-
[QUOTE=LordAbizi;1269894]אני מופתע שאתה משקיע בה כל כך הרבה מחשבה. אני רגיל בדרך כלל שבני אדם מתעלמים ממה שאני ממלמל לעצמי.
התאוריה שלי לא צריכה להיות משהו מיוחד. החידוש העיקרי בה הוא תובנה הבאה:
כל האלים קיימים במידה שווה, כלומר, אם איזשהו אל קיים, אז גם כל שאר האלים קיימים. כי אין שום היגיון בזה שאל אחד קיים על פני אל אחר.
ואני מעריך שלהאמין בכך שכל האלים קיימים אכן נותן להם כמות מסויימת של כוח. (וכמובן שכמות כח זה קטנה מאוד בהשוואה לכמות שהם מקבלים מאמונה הדוקה באל כלשהו, או בקיום חוקי הפולחן שלו וכו')[/QUOTE]
כן, אבל התיאוריה שלך לא מדברת בואתו מישור שאני מדבר על האמונה שלי.
אני אסביר את זה ככה, גם אם יתגלה אלי, נניח, אחד מהאלים היוונים ויתן לי הוכחה שהוא קיים ושזה באמת הוא, אני לא אכחיש את קיומו (כמו שאני עושה עכשיו) אני פשוט אסביר לו שהוא לא אל, הוא אליל, ושה' גם מעליו בתור מסדר העולם.
אפשר להוכיח באופן הגיוני שיש בורא לעולם, אם יש בורא לעולם הוא חייב להיות, ואפשר להוכיח שאין סיכוי שהוא יותר מאחד.
וגם בלי זה, נניח שהתיאוריה שלך הייתה נכונה, עדיין אפשר להוכיח את המחוייבות שלנו כלפי אותו אל שנקרא ה'.
-
תראו מה הנושא הראשון ש-STM פתח
[URL]http://www.myforum.co.il/showthread.php?t=4380[/URL]
XD XD XD XD XD
-
-
-
בסדר, אני רוצה לנסות שוב את הקריסל ביסט והקלודיאן, אוקיי?
-
יש לי זמן וכוח רק לקרב אחד
-
אז נעשה את הקלודיאן
אבל בוא
-
-
[quote=HeavySnorlax;1269902]כן, אבל התיאוריה שלך לא מדברת בואתו מישור שאני מדבר על האמונה שלי.
אני אסביר את זה ככה, גם אם יתגלה אלי, נניח, אחד מהאלים היוונים ויתן לי הוכחה שהוא קיים ושזה באמת הוא, אני לא אכחיש את קיומו (כמו שאני עושה עכשיו) אני פשוט אסביר לו שהוא לא אל, הוא אליל, ושה' גם מעליו בתור מסדר העולם.
אפשר להוכיח באופן הגיוני שיש בורא לעולם, אם יש בורא לעולם הוא חייב להיות, ואפשר להוכיח שאין סיכוי שהוא יותר מאחד.
וגם בלי זה, נניח שהתיאוריה שלך הייתה נכונה, עדיין אפשר להוכיח את המחוייבות שלנו כלפי אותו אל שנקרא ה'.[/quote]
אני לא טוען שהעולם נברא בידי אל. העולם נוצר לפי איזשהו מודל פיזיקלי ייתכן שהוא גם קיים היום, אבל באופן עקרוני המודל יגולה מתישהו. עכשיו, מה שאפשר לעשות, זה לטעון לאותו הדבר שממנו היקום התחיל "אל", ובכך לגרום לו להיות קיים, והרי מצאנו אל שברא את העולם. אפשר להגיד את זה, אבל האל הזה יווצר ברגע שמישהו יטען שהוא קיים, ואם מישהו יטען שהוא קיים זה בוודאי אחרי שהיקום נוצר, ולכן האל הזה, גם לא ברא את העולם (אף על פי שהתכונה הזו מיוחסת לו; אבל זה לא שונה משאר האלים - לכולם חוץ מלקבוצה במידה אפס מיוחסת התכונה "לברוא את העולם")
אתה צודק שאם יש אל שברא את העולם אז הוא יחיד (אי אפשר לברוא את העולם פעמיים...). לכן אני טוען שאף אל לא ברא את העולם.
לא נראה לי שלהגיד דבר כזה לאל יווני יהיה מעשה חכם כל כך. אולי הוא יסכים עם העובדה שהוא אליל (לא שזה משנה לו איך אתה קורא לו) אבל להגיד שיש מישהו אחר שהוא מעליו בסדרי העולם? אתה כמובן תמיד תטען שהאל היהודי הוא האל הכי חזק והיחיד וכל מה שלא כתבו עליו בספר העבה ההוא. אבל זה כי מטרת הספר היא להפיץ את הרעיון הזה. כדי לבדוק איזה אל באמת חזק יותר, יש להעמיד אותם אחד מול השני לקרב עד מוות ולבדוק מי ינצח. מכיוון שלאף אחד לא באמת אכפת איזה אל חזק יותר מאל אחר, אף אחד לא עושה דבר כזה. לכן כל הדיון הזה חסר תועלת. בעבר אמנם האלים בעצמם עשו כל מיני קרבות כאלו, אבל היום פחות או יותר נמאס להם, ורק אללה עדיין מנסה לעשות דברים כאלו. (טוב אחרי הכל הוא אל די צעיר..)
-
אולי היית שולף Myst אתה יודע..
-
[QUOTE=LordAbizi;1269910]אני לא טוען שהעולם נברא בידי אל. העולם נוצר לפי איזשהו מודל פיזיקלי ייתכן שהוא גם קיים היום, אבל באופן עקרוני המודל יגולה מתישהו. עכשיו, מה שאפשר לעשות, זה לטעון לאותו הדבר שממנו היקום התחיל "אל", ובכך לגרום לו להיות קיים, והרי מצאנו אל שברא את העולם. אפשר להגיד את זה, אבל האל הזה יווצר ברגע שמישהו יטען שהוא קיים, ואם מישהו יטען שהוא קיים זה בוודאי אחרי שהיקום נוצר, ולכן האל הזה, גם לא ברא את העולם (אף על פי שהתכונה הזו מיוחסת לו; אבל זה לא שונה משאר האלים - לכולם חוץ מלקבוצה במידה אפס מיוחסת התכונה "לברוא את העולם")
אתה צודק שאם יש אל שברא את העולם אז הוא יחיד (אי אפשר לברוא את העולם פעמיים...). לכן אני טוען שאף אל לא ברא את העולם.
לא נראה לי שלהגיד דבר כזה לאל יווני יהיה מעשה חכם כל כך. אולי הוא יסכים עם העובדה שהוא אליל (לא שזה משנה לו איך אתה קורא לו) אבל להגיד שיש מישהו אחר שהוא מעליו בסדרי העולם? אתה כמובן תמיד תטען שהאל היהודי הוא האל הכי חזק והיחיד וכל מה שלא כתבו עליו בספר העבה ההוא. אבל זה כי מטרת הספר היא להפיץ את הרעיון הזה. כדי לבדוק איזה אל באמת חזק יותר, יש להעמיד אותם אחד מול השני לקרב עד מוות ולבדוק מי ינצח. מכיוון שלאף אחד לא באמת אכפת איזה אל חזק יותר מאל אחר, אף אחד לא עושה דבר כזה. לכן כל הדיון הזה חסר תועלת. בעבר אמנם האלים בעצמם עשו כל מיני קרבות כאלו, אבל היום פחות או יותר נמאס להם, ורק אללה עדיין מנסה לעשות דברים כאלו. (טוב אחרי הכל הוא אל די צעיר..)[/QUOTE]
חחח...
אתה מסכים איתי שמשהו היה חייב לברוא את העולם, מבחינתך זה איזשהו מודל פיזיקאלי לא ידוע אבל דברים לא מתחילים סתם ככה מעצמם.
פעם חשבו שהעולם עצמו קדמון, אבל אפשר לסתור את זה בקלות לדוגמא על ידי בניית מודאל של התרבות האדם. ברור שככול שזוז אחורה על הציר נמצא פחות ופחות אנשים ויצורים, גם הכוכבים והגלקסיות מתרחקות אחת מהשנייה, כך שאם נחזור אחורה בזמן כל הכוכבים נעים אחד אל השני, כך שלא משנה איך, העולם [B]נברא[/B].
עד כאן אתה מסכים איתי?
-
[quote=Aichi Sendou;1269903]תראו מה הנושא הראשון ש-STM פתח
[URL]http://www.myforum.co.il/showthread.php?t=4380[/URL]
XD XD XD XD XD[/quote]
את כל שאר ההודעות שלו אני בטוח שהוא מחק.
אין מצב שזה הראשון.
-
Mst היה פותר את בעית הזירה,אבל קלף המפלצת שלך הורס לי את כול התוכניות
הפעם אני רוצה לבדוק דק חדש,זה דרגוניטי אומנם אבל בסגנון אחר,שמתמקד בעיקר בציוד ולא בסכירונים
-
זה לא הראשון
זה לא מראה את הנושא הראשון שהוא פתח.. זה מראה מספר מסויים של נושאים ויותר מזה זה כבר הולך לאיבוד, ככה זה אצלי
היית תוקף לי את Acid Cloud כמה פעמים והיית מנצח -.-"
-
[quote=DareDevil;1269916]זה לא הראשון
זה לא מראה את הנושא הראשון שהוא פתח.. זה מראה מספר מסויים של נושאים ויותר מזה זה כבר הולך לאיבוד, ככה זה אצלי
היית תוקף לי את Acid Cloud כמה פעמים והיית מנצח -.-"[/quote]
בכללי זה מראה את כל האשכולות של אותו משתמש.. עד 20 עמודם שבהם 25 אשכולות אם אני לא טועה. כלומר עד 500 אשכולות.. ויותר מזה הולכים לאיבוד.
-
יש לו 13 עמודים,המקסימום זה 20,מה יכול ללכת לאיבוד?
ובסדר נניח...
רוצה לעזור לי לבחון אותה?
-
-
[quote=HeavySnorlax;1269913]חחח...
אתה מסכים איתי שמשהו היה חייב לברוא את העולם, מבחינתך זה איזשהו מודל פיזיקאלי לא ידוע אבל דברים לא מתחילים סתם ככה מעצמם.
פעם חשבו שהעולם עצמו קדמון, אבל אפשר לסתור את זה בקלות לדוגמא על ידי בניית מודאל של התרבות האדם. ברור שככול שזוז אחורה על הציר נמצא פחות ופחות אנשים ויצורים, גם הכוכבים והגלקסיות מתרחקות אחת מהשנייה, כך שאם נחזור אחורה בזמן כל הכוכבים נעים אחד אל השני, כך שלא משנה איך, העולם [B]נברא[/B].
עד כאן אתה מסכים איתי?[/quote]
אני לא יודע אם אני מסכים או לא; אני אחדד את הטיעון שלי ואתה תגיד לי האם אני מסכים:
יש איזשהו אוסף של חוקים, שהעולם התקיים על פיהם עד עכשיו, וימשיך להתקיים על פיהם מעכשיו ועד הסוף המר. ייתכן ואנחנו יודעים חלק מהחוקים האלו היום, ייתכן שלא, זה לא חשוב. החוקים האלו הם כאלה, שגם אם נאפס את העולם ונותיר את מה שהיה בהתחלה שלו, נוכל בהסתברות טובה מאוד (לא רציתי להוסיף את זה, אבל אני חייב. המודל הפיזיקלי כיום טוען שהעולם לא דטרמיניסטי, ולא נראה כאילו יש מודל שיכול לוותר על התכונה הזו של העולם...) לשחזר את העולם הזה כפי שהוא היום כעבור מספיק זמן. לשום דבר לא יכולה להיות השפעה על התהליך הזה, והוא קורה בזכות עצמו, ובזכות אותם חוקי הפיזיקה של העולם.
-
לא D=
אתה יודע שאני שונא דרגוניטי חחח
סתם אולי תכף
מסטר ליאון אני מוכן.
-
אתה שונא את אפקט הלופ שמביא את סטארדרסט על התור הראשון,בדק הזה זה הפלאן בי שלי,זה דק שעוזר לי לנצח בעזרת היכולות של הדרגוניטי+דרגוניטי ארמה,הניתיים הם לא העיקר פה
-
מה הקשר?
אני שונא את הדק הזאת כי כולם חורשים עליה וכי יש Otk בטוח
-
-
טוב איתי אבל מה השם שלך שם? (כדי שאדע נגד מי להילחם?)
-
איך קוראים לך?
אני Darktiger
-
אני dushKi9 ואני תמיד כותבduel
-
-
[QUOTE=LordAbizi;1269921]אני לא יודע אם אני מסכים או לא; אני אחדד את הטיעון שלי ואתה תגיד לי האם אני מסכים:
יש איזשהו אוסף של חוקים, שהעולם התקיים על פיהם עד עכשיו, וימשיך להתקיים על פיהם מעכשיו ועד הסוף המר. ייתכן ואנחנו יודעים חלק מהחוקים האלו היום, ייתכן שלא, זה לא חשוב. החוקים האלו הם כאלה, שגם אם נאפס את העולם ונותיר את מה שהיה בהתחלה שלו, נוכל בהסתברות טובה מאוד (לא רציתי להוסיף את זה, אבל אני חייב. המודל הפיזיקלי כיום טוען שהעולם לא דטרמיניסטי, ולא נראה כאילו יש מודל שיכול לוותר על התכונה הזו של העולם...) לשחזר את העולם הזה כפי שהוא היום כעבור מספיק זמן. לשום דבר לא יכולה להיות השפעה על התהליך הזה, והוא קורה בזכות עצמו, ובזכות אותם חוקי הפיזיקה של העולם.[/QUOTE]
חוקי הפיזיקה לא התקיימו בנקודת האפס של העולם, גם הם נוצרו רק מאז. זה כלל, כל שיש לו תחילה יש לו תכילה וכל שיש לו תכילה יש לו תחילה, כל שיש לו תכילה מחובר (ולהפך) וכל מחובר מחודש. שזה במילים אחרות אומור שכל דבר שהתחיל (תחילה) מנקודה מסויימת יש לו גם גבול (ליכולת (תכילה, תכלית), לקיום או כל דבר שמחוץ ל"יכולת" שלו) וכן להפך, כל דבר שהכלל הקודם מתקיים בו הוא "מחובר", מדיד ו(="או" לפי המונח המתמטי)מורכב מפרטים שיוצרים אותו, וכן להפך. והכלל הכי חשוב, שכל "מחובר" "מחודש", נוצר ממשהו אחר, לדוגמא, לא יצרת את עצמך, נולדת להורים שלך, לכן אתה נקרא מחודש, אתה דבר חדש, בניגוד למושג "קדמון".
לכן אותם חוקי פיזיקה הם לא אלו שהתחילו את העולם, אלא התחילו לפעול ברגע שהעולם נוצר באופן מקרי לגמרי.
אתה אמור להבין אם הבנתי נכון את הטענה שלך, תתקן אותי אם התגובה שלי לא מתאימה לטענה שלך.
נ.ב.
מה זה דטרמיניסטי?
-
-
אבל בירוק
פתחתי כתבתי שם Dushki9
-
-
-
[quote=HeavySnorlax;1269931]חוקי הפיזיקה לא התקיימו בנקודת האפס של העולם, גם הם נוצרו רק מאז. זה כלל, כל שיש לו תחילה יש לו תכילה וכל שיש לו תכילה יש לו תחילה, כל שיש לו תכילה מחובר (ולהפך) וכל מחובר מחודש. שזה במילים אחרות אומור שכל דבר שהתחיל (תחילה) מנקודה מסויימת יש לו גם גבול (ליכולת (תכילה, תכלית), לקיום או כל דבר שמחוץ ל"יכולת" שלו) וכן להפך, כל דבר שהכלל הקודם מתקיים בו הוא "מחובר", מדיד ו(="או" לפי המונח המתמטי)מורכב מפרטים שיוצרים אותו, וכן להפך. והכלל הכי חשוב, שכל "מחובר" "מחודש", נוצר ממשהו אחר, לדוגמא, לא יצרת את עצמך, נולדת להורים שלך, לכן אתה נקרא מחודש, אתה דבר חדש, בניגוד למושג "קדמון".
לכן אותם חוקי פיזיקה הם לא אלו שהתחילו את העולם, אלא התחילו לפעול ברגע שהעולם נוצר באופן מקרי לגמרי.
אתה אמור להבין אם הבנתי נכון את הטענה שלך, תתקן אותי אם התגובה שלי לא מתאימה לטענה שלך.
נ.ב.
מה זה דטרמיניסטי?[/quote]
דטרמיניסטי - נקבע באופן יחיד לפני תנאי ההתחלה. למשל, אם תזרוק בכיוון נתון במהירות נתונה חפץ כלשהו (בהנחה שאין התנגדות אוויר) הוא יגיע תמיד לאותו מקום באותה מהירות. לא משנה מה צבע החפץ, מי זורק אותו, או האם אוסטרלים אוכלים קנגורואים או ההפך. לעומת זאת בפיזיקה מודרנית, אתה מקבל כל מיני דברים מוזרים שחפץ יכול להמצא בכמה מקומות בו זמנית ואי אפשר לדעת בדיוק איפה הוא. (קוראים לזה עקרון האי ודאות).
ואני טוען שחוקי הפיזיקה היו קיימים מאז ומתמיד, גם אם באופן ריק. נקח למשל את החוק ש.... לא יודע הדוגמא הראשונה בראש, שבמעגל זרם ישר היחס בין המתח על נגד לבין הזרם שעובר דרכו קבוע ושווה להתנגדות הנגד (חוק אוהם). גם אם מתישהו לפני שהיקום כפי שאנחנו מכירים אותו נוצר לא היו מעגלי זרם ישר, החוק הזה עדיין לא התקיים, פשוט באופן ריק. לעומת זאת, העקרונות הכבדים יותר - שימור מסה, שקילות מסה-אנרגיה, ככל הנראה גם התקיימו באופן לא-ריק במצב שלפני תחילת היקום.
אני מניח שאיפשהו כאן אפשר למצוא סתירה, אבל יש להבהיר מראש, שאני לא יודע מספיק כדי להגיד מה לפי הדעה הרווחת היה בתחילת היקום ומה היה קודם, ובמה בא לידי ביטוי ההבדל ביניהם. אז אם תופסים אותי עם תשובה שאין לי עליה שאלה זה לא אומר כלום. אחרי הכל, אני רק בן אדם.
-
-
אחי אתה כזה רמאי
אתה לא יכול לשים קלף מלכודת ולהשתמש בו באותו תור
-
[QUOTE=LordAbizi;1269939]דטרמיניסטי - נקבע באופן יחיד לפני תנאי ההתחלה. למשל, אם תזרוק בכיוון נתון במהירות נתונה חפץ כלשהו (בהנחה שאין התנגדות אוויר) הוא יגיע תמיד לאותו מקום באותה מהירות. לא משנה מה צבע החפץ, מי זורק אותו, או האם אוסטרלים אוכלים קנגורואים או ההפך. לעומת זאת בפיזיקה מודרנית, אתה מקבל כל מיני דברים מוזרים שחפץ יכול להמצא בכמה מקומות בו זמנית ואי אפשר לדעת בדיוק איפה הוא. (קוראים לזה עקרון האי ודאות).
ואני טוען שחוקי הפיזיקה היו קיימים מאז ומתמיד, גם אם באופן ריק. נקח למשל את החוק ש.... לא יודע הדוגמא הראשונה בראש, שבמעגל זרם ישר היחס בין המתח על נגד לבין הזרם שעובר דרכו קבוע ושווה להתנגדות הנגד (חוק אוהם). גם אם מתישהו לפני שהיקום כפי שאנחנו מכירים אותו נוצר לא היו מעגלי זרם ישר, החוק הזה עדיין לא התקיים, פשוט באופן ריק. לעומת זאת, העקרונות הכבדים יותר - שימור מסה, שקילות מסה-אנרגיה, ככל הנראה גם התקיימו באופן לא-ריק במצב שלפני תחילת היקום.
אני מניח שאיפשהו כאן אפשר למצוא סתירה, אבל יש להבהיר מראש, שאני לא יודע מספיק כדי להגיד מה לפי הדעה הרווחת היה בתחילת היקום ומה היה קודם, ובמה בא לידי ביטוי ההבדל ביניהם. אז אם תופסים אותי עם תשובה שאין לי עליה שאלה זה לא אומר כלום. אחרי הכל, אני רק בן אדם.[/QUOTE]
אה, נכון, ראיתי על זה סרט שמסביר מה זה עקרון אי הוודאות (לא איך). זה על פי תורת הקוואנטים, נכון?
אבל עיקרון הסופר פוזיציה מבוסס על תפיסת האדם, אם זה לא היה מבוסס על תיאוריה כל כך צדעית זה היה נשמע כמו רעיון מאגי קיטשי. אבל אחרי שזה מוסבר כל כך יפה זה נשאר סתם מגניב :)
אני לא חושב שיש טעם עכשיו להמשך הוויכוח מהבחינה של האפשרות אחד ישנוה את הדעה של השני, אתה לא רוצה לחשוב כמוני, אתה לא תחשוב כמוני (בכל זאת אדם צריך לדעת בשביל עצמו מה הוא יכול לענות על שאלות כאלו, כי אם אתה לא מברר אתה בבעייה). אבל אני כן רוצה שתבין אותי בכל זאת, לכן עדיין יש טעם לוויכוח.
יש לי תחושה מסויימת שהטענה שלך טיפה פורחת באוויר.
לפני הבריאה, נניח "המפץ", לא היה קיים חומר או זמן או אנרגיה או מרחב בשום צורה שהיא, לא שמוכרת לנו וכנראה גם לא כזאת שלא מוכרת לנו. ואם נלך לאחור, אין סיבה שהמפץ יתחיל מעצמו. חייב להיות (שוב אני משתמש במונח נוסף שמצאתי) "ראשון שהוא לא ראשון", דבר שצריך להיות ראשון שאין לו משהו שראשון לו או שמתחיל אותו.
-
[QUOTE=DareDevil;1269943]אחי אתה כזה רמאי
אתה לא יכול לשים קלף מלכודת ולהשתמש בו באותו תור[/QUOTE]
מצטער לא ידעתי אני לא רמאי לא ידעתי
-
תלמד את החוקים
זה חוק כ"כ בסיסי O.o
-
[quote=HeavySnorlax;1269948]אה, נכון, ראיתי על זה סרט שמסביר מה זה עקרון אי הוודאות (לא איך). זה על פי תורת הקוואנטים, נכון?
אבל עיקרון הסופר פוזיציה מבוסס על תפיסת האדם, אם זה לא היה מבוסס על תיאוריה כל כך צדעית זה היה נשמע כמו רעיון מאגי קיטשי. אבל אחרי שזה מוסבר כל כך יפה זה נשאר סתם מגניב :)
אני לא חושב שיש טעם עכשיו להמשך הוויכוח מהבחינה של האפשרות אחד ישנוה את הדעה של השני, אתה לא רוצה לחשוב כמוני, אתה לא תחשוב כמוני (בכל זאת אדם צריך לדעת בשביל עצמו מה הוא יכול לענות על שאלות כאלו, כי אם אתה לא מברר אתה בבעייה). אבל אני כן רוצה שתבין אותי בכל זאת, לכן עדיין יש טעם לוויכוח.
יש לי תחושה מסויימת שהטענה שלך טיפה פורחת באוויר.
לפני הבריאה, נניח "המפץ", לא היה קיים חומר או זמן או אנרגיה או מרחב בשום צורה שהיא, לא שמוכרת לנו וכנראה גם לא כזאת שלא מוכרת לנו. ואם נלך לאחור, אין סיבה שהמפץ יתחיל מעצמו. חייב להיות (שוב אני משתמש במונח נוסף שמצאתי) "ראשון שהוא לא ראשון", דבר שצריך להיות ראשון שאין לו משהו שראשון לו או שמתחיל אותו.[/quote]
אני מבין את הטענה שלך, הכל התחיל ממשהו, והמשהו הזה לא היה יכול להיווצר ככה סתם, ולכן יש מישהו שיצר אותו, ומכאן מגיעים לאיזשהי מסקנה.
אני לא יודע בדיוק (וכך גם כנראה כל בן תמותה אחר ביקום הזה) מה היה שם, אבל אני מאמין (בסוג של קנאות דתית) שכל אותם המושגים של מסה אנרגיה ודברים כאלו היו, אמנם בצורה שאי אפשר כל כך להבין, לפני המצב הזה.
-
וואי גיליתי שהלייטסוורן שלי מזה טוב D=
ועומר צדקת לגבי הפוטון חחח
-
[QUOTE=LordAbizi;1269951]אני מבין את הטענה שלך, הכל התחיל ממשהו, והמשהו הזה לא היה יכול להיווצר ככה סתם, ולכן יש מישהו שיצר אותו, ומכאן מגיעים לאיזשהי מסקנה.
אני לא יודע בדיוק (וכך גם כנראה כל בן תמותה אחר ביקום הזה) מה היה שם, אבל אני מאמין (בסוג של קנאות דתית) שכל אותם המושגים של מסה אנרגיה ודברים כאלו היו, אמנם בצורה שאי אפשר כל כך להבין, לפני המצב הזה.[/QUOTE]
אתה באמת טוב.
גם לי נראה הגיוני שהמושגים האלו היו שם בצורה כל שהיא, אחרי הכל אנחנו כאן היום בצורה שלנו.
המהלך הבא הוא לדבר על האפשרות המעטה (אך שעדיין נשארה לצערי, כנראה גם תישאר) שאותו דבר ראשוני לא היה בעל ישות כל שהיא אלא רק הכיל את אפשרות לקיום כל מה שקיים בצורה שלנו (דבר שגם ששוב יחליש את הסבירות שהוא חסר "ישות" בגלל שהוא מכיל פוטנציאל של ישויות חושבות אחרות), ובאופן מקרי נוצרה ה"אופציה" עם כל מה שזה כולל שהובילה לעולם כפי שאנחנו מכירים אותו.
אני בטוח שאתה מכיר כבר דברים בסגנון. רוצה שאני אמשיך עכשיו או שנעצור ונתפלסף בפעם אחרת?
דרך אג, אולי נפתח את קבוצת המתפלספים? זאת תהיה קבוצה שעורכת וויכוחים פומביים בנו"ד.