-
כמה שאלות על ניואנסים
לאחרונה מצאתי את הזמן לשחק יוגיהו עם אנשים בצבא. זה עורר בי את השאלות הקטנות הבאות על ניואנסים.
1. נניח שיש לי Karate Man (בעל יכולת להכפיל את ההתקפה שלו, ובסוף התור בו היכולת הזו מופעלת, הוא מושמד). הפעלתי את היכולת שלו, ולאחר מכן אני דואג שהוא יוחזר ליד. לא אמור לקרות לו כלום.
2. קלפים כמו Reinforcement או Castle Walls. הדבר הכי הגויני זה להפעיל אותם כשהיריב מכריז התקפה. הבעיה עם Castle WAlls זה שאי אפשר להפעיל אותו כדי לחזק מפלצת הפוכה, ולכן אותו אפשר להפעיל רק אם תוקפים מפלצת במצב הגנה עם הפנים למעלה. כשאני מפעיל אותם בתזמון הזה, היריב חייב להמשיך לתקוף. (כי replay קורה רק כשכמות המפלצות של היריב משתנה לאחר הכרזת הקרב)
3. Witch of The Black Forest מצויידת בקלף קסם Malvolent Nuzzler. שניהם הושמדו. אם אני בוחר להשתמש באפקט של Malvolent Nuzzler (לשלם 500 נקודות חיים ולשים אותו בראש החפיסה), מה הסדר בו יקרו האפקטים? האם קודם אני אמור לשים אותו בראש החפיסה ואז לערבב (מה שהופך את זה לחסר תועלת), או הפוך?
-
מה זה "ניואנסים"?
הייתי שמח לענות על השאלות אבל לא מכיר את המילה
-
ניואנס (nuance) אומר "הבדל דק" או משהו כזה.
-
ב1 בהחלט לא יקרה לו כלום והוא ישאר ביד שלך
ב2 לא הבנתי מה השאלה?
וב3 לא ידעתי אז חיפשתי בויקי,כתוב שם את הrulings האלה:
If a "Sangan" or a "Witch of the Black Forest" equipped with "Malevolent Nuzzler" is Tributed and you activate the effect of "Malevolent Nuzzler", "Malevolent Nuzzler" goes on top of your Deck and then "Sangan" or "Witch of the Black Forest" is resolved. If "Sangan" is destroyed (not Tributed) the effects of "Sangan" and "Malevolent Nuzzler" are simultaneous and form a chain.
(היה כתוב שם שזה outdated אבל לא נראה לי שהשתנה משהו מאז,אני מציע לבדוק את זה בתוכנה כמו devpro כך שתוכל לדעת בוודאות.
-
[QUOTE=Garnet;1479016]ב1 בהחלט לא יקרה לו כלום והוא ישאר ביד שלך
ב2 לא הבנתי מה השאלה?
וב3 לא ידעתי אז חיפשתי בויקי,כתוב שם את הrulings האלה:
If a "Sangan" or a "Witch of the Black Forest" equipped with "Malevolent Nuzzler" is Tributed and you activate the effect of "Malevolent Nuzzler", "Malevolent Nuzzler" goes on top of your Deck and then "Sangan" or "Witch of the Black Forest" is resolved. If "Sangan" is destroyed (not Tributed) the effects of "Sangan" and "Malevolent Nuzzler" are simultaneous and form a chain.
(היה כתוב שם שזה outdated אבל לא נראה לי שהשתנה משהו מאז,אני מציע לבדוק את זה בתוכנה כמו devpro כך שתוכל לדעת בוודאות.[/QUOTE]
אין לי תוכנה כזו... אז זה לא כל כך עוזר לי.
מצד שני, במה שכתוב בטקסט שלך, "simultaneous and form a chain", לא כל כך עונה על השאלה. מי למעלה יותר בchain?
ובנוגע ל-2, בוא נגיד ככה. אם אני תוקף מפלצת הפוכה במצב הגנה, אז היריב לא יכול להפעיל Castle WAlls. אם אני תוקף מפלצת עם הפנים למעלה (התקפה או הגנה), והיריב מפעיל Castle Walls או Reinforcements בשלב ההכרזה של הקרב, אז כבר התוקף לא יכול להתחרט. (הוא הדין בנוגע לקלפים כמו Rush Recklessly)
-
[QUOTE=LordAbizi;1479017]אין לי תוכנה כזו... אז זה לא כל כך עוזר לי.
מצד שני, במה שכתוב בטקסט שלך, "simultaneous and form a chain", לא כל כך עונה על השאלה. מי למעלה יותר בchain?
ובנוגע ל-2, בוא נגיד ככה. אם אני תוקף מפלצת הפוכה במצב הגנה, אז היריב לא יכול להפעיל Castle WAlls. אם אני תוקף מפלצת עם הפנים למעלה (התקפה או הגנה), והיריב מפעיל Castle Walls או Reinforcements בשלב ההכרזה של הקרב, אז כבר התוקף לא יכול להתחרט. (הוא הדין בנוגע לקלפים כמו Rush Recklessly)[/QUOTE]
התוקף אף פעם לא יכול להתחרט אחרי שהוא התחיל בהתקפה (אלא אם כן יש לו אפקט כמו של אוטופיה)
ואני מצטער אבל אין לי ממש מושג,אולי אבדוק את זה בשבילך בתוכנה מאוחר יותר.
-
[QUOTE=Garnet;1479019]התוקף אף פעם לא יכול להתחרט אחרי שהוא התחיל בהתקפה (אלא אם כן יש לו אפקט כמו של אוטופיה)
ואני מצטער אבל אין לי ממש מושג,אולי אבדוק את זה בשבילך בתוכנה מאוחר יותר.[/QUOTE]
אוקיי, תודה.
ולפי מה שהבנתי, אם המותקף משתמש בקלף שמשנה את כמות המפלצות בצד שלו של המגרש (למשל ultimate offering) אז התוקף כן יכול להתחרט (מצב של replay).