-
[SIZE=3]יוצרי פוקימון פותחים את הלב[/SIZE]
[i]תרגום וקרדיט - HIT MAN[/i]
[b]אז איזה יוצר אוהב תחרויות יופי? ואיזה יוצר נותן לפוקימונים שלו שמות על בסיס ממתקים?
כל התשובות במאמר מדהים שמביא אותנו קצת יותר קרוב אל מאחורי הקלעים של היצירה.[/b]
בחודש שעבר היה לנו הזדמנות לדבר עם הבמאי של משחקי פריק Freak games - ג'וניצ'י מסודה והמעצב של המשחק - טאקשי קאוואצ'אימארו, היוצרים של המשחק הנחשב, פוקימון פלאטינום.
במהלך השבוע נינטנדו נתנה לנו הזדמנות לשבת עם הצוות הקריאייטיב ולדסקס איזה משחק אוהב כל חבר צוות, שאלנו אותם כמה שאלות לגבי פלאטנום, וגם על הניסיון האישי שלהם עם משחקי פוקימון השונים.
מר מסודה היה בחברת פוקימון מאז היום הראשון. הוא ניהל באופן אישי את היצירה שנקראת משחק פנינה ויהלום, ויצר את רוב העיצוב והמוסיקה עבור המשחקים. מר קאוואצ'אימארו נמצא בפוקימון מאז רובי וספיר, ופה הוא היה על סגן מנהל העבודה לעיצוב.
[b]שאלה: מה אתה יכול לספר לנו על הויי פיי פלאזה? מה היה החזון מאחורי זה?
קאוואצ'אימארו:[/b] אנחנו מודעים לעובדה שיש הרבה שחקני פוקימון שם בחוץ. ונניח שאנחנו יודעים שיש הרבה שחקנים צעירים שלא כל כך אוהבים לחימה, אז זה מאפשר להם לשחק בפוקימון בכל מיני וריאציות שונות של משחקונים.
[img]http://dsmedia.ign.com/ds/image/article/965/965073/pokemon-creators-get-personal-20090321030342139.jpg[/img]
[b]שאלה: אז זה בעצם צעד לגרום לפוקימון להיות נגישים לכולם.
קאוואצ'אימארו:[/b] אני באמת מופתע שיש כל כך הרבה שחקני פוקימון. כאשר אני ברכבת ואני רואה אנשים משחקים פוקימון, ולאו דווקא אנשים שהייתי מדמיין בתור שחקנים. אז זה ממש הפתעה. אנחנו מעוניינים להכליל את כולם במשחקי הפוקימון. וזה הכיוון שאנחנו רוצים להגיע אליו.
[b]שאלה: מה המניע של שחקן ממוצע לשחק במשחקים של ויי פיי פלאזה?
קאוואצ'אימארו:[/b] אנחנו רוצים לוודא קודם כל שזה מקום כייפי שאנחנו לוקחים את השחקן אליו. אז בכל הנוגע לויי פיי פלאזה, אתה תראה הרבה אנימה ואנימציה וזה מאוד ויזואלי. וזה באיזה שהוא מקום מושך הרבה שחקנים.
[b]שאלה: מה היה השינויים הגדולים שהיו נניח במשחק 'העולם המעוות' (Distortion World)?
קאוואצ'אימארו:[/b] השינוי הכי גדול היה כמובן גיראטינה. מההתחלה, היה תחושה שגיראטינה ממלא את העולם. מר מסודה הסביר לי את העולם ואיך גיראטינה הוא בעצם כמה פוקימונים באחד. על בסיס זה יצרנו תנועה ומוסיקה. ושתכנס לעולם הזה תבין כמה זה שונה וכמה זה מיוחד.
[b]מסודה:[/b] למשל בדוגמא שכאשר יצרתי את המוסיקה לקרב של גיראטינה, אני חשבתי על החיים ומוות, אחורה וקדימה, רעיונות מהופכים, וזה בעצם כל הרעיון מאחורי הדוגמא הזו.
[b]שאלה: למישהו שיש לו כבר את פנינה ויהלום. מה המניע שלו מלבד גיראטינה לקנות את פלאטינה ולהתחיל את המשחק מחדש?
קאוואצ'אימארו:[/b] יש את האנימציית הקרב. אתה יכול לעלות את הקרבות שלך מחדש ולהראות אותם לכולם. ולראות איך אחרים נלחמו בקרבות שלהם. אתה בעצם יכול ליצור אינטרנט של קרבות בו אתה רואה קרבות של אנשים מכל העולם. וזה החלק המגניב של הפלאטינום. דבר נוסף, זה הבאטל פוינטר, יש 4 מתקנים וזה כבר שונה מפנינה ויהלום.
[img]http://dsmedia.ign.com/ds/image/article/965/965073/pokemon-creators-get-personal-20090321030344952.jpg[/img]
[b]שאלה: סדרת הפוקימון נשארה הרבה מעבר למה שהיה צפוי ממנה, ואפילו יאמרו יותר מאורך החיים שנקבע לה. יש מחשבות על לסיים הכל ולסגור את הבאסטה?
מסודה:[/b] אנשים באמת מדברים על היתרונות וחסרונות של הסדרה ואני מבין את זה. אנחנו תמיד מנסים להדגיש את הדברים היותר טובים של פוקימון. ויש באמת דברים שצריך לשפר, לא משנה מתי. ואנחנו חושבים שאפשר תמיד לחדש, במיוחד כאשר יוצאים פרויקטים חדשים. אפרופו פרויקטים חדשים, בקרוב תדעו הכל.
[b]שאלה: יש סיכוי שתגלה לנו עכשיו?
מסודה:[/b] חחחח... מצטער, לא.
[b]שאלה: בתקופה הישנה יותר היינו עדים לדברים שהיו בטווח המגבלות, נניח הקולות של הפוקימונים במשחקים שהיו נורא מחשביים. עכשיו בעידן הDS יש הרבה אפשרויות להשתפר ולשים את הקולות של הפוקימונים כך שיהיו דומים לקולות שבסדרה. חשבתם על זה?[/b]
[b]מסודה:[/b] כן, חשבנו על זה וזה נורא פשוט. יש לנו את פיקאצ'ו בסדרה אומר נניח "פיקה פיקה" ובמשחקים אומר משהו יותר כמו "דרשה" וזה נותן לשחקן את העולם שאנחנו רוצים שיהיה לו. את האפשרות לדמיין את הפוקימון ואת העולם שלו. קל לנו מאוד לתכנת את המשחקים לקולות המקוריים אבל כאשר יש לנו את הסרטים, הסדרה עם קולות מסוימים, ואת המשחקים עם קולות שונים, זה יוצר שוני וזה לטעמי משהו שמדבר יותר אל השחקן.
[b]שאלה: בכל סידרה מגיעים לסטוריליין נורא בוגר, ויותר אקסטרים משל המשחקים הקודמים. וזה בא גם לידי ביטוי בדמויות הרעות. למשל, הקבוצה הרעה האחרונה הייתה צוות גלקטיק שרצתה להשמיד את העולם. האם הגעתם לתקרת הרעיונות והאם יש לכם עוד רעיונות להמשך?[/b]
[b]מסודה:[/b] האמת שמבחינת סטוריליין אנחנו חושבים על יותר למתן אותו מעט, כך שאנשים לא ישכחו את המטרה העיקרית והיא לתפוס את הפוקימונים ולהיות מאמנים. יש לנו רעיונות נוספים לסטורילינים ואנחנו משוכנעים שכשנגיע לזמן שבו נצטרך לחשוב על משהו חדש, שנגיע גם לגשר הזה.
[b]שאלה: המשחק מאוד פשוט על השטח ומצד שני יש אתגרים נורא קשים בתוכו. איך שומרים על האיזון?[/b]
[b]מסודה:[/b] זה מאוד חשוב, ואני חושב שזה המפתח להצלחה במשחקי פוקימון, שיהיה אפשרות לעבור במשחק. אנחנו רוצים שיהיה משחק לכל גיל, לכל גזע ולכל רמה. תמיד יהיה אתגר לשחקנים החזקים, אבל באותו מקום יהיה גם מקום לשחקן המתחיל. ואין זה נוגד את העובדה שאנחנו לא מספקים את הצרכים של השחקנים המנוסים יותר. אנחנו כן. ונניח בפלאטינום, אתה תמיד יכול לשאוף ליותר, כמו שקאוואצ'אימארו אמר, יש אפשרות לעלות את הקרבות ולהשוואות איך אתה היית בהשוואה לאחרים והאם אתה ברמה שלהם או שמא הם חזקים יותר ממך.
[b]שאלה: האם יש לכם רעיונות מה יכנס למשחק ומה לא?[/b]
[b]מסודה:[/b] בעיקרון פיתוח המשחקים לוקח לנו שנתיים. יש לנו רעיונות שאנחנו מכניסים ואם יש לנו רעיון חדש, אז אנחנו מנסים להכניס אותו גם כן, במידה וזה יתאפשר. אל תשכח שיש לנו דד ליין, כך שאם יש רעיון שהוא טוב אבל הוא בא באיחור, אז מקסימום נכניס אותו למשחק הבא.
[b]שאלה: מה הפוקימון הכי שנוא עליכם?[/b]
[b]קאוואצ'אימארו:[/b] אין לי פוקימונים שנואים. אבל אגיד את זה, כשעשינו את הטורניר של הצוות, תמיד כיף שיש לך את ברונזון, יש לו הרבה מתקפות מעניינות והוא קשוח, אבל כאשר ליריב שלך יש אותו, זה קצת מעצבן.
[b]מסודה:[/b] אני האחד שמסתכל על הפוקימונים ומאשר אותם. אז אין לי אחד שאני לא אוהב, אני חושב שכולם נחמדים וחמודים.
[img]http://dsmedia.ign.com/ds/image/article/965/965073/pokemonguys_1237629527.jpg[/img]
[b]שאלה: אז היה לכם טורניר בצוות?[/b]
[b]קאוואצ'אימארו:[/b] בכל פעם שיש משחק חדש, יש לנו טורניר, והמתח עולה לשמיים. זה "אני רוצה לאמן את הפוקימון הזה", או "אני רוצה את המוצר הזה אז בוא נתחלף", יש מלא תקשורת טובה בחברה.
[b]מסודה:[/b] ותמיד אבל תמיד החבר'ה מפיתוח הקרבות מנצחים.
[b]שאלה: מה המשחקון הכי מועדף עליכם?[/b]
[b]מסודה: [/b]לפעמים אני אוהב את התחרויות יופי. קרבות זה יותר לבנים ותחרויות יופי זה לבנות, ואתה זוכה להלביש את הפוקימון שלך ולגנדר אותו. אז זה טוב שאנחנו פונים גם לבנות.
[b]קאוואצ'אימארו:[/b] אני אוהב את הוונדר קארד. כאשר אתה מסיים את המשחק, אפשר אז להתעדכן, לעלות את הסטטוס שלך ולראות מה המצב אצל כל השאר.
[b]שאלה: מה שמות הכינוי שלכם לפוקימונים?[/b]
[b]מסודה:[/b] אני אוהב את פיצ'ו, אז אני מכנה אותו פיטו.
[b]קאוואצ'אימארו:[/b] כשאני תופס פוקימון פראי והמשחק שואל אותי אם אני רוצה לקרוא לפוקימון בשם פרטי. אז אני מסתכל על החדר מסביבי, לראות שאין שם אף אחד, ואם אין, אז אני קורא לו בשם מוזר. וכשאני חוזר לפוקימון ואני רואה את השם שהמצאתי לו, אני תמיד מוצא את עצמי שואל - 'למה קראתי לו ככה?'
[b]שאלה: מר מסודה, מה השיר הכי אהוב עלייך במשחקי הפוקימון?[/b]
[b]מסודה:[/b] אני אוהב את השירים שלי. בגלל שאני גם המלחין יש קטעים שמגיעים אליי בכל מיני סיטואציות מאוד מוזרות. נניח כשאני באמבטיה.
-
מגניב,זה אתם דיברתם איתם או שאנשים אחרים דיברו ואתם תרגמתם את הכתבה?
-
-