-
שאלה בפיסיקה
היי כולם יש לי את השאלה הבאה:
מסת נער היא 50 קילוגרם מה משקלו על פני כדור הארץ?
אז לקחתי את הנוסחא W=m*g
ואז הצבתי את מסת הנער והg של כדור הארץ
ניוטון W=50*9.78=489
עכשיו נראה קצת הזוי שנער ישקול 489 ניוטון
אבל זה ניוטונים לא?
עם מסה של 100 גרם היא ניוטון ובקילו אחד יש 1000 גרום כלומר 10 ניוטון.
צריך לחלק את ה489 ל10? לא ממש הבנתי.. איך להעביר לקילוגרים את הניוטון?
-
התשובה נכונה, הכל בסדר.
ניוטון מוגדר כקילוגרם כפול מטר לשנייה בריבוע. לכן כדי לקבל משקל בניוטון צריך להכפיל מסה בקילוגרם בתאוצה שהיא במטר לשנייה בריבוע.
-
-
מעברים קלוגרם לניוטן בכפל של ב g של הכוכב.
לדוגמא כדור הארץ הוא 9.78 (למרות שאצלי אמרו שאפר שעגל ל10 ) ולפי הנוסחה שרשמת קודם (W=m*g)
מחשבים כלומר הקלוגרם*כוח המשיכה = משקל בניוטון.
-
חח יפה מאוד שאתם עונים אבל זה לא מה ששאלתיp=
השאלה שלי היא איך להעביר ניוטון לקילו? בכמה לחלק את הניוטון? 10?100?1000?
-
[quote=asuna;1418450]אז החילוק לעשר נכון?[/quote]
התשובה הראשונה שנתת נכונה, המסה קילוגרם כפול ה-9.78 שזה תאוצת נפילה חופשית ביחידות הנכונות.
ולא מעבירים ניוטון לקילו, משום שזה יחידות של גדלים שונים. מסה מודדים בקילוגרם, גרם, מסות שמש וכיוצא באלו.
כח (ומשקל הוא כח) מודדים בעיקר בניוטון, למרות שיש עוד יחידות די נדירות.
אבל אם רוצים לקבל משקל של מסה כלשהי בקילוגרם, זה פשוט לכפול בתאוצת הנפילה החופשית.
-
אמ...אוקיי
אז בקיצור פשוט משאירים בניוטונים נכון? לא צריך להמיר לקילו?
-
[quote=asuna;1418454]אמ...אוקיי
אז בקיצור פשוט משאירים בניוטונים נכון? לא צריך להמיר לקילו?[/quote]
ביקשו ממך משקל, משקל מודדים בניוטון. קילו (כקיצור של קילוגרמים) היא יחידה של מסה, אז תשובה בקילוגרם פשוט לא תענה על השאלה ששאלו אותך..
-
אוקיי תודה ויש לי עוד שאלה (סורי אני פשוט לא מרגישה טוב ומחר המבחן אז קליטת המידע שלי לא משוxd )
אמ..אוקיי:
משקל אסטרונאוט על כדור הארץ 1200 ניוטון, מה משקלו על פני הירח?(g=1.67) מה משקלו על פני השמש? (g=274) ומה משקלו על פני קארמה(g=0.016)?
איך מחשבים את זה?
זאת המשווואה?
W=m*g
1200=m*1.67
ועם כן מחלקים או מכפילים? קיצר נתקעתי :\
-
[quote=asuna;1418456]אוקיי תודה ויש לי עוד שאלה (סורי אני פשוט לא מרגישה טוב ומחר המבחן אז קליטת המידע שלי לא משוxd )
אמ..אוקיי:
משקל אסטרונאוט על כדור הארץ 1200 ניוטון, מה משקלו על פני הירח?(g=1.67) מה משקלו על פני השמש? (g=274) ומה משקלו על פני קארמה(g=0.016)?
איך מחשבים את זה?
זאת המשווואה?
W=m*g
1200=m*1.67
ועם כן מחלקים או מכפילים? קיצר נתקעתי :\[/quote]
ידוע, לכל גוף שמימי שהוא:
[LEFT]W_on celestialbody = m * g_ on celestial body[/LEFT]
[RIGHT]ידועים לך כל ה-g-ים, ולכן כדי לחשב את המשקלים די למצוא את המסה. ולמצוא את המסה זה לפתור את המשוואה שכבר כתבת... (שזה כמובן על ידי חילוק ב-1.67)[/RIGHT]
-
אוקיי תודה רבה
נראה לי שעם החום המדהים שנראה לי תפסתי ההורים שלי לא ירשו לי לצאת מהבית מחרd=
*יש! יותר זמן ללמוד למועד ב' של המבחן*
אבל עם בכל זאת ייתנו לי ללכת אז אני מתהxda
חחח בכמ''ש תודה^^
-
בקשר לשאלתך השנייה:
אם תרצי למצוא את המשקל של האסטרונאוט על פני כל אחד מכוכבי הלכת תצטרכי למצוא את מסתו:
mg=w
10m=1200
m=120kg
לאחר מכן תשתמשי במשוואה של משקל ותמצאי את משקלו בכל גוף שמיימי אחר.
שמתי לב שאת משתמשת במספר המפורש של g על כדוה"א(9.81),שזה יפה אבל ניתן לעגל ל-10 ולא יורידו לך נקודות במבחן ואפילו בבגרות.
זכרי-ניתן לעגל [B]רק[/B] את ה-g של כדוה"א ולא את ה-gים האחרים למספרים שלמים קרובים!
-
[QUOTE=asuna;1418448]היי כולם יש לי את השאלה הבאה:
מסת נער היא 50 קילוגרם מה משקלו על פני כדור הארץ?
אז לקחתי את הנוסחא W=m*g
ואז הצבתי את מסת הנער והg של כדור הארץ
ניוטון W=50*9.78=489
עכשיו נראה קצת הזוי שנער ישקול 489 ניוטון
אבל זה ניוטונים לא?
עם מסה של 100 גרם היא ניוטון ובקילו אחד יש 1000 גרום כלומר 10 ניוטון.
צריך לחלק את ה489 ל10? לא ממש הבנתי.. איך להעביר לקילוגרים את הניוטון?[/QUOTE]
[COLOR="Black"][B][U][SIZE="4"]
אם***************************************************************************************************************************************************************************************[/SIZE][/U][/B][/COLOR]
לפי מה שהבנתי את בכיתה ט',
תלמדי להבדיל בין ההבדל של אם ועם בחייאת רבאק (לא אישי פשוט אם* יש משהו שאני שונא זה את הטעות הזאת)
ואם* זה לא מספיק קחי את זה:
[url]http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A:%D7%A2%D7%9D_%D7%90%D7%9D[/url]
מקווה שזה יעזור לך ואם* לא אז אין לי מה לומר...
-
[QUOTE=asuna;1418456]אוקיי תודה ויש לי עוד שאלה (סורי אני פשוט לא מרגישה טוב ומחר המבחן אז קליטת המידע שלי לא משוxd )
אמ..אוקיי:
איך מחשבים את זה?
זאת המשווואה?
W=m*g
1200=m*1.67
ועם כן מחלקים או מכפילים? קיצר נתקעתי :\[/QUOTE]
אם אסטרונאוט יגיע לשמש הוא ימות FUCK LOGIC כנ"ל קארמה (שאין לי מושג איזה כוכב זה כנראה איזה אסטרויד בכלל)
יש לך פאקינג נוסחה אחת פשוטה לא מבין מה הבעיה להציב ערכים.. זה הבסיס של הבסיס לבגרות בפיזיקה..
אחרי זה אם תיבחרי בפיזיקה כמגמה יהיה לך וקטורים ששם הצבות זה דבר טיבעי..