-
[quote=Inuzuka Kiba;846705]רעיון נחמד - אבל שחקנים הם דבר אחר. השה"מ בוחר איזה שחקנים לקבל או לא או להשאיר או לא ולכן הם האחריות שלו, ואני אפשר להגיד להם להשקיע בתגובות שלהם יותר כי אם השה"מ לא דורש את זה מה הם, מי אני שאדרוש?
הביקורת הבאה היא על Lordabizi. היא תפורסם היום מאוחר בלילה אם עוד יהיה לי כוח או מחר.[/quote]
מתי שלי?
-
-
זה [URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?t=29182"]המ''ת[/URL] החדש שלי [מספר 7]
[URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?t=29182"][/URL]
-
אהבתי את הרעיון והביקורת.
בכל מקרה, יש משהו שממש הפריע לי, אני חושב שביקורת מלאה זה לא רק לפי הנושא הראשי -
בשביל לשפוט ולהעביר ביקורת על משחק - פשוט אי אפשר להסתמך רק על הנושא הראשי.
אני מכיר מלא משחקים שהנושא הראשי נראה עלוב, אבל העלילה והתנהלות המשחק מדהימה - המון משימות ודברים מיוחדים, כמעט בכל זמן העלילה והרעיון של המשחק משתלב.
אני מכיר משחקים עם רקע ועלילה קטלנית, אבל התנהלות המשחק זה להתקדם - לעבור מכונים ולפגוש פוקימונים, ובמקרים כאלה למנהל המ"ת קשה לשלב את העלילה בתוך המשחק.
אני מציע שמי שמעביר ביקורת, שיקרא 10-20 עמודים, שלא יתעצל, כי ככה באמת אפשר לשפוט משחק.
חוץ מזה, אהבתי את הרעיון לגמריי.
-
-
[quote=tomkane;846806]אהבתי את הרעיון והביקורת.
בכל מקרה, יש משהו שממש הפריע לי, אני חושב שביקורת מלאה זה לא רק לפי הנושא הראשי -
בשביל לשפוט ולהעביר ביקורת על משחק - פשוט אי אפשר להסתמך רק על הנושא הראשי.
אני מכיר מלא משחקים שהנושא הראשי נראה עלוב, אבל העלילה והתנהלות המשחק מדהימה - המון משימות ודברים מיוחדים, כמעט בכל זמן העלילה והרעיון של המשחק משתלב.
אני מכיר משחקים עם רקע ועלילה קטלנית, אבל התנהלות המשחק זה להתקדם - לעבור מכונים ולפגוש פוקימונים, ובמקרים כאלה למנהל המ"ת קשה לשלב את העלילה בתוך המשחק.
אני מציע שמי שמעביר ביקורת, שיקרא 10-20 עמודים, שלא יתעצל, כי ככה באמת אפשר לשפוט משחק.
חוץ מזה, אהבתי את הרעיון לגמריי.[/quote]
ברור, בגלל זה כל פעם אני מפרסם ביקורת אחרי טור של "במעקב".
---
חבר'ה, לא לבקש ביקרת פה בנושא. אני עושה ביקורות למי שמבקש בה"פ, אני לא יכול לעבור פה אחד אחד S:
עריכה : וואו, כבר יש לי שישה רשומים בתור ם.ם
-
[SIZE=2][COLOR=black]אתם כבר יודעים שאני קוטל.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]--------------------------------[SIZE=2][COLOR=black]--------------------------------[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black][U]במעקב[/U][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]נתחיל את הביקורת הזאת בביקורת אחרת. בפעם הקודמת, ביקרתי את המשחק של [B]DarkTiger[/B]:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][B]Pokemon- Save the legendary pokemons[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]קיבלתי לא מעט תגובות מאנשים שטוענים שאי אפשר לדרג משחק רק לפי הבסיס שלו, אלא צריך להסתכל על ההמשכים והתגובות של השה"ם וככה לקבוע.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]ולאנשים האלה אני אומר - וואלה, יש בזה משהו. ולכן, עכשיו נעבר טיפה על ההמשכים שבמשחק.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]נתחיל מהההתחלה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][B]דוגמא:[/B][/COLOR][/SIZE]
[quote]
[SIZE=2][COLOR=black][B]רועי[/B]- אתה הולך למעבדה ואתה רואה את [IMG]http://up203.siz.co.il/up3/lcmzzfwjybjj.png[/IMG] דופק על הקרקע שמחוץ למעבדתו בכוח רב.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]לידו עומד [IMG]http://www.pokemonelite2000.com/sprites/plmfa/197.png[/IMG] מתוסכל שאינו יודע מה לעשות.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]מאחורי האמבריאון עומד [IMG]http://www.pokemonelite2000.com/sprites/plmfa/9.png[/IMG] שמביט לכיוונך,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אתה מתחיל לשמוע רעשים מהכיוון שאליו בלייסטויז מסתכל, רעשים של הרס.[/COLOR][/SIZE]
[/quote]
[SIZE=2][COLOR=black]אוי לא..ספריטים? אתם עובד עליי. ספריטים? באמת?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][B]תיקון דוגמא:[/B][/COLOR][/SIZE]
[quote]
[SIZE=2][B][SIZE=2][COLOR=black][B]רועי[/B]- אתה הולך למעבדה ואתה רואה את גארי אוק, הפרופסור המפורסם, דופק על הקרקע שמחוץ למעבדתו בכוח רב. [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE]
[SIZE=2][B][SIZE=2][COLOR=black]לידו עומד אמבראון (Umbreon) שחור בגודל בינוני, מתוסכל. הוא לא יודע מה לעשות.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=black]מאחוריו עומד בלאסטויס (Blastoise) גדול עם שיריון בגוונים כהים, שמביט לכיוונך.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=black]אתה מתחיל לשמוע רעשים מהכיוון שאליו בלאסטויס מסתכל רעשים של הרס[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=2][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE]
[/quote]
[SIZE=2][COLOR=black]אנשים, אנחנו בפורום של פוקימון. אתם יכולים לצפות מאנשים פה שיהיה להם ידע בסיסי ב-פוקימון.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]ואם לא, שיעבדו על חלון של סרבי בטאב השני. סוף הסיפור.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אבל אלה רק התגובות הראשונות במשחק! בואו נקח תגובה מהעמוד האחרון ונראה מה קרה במשך הזמן. זה מעמוד.. 51. וואו, המשחק הזה מתקדם מהר.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][quote]ליאור- הם לא עונים, לוסי מביטה אליך במבט לא מובן. [/quote][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]מה? זה הכל? זה המשך? לא יכול להיות..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][B]תיקון דוגמא:[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][quote]ליאור- הם לא עונים. לוסי בוהה בך במבט שאתה לא מצליח לפענך. אתה מתחיל להילחץ. איפה מינון ואיגליפאף? [/quote][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אוקיי, אולי זאת מעידה חד פעמית. נקח תגובה מהעמוד הקודם:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][quote]ליאור- אתה לא מוצא את מינון ולוסי לא מוצאת את איגליפאף. "איפה הם?" היא שואלת אותך בתמימות. [/quote][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אני לא יכול להגיד יותר מאשר [B]תוכן![/B] [B]תיאורים![/B] אני גוסס פה, בבקשה?![/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]תיקון דוגמא:[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black][quote]ליאור- אתה לא מצליח למצוא שם את מינון הקטן ולוסי מנדנדת בראשה. היא לא מוצאת את איגליפאף. "איפה הם?" היא שואלת אותך בתמימות. הדאגה משתקפת בפנים שלה, והרגל שלה נוקשת על הרצפה כשהיא סוקרת את האזור ומחשפת את הפוקימון היקר שלה. [/quote][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]עד כאן [B]המעקב [/B]להיום:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000][U][B]סיכום חפירה קצר:[/B][/U][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=red]התוכן והתיאורים היקרים שלי! לאיפה הם נעלמו? מה עשית להם? אני אתן לך כל דבר, רק תחזיר לי אותם בריאים ושלמים.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=red][I]המשך טוב יכול להיות גם המשך של 2-3 שורות כל עוד אתה מוסיף לו קצת תוכן ולא משאיר את השחקן באותה נקודה.[/I][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]--------------------------------[SIZE=2][COLOR=black]--------------------------------[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=black]ועכשיו, לביקורת.[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black] Pokemon - Medievel Ages [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black]משחקו של LordAbizi[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אוקיי. המשחק מתחיל באישורו היפהפה של עומר לתת לשה"מ הנ"ל לפתוח שני משחקים.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]במדור הבא של מעקב נראה איך הוא מצליח לתמרן ביניהם, אבל בינתיים:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black][U][B]עלילה:[/B][/U][/COLOR][/SIZE]
[B][COLOR=black][U][SIZE=2]הניסוח[I]:[/I][/SIZE][/U][/COLOR][/B]
[SIZE=2][COLOR=black]העלילה קצרה מאוד. מאוד מאוד.[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]דוגמא:[/COLOR][/SIZE][/B]
[quote]
[SIZE=2][COLOR=#339966]זוהי המאה ה-14.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#339966]עד כלפני 50 שנה, אם הייתם כאן, הייתם בעיצומה של מלחמה בין הממלכות השכנות קוטור וג'וטרמו. [/COLOR][/quote]
[SIZE=2][COLOR=black]פשוט ככה? סחטיין על המקוריות, אבל יכולת להוסיף טיפה תוכן..[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]תיקון דוגמא:[/COLOR][/SIZE][/B]
[quote]
[SIZE=2][COLOR=black]אתם הולכים ברחוב בדרך לביתכם, ברחוב הבנוי מאבן. אתם עושים עיקוף לפני בור הצרכים בגלל הריח האיום ששורר שם, והולכים באחד הרחובות הצדדים של העיר. בפינת הדרך נמצאת צוענייה מפחידה, ואתם עוברים לצד השני של הרחוב. בדרך כמעט שנדרסתם ע"י כרכרה. "משוגע!" צורח הרכב מרחוק. הוא דיי זקן. רואים שהמלחמה לא עשתה לו טוב עם השנים ... ... ...[/COLOR][/SIZE]
[/quote]
[SIZE=2][COLOR=black]לעומת זאת, אני חייב להודות - לא מצאתי ולא סימן פיסוק אחד שלא נמצא במקום.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ח"ח. [SIZE=4][COLOR=lime]+[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]דוגמא:[/COLOR][/SIZE][/B]
[quote]
[SIZE=2][COLOR=#339966]בכל חתך של האוכלסייה יש פושעים[SIZE=3][COLOR=black],[/COLOR][/SIZE] כולל חתך האוכלסייה שנמצא בדימיון שלי[SIZE=3][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE] מי הם אותם פושעים[SIZE=3][COLOR=black]?[/COLOR][/SIZE] תגלו[SIZE=3][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[/quote]
[B][SIZE=2][COLOR=#000000]מה למדנו לפעם הבאה? [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תוכן, אנשים, תוכן! תשקיעו קצת! אני רוצה רקע ארוך וחופר שיהיה טעם לקרוא.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]פתרונות:[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#000000][SIZE=2][I][U]חזרה על הרקע שוב ושוב:[/U][/I] שוב, אני רציני לגמרי. תעברו שורה שורה ותבדקו איפה אפשר:[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2]לדחוף עוד תיאור, להוסיף עוד פסקה, עוד משפט..[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2][/SIZE][/COLOR]
[U][B][SIZE=2][COLOR=black]מקוריות ותוכן:[/COLOR][/SIZE][/B][/U]
[SIZE=2][COLOR=black]המשחק הוא משחק של פוקימון. המקוריות עדיין שווה בערך לאפס. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אבל ימי הביניים? עכשיו, זה מקורי. אני אוהב את הרעיון של ההקבלות שאתה עושה כאן:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]-הפרופסורים הם מכשפים שמלמדים נערים לשלוט ביצורים הקסומים שנקראים פוקימונים[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]-מנהיגי המכון הם אנשי אצולה שנבחרו ע"י המלך[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]-הפוכדור היקר שלנו הפך לרשת קסומה אם כי פרימיטיבית.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]איזה מקוריות! שוב, המשך כך![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=red]ציון לעלילה: [/COLOR][COLOR=lime]8.3[/COLOR][/SIZE]
[I][SIZE=2][COLOR=black]תוכן, תוכן, תוכן![/COLOR][/SIZE][/I]
[SIZE=2][COLOR=black][B][U]תופס ההרשמה[/U][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]בואו נעבור על זה סעיף סעיף.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][quote][/COLOR]
[COLOR=black][B]צורת פנייה:[/B]
[B]שם במשחק:[/B]
[B]מין:[/B] נ/ז
[B]גיל:[/B] [/COLOR]
[COLOR=black][B]אופי:[/B]
[B]מחוז:[/B]
[B]רקע:[/B]
[B]פוקימון התחלתי:[/B]
[B]תמונה:[/B]
[B]בקשות/הערות/הארות:[/B] [/COLOR]
[COLOR=black][/quote][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2][FONT=Arial][COLOR=black][COLOR=black][B]צורת פנייה:[/B] אוקיי, זה טוב
[B]שם במשחק:[/B] נחוץ וברור[/COLOR][COLOR=black]
[B]מין:[/B] נחוץ וברור
[B]גיל:[/B] נחוץ וברור[/COLOR]
[COLOR=black][B]אופי:[/B] נחוץ וברור
[B]מחוז:[/B] אוקיי
[B]רקע:[/B] מצויין
[B]פוקימון התחלתי:[/B] נחוץ וברור ~.~
[B]תמונה:[/B] רגע, מה?!
[B]בקשות/הערות/הארות:[/B] ...[/COLOR]
[/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE][/COLOR]
[U][B][SIZE=2][COLOR=black]מה חסר לי וכמה זה חבל[/COLOR][/SIZE][/B][/U]
[SIZE=2][COLOR=black]נו באמת! [U]תמונה ולא תיאור[/U]!? חבל מאוד![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][I]יש לזכור: [/I]תיאור הוא מרכיב חשוב בסינון שחקנים ובפתיחת הדמיון! ספרייט, לעומת זאת, קל לעשות ולא דורש שום השקעה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תמונה ולא תיאור?! נו באמת T^T[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=2][COLOR=black]מה למדנו לפעם הבאה?[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black]אני חוזר ואומר... להציץ טיפה במדריכים שלי![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][U][I]השוואה חזותית - תיאור מול תמונה[/I][/U][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000000][URL]http://pokemons.co.il/forum/showthread.php?t=8588&highlight=%E4%F9%E5%E5%E0%E4[/URL][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000000][SIZE=2][/SIZE][/COLOR]
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]ציון לטופס הרשמה( כן כן!) : 8[/COLOR][/SIZE]
[I][SIZE=2][COLOR=black]תיאור > תמונה[/COLOR][/SIZE][/I]
[SIZE=4][COLOR=#000000][B]בהתאם למשחק:[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#000000][B][SIZE=2]מפה ושינויים מהותיים ממשחקי פוקימון רגילים[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]מכל העזים הקטנים ברור שהמשחק מושקע - לעומת זאת, בואו נעבר על כמה מהם:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000][B][U]מפה + הסברי מפה[/U][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]יפה, ברור, מושקע, נחמד.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][B][U]שינויים מהותיים ממשחקי פוקימון רגילים[/U][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]אווו, זה הקטע שלו ציפיתי. הרעיון של דת ומיתולוגיה פוקימונית מצויין, החיסול של פוקימוני חשמל הוא דווקא הגיוני, יכולת להוסיף סוג שיחליף אותו, כמו ברק, אבל נוותר לך.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]קסמים הרבה יותר טובים מטכנולוגיה בכל מיני פרטים, אבל יכולת להוסיף כמה דברים על התחבורה או הערים או המלוכה(!) בקטגוריה הזאת שלא קשורים בפוקימון.[/COLOR][/SIZE]
[U][B][SIZE=4][COLOR=black]שלב הבונוס ודעה אישית[/COLOR][/SIZE][/B][/U]
[SIZE=2][COLOR=black]המשחק נראה במבט ראשון כמשחק פוקימון מקורי ומושקע ביותר. ברור שהשה"מ הוא שה"מ מקצועי, ושחשב הרבה על הרעיון שיוצר את המשחק הזה. מקוריות רבה ועבודה מעולה בהפיכה של עולם כמו עולם הפוקימון לעולם קדום![/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=2] שלוש נקודות בונוס! [/SIZE][/COLOR][SIZE=4][COLOR=lime]+++[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]ציון כולל: [COLOR=black]8.4[/COLOR] במדד אמיר[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]המשחק נחמד, ואני מצפה להנאה רבה ממני שישחק בו. המקוריות שלו מתעלה על שאר משחקי הפוקימון בפורום והוא נראה לי כמשחק שכיף ומעניין לשחק בו.[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=5][COLOR=lime]ביקורת: חיובית![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=black]-------------[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#000000]חכו למדור הבא של מעקב כדי לראות עם המשחק עומד בציפיות הגבוהות שבניתי לו![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#000000]Lord Abizi- אתה מוזמן לפרסם את הציון שקיבלת במשחק שלך ולהשוויץ לתאוות נפשך.[/COLOR][/SIZE][/B]
-
תודה רבה על הביקורת. ציפיתי בערך שזה מה שיהיה בה.
לגבי התמונה: אם באמת הייתי נעזר בתיאור או בתמונה בהמשך המשחק, אולי הייתי מקפיד על כך, אבל לרוב למראה אין שום השפעה על המשחקיות. הדבר הכי מתוחכם שאני יכול לעשות הוא לגרום לשיער שלו להסתבך בענף של עץ, ומעבר לזה כלום (לפחות עד כמה שחשבתי). לכן אם למראה אין שום השפעה על המשחקיות, אז אין גם טעם לדרוש שם יותר מדי, וממילא לא עשיתי את זה חובה.
-
אתה עושה ביקורות טובות אבל יש לך שגיאות כתיב,אני מבקש ממך לשים לב אליהם ולתקן אותם.
לפני שאתה מפרסם דברים,תעבור על מה שכתבת ואם יש שגיאות כתיב תתקן!
-
אחי, בכוונה לקחת תגובה קצרה ><" דווקא את רב ההמשכים שלי אני מנסה להאריך, פשוט הייתי לחוץ ללכת באותו הזמן..
-
יש לי שגיאות כתיב? 0.0
Dark Tiger:
בגלל זה המעקבים ממשיכים כדי לראות אם אתה משתפר \:
-
תעבור על הביקורות שעשית ותמצא קצת שגיאות כתיב אם תדביק אותם בוורד נגיד....
-
אני אשמח אם תעביר ביקורת על המשחק שלי
-
וואו , ביקורות קשות אני הבא בתור מעניין איך אני יקטל :o
-
כנראה טעויות סתמיות כי אני פשוט כותב מהר.
אני אשים לב בעתיד.
ארווין ה"פ