-
אני חושב שהגיע הזמן לנהל פה דיון על רמה ולכן פה ורק פה יחולו חוקים מסוימים כדי לשמור על הרמה.
- החשוב ביותר: אין לתת תשובות של פחות משורה (אם אין לכם מה לרשום, לא צריך לרשום בכלל).
- אין לתת תגובות לגולשים אחרים בצורה מזלזלת.
- לזכור, שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח, ואין טעם לריב.
הדיון הזה בא לחקור מה אנחנו אוהבים יותר? סרטים או ספרים?
העולם בנוי כך שבזמנו יצאו ספרים שהפכו עם הזמן לרבי מכר בחנויות, ביניהם ניתן למצוא דוגמאות כמו -
- ספרי ג'יימס בונד.
- ספרי הארי פוטר.
- ספרי שר הטבעות.
לאחר כמה שנים, ותוסיפו לכך את מחסום כתיבה של התסריטאים, וכך קיבלנו עיבודים קולנועיים לספרים האלה. היום תעשיית הסרטים מצליחה בעיקר בשל הפיכת ספרי רבי מכר לסרטים מוכרים כגון:
- אראגון.
- מלחמת העולמות.
- פארק היורה.
ואני שואל, מה לדעתיכם יותר טוב? הספרים? שדרכם אפשר לדמיין דברים כפי שאתם רואים לנכון?
או הסרטים? שמנפיחים חיים בדפים הקשים והופכים את החוויה לתלת מימדית?
(ניתן להוסיף דוגמאות לספרים, סרטים והסברים מפורטים קצת יותר)
תשובה שלי:
התשובה שלי מורכבת. כי אני חובב סרטים מושבע. יש לי בלוג המלצות על סרטים, כך שזה קצת מורכב.
הדבר שהכי מקשה עליי בקטע הזה הוא שלפני כמה שנים ראיתי קדימונים לסרט של שר הטבעות הראשון, והיראו שם קבוצה של קוראים נלהבים של הספר, והם אמרו שהם כל כך אהבו את הספר, וכבר בנו להם את העולם במוח, שהם לא יכולים לראות את עצמם בקולנוע, הורסים לעצמם את זה. זה יותר מדיי יקר ערך עבורם.
ואני בערך כזה, לפחות בכל הקשור לספרים שנורא אהבתי. וזה כולל את תשעה נסיכים לאמבר (שטרם יצא לקולנוע), התפסן בשדה שיפון (שנאסר עליו לצאת בגרסה קולנועית) וגם ספרי הארי פוטר.
לדוגמא, אני חושב שאהבתי את הספרים של הארי פוטר כל כך הרבה שהיה ברור שכשייצאו הסרטים, אני עלול להתאכזב, ובואו אגיד לכם בשלושת הסרטים הראשונים, הפקת הארי פוטר הפתיעה אותי לטובה, ויצא ככה שהרבה ממה שאני חשבתי ודיימנתי די היה דומה למה שראיתי בקולנוע.
התפנית נערכה בסרטים 4,5 שם הם פשוט עשו את ההפך ממה שאני בניתי לעצמי בדמיון ופה זה הכי איכזב אותי. ואני בספק גדול אם אי פעם אראה את הסרטים 6, 7א, 7ב בקולנוע, רק מהסיבה הזו.
אז אחרי החפירה הזו אסכם שאני מעדיף את הספרים, וזה רק בגלל שזה העולם שלי, ולא מישהו אחר מכתיב לי מה לדמיין ואיך זה נראה בעיניו.
אשמח אם תשתפו את הפורום בדעות שלכם...
-
אני ילד שלא קורא הרבה, אני מודה. אבל אם אני קורא, אז אני קורא מלא רצוף במכה.
אני לא ממש אוהב ספרים, ואני חייב להודות שההורים שלי לוקחים אותי לסרטים כל יום שבת במשך משהו כמו 7 או כבר 8 שנים, ככה שאני לא רוצה להשתחצן, אבל אני בין האנשים היותר מבינים בסרטים בפורום הזה.
אין לי בעיה עם ספרים, בכלל, להפך - ספרים הם דבר המפתח דמיון וחשיבה, וזה מאוד בריא למוח לקרוא אותם. אבל אני פשוט לא אוהב לקרוא, מודה - ולכן אני בוחר בסרטים. שלא נדבר על כמה סרטים אני רואה בDVD... בערך כל שבוע שניים! נשבע לכם אמיתי.
וגם יש מלא משחקי מחשב שהפכו לסרטים \: כגון היטמן, סטריט פייטר ועוד המון.
וגם יש סרטים וספרים שעשו עליהם משחקי מחשב, כמו מבוקש, ג'יימס בונד, אינדיאנה ג'ונס, פארק היורה ועוד מלא סרטים, ואני לא בטוח שלעשרה אנשים ביחד יש מספיק אצבעות בגוף בשביל לספור.
אז בקיצור, תשובה חד משמעית - סרטים.