-
דיון| מחזור השינה בחופש
במהלך שנת הלימודים שרדתי עם שינה ב11~ וקימה ב6 וחצי, בקושי 7 שעות שינה עם הזמן שלוקח לי להירדם. אך מהרגע שהתחיל החופש אני מרגיש עירני עד ל5 בבוקר בלי רצון ללכת לישון, וכשאני כן הולך לישון, אני ישן בן 10 ל-12 שעות.
אם אני שם שעון מעורר ומתעורר עם 8 שעות שינה אני מרגיש עייף. אני מודע לכך שזה גם בגלל שאני מתעורר באמצע מחזור שינה, אבל זאת לא הייתה בעיה עבורי במהלך שנת הלימודים. האם גם מחזור השינה שלכם הושפע בגלל החוסר בשגרה, או שאולי כפיתם על עצמכם שגרה בשביל לשמור עליו?
דיון מעניין בבקשה
@האשלייה
-
הושפע לגמרי.
במהלך שנת הלימודים הייתי הולך לישון בסביבות עשר וחצי ומתעורר בחמש וחצי+- בבוקר.
כמובן שבמהלך היום הייתי עירני והייתי מחזיק מעולה עד 22:00
שלא נדבר על זה שזה אחרי 5 שעות עבודה.
אני חושב שהחופש מערער קצת את השעון הביולוגי כי החופש גורר איתו הרבה בטלה, ומעט שאיפות. ואם אין לאדם למה לקום בבוקר, השעון הביולוגי יישתגע.
-
בתקופה שאחרי שהשתחררתי היה לי גם חופש והפכתי את הקימה המאוחרת להרגל... זה ממש רע כי עכשיו הרבה יותר קשה לי לייצב את זה
במיוחד בגלל שאני מתחיל לעבוד ב-10 אז אני מרשה לעצמי לקום בשעה מאוחרת יותר ממה שאני צריך להתרגל.
-
חחחחחחח הדבר הכי רנדומלי ולא מסודר בעולם
באמת, יום אחד אני יכול לכת לישון בתשע בערב, להתעורר בשלוש לפנות בוקר, ללכת לישון שוב בשמונה בבוקר
משהו לא בסדר עובר על הגוף שלי
-
אני, בהיותי אדם ממושמע, וללא תחומי עניין בכלל, גם בחופשים, שמרתי פחות או יותר על לוז של לישון ב-2300 להתעורר ב-0700-0800. עכשיו בצבא אני עדיין הולך לישון בערך ב-2230 ומתעורר ב-0500, ובסופי שבוע הולך לישון בערך באותה שעה ומתעורר ב-0630-0700.
-
אני דב ממושמע. כשאני צריך לקום, אני קם גם אחרי 5 שעות שינה. כשיש לי את האופציה לישון, אני יכול להיות בתת הכרה (לא שכוב עם עיניים פקוחות במיטה) מעל ל20 שעות.
-
בסופו של דבר, זה די ברור למה זה קורה.
כשלא עושים כלום, נהיים יותר עייפים. אבל לא באמת צריכים לישון. אבל כשכן הולכים לישון, המצב המבולבל שהגוף נקלע אליו גורם לו לחשוב שהוא זקוק ליותר מנוחה.
חבר'ה צריך להתחיל להעסיק ת'צמנו.
-
אני עושה יותר דברים בלילה מאשר שביום, הולך לישון כל יום בסביבות 4-5 וקם ב10-11
זה מעצבן בטירוף אבל אני כבר לא מצליח להירדם לפני