-
עזרה| זריקה כלפי מעלה
אז ככה תודה לאל סיימתי את מיליוני השאלות בפיסיקה (2 עמודים שלמים במחברת ויש לי כתב פיצייי) המורה שלנו נתנה לנו תרגילי רשות (רשות=בונוס בתעודה) היא לא לימדה את החומר הזה אז אין לי מושג מה לעזאזל אני אמורה לעשות.
אתם יכולים בבקשה להסביר לי?
הנה שתי שאלות מהרשות כי כל השאלות בסגנון הזה:
1.ילד זורק כדור טניס למעלה באופן אנכי. הכדור יוצא מידו במהירות של 20 מטרים בשנייה. הזניחו את חיכוך הכדור עם האוויר וחשבו לאיזה גובה מירבי יגיע הכדור?
2.שולחים פגז באופן אנכי כלפי מעלה. הפגז יוצא מלוע התותח במהירות של 1 קילומטר בשנייה. עקב החיכוך עם האוויר מתגלגלת 4\1 מהאנרגיה שלו לאנרגיית חום. לאיזה גובה מרבי יגיע הפגז?
-
זה בונוס? חח
1. נסמן את נקודת ההתחלה כ0 X0=0
ישנה נוסחה אני לא בטוח אם את מכירה אותה:
X=x0 +v0t + (at^2)/2
ועוד נוסחה לחישוב הזמן:
V=v0 +at
(בתאוצה זה מטר/לשנייהבריבוע )
כאשר A זה תאוצה במקרה זה התאוצה היא G= 10 M/s (כוח המשיכה) התאוצה נעה הפוך מכיוון התנועה (כלפי כדור הארץ) ולכן בכל הנוסחאות נציב A=-10 M/s
V0=20 M/s
V=0
כל השאר זה להציב
0=20-10t
T=2 S
X=0 +20*2-10*4/2
X=20 M
הגובה המירבי שאליו יגיע הכדור הוא 20 מטר (כן התרגיל לא הגיוני)
2. לא ממש הבנתי את החלק השני אבל החלק הראשון הוא בדיוק כמו התרגיל הקודם..
למדתם ווקטורים? אם לא אז כנראה שלקחים 0.75 K/s
אגב תקפידי על יחידות התאוצה פה היא G=0.01 Km/s
-
לעזאזל לא הבנתי מילה 0: היא לא לימדה אותנו בכלל את מה שכתבת במשפט הראשוןXD היא לימדה אותנו את
ek=0.5XmXv^2
ואמרה לנו ''לכו תעשו, נראה כמה מכם יעשו את הרשות''
Tֹ_T נו טוב
תמיד יש רשות הבאה...
-
[QUOTE=Alice;1430585]לעזאזל לא הבנתי מילה 0: היא לא לימדה אותנו בכלל את מה שכתבת במשפט הראשוןXD היא לימדה אותנו את
ek=0.5XmXv^2
ואמרה לנו ''לכו תעשו, נראה כמה מכם יעשו את הרשות''
Tֹ_T נו טוב
תמיד יש רשות הבאה...[/QUOTE]
רגע זאת אנרגייה קינטית אז יש לכם פה מהירות ומסה.. אבל לא נתון לכם מסה בכלל אז הראשון לא ניתן לפתירה עם הנוסחה הזאת..
בשני אם יש לכם מסה (אולי שכחת??) אז אפשר להישתמש במתקף=תנע
EK=FX
אבל שוב אין פה כוח.. חסר נתונים.. אוו שאני שוכח פה משהו כעיקרון הראשון קל השני קצת מסבך את עצמו עם הנתונים שהוא נותן.. (או שאולי שכחתי חלק ממכאניקה.. יש מצב)
-
-
1) יש דרך פשוטה מאוד לפתור את התרגיל והיא באמצעות חוק שימור האנרגיה.
ניקח שני מצבים- הכדור נמצא בגובה הקרקע, בדיוק יוצא ממנה(h=0) והכדור נמצא בגובהו המקסימלי- hmax.
במצב הראשון אין לכדור אנרגיית גובה, אבל יש לו אנרגייה קינטית שגודלה: Ek=m*v^2/2.
כמובן שאת מסת הכדור אנו לא יודעים, אך היא תצטמצם בהמשך.
לאחר מכן נחשב את האנרגייה במצבו השני של הכדור-Ug=mghmax.
עפ״י חוק שימור האנרגיה, שני הביטויים שווים ולכן-
mghmax=mv^2/2
נצמצם את המסה ונציב את הביטוים.
10hmax=400/2
10hmax=200
hmax=20m
בקשר לתרגיל 2 אני אנסה לפתור אותו בהמשך היום, למרות שלא נראה לי שדברים כאלה יהיו לך בבגרות..
-
חחח וואי אני אשכרה זוכר את התרגיל השני
-
[QUOTE=Madara Uchiha;1430632]1) יש דרך פשוטה מאוד לפתור את התרגיל והיא באמצעות חוק שימור האנרגיה.
ניקח שני מצבים- הכדור נמצא בגובה הקרקע, בדיוק יוצא ממנה(h=0) והכדור נמצא בגובהו המקסימלי- hmax.
במצב הראשון אין לכדור אנרגיית גובה, אבל יש לו אנרגייה קינטית שגודלה: Ek=m*v^2/2.
כמובן שאת מסת הכדור אנו לא יודעים, אך היא תצטמצם בהמשך.
לאחר מכן נחשב את האנרגייה במצבו השני של הכדור-Ug=mghmax.
עפ״י חוק שימור האנרגיה, שני הביטויים שווים ולכן-
mghmax=mv^2/2
נצמצם את המסה ונציב את הביטוים.
10hmax=400/2
10hmax=200
hmax=20m
בקשר לתרגיל 2 אני אנסה לפתור אותו בהמשך היום, למרות שלא נראה לי שדברים כאלה יהיו לך בבגרות..[/QUOTE]
ידעתי ששכחתי נוסחה.. טוב את הראשון פתרתי בקינמטיקה.. שזה הפרק הראשון במכאניקה אתה פתרת עם חוק שימור אנרגייה ששכחתי את החלק השני..
טוב אני חושב שבתרגיל השני פשוט לוקחים 3/$EK כי נאבד חלק..
-
השאלה השנייה:
אם V מהירות השיגור ו-M המסה אז הוא מתחיל מאנרגיה של
mv^2/2
עכשיו אני מניח שהכוונה היא ש1/4 מהאנרגיה שלו התבזבזה עד שהוא עלה לשיא הגובה. לכן בשיא הגובה יש לו
3mv^2/8 אנרגייה פוטנציאלית גרביטציונית. לכן אם גובהו H האנרגיה הפוטנציאלית הגרביטציונית שלו היא mgh, ובשיא הגובה הוא עוצר, ולכן אין לו מהירות, ולכן
mgh = 3mv^2/8
ואידך זיל גמור.