-
עזרה|פיסיקה
היי. יש לי דוח מעבדה ענקק להגיש בפיסיקה ליום רביעי ועשיתי את הרוב אבל נתקעתי בכמה דברים:
*מה הם שני חוקי השבירה? אני לא מוצאת אותם בשום מקום
*יש לי שני גרפים של סינוסים משני ניסויים דומים, קיבלתי שאלה: מה הקשר בין שיפוע הגרף הקודם לשיפוע הגרף הנוכחי? (כאילו בין שני הגרפים)
*איך אפשר להוכיח יחס ישר בעזרת חוק סנל?
תודה לכל העוזרים! אם צריך אני יפרסם גם את הגרפים:nose_pick::):doubt:
-
חוקי השבירה.. אחד המם זה נראה לי שהקרן הפוגעת והנשברת הם באותו המישור. לא בטוח מה השני. יכול להיות שזווית הפיגעה שווה לזווית ההחזרה? אבל זה לא כזה קשור לשבירה. לא יודע עבר הרבה זמן מאז שנגעתי בזה.
אם עשיתם ניסוי על חוק סנל אז כנראה קיבלתם גרף של n1 sin theta1 = n2 sin theta2 כשמספרים עם אינדקס 1 זה של הפגיעה ומספרים עם אינדקס 2 הם עם זווית ההחזרה. מאחר ואחד מהם הוא כנראה אוויר אז השיפוע הוא מקדם השבירה או אחד חלקי מקדם השבירה.
לגבי 3 - לא ברורה לי כוונת השאלה.
-
גם אני חשבתי על החוקים האלה הקטע שאלה חוקי ההחזרה ואני לא מוצאת בשום מקוםם משו על חוקי שבירה
מצאתי את הפתרון לשאלה השנייה-זה בשני הגרפים השיפוע מייצג את מקדם השבירה של הפרספקס (חומר שאיתו בוצע הניסוי)
לגבי שלוש התכוונתי שיש לי גרף שבו קיים יחס ישר (קו ישר שמחבר בין נקודות הגרף) וביקשו ממני להוכיח את קיום היחס הישר עם חוק סנל
-
1. שימי לב שדיברתי על הקרן הנשברת שנמצאת באותו מישור, ולא דיברתי על הקרן המוחזרת. אז זה כן שייך ל"חוקי השבירה" אם לקחת את המושג באופן מילולי. האמת גם חוק סנל יכול להחשב כחוק שבירה.
2. כן, זה מה שאמרתי ממקודם (השיפוע הוא מקדם השבירה או הערך ההפכי שלו, תלוי מה מגדירים כמשתנה תלוי ומה כבלתי תלוי...)
3. מה הגדלים שאת צריכה להראות שעומדים ביחס ישר? סינוס זוית הפגיעה לעומת סינוס זווית השבירה? אבל אז זה נובע מידית מחוק סנל...
-
כן אלה הגדלים. אבל אין לי מושג איך להראות את זה בחוק סנל
-
אין פה בכלל מה להראות: n1 sin theta_hit = n2 sin theta_deflect. לכן
sin theta_deflect =n1/n2 * sin theta_hit
ולכן sin theta_deflect עומד ביחס לישר ל sin theta_hit וזהו.
-