אהלן, מחר יש לי מבחן בהיסטוריה.
אני לא כ"כ התחלתי ללמוד למבחן, אשמח לקבל טיפים כיצד ללמוד למבחן ולשנן כמה שיותר חומר.. העיקר לעבור את המבחן.
זהו מבחן אחרון לפני המגן שיתקיים בעוד חודש וקצת, ולאחר מכן הבגרות בעוד כחודשיים..
אשמח לטיפים
Printable View
אהלן, מחר יש לי מבחן בהיסטוריה.
אני לא כ"כ התחלתי ללמוד למבחן, אשמח לקבל טיפים כיצד ללמוד למבחן ולשנן כמה שיותר חומר.. העיקר לעבור את המבחן.
זהו מבחן אחרון לפני המגן שיתקיים בעוד חודש וקצת, ולאחר מכן הבגרות בעוד כחודשיים..
אשמח לטיפים
זה עניין מאוד אישי. אם אתה בקטע של ראשי תיבות אז בערך בכל נושא בהיסטוריה תמיד יש גורמים וסיבות או מאפיינים או משהו כזה. אז לכל רשימה כזו אתה יכול לנסות להמציא ראשי תיבות קלילים שתוכל לזכור ואז לפתח במבחן. מה שעבד בשבילי היה פשוט לקרוא את הסיכומים של השיעורים ואחר כך להריץ אותם בראש (או נגיד לכתוב את כל מה שאתה חושב בראש במחשב ואז להשוות את מה שיצא והסיכום שיש לך וככה להבין מה אתה כל הזמן שוכח). כמובן שזה מועיל ככל שמתחילים לעשות את זה יותר מוקדם נגיד כמה ימים לפני המבחן ולא יום קודם. יש אנשים שתיאורים גרפיים יותר עוזרים להם ואז כל דבר בסגנון גורמים סיבות ומאפיינים אתה יכול לשרטט באיזשהי שמש אסוציאציות או לא יודע מה. אתה אמור להכיר את עצמך מספיק כדי לדעת איזו שיטת למידה אמורה להתאים לך.
[QUOTE=LordAbizi;1467870]זה עניין מאוד אישי. אם אתה בקטע של ראשי תיבות אז בערך בכל נושא בהיסטוריה תמיד יש גורמים וסיבות או מאפיינים או משהו כזה. אז לכל רשימה כזו אתה יכול לנסות להמציא ראשי תיבות קלילים שתוכל לזכור ואז לפתח במבחן. מה שעבד בשבילי היה פשוט לקרוא את הסיכומים של השיעורים ואחר כך להריץ אותם בראש (או נגיד לכתוב את כל מה שאתה חושב בראש במחשב ואז להשוות את מה שיצא והסיכום שיש לך וככה להבין מה אתה כל הזמן שוכח). כמובן שזה מועיל ככל שמתחילים לעשות את זה יותר מוקדם נגיד כמה ימים לפני המבחן ולא יום קודם. יש אנשים שתיאורים גרפיים יותר עוזרים להם ואז כל דבר בסגנון גורמים סיבות ומאפיינים אתה יכול לשרטט באיזשהי שמש אסוציאציות או לא יודע מה. אתה אמור להכיר את עצמך מספיק כדי לדעת איזו שיטת למידה אמורה להתאים לך.[/QUOTE]
תודה רבה, אקח לתשומת ליבי