-
בעיה בפרבולה
טוב אז אני לא מצליח לקלוט את הנושא הזה בכלל
ניביתי כבר עם המורה שלי [מליון פעם], עם אבא שלי ועם עוד מורה מהבצפר שאמא שלי עובדת בו.
אבל זה פשוט לא נכנס, בזמן שאני יושב עם מישהו אחרי שהוא מלמד אותי אני מצליח, אחר כך מאוחר יותר זה כבר יצא לי מהצד השני מזמן.
אם למישהו יש דרך טובה/יצירתית/שתשאיר את זה במוח שלי אני אשמח מאוד לקבל עזרה [בדחיפות עדיף]
פשוט יש לי מבחן מעבר יום לפני תחילת הלימודים..
עריכה: כן, גם בפונקצייה קווית יש לי קצת בעיה, אבל הרבה יותר קטנה מעם הפרבולה
-
-
זה לא שאלה, זה בעיה עם הנושא שאני לא מצליח להבין אותו
-
תראה, פרבולות זה חומר שיש בו מלא תרגילים ושאלות, אתה צריך למקד ותנו במה לעזור לך, איזה סוג של תרגילים יש לך..
-
טוב אז קודם כל גם לי הייתה את הבעיה הזאת אם הבעיה היא בשינון הנוסחא אז זה יותר בעיה אם לא תזכור:
אם המקם של X^2 הוא חיובי= פרצוף שמח חיובי זה טוב
אם המקדם של X^2 הוא שלילי פרצוף עצוב זה רע
ואתה פשוט שם את 2 התוצאות ביניהם הקטנה משמאל הגדולה מימין.
מספר התוצאות= דלטא
דלטא= B^2-4ac אין לי דרך יצירתית לזכור את זה פשוט תזכור האיבר האמצעי הכי חשוב אם הביטוי חיובי יש לך 2 פתרונות ואתה מוצא אותם אם הוא שווה ל0 יש לך פתרון אחד אם הביטוי שלילי אין לך פתרון כאשר פרבולה שווה ל0 אבל הפרבולה תמיד תהיה חיובית/שלילית בהתאם למקדם של X^2 (a)z (תתעלם מהz זה רק כדי לישר)
-
איך אני אמור לעזור לך ללמוד לעשות את זה אם אין תרגיל..
-
לא צריך תרגיל כדי להסביר תיאוריה..
Ax^2+bx +c זה הדגם של משוואה ריבועית יש לך מלא דברים לזכור..
בסופו של דבר בבגרות משוואה ריבועית זה אחד הדברים הקלים (לפחות ב5 יחידות)
-
[QUOTE=Ilan;1376891]לא צריך תרגיל כדי להסביר תיאוריה..
Ax^2+bx +c זה הדגם של משוואה ריבועית יש לך מלא דברים לזכור..
בסופו של דבר בבגרות משוואה ריבועית זה אחד הדברים הקלים (לפחות ב5 יחידות)[/QUOTE]
כי הוא פתאום בעורך פלא יבין איך לפתור תרגילים של פרבולה בלי לתרגל
-
כן.. הוא די חייב לתרגל. אבל הוא אמר שאת התיאוריה הוא לא מבין..
תפתור איזה 100 תרגילים עם התיאוריה פתוחה אם אתה שוכח תסתכל בתיאוריה.
-
הבעיה היא שכשאני ניגש לתרגיל אני לא מצליח, ולא מבין כלום
אם הייתי מבין את זה לא הייתה לי בעיה לתרגל, אבל אני לא יכול לתרגל כי אני לא מצליח את התרגיל הכי קל בספר
-
היה עם התיאוריה מול הפנים ותנסה לפתור פשוט תציב בנוסחאות.
-
אז תביא את התרגיל הכי קל בספר, זה שאתה לא מצליח, ואז אני אוכל להסביר לך מה צריך לעשות
-
פרבולה זה יצור מתמטי מטיפוס [B]פונקציה[/B]. פירוש הדבר שפרבולה היא מכונה: אתה נותן לה איזשהו ערך (X) והיא נותנת לך איזשהו חישוב שקשור ל-X הזה (וזהו Y). הכלל שלפיו היא עובדת הוא כלל מהצורה
y=ax^2+bx+c כאשר a,b,c מקדמים ממשיים שמאפיינים את הפרבולה.
זו ההגדרה.
עכשיו מה אפשר לעשות עם פרבולה? זה מקרה פרטי של שאלה די כללית. יש לנו מכונה שפועלת, אנחנו רוצים להבין איך היא פועלת כדי שנוכל לנצל אותה. אז רוצים לגלות כל מה שאפשר על פרבולה. מה אפשר לגלות? למשל, ידוע שפרבולה יכולה לחתוך את ציר ה-X בנקודה אחת שתיים או לא לחתוך בכלל. זה קשור לנוסחת השורשים. (אם בזה יש בעיה, תגיד!)
מה עוד ידוע על פרבולה? היא מקבלת ערך קיצון. דהיינו, אם תקח פרבולה ותסתכל על כל X ממשי את הערך שהפרבולה תתן לו, תקבל אוסף די אינסופי של מספרים, אבל תמיד יהיה בו או מספר קטן ביותר או מספר גדול ביותר. (זה לא עובד עם פונקציות קויות למשל, כי הפונקציה y = x מקבלת כל ערך ממשי, ולכן אין לה ערך גדול ביותר ולא ערך קטן ביותר.) יש גם נוסחאות די ברורת למציאת ה-X שעבורו הערך מרבי\מזערי ומציאת הערך המזערי\מרבי עצמו. (אם כאן יש בעיה, תגיד!)
מה עוד אפשר לאמר על פרבולה? היא סימטרית ביחס לישר שמאונך לציר ה-X ועובר דרך נקודת הקיצון. כלומר אם בנקודה M מתקבל הערך המזערי או המרבי, אז לכל X, בנקודות M+X ו M-X מתקבל אותו ערך. תוכל לוודא את זה בעצמך, אני לא יודע עד כמה המידע הזה מועיל.
אפשר גם לבדוק את ערך הפרבולה בנקודה X=0 וזה נותן חיתוך עם ציר Y. לא מידע מהותי במיוחד, אבל בכל זאת משהו שאפשר לגלות. (החיתוך עם ציר ה-Y הוא כמובן יצא האיבר החופשי של הפרבולה).
עם כל הנתונים שאוספים עד כאן אפשר לצייר פרבולה.
זה לדעתי כל מה שאפשר לדעת על פרבולה. כמובן בהמשך כשלומדים חשבון דיפרנציאלי אז אפשר לשאול שאלות על משיקים לפרבולה בנקודות מסויימות, אבל אז השאלות האלו הן מקרה פרטי של מגוון רחב של שאלות אחרות.
-
הכי קל זה להדגים על דוגמא, חפש דוגמא בספר או תפרסם פה ואז בפתירה אולי תבין, מקסימום אני יכול לנסות ללמד אותך.