-
בואו נדבר על ביטחון עצמי
האם יש לכם ביטחון עצמי? האם פעם היה לכם ביטחון עצמי נמוך והצלחתם להעצים אותו? מה אתם חושבים על זה ומה אתם ממליצים?
בתגובה למאמר - [URL="http://www.howbox.co.il/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%A4%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99/"]איך לשפר את הביטחון העצמי[/URL]
-
האמת שאני לא בטוח
[משחק מילים שנון]
כאילו הוא עולה ויורד מתקופה לתקופה
-
בעבר הוא היה מאוד נמוך, לאחר שינוי שקרה בחיים הפרטיים שלי, הוא עלה ועולה עד היום. :)
-
בינוני כזה, במגמת עלייה איטית
-
השתנה לפי אנשים שאני איתם
בבית ספר חששתי מלהיות עצמי ועשיתי רושם ראשוני של בן אדם שקט ולא הצלחתי להוציא את עצמי מהדמות הזאת (being a good actor is my curse)
בתנועה הצלחתי להוציא מעצמי את המיץ ויש לי כמה חברים משם שאני מרגיש בנוח ואני סוג של עצמי פחות מוקצן מאיך שאני במשפחה
במשפחה אני עושה טרור, משני הצדדים
מאז שסיימתי בית ספר לקחתי 3 חודשים הפסקה לא ראיתי אף אחד ואז היו כמה חברים שרצו לשמור איתי על קשר והביטחון שלי מאוד עלה איתם
וגם אני חושב שהאימונים שאני עושה עזרו להעלות אותו והתחלתי להעריך את עצמי יותר
-
די מסובך אני חושב...
טאוטולוגיה היא שבcomfort zone תמיד יש ביטחון עצמי. אז על זה פחות או יותר אין מה לדבר.
השאלה היא מה קורה מחוץ לcomfort zone. במקרה שלי אני חושב שזה די פונקציה של הכנה. אם אני יודע שצפוי לי משהו מחוץ לcomfort zone שלי ואני מתכונן אליו, אז אני יכול לפחות לשוות התנהגות בטוחה, אבל ברגע שסוטים מההכנה...
אם אני נתקל בהפתעה במשהו שאני לא רגיל אליו אז אני כן די מתבטל ולא מגיב אליו (באופן כללי הפילוסופיה שלי היא שאם אני לא בטוח מה לעשות פשוט לא לעשות שום דבר).
זה בנוגע לסיטואציות, אבל בנוגע לאנשים זה די דומה.
הדבר הראשון שאני עושה בנוכחות אנשים חדשים (לי) זה לדגום אותם במשך די הרבה זמן. לאט לאט בזמן הזה אני צריך לבסס את ההתנהגות האופיינית שלי ולהבין בערך מה הגבולות שלהם ולדעת בערך איפה להיות שם.
לסיכום ניתן לאמר שיש לי שלושה מצבים: 1. אני בטוח בעצמי, 2. אני פשוט לא פועל בשום דרך ככה שאי אפשר להסיק שום דבר לשם ולשם. 3. אני קורן בטחון עצמי מזוייף כשבפנים אני עוד רגע יורה בעצמי.
אבל בטח הסטודנטים שלי יידעו לתאר טוב יותר, כי הם רואים אותי מבחוץ.
-
-
אהבתי את המאמר רוטם...
הרבה יותר טוב מהמאמר של ניצן בזמנו
-