-
2 שאלות בפיזיקה
שאלה ראשונה [אמריקאית]
זרם חשמלי העובר במתכת הוא...
א-תנועה של אלקטרונים חופשיים בכיוון אחד
ב-תנועה של פרוטונים בכיוון אחד
ג-תנועה של אטומים בכיוון אחד
ד-תנועה אקראית של האלקטרונים במתכת
והשנייה היא פתוחה
הסבירו מדוע היסודות המתכתיים מוליכים חשמל?
תודה לעוזרים
-
-
-
-
2 זה המוליכות טובה שלהם ?
נראה לי זה בגלל שהתנגדות שלהם נמוכה
-
באופן תאורטי גם א וגם ב נכונות בשאלה 1. אם כי התשובה שאני מניח שהתכוונו אליה בשאלה היא א.
בנוגע ל-2:
חומרים מתכתיים מורכבים מהמון יונים חיוביים של היסוד המתכתי עליו מדובר, והם מוקפים ב"ים של אלקטרונים" מסביבים. (זה נובע מכך שליסודות מתכתיים אחיזה חלשה יחסית באלקטרונים ברמה האחרונה שלהם, ולכן האלקטרונים האלו מטיילים מאטום לאטום, וכך למעשה "אופפים" את אוסף האטומים.)
מכיוון שיש אוסף של אלקטרונים שמוחזקים די חלש מסביב ליסודות החשמליים, אם ניתן להם "כיוון מועדף" לזרום בו, הם כולם ינועו בכיוון הזה ויווצר זרם חשמלי.
-
-
[QUOTE=Vepor;1263273]שאלה ראשונה [אמריקאית]
זרם חשמלי העובר במתכת הוא...
א-תנועה של אלקטרונים חופשיים בכיוון אחד
ב-תנועה של פרוטונים בכיוון אחד
ג-תנועה של אטומים בכיוון אחד
ד-תנועה אקראית של האלקטרונים במתכת
והשנייה היא פתוחה
הסבירו מדוע היסודות המתכתיים מוליכים חשמל?
תודה לעוזרים[/QUOTE]
1 זה א'
2 זה מכיוון שהאלקטרונים שנמצאים באטומי המתכות הינם אלקטרונים חפשיים, מה שאומר שהם נעים בחפשיות מאטום לאטום, כאשר הפלוס ממושך את האלקטרונים אליו והמינוס לכיוון הנגדי לו, נוצר מעגל חשמלי.
ד"א באיזו כיתה אתה?
-
א)זה לא ממש פיזיקה זה יותר אלקטרוניקה..
ב)תשובה לשאלה מספר 1-
א.תנועה של אלקטרונים חופשיים בכיוון אחד.
תשובה לשאלה מספר 2-
המתכות מוליכות חשמל כיוון שבאטומים שלהם יש מספר אלקטרונים היכולים להתנתק מהאטום בחופשיות,אלקטרונים חופשיים, אשר נותנים את הזרם החשמלי.
-
נראה לי התשובה של אביזי תעזור לי 'להרשים' את המורה Xd אז אני אלך עם התשובה שלו [התשובה שלו ושלך דומים מאוד רק הניסוח שונה]
-
אל "תלך" עם תשובה של אף אחד, תנסח תשובה שאתה פחות או יותר מבין מה אתה אומר בה, ושלא יכללו כל מיני מושגים שעלולים להשמע מעורפלים ולמשוך שלא לצורך את תשומת לב המורה...(למשל - כיוון מועדף)
-
אין גם מספיק מקום לתשובה שלך ובמילא אני תמיד מנסח את זה בצורה שלי