-
[QUOTE=The Brain;1382521]אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים
אין שום חובת הוכחה ושום בטיח, להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
אי אפשר לדעת משהו כזה.
זהו.
אגב, הנתונים הסטטיסטיים לא רלוונטיים ממש, רוב העולם גם חושב שישראל זאת מדינת עולם שלישית שמבצעת טרור ורוצחת את הפלסטינאים המסכנים שנגזלה מהם אדמת פלסטין שמעולם לא הייתה קיימת. אז?[/QUOTE]
אז תביא הוכחות שהוא לא קיים. כדי לקבוע משהו צריך הוכחות.
-
לא קראתי כלום חוץ מהעמוד הראשון, אין לי כוח, אבל אני אביע את עמדתי בנושא:
אני חושב שכן יש איזשהוא כוח עליון שהוא מעל הכל, תקראו לו אלוהים, ישו, אללה, טבע, ומצדי גם תקראו לו דודלשמדודל.
ואם אתם רוצים טיעונים לשתי האמונות (אלוהים קיים או לא) הנה כמה:
1) אתם אומרים שאם אלוהים היה קיים לא היה חולי ודברים רעים אחרים. אבל, בלי דברים רעים, גם לא היו דברים טובים, כי בעצם לא היינו יודעים שזה טוב, וזה סתם היה.
2) אין לי כוח לפרט עוד. אם אנשים פה היו מכירים אותי באמת, הייתם כבר יודעים מה אני חושב.
-
[quote=אריאל116;1382668]אז תביא הוכחות שהוא לא קיים. כדי לקבוע משהו צריך הוכחות.[/quote]
אתה קראת את מה שאמרתי עכשיו? Oם
אמרתי, ואני מצטט: "אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים"
"להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
אי אפשר לדעת משהו כזה."
ואז אתה מבקש ממני הוכחות?
ברצינות?
-
[QUOTE=Hit Man;1382510]ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:
- מאחר ויש 7 מיליארד אנשים בעולם, חלקם יהודים, חלקם מוסלמים וחלקם נוצרים, זה די ברור שאילו זה היה כל כך פשוט ואכן אין ישות אלוהית, אז לא היו כל כך הרבה מאמינים, אבל המציאות היא אחרת. רק 5% מקהילת העולם היא אינה מאמינה באלוהים ורובה נובעת מברית המועצות, ובינינו, אחרי ההיסטוריה שהייתה להם, אני לא מאשים אותם.
לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.[/QUOTE]
רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ותסלח לי? אני חייב ללא מאמינים משהו? אני לא חייב להם כלום.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.
-
[QUOTE=Sire Despair;1382689]רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.[/QUOTE]
זה העיקרון של הדיון. אי אפשר להוכיח משהו שלא ידוע עליו כלום כבר יותר מ3000 שנים.
ודרך אגב אם לחזור אחורה בזמן לפי כל הדורות אפשר לבדור מתי הייתה בריאת העולם על פי אלוהים.
והמספר הזה יהיה הרבה פחות מהזמן שכדור הארץ התגבש לכוכב והתחילו בו חיים.
-
[quote=Sire Despair;1382689]רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.[/quote]
קל מאוד להוכיח שמשהו הוא לא קיים, במתמטיקה עושים את זה כל הזמן. הסיבה שכאן אי אפשר לעשות את זה היא כי כל מערכת המושגים הקשורה לאלוהים היא מאוד לא לוגית מיסודה. (למשל, אלוהים לא מוגדר ובני אדם שונים יכולים לקרוא לדברים שונים אלוהים, אין הסכמה על כללים לוגיים בסיסיים, וכיוצא באלו) כמובן, שאם מגדירים אלוהים פשוט כ-'ישות כל יכולה', אז לפי הטיעון שכבר הסברת קודם נובע שהוא לא קיים. ולכן אף אדם מאמין לא יסכים שאלוהים הוא "רק" 'ישות כל יכולה', אלא ידרוש תכונות נוספות לאלוהים כדי שהסתירה הזו לא תתאפשר. (למשל - לא מושפע מכללים לוגיים. וברגע שמישהו דורש תכונה כזו, אז אין בכלל טעם לדון בנושא, כי בלי כללים לוגיים אי אפשר להגיע לשום מסקנה..)
אגב - הטיעון של "יש רק 5% אנשים שלא מאמינים באל בעולם, ולכן כנראה שיש אלוהים" הוא מפוקפק מעין כמוהו. הרשה לי לקחת אותך אי שם לתקופה של לפני קולמבוס גליליאו ושות' כש-99% מאוכלוסיית העולם ידעו בוודאות שהעולם שטוח, ושכל מחשבה אחרת היא אבסורדית.
-
[QUOTE=quilavaxd;1382780]זה העיקרון של הדיון. אי אפשר להוכיח משהו שלא ידוע עליו כלום כבר יותר מ3000 שנים.
ודרך אגב אם לחזור אחורה בזמן לפי כל הדורות אפשר לבדור מתי הייתה בריאת העולם על פי אלוהים.
והמספר הזה יהיה הרבה פחות מהזמן שכדור הארץ התגבש לכוכב והתחילו בו חיים.[/QUOTE]
צודק בהחלט. אבל חלק מהמאמינים טוענים שיום בתורה זה אלפי שנים. ולכן,אני נון להם את התשובה הבאה-
לפי האמונה. אלוהים הכתיב את כל התורה. זה אומר שכל התורה נכתבה ע"י אדם אחד. אז בואו נבחן את סיפור נוח-כתוב בתורה שהוא מת בגיל 950 שנה. אז לפי התיאוריה של יום=אלפי שנים,נוח אמור להיות בן יותר מהגיל של היקום.
-
התנ"ך נכתב על ידי לפחות 5 אנשים מתקופות שונות ואידאלים שונים