-
ביולוגיה-מנדל וdna
היי יש לי מחר מבחן ענק בביולוגיה וחלק מהחומר זה על המחקר של מנדל (זה שהכליא בין צמחים) אני הבנתי הכל כי ביולוגיה זה צד חזק אצלי אבל בחלק מהחומר כתוב ''החוקיות שגילה מנדל'' איזה חוקיות הוא גילה?[B]ענו לי על השאלה של מנדר כבר[/B]
וdna זה די הנושא החלש שלי אז רציתי לשאול מה השמות של 4 הבסיסים? A T G C העתקתי מחברה שלי אבל לא נראה לי העתקתי נכון חחח
*ד''א N זה זוגות הכרומוזומים וn2 זה מספר הכרומוזומים בכללי?
-
אדנין, טימין, גואנין וציטוזין?
-
שאלת הרבה מאוד שאלות
לפי מה שאני זוכר מנדל עירבב כלניות אדומות ולבנות ולפי זה שהוא בודד את הכלניות שנוצרו לו הוא הבין שהאדום הוא הדומיננטי(חזק) והלבן רטססיבי(חלש). כלומר שכאשר מערבבים כלנית עם גן אדום ואדום עם כלנית אחרת עם גן לבן ולבן מקבלים בכל המיקרים כלנית אדומה עם גנים מעורבים- אדום ולבן אבל בגלל שהאדום חזק יותר הוא הצבע שבא לידיי ביטוי
כן, אלו הבסיסים A עם T וC עם G
לא בדיוק. לכל בן אדם יש שני סוגים מכל כרומוזום(חוץ מX וY אצל גברים) לכל הכרומוזומים ביחד קוראים 2n כרומוזומים. ולחצי מהכרומוזומים, כלומר אחד מכל סוג (ולא שננים מסוג אחד ומסוג אחר בכלל לא), קוראים n כרומוזומים
-
אוקיי תודה
ואנחנו למדנו על הניסוי של מנדר עם אפונת הגינה (פנוטים של צמח גובהה\נמוך)
-
בטח התבלבלתי עם מישהו אחר
-
מנדל עם אפונה זה ככה, נגיד יש את הגבוה טהור שזה Hh והנמוך הטהור שזה Ll, והגבוה הוא הדומיננטי
אז יוצא ככה בהכלאה:
Hl Hl Hl Hl- כלומר כולם מעורבים והם נראים גבוהים כי הוא דומיננטי.
אחרי זה מכליאים 2 מהם ויוצא
Hh Hl Hl Ll- כלומר אחד טהור גבוה, אחד טהור נמוך שנראה נמוך ועוד2 גם וגם שנראים גבוהיים.
עכשיו החלק השני זה אם H וl הם באותה רמה,כלומר שמי שיש לו Hl הוא לא יהיה גבוה אלא בינוני (שילוב של השניים)
מובן?
-
[QUOTE=Birds;1420876]מנדל עם אפונה זה ככה, נגיד יש את הגבוה טהור שזה Hh והנמוך הטהור שזה Ll, והגבוה הוא הדומיננטי
אז יוצא ככה בהכלאה:
Hl Hl Hl Hl- כלומר כולם מעורבים והם נראים גבוהים כי הוא דומיננטי.
אחרי זה מכליאים 2 מהם ויוצא
Hh Hl Hl Ll- כלומר אחד טהור גבוה, אחד טהור נמוך שנראה נמוך ועוד2 גם וגם שנראים גבוהיים.
עכשיו החלק השני זה אם H וl הם באותה רמה,כלומר שמי שיש לו Hl הוא לא יהיה גבוה אלא בינוני (שילוב של השניים)
מובן?[/QUOTE]
חחח טעית כתבת שהטהורים הם Hh Ll חחח זה צריך להיות HH ll מפני שדומיננטי באות גדולה ירצסיבי בקטנה
-
[QUOTE=Anime;1420879]חחח טעית כתבת שהטהורים הם Hh Ll חחח זה צריך להיות HH ll מפני שדומיננטי באות גדולה ירצסיבי בקטנה[/QUOTE]
הבנת למה אני מתכוון