין מאיזה מוצא כל אחד.
חלאס,אשכנזים מתנשאים וספרדים פראים טוב.
נמאס לי שכל פעם שיש דיון באיזה פורום יש את הריבים האלו.
יאללה למי יש מה לומר על מה שרשמתי?[/QUOTE]
לי, ואסכם את זה בשתי מילים: אתה צודק.
אני מסכים מילה במילה עם מה שאמרת.
-
זה לא חייב להסתכם במריבה של דתות. הנקודה שהעליתי היא, בני אדם מתווכחים. נקודה.
גגם בבית הספר שלך ילדים מכתה ו' 1 יכוליםפ לריב מכות עם ו'2 וזה רק בגלל שהם בכיתות שונות. זה הכל...
-
[QUOTE=talkadosh;1260672]אשכנזים הם שוויצרים שחשים את עצמם. אני מרוקאי גאה ואני מודה כמישהו צוחק עליי אני ישר אומר לו יאשכנזי מסריח.
ממש הצחקתם אותי אתם אומרים שלאשכנזים יש יותר תרבות מאשר לספרדים? ההפך.[/QUOTE]
וואלה מסכים איתך אבל אני רוצה להעיר בקשר למשהו.
וואלה את האמת אני שונא אשכנזים,[U][B]אבל[/B][/U] יכול ליהיות שזה פשוט הטיפוסים שאני מכיר ויש גם אשכנזים יותר נחמדים אבל אני מדבר על האנשים שאני מכיר בלבד(לא מפורומים,אני לא ייקח מפורומים דוגמא בגלל ש99 פסיק 9 שכל אחד מפה הוא לא אמיתי..)
[U][B]לאשכנזים שבפורום![/B][/U]
אם אתם לא מסכימים איתי שאשכנזים לא אנשים חברותיים,וואלה בכיף,אבל אל תקחו את זה קיצוני ותריבו על העדות,אני לא אמרתי משהו על איש ספציפי אני דיברתי על האנשים שאני מכיר. ;)
-
[QUOTE=The Charmander;1260697]זה לא חייב להסתכם במריבה של דתות. הנקודה שהעליתי היא, בני אדם מתווכחים. נקודה.
גגם בבית הספר שלך ילדים מכתה ו' 1 יכוליםפ לריב מכות עם ו'2 וזה רק בגלל שהם בכיתות שונות. זה הכל...[/QUOTE]
וזה חייב להיפסק, לא ככה? לפחות בעם שלנו, לפחות באופן כללי.
סאות' פארק- רואה? זה גזענות. יש אשכנזים כאלו, ויש כאלו. אתה דיברת על האשכנזים בכללי, לפי מה שקיבלת מכמה שאתה מכיר. וזה לא טוב.
-
זה לא חייב להיפסק, כי כך העולם קיים. תמיד יש לבטים ותמיד יש פלגים...
איך אומרים? הימין שונא את השמאל והשמאל שונא את הימין.
עובדה מדעית...
-
[QUOTE=sandslash;1260700]וזה חייב להיפסק, לא ככה? לפחות בעם שלנו, לפחות באופן כללי.
סאות' פארק- רואה? זה גזענות. יש אשכנזים כאלו, ויש כאלו. אתה דיברת על האשכנזים בכללי, לפי מה שקיבלת מכמה שאתה מכיר. וזה לא טוב.[/QUOTE]
אין לי שום כוונה להעלבה/גזענות. ואני כבר אמרתי את זה כמה פעמים.
בכ"מ לפי דעתי זה תלוי בבן אדם,אבל תשמע יש פה איזה שהוא קאטץ'..
-
ני לא רואה את המזרחים כאחים שלי
-
[quote=סאות' פארק;1260699]וואלה מסכים איתך אבל אני רוצה להעיר בקשר למשהו.
וואלה את האמת אני שונא אשכנזים,[u][b]אבל[/b][/u] יכול ליהיות שזה פשוט הטיפוסים שאני מכיר ויש גם אשכנזים יותר נחמדים אבל אני מדבר על האנשים שאני מכיר בלבד(לא מפורומים,אני לא ייקח מפורומים דוגמא בגלל ש99 פסיק 9 שכל אחד מפה הוא לא אמיתי..)
[u][b]לאשכנזים שבפורום![/b][/u]
אם אתם לא מסכימים איתי שאשכנזים לא אנשים חברותיים,וואלה בכיף,אבל אל תקחו את זה קיצוני ותריבו על העדות,אני לא אמרתי משהו על איש ספציפי אני דיברתי על האנשים שאני מכיר. ;)[/quote]
הוא אמר לא להיות גזעניים! אתה בכלל קראת את הפתיח?
כל סוג של בני אדם שונים תמיד יריבו קח למשל בעל ואישה למרות שהם אוהבים אחד את השני יקרה תמיד שיהיה ריב הרי אין זוג שאף פעם לא רב נכון?
אולי האשכנזים אוהבים פילוסופייה והמזרחיים אוהבים דיבורים אינסופיים על אהבה אבל זה נובע מהתרבות כולנו עם ישראל אבל בכל זאת יש שנאה בין 2 החלקים בתרבות רוב האשכזנים שונאים מזרחים ורוב המזרחיים שונאים מוזיקה שהיא לא בעיברית...
אין מה לעשות ככה זה כשבאנו מתרבויות שונות..