-
דיון יום כיפור
אם זכרוני לא מטעה אותי, אז רותם מתכוון לסגור את הפורום בזמן צום כיפור.
זה מותיר לנו את הימים האלה לדון על היום הנורא הזה ועל המשמעות שלו.
1. האם אתה צם:
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות:
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום:
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר:
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים:
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה:
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו:
-
1. האם אתה צם: Nope, כבר כמה שנים שלא. הייתי צם כשהייתי בקשר עם אבא והייתי אצלו, כבר לא רלוונטי.
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות: -
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: מה שאני עושה בד"כ, אני מניח. יש לי תוכניות לראות וספרים לקרוא, לנגן (בשקט), xbox ושטויות כאלה. לא משהו מועיל בקיצור.
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: איזו אחת שהייתי ממש asshole אליה בזמן האחרון, וזהו. למרות שיצא שאיכשהו התנצלתי כשהייתי שיכור ביום שישי ב5 בבוקר. אל תשתו. ומעצמי, כי אני רוצה להישמע חכם ולהגיד שאתה חייב לעצמך התנצלות נשמע פילוסופי ועמוק רצח.
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים: אני לא.
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: דברים שאני חושב שאני צריך לקבל עליהם התנצלות? כן. דברים שסביר להניח שאני אקבל עליהם התנצלות? לא. ממש לא בונה על זה.
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: יש לי הרבה דברים לכתוב
אני פשוט לא יודע מה
-
לא צם. מתכוון לעשות מה שאני עושה ביום רגיל - שום דבר בעליל.
לגבי סליחה - לא, אני לא מתכוון לבקש סליחה מאף אחד על שום דבר. כל מה שאני עושה אני עושה בידיעה ובכוונה תחילה, אז איזה מין סיבה יש לי להתחרט על זה? המקרה היחיד שבו אני מבקש סליחה זה כשאני משהו לא נכון, ואז אני בדרך כלל עושה את זה במקום ולא מחכה עד יום כיפור...
-
1. האם אתה צם: לא. אין סיבה משמעותית
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: נראלי אוכל כמה צ'זבורגרים (ברצינות) ואנגן בגיטרה. וארכב על האופניים בערב יום כיפור.
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: לא יודע. לא נראלי שהעלבתי מישהו או מישהי
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים:[b][b] אני לא יכול לבקש סליחה מדבר שאינו קיים![/b][/b]
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: לא
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: אני אתאיסט. זה מסכם הכול!
-
1. האם אתה צם: אני לא מאמין בדת ולכן כעיקרון אני לא צם, אבל כבר כמה שנים שאני בוחר לכבד את המשפחה שלי ולצום עם אבא שלי, אז גם השנה אמשיך באותה מסורת.
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות: אני עושה מה שאני רוצה, פשוט לא אוכל ולא שותה עד שנגמר יום כיפור, ממקום של כבוד כלפי אבא שלי שמאמין בדת.
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: אני יודע מה לא אעשה, אני לא אוכל ולא אשתה. חוץ מזה יש לי 100% הקלטות של סרטים בטלוויזיה, עונה של שנות השבעים לסיים, מ"ת לעבוד עליו, פרקים של אנימות להשלים... יהיה לי מה לעשות.
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: וואי, יש הרבה. קורה הרבה שאני מתחרט על דברים שעשיתי או אמרתי, כי אני פזיז במילים שלי ורק פעמים מעטות חושב לפני שאני מדבר. אז אני מניח שאבקש סליחה מכולם, על כל דבר לא בסדר שעשיתי כלפיהם בשנה האחרונה. גם אם אני לא מאמין בדת זה לא מונע ממני לנצל את המאורע כדי לבקש סליחה, במקום לעשות זאת בסתם יום חול בו לסליחה לא תהיה משמעות עמוקה כמו ביום כיפור. ואין מה לעשות, רק לקוות שיסלחו לי על טעויות שעשיתי ונזקים שגרמתי. כמובן שיש אנשים ספציפיים, אבל אני מעדיף לא לפרט.
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים: אני לא מנהל משא ומתן מול אלוהים על "חטאים" שביצעתי. מה שאני כן עושה זה חושבים עם עצמי. פעם אחת בשנה, בלילה. אני לא יודע מה אגלה על עצמי, אבל אני מקווה שרק דברים טובים.
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: יש דברים, הרבה דברים, חלקם נובעים מחוסר טאקט, חלקם משנאה, חלקם מקנאה, חלקם מבורות... אני מאוד מקווה שאקבל את הסליחה שאני מצפה לה, אבל גם אם לא... שום דבר לא ישתנה.
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: ...
-
[QUOTE=Captain Happy;1447123]1. האם אתה צם: לא. אין סיבה משמעותית
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: נראלי אוכל כמה צ'זבורגרים (ברצינות) ואנגן בגיטרה. וארכב על האופניים בערב יום כיפור.
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: לא יודע. לא נראלי שהעלבתי מישהו או מישהי
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים:[b][b] אני לא יכול לבקש סליחה מדבר שאינו קיים![/b][/b]
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: לא
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: אני אתאיסט. זה מסכם הכול![/QUOTE]
"HURR DURR אני אתאיסט אלוהים לא קיים יא מפגרים"
[YOUTUBE]slKULc8W7lM[/YOUTUBE]
-
1. האם אתה צם: כן
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות: אין לי ממש הגבלה כי אני צם בגלל ההורים שלי ככה שאין טלווזיה מחשב אוכל וכ"ו
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: אם לא הייתי צם קרוב לוודאי שהייתי אוכל ._.
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: אני מניח שאני צריך לבקש סלחה מאנשים למרות שאני לא יזכור על מה אז בוודאי אני יבקש סליחה כללית מחברים/חברים לכיתה ומשפחה.
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים: לא מאמין שאפשר לדבר עם אלוהים אז זה חסר טעם לבקש ממנו סליחה (מה גם שהוא אף פעם לא אומר בחזרה)
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: לא משש
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: למה המציאו את היום הזה שוב?
-
1. האם אתה צם: כן.
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות: הכל! אפילו חותכים נייר טואלט לפני.
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום:
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: אני לא חושב שעשיתי רע למישהו השנה.
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים: אני לא יודע אם סליחה כמו הוקרת תודה על כל מה שהוא נתן לי.
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: ההורים שלי די מעצבנים אותי והם בחיים לא מודים בטעויות שלהם.
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: כן, צום כיפור זה לא רק הקטע של לא לאכול ולא לשתות, זה גם זמן לעשות חשבון נפש.
-
1. האם אתה צם: כן
2. במידה וכן, תחת איזה הגבלות: אין הגבלות
3. במידה ולא, מה תעשה בזמן הצום: אני צם
4. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאנשים אחרים, ובמי מדובר: לא מפה מחברים שלי אם פגעתי בהם
5. על איזה דברים אתה צריך לבקש סליחה מאלוהים: אם השחטתי את עולמו
6. האם יש דברים שעשו לך השנה ואתה מצפה לקבל עליהם סליחה: כן
7. יש לך משהו נוסף לכתוב שלא שאלנו עליו: אין