-
אלוף עולם חדש בשחמט!
בהמשך לנושא שלי משנה שעברה, היום הסתיים דו קרב נוסף על אליפות העולם בשחמט, הפעם בין האלוף ההודי-המכהן-עד-אתמול, רב אמן אננד וישוונתן, ובין המאתגר הנורבגי, רב אמן מגנוס קרלסן. קרלסן הוא השחקן הפעיל עם הדרוג הכי גבוה בעולם, וכיום הוא גם זכה בתואר אלוף העולם.
כפי שיגלה מי שיטרח לבדוק את הנושא שלי משנה שעברה, הדו קרב על התואר הורכב מסדרה של שניים עשר משחקים.
הדו קרב הסתיים לאחר 10 משחקים בתוצאה 6.5-3.5 לטובת הנורבגי.
שני המשחקים הראשונים הסתיימו בתוצאות תיקו קצרות. לאחר מכן, משחקים 3-4 היו יותר מעניינים ונמשכו למעלה מ-5 שעות, אך גם בהן לא הייתה הכרעה. במשחק החמישי קרלסן ניצח כשהוא שיחק בצבע הלבן, והשיג את היתרון 3-2. יום למחרת, כשאננד שיחק בלבן, הנורבגי הצליח לגבור עליו גם כן ורשם נצחון בשחור, ועלה ליתרון מובהק של 4-2. גם במשחקים 7 ו-8 לא הייתה הכרעה, והותצאה בסופם הייתה 5-3. המשחק התשיעי, אתמול, קרלסן פתח בכלים השחורים, ולאחר טעות של אננד הצליח לנצח עוד פעם עם הכלים השחורים ועלה ליתרון 6-3. המשחק היום שוחק במשך כ-5 שעות, שבמהלכן היה אסור לאננד להפסיד. קרלסן גם לכאורה לא ניצל הזדמנויות שהיו לו לכפות תיקו והם המשיכו לשחק עד לסיום, שם קרלסן בסוף כפה תיקו ולאחר שכל הכלים ירדו מהלוח השניים לחצו ידיים והמשחק העשירי נגמר בתיקו, ובתוצאה 6.5-3.5.
מאחר ושני המשחקים הנותרים לא יכולים כבר לשנות את תוצאת הדו קרב, הדו קרב הסתיים היום, והוכתר אלוף העולם ה-16, מגנוס קרלסן. מגנוס קרלסן הוא צעיר באופן אולי יוצא דופן - הוא יהיה בין 23 בסוף החודש. אומרים על קרלסן שהיכולת שלו באה לידי ביטוי בכך שהוא יכול להגיע מרוב הפתיחות לסיומים בהם יש לו יתרון קל ולמעשה כמעט זניח, ולשחק אותם במשך כמה שעות, כדי להגיע למצב שבו היריב יפספס משהו ואז הוא יוכל להגדיל את היתרון.
פרטים נוספים (באנגלית) אני מניח שאולי תמצאו [URL="http://www.chess.com/news/breaking-magnus-carlsen-16th-undisputed-world-champion-of-chess-1065"]כאן[/URL].
-