אני לא חושב שיש כאן הרבה להאריך, רק כן או לא בערך.
Printable View
אני לא חושב שיש כאן הרבה להאריך, רק כן או לא בערך.
כן, אבל אני לא ספרדי ולא אשכנזי... בד"כ כל המשפחה המורחבת באה לישון אצל אחד הדודים ומברכים כולם ביחד _חוץ מבן דוד שלי שנמצצא בחשב כמעט בכל רגע בחיים שלו)
מי לא מדליק נרות?
לפעמים אני מברך ולפעמים אבא שלי, תלוי מה מתחשק לנו..
[QUOTE=Soul Taker;1263435][B]מי לא מדליק נרות[/B]?
לפעמים אני מברך ולפעמים אבא שלי, תלוי מה מתחשק לנו..[/QUOTE]
אני
אין לי כוח להדליק נרות חנוכה ולהורים שלי אין לא מתחשק להדליק גם
אז אנחנו לא מדליקים
ברור שכן. לכל אחד יש חנוכיה משלו.
מנהג כיפי :)
אצלינו במשפחה לרוב אבא.. לפעמים האחים שלי רוצים לברך חח
אבל בכללי, הנר הראשון סבא, עם כל המשפחה.
בטח שמדליקים אנחנו יהודים וגאים בזה! אבא שלי מדליק ומברך בדר"כ אבל לפעמים אני.
ברור שמדליקים.
אבל זה באמת נחוץ האשכנזים ספרדים בסוף?
אני גם וגם,כל פעם מישהו אחר מדליק אין ממש מנהג אצלנו אז רק בגלל זה לא עניתי על הסקר.
כן, אני מדליק.
בטח שמדליקים אני מברך (-;
לא מדליקים נרות-מדליקים שמן.
לפעמים אבא שלי מברך ולפעמים אחי הגדול או אני(ספרדים)
[QUOTE=PizzaBlaster;1263432]כן, אבל אני לא ספרדי ולא אשכנזי... בד"כ כל המשפחה המורחבת באה לישון אצל אחד הדודים ומברכים כולם ביחד _חוץ מבן דוד שלי שנמצצא בחשב כמעט בכל רגע בחיים שלו)[/QUOTE]
טוב, האפשרות האחרונה היא שאתם... תימנים.
טוב מה לעשות, יש רק שלושה מנהגים בעניין הלכות בישראל. והתימנים נוהגים המקרה הזה כמו האשכנזים.
זה חשוב להוסיף את האשכנזים/ספרדים בסוף, כי יש בינייהם מחלוקת האם רק אדם אחד בבית מברך ופוטר את כולם, או שכל אחד מברך לעצמו על חנוכיה משלו. אם רק אחד בבית מברך על החנוכיה אז אתם בחלק שמסומן כספרדים.
ולא שאלתי אם אתם דווקא מדליקים כל המשפחה המורחבת פעם אחת. שאלתי אם אתם מדליקים באופן קבוע נרות חנוכה כל שמונת הימים.
[QUOTE=HeavySnorlax;1263514]טוב, האפשרות האחרונה היא שאתם... תימנים.
טוב מה לעשות, יש רק שלושה מנהגים בעניין הלכות בישראל. והתימנים נוהגים המקרה הזה כמו האשכנזים.
זה חשוב להוסיף את האשכנזים/ספרדים בסוף, כי יש בינייהם מחלוקת האם רק אדם אחד בבית מברך ופוטר את כולם, או שכל אחד מברך לעצמו על חנוכיה משלו. אם רק אחד בבית מברך על החנוכיה אז אתם בחלק שמסומן כספרדים.
ולא שאלתי אם אתם דווקא מדליקים כל המשפחה המורחבת פעם אחת. שאלתי אם אתם מדליקים באופן קבוע נרות חנוכה כל שמונת הימים.[/QUOTE]
אמרתי את זה כי אני לא יודע מה המוצא שלי :sorry: אם רוב המשפחה שלי באה מרומניה, מה זה אומר?
ואנחנו מדליקים קבוע כל שמונת הימים.
[QUOTE=PizzaBlaster;1263517]אמרתי את זה כי אני לא יודע מה המוצא שלי :sorry: אם רוב המשפחה שלי באה מרומניה, מה זה אומר?
ואנחנו מדליקים קבוע כל שמונת הימים.[/QUOTE]
פשוט תבדוק אם אחד מברך בשביל כולם, או שכל אחד מברך על החנוכיה שלו.
אנחנו כולנו מברכים ביחד... על אותה חנוכיה.