-
פרק 3
[IMG]http://pokesho.com/img_chara/poke1/i_poppo.gif[/IMG] [SIZE=4]פרק 3: שביל 1[/SIZE]
"נו, אז איך היה?" שאלה לילי. "מצוין! קיבלתי את הפוקמון ואת המכשיר הזה" רד הראה לאמו את הפוקדקס החדש שברשותו. "זה נקרא פוקדקס, אוק המציא רק שלושה כאלה והוא נתן לי אחד מהם!" "וואו, ומה המכשיר הזה עושה?" המשיכה לשאול בעניין. "זה מן מגדיר פוקמונים שברגע שמכוונים אותו על פוקמון הוא מיבא לך מידע עליו." "יפה. אז תראה לי את הפוקמון שקיבלת . . ." "אה . . כן!" נזכר רד. הוא לקח את הפוכדור מכיסו. משום מה, כעת היה הפוכדור קטן יותר. קודם היה בערך בגודל של כדור בסיס וכעת בגודל של כדור פינג-פונג. רד לחץ על הכפתור בכדור ולפתע חזר לגודלו המקורי. "מה קרה לפוכדור?" שאל את עצמו. "כשפוכדור נמצא במצב סגור זמן מסוים הוא מתכווץ על מנת לחסוך במקום." "מגניב" אמר רד. הוא לחץ שנית על הכפתור והפוכדור נפתח. כמו במעבדה, האנרגיה הלבנה הפכה במהירות לבלבאזור המוכר. "זה סיד, הוא בלבאזור!" העיר רד. "שלום לך" אמרה לילי וליטפה את ראשו, בלבאזור חייך וחיכך את ראשו בידה. "נראה שיש לו אופי מבוית" אמרה.
לייז שלא הורגש בחדר בשל פעילותו המעטה, פיהק פיהוק גדול שהכניס נוכחות באותו הפורום. "לייז כמעט שכחתי אותך! סיד, אני רוצה שתכיר את לייז, הוא הפוקמון של המשפחה." סיד ניגש אל לייז, רחרח אותו מעט והשמיע קול: "באלבּה". לפתע לייז עשה מעשה די נדיר, משכיבה עבר לעמידה על ארבע על מנת לתקשר עם סיד. "סלוֹו" ענה לייז בחזרה, סיד חייך. "נראה שהם מסתדרים יפה" "כן. רגע, אני יודע!" קרא רד. הוא הדליק את הפוקדקס וכיוון אותו אל עבר סלופוק. "סלופוק." אמר הפודקס. "זה הכל?" שאל את עצמו רד וגרד את ראשו. "הוא פירט הרבה יותר על סיד" "תשאל את אוק בהזדמנות" ייעצה. "כן, תגידי אמא, אולי אני אוכל ללכת עם סיד ודני ל'שביל 1' לראות עוד פוקמונים?" "אין בעיה" "יופי! חזור סיד" רד לחץ על הכפתור וסיד הפך לאנרגיה אדומה שנכנסה לכדור.
[CENTER]*[/CENTER]
דני היה חברו ושכנו של רד מאז ומעולם, הם היו מסתובבים יחדיו ומבלים הרבה. דני היה קטן מרד בשנה או שתיים נמוך ממנו בכראש, ממושקף ורזה במקצת. רד חיכה בקוצר רוח לשתף את חברו בידיעות המרעישות. כשהגיע לביתו דפק בדלת בנמרצות. את הדלת פתח דני. "דני, נחש מה?" "או, הי רד, מה יש?" "קיבלתי פוקמון!" "ברצינות!?" התפלא דני. "כן! בואי איתי ל'שביל 1' ואני אראה לך שם!" "רק רגע אני אתארגן ואצא!" הוא אמר וסגר את הדלת. הוא עלה במדרגות לחדרו להתארגן. "אבא! אני יוצא עם רד ל'שביל 1'" "בסדר!" קרא האב בחזרה. דני רץ במהירות חזרה אל הדלת. "בוא נצא!" הוא אמר.
[CENTER]*[/CENTER]
[RIGHT]הם יצאו מהעיר ונכנסו לשביל הנקרא "שביל 1" הוא חיבר בין עיר מגוריהם, פאלט לעיר השכנה הנקראת ורידיאן. השניים הסתובבו כשסיד בחוץ הולך לצדו של רד. "אז המכשיר הזה בעצם מתעד כל פוקמון שתפגוש?" "כן, אבל משום מה כשבדקתי את לייז זה לא נתן לי מידע, זה רק אמר שהוא סלופוק" "אולי זה מקולקל" שיער דני. "אולי" "הי, תראה רד! יש שם פוקמון! תבדוק אותו בפוקדקס!" דני הצביע על משהו שזז באזור העשב הגבוה "אבל אם זה מקולקל אז מה הטעם?" "זה עדיין יתעד אותו ויתן לך את השם שלו" "אתה צודק, בוא סיד!" רד פנה אל חברו הפוקמון החדש. סיד הנהן. [/RIGHT]
[RIGHT]הם התקדמו בשקט לכיוון הפוקמון שלא יברח. זה היה סוג של ציפור קטנה, לא גדולה יותר משלושים סנטימטרים, שצבעיה חום ולבן. רד כיוון לעבר הציפור את הפוקדקס והמכשיר הקרין את תמונתה של הציפור ואת שמה. "אז זה פידג'י, הא?" "וואו, אני לא חושב שאי פעם הייתי כל כך קרוב לפוקמון פראי" אמר דני. הוא רכן מעט קדימה ובטעות דרך על זרד. הזרד השבור השמיע קול חזק והפידג'י מיד הסתובב לעברם. "אוי לא, הוא גילה אותנו" אמר רד. הפידג'י הסתכל עליהם בעצבנות והלך שני צעדים לעברם. "טוב דני" הסביר בשקט. "תראה מה שנעשה, אנחנו פשוט עומדים . . . לברוח!". שלושתם רצו מהר ככל שיכלו בזמן שהפידג'י החל המריא לאוויר ועף לעברם. "אנחנו צריכים לחשוב על משהו מהר!" צעק רד. דני חשב במהירות והוציא מתיקו שוקולוד וזרק על הרצפה. הפידג'י נחת אל הקרקע והחל לאכול אותו. "יופי! עכשיו בוא נתרחק לפני שהוא יסיים אותו." העיר דני.[/RIGHT]
[CENTER]*[/CENTER]
הם עצרו לנוח ולאכול באזור בשביל שמעט מרוחק מפוקמונים. "תגיד רד, למה לא נלחמת בפידג'י הזה?" "מה זאת אומרת להלחם?" "אתה יודע . . . קרב פוקמונים, אל תגיד לי שאף פעם לא ראית קרבות פוקמונים בטלוויזיה?" "בטח שראיתי, רק . . . לא רק מקצוענים עושים את זה?" שאל. "אני לא רואה סיבה לכך" השיב. "יודע מה? למה לא!" נכנס בטחון פתאומי ברד. "נלחם בפוקמון הבא שנראה! מה אתה אומר סיד?" "בּאלבּ!" ענה בלבאזור והנהן בבטחון שנראה שהועבר אליו מרד.
[CENTER]*[/CENTER]
"צ'רמנדר תסיים את הקרב הזה עם שריטות!" ציווה ילד בעל שיער כתום קוצני ללטאה העומדת על שתיים. הלטאה היתה בצבע המתאים לצבע שערו של הילד, צבע בטנה צהוב ובעלת זנב שבקצו להבה. הלטאה שרטה פידג'י בעוצמה רבה והפידג'י נפל לאחור כשלא מסוגל להלחם יותר. "כל הכבוד! אם נמשיך ככה נצליח לנצח את המכון בלי מאמץ!"
[IMG]http://i52.tinypic.com/jf9n9z.png[/IMG]
-
יופי של סיפור!
אהבתי את השם "סיד",באמת מתאים לבאלבזור.
אז בעצם אפשר לקרוא לצ'ארמנדר "בלייז" ולסקוירטל "באבל"
בהצלחה עם הסיפור,אני עוקב!
-
פרק יפה ומושקע.
די מובן מה קרה לפוקדקס, אני אתפלא אם מישהו לא הבין בעצמו.
והפרקים ממש יפים, תמשיך ככה.
-
[QUOTE=RabbiKingler;1245434]פרק יפה ומושקע.
די מובן מה קרה לפוקדקס, אני אתפלא אם מישהו לא הבין בעצמו.
והפרקים ממש יפים, תמשיך ככה.[/QUOTE]
תתפלא כי אני לא הבנתי, אולי זה בגלל שלא קראתי את המנגה ואולי זה כי סתם לא הבנתי.
-
[quote=בלסררה;1245441]תתפלא כי אני לא הבנתי, אולי זה בגלל שלא קראתי את המנגה ואולי זה כי סתם לא הבנתי.[/quote]
שיחקת פעם במשחקים?
-
תודה רבה! אני באמת מעריך את זה.
אשמח אם תגידו לי גם אם לדעתכם יש משהו לשפר, אם כדאי להאריך את הפרקים הבאים או אם יש משהו שכבר טוב וכדאי יותר להדגיש אותו להבא.
הפרומו לפרק הבא תוך שתי תגובות!
-
[QUOTE=RabbiKingler;1245444]שיחקת פעם במשחקים?[/QUOTE]
כן, בכל הדורות.
-
[quote=בלסררה;1245449]כן, בכל הדורות.[/quote]
אז אתה אמור להבין ואני לא אמור להגיד לך.
-
[QUOTE=RabbiKingler;1245460]אז אתה אמור להבין ואני לא אמור להגיד לך.[/QUOTE]
אה, עכשיו הבנתי.
-
[b]הפרומו לפרק הבא[/b]
לפרק הבא יקראו "קרב ראשון".
ובפרק הבא:
רד וסיד נלחמים בקרבם הראשון, האם הוא יגמר בניצחון ובהפסד?
ובנוסף רד דני וסיד פוגשים בילד עם פוקמון הלטאה! ויש לו רקע די מעניין.
אתם מוזמנים לשער מה יקרה! ומה שכתבתי בתגובה האחרונה עדיין בתוקף: אשמח אם תגידו לי גם אם לדעתכם יש משהו לשפר, אם כדאי להאריך את הפרקים הבאים או אם יש משהו שכבר טוב וכדאי יותר להדגיש אותו להבא.
-
[QUOTE=firechimchar;1245499][b]הפרומו לפרק הבא[/b]
לפרק הבא יקראו "קרב ראשון".
ובפרק הבא:
רד וסיד נלחמים בקרבם הראשון, האם הוא יגמר בניצחון ובהפסד?
ובנוסף רד דני וסיד פוגשים בילד עם פוקמון הלטאה! ויש לו רקע די מעניין.
אתם מוזמנים לשער מה יקרה! ומה שכתבתי בתגובה האחרונה עדיין בתוקף: אשמח אם תגידו לי גם אם לדעתכם יש משהו לשפר, אם כדאי להאריך את הפרקים הבאים או אם יש משהו שכבר טוב וכדאי יותר להדגיש אותו להבא.[/QUOTE]
הפרקים מאוד טובים, אולי אם תקרא גם סיפורים של אחרים תוכל ללמוד עוד צורות כתיבה שיעשירו את הכתיבה שלך.
אבל גם ככה אתה כותב יפה.
-
[IMG]http://pokesho.com/img_chara/poke1/i_hitokage.gif[/IMG] [SIZE=4]פרק 4: קרב ראשון[/SIZE]
"תזכיר לי למה אנחנו חייבים להיות בדשא הגבוה?" שאל רד בעודם מסתובבים בתוכו. הדשא הגיע לאורך של כעשרים סנטימטרים. דשא שכזה נראה בעיניהם לדשא הגבוה בהרבה מהדשא הרגיל שהיה כמעט וצמוד לקרקע. "כי רק בדשאים גבוהים מסתובבים פוקמון פראיים" הסביר דני. "אם אתה אומר . . ." "שש . . ." השתיק דני את רד. רשרוש נשמע בדשא הקרוב. "שם" לחש דני והצביע לעבר אזור דשא שזז. "מצוין, אתה מוכן סיד?" סיד הנהן. הם רצו לעבר האזור המרשרש וראו עכבר קטן סגול בעל שפם ארוך. זנבו היה כמעט באורך גופו שסופו היה מגולגל ושיניו הקדמיות שבלסתו העליונה היו גדולות ביחס לגופו.
רד שלף את הפוקדקס להוט לתעד פוקמון נוסף. "רטטה" היה כתוב מעל תמונתו במסך. הרטטה הסתכל עליהם במבט קרב ונרתע צעד אחד לאחור. "אז איזה התקפות סיד יודע?" שאל את עצמו רד. "רגע, אולי בפוקדקס כתוב, הרי יש בו מידע על בלבאזורים" כעת רד לחץ על כמה כפתורים עד שהגיע למבוקשו. "דני, תראה! מסתבר שלא רק שאני יכול לקבל מידע על בלבאזורים אני יכול לקבל מידע על סיד בצורה ספציפית." "גדול" קרא דני. הוא הסתכל על עמוד מתקפותיו של סיד בפוקדקס ושתי מתקפות היו רשומות: דחיפה ונהמה. "איך שסיד ינהם יעזור לי?" תהה. לפתע רטטה הכה את סיד. "אוי לא, אני צריך להיות עירני!" קרא רד. "סיד תשתמש בדחיפה!" כעת כשרטטה קרוב אליו מהפגיעה הקודמת במהירות סיד החזיר לו מכה. רטטה נפל לאחור.
"מהר רוץ משם בשביל לקחת תנופה לדחיפה הבאה!" סיד רץ לאחור והסתובב במקום לכיוון רטטה. הרטטה קם על ארבע, הפנה את אחוריו אל סיד והצליף עם זנבו באוויר. "מה זה אמור להיות?" שאל רד. "אני . . . לא יודע" השיב דני מבולבל ומשועשע מהמצב בו זמנית. "לא משנה. צריך להתרכז בקרב, סיד תדחוף אותו שוב!" סיד דהר לעברו והכה בו שנית. המכרסם הסגול צעק. "כל הכבוד, אתם ביתרון!" אמר דני בהתלהבות. "ובוא נשמור על כך! תסיים את הקרב הזה!" סיד התקדם שוב אליו אך ברגע הפגיעה במקום דחיפה מוצלחת כמו השתיים הקודמות זז רטטה הצידה ובלבאזור החמיץ את המתקפה. רטטה החזיר במכה משלו שגרמה לשפשופים קלים על צידו של סיד. "אני לא מבין, מה לא עבד?" "לא תמיד התקפה פוגעת רד, זה משהו נורמלי, לפעמים פוקמונים מחמיצים את המטרה." "אז זה לא יקרה עוד פעם. סיד הפעם נסיים את הקרב הזה באמת!" "בּאלבּה!" קרא. כעת עייף, לא הצליח הרטטה לחמוק וההתקפה פגעה בו ישירות, הוא נפל על הרצפה כשבטנו לשמיים. הוא לא זז. "ניצחנו?" שאל רד ולאחר שהבין את המתרחש חזר על עצמו בשמחה: "ניצחנו!" "כל הכבוד רד!" "זה היה ממש כיף, אני כבר לא יכול לחכות לערוך קרב נוסף!" סיכם.
"אז אתה מאמן פוקמונים?" שאל לפתע קול לא מוכר. כשרד ודני הפנו את מבטם ראו ילד ששיערו כתום-חום קוצני הלובש חולצה שחורה. "כן" השיב רד. "ומי אתה?" "אני בלו. מי אתה?" "רד וזה דני." "שלום" ניסה דני להכניס את עצמו לשיחה. "אז גם אתה מאמן פוקמונים?" שאל רד. "כן, אני כן. על אף שלפי מה ששמעתי מהשיחה שלכם, עכשיו היה הקרב הראשון שלך. אז לא הייתי מכריז על עצמי כמאמן אחרי קרב אחד אילו הייתי במקומך." "ולמה אתה משוכנע שאתה כזה מוצלח?" "כי זה נכון" התרברב.
התשובה הכעיסה את רד ופרץ בקול: "מה דעתך לבדוק את זה בקרב פוקמונים?" "למה לא, זה יהיה משעשע." השיב. הוא הוציא פוכדור מכיסו ולחץ על הכפתור. מתוך הפוכדור יצאה לטאה כתומה. "סיד תתכונן גם אתה לקרב" סיד נכנס לזירה שהייתה הרווח בין שני הילדים. "מה זה הפוקמון הזה? הזן הזה לא חי באזור". "קיבלתי אותו מפרופסור אוק, מקנא?" התגרה. "סבא שלי נתן לך את אחד מפוקמוני המחקר שלו!?" התפלא בלו. "אוק הוא הסבא שלך!?" התפלא רד בחזרה. "כן, הוא נתן לך גם פוקדקס?" שאל בלו "כן." "רגע, אז הוא בטח נתן גם לך פוקמון ופוקדקס!" הסיק דני. "בדיוק, והפוקמון שלפניכם הוא צ'רמנדר, הפוקמון שקיבלתי מסבא שלי." בלו שלף פוקדקס וכיוון אותו אל סיד. "בלבאזור" אמר הקול המכני של הפוקדקס.
"טוב אז אתה מוכן להלחם כבר?" "אני רואה שאתה כבר לא יכול לחכות להפסיד. צ'רמנדר תשתמש בנהמה" צ'רמנדר נהם על בלבאזור אך לא נראה שדבר קרה. "אתה חושב שזה יעזור לך? סיד תדחוף אותו!" סיד רץ אל עבר צ'רמנדר ודחף אותו מספר מטרים אחורה. "צ'רמנדר אתה בסדר?" שאל בלו. הצ'רמנדר הנהן. "יופי, תשתמש עוד פעם בנהמה" צ'רמנדר נהם שנית. הנהמה הפחידה מעט את סיד. "אין לך שום סיבה לפחד סיד, תדחוף אותו שוב" פקד רד. סיד דחף שנית את צ'רמנדר אך נראה שהנזק פחת מן הדחיפה הקודמת. "צ'רמנדר תנהם עוד פעם" מעט תשוש נהם צ'רמנדר פעם נוספת ופחד גובר הכיל את עיניו של סיד. "מה יש לך סיד? הוא רק נוהם, הוא לא עושה כלום! תדחוף אותו ונראה להם מי יותר טוב" סיד בלע את רוקו ודהר אל עבר צ'רמנדר על מנת לדחוף אותו שוב, אך הפעם הדחיפה בקושי השפיע על צ'רמנדר. בניגוד לפעמים הקודמות, הדחיפה אפילו לא הזיזה את צ'רמנדר ממקומו. "מה-מה יש לך סיד?" "נראה שנהמה כן עוזרת לי" אמר בלו.
"אבל איך? היא אפילו לא פגעה בסיד" "לא כל התקפה מטרתה לפגוע. מה שהמתקפה נהמה עושה היא להפחיד את הפוקמון ובכך הפוקמון תוקף יותר בחולשה. עם כל נהמה כך נחלשת ההתקפה." "אז עכשיו הדחיפה כמעט ולא משפיעה." "בדיוק! ועכשיו צ'רמנדר תתקוף אותו בגחלת!" צ'רמנדר פתח את פיו וגחלים נורו ממנו אל עבר סיד. "בּלבאזור!!!!" צעק סיד. עשן נוצר כתוצאה מהגחלת וסיד נבלע בתוכו, כשהחל להתפזר נראה סיד שוכב על האדמה מעולף. "אוי לא" מלמל דני. רד השפיל את מבטו והחזיר את סיד לפוכדור. "פעם הבאה תזמין אותי לקרב אחרי שתצבור קצת ניסיון" אמר והלך משם. "אה- העיר נמצאת בכיוון ההפוך" העיר דני. "אני לא חוזר לפאלט" "אתה לא?" הרים לפתע רד את ראשו, מופתע. "לא, אני הולך לעיר ורידיאן לנצח את המכון" "לבד?" שאל דני. "כן, למה תינוקות שכמותכם לא יכולים ללכת לבד?" "אולי תפסיק להיות כזה שחצן?" התרגז רד. "בכל מקרה, להתראות אפסים" אמר כשמתעלם מההערה האחרונה של רד ומתרחק משם.
[IMG]http://i41.tinypic.com/op7gr4.png[/IMG]
-
יפה. אתה גם הולך לפי היפני ולא לפי השינוי האמריקאי.
השארת את הנכד של אוק כבלו.
-
תודה רבה!
גם אני קורא יותר סיפורים של אחרים לפי עצתך, מקווה שזה באמת יעזור לי על פי טענתך בכתיבה.
עוד שלוש תגובות פרומו לפרק 5!
-
לא נראה לי שיהיו עוד שלוש תגובות, אין לך הרבה קוראים.
זה לא בגלל שהסיפור שלך לא יפה, לדעתי זה בגלל הכותרת שלך.