מדריך| מאסף טיפים קצר וקולע
[b][u]הקדמה-[/u][/b] שלום לחברי פורום חת"ם. כמו תמיד, אני חושב כיצד לתרום ולתת מעצמי, והפעם בחרתי לכתוב מאסף טיפים קצרים יחסית אך קולעים למטרה, המדברים על הבסיס לניהול משחק, שיוכלו לעזור ולתרום למשחקי התפקידים. חשוב להבהיר כי גם אם אני מאמין בהם אמונה שלמה, הדברים הללו הם דעתי האישית וכל דעה אחרת מכובדת. אבקש נא שהמאסף יוסף למדריכים למרות שלצערי אני מניח שלא נותנים להם תשומת לב.
[b][u]1. סיום משחק -[/u][/b] שאלה, האם הייתם קונים ספר שחסרים בו 100 עמודים?
אם כך, האם תירשמו למשחק שמראש תדעו שיינעל הרבה לפני סופו? סיום המשחק הוא אחת המטרות העליונות בבניית משחק. משחק שסתם ננעל, בצורה מסוימת כאילו מעולם לא היה קיים. הוא נתן הנאה למשתתפיו במהלכו, אבל ערכו נמוך מאוד. לכן ניתן לחשוב כיצד להקל על עצמך בכדי לסיים משחק.
עצות להקלה בניהול משחק פוקימון:
א. יצירת ליגה של 6 מכונים ולא 8. בכמה משחקים כאן בכלל מישהו עבר את כל ה8?
ב. אם יש לכם 5 רשומים, תצטרכו להילחם בתור מאמן המכון 5 פעמים עם כל אחד? כמה אפשר לזמן את אותו האוניקס? לכן - החלפת מאמנים. עשו כך, ה3 שחקנים הראשונים שיגיעו למכון 1 יילחמו כנגד עשב, ה2 האחרים כנגד מים. כך כמעט בכל מכון, כך שהקרבות האלו לא ייעשו עול עליכם.
עצות נוספות בתוך הטיפים הבאים.
[b][u]2. מספר משחקים -[/u][/b] לטעמי, אין אדם אחד שמסוגל לנהל יותר ממשחק. אני מתכוון לעובדה שאם אדם לא סיים או משתתפיו לא מיצו משחק 1, כיצד יכול היה להגיד שביכולתו לנהל 2 גם אם עשה זאת? רק ברגע שאתה מסוגל לנהל משחק 1 מתחילתו ועד סופו, אז תוכל לפנות לשני במקביל. יש הבדל בין להחזיק משחקים, לבין לנהל אותם ולקחת עליהם אחריות באמת.
[b][u]3. מספר רשומים ואורך משחק -[/u][/b] פשוט מאוד, דעו את יכולותיכם! אל תתכחשו להם! רק אדם שיודע לתכנן משחק שאורכו וכמות רשומיו יתאימו לו, יוכל לנהלו בהצלחה. אל תפחדו ממספר רשומים נמוך, תמיד תוכלו להחליף שחקן לא פעיל\איכותי באחד אחר.
[b][u]4. תגמול -[/u][/b] כמה פעמים אמרתי זאת. אחד הדברים שהכי חורים לי הם תגמול בפרסים לפותחי עמודים וכו', ולא לאלו שמגיע להם. פעם פרשתי ממשחק שניהנתי בו כל כך והיה לאחד הטובים בארץ לטעמי, רק כי מישהי שהגיבה ללא סוף זכתה בתגמולים אינסופיים והתקדמה, בזמן שאני המשקיע נותרתי מאחור. נוסחה פשוטה: תגמול = השקעה. גרמו לשחקנים לחשוב שהשקעתם שווה תגמול, ותקבלו תגובות איכותיות ורצון מהם. גרמו להם לחשוב שהשקעה שווה פתיחת עמודים? אל תתפלאו כיצד המשחק שלכם ייראה.