מאמין בה'
יהודי
לא שומר שום מצווה .
Printable View
מאמין בה'
יהודי
לא שומר שום מצווה .
[QUOTE=Erwin;1282707]מאמין בה'
יהודי
לא שומר שום מצווה .[/QUOTE]
אני בטוח שאתה לא עובד עבודה זרה, לא רוצח ולא גונב, אז תכנית אתה כן שומר מצוות.
[QUOTE=SexStyle;1282699]אני מאמין שהוא קיים.
לא מאמין שהוא הכתיב לנו את הדרך המסוימת מאוד שאנשים חיים לפיה.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני,לפי התפיסה שלי לחיים.
אני יודע שלא הכל נראה לאדם הגיוני לפי התפיסה שלו,ושלא תמיד אפשר להבין את רצון האלוהים.
אבל ככה אלוהים ברא אותנו,שלא תמיד נוכל להבין את הדרכים שלו.
הוא גם נתן לי שכל שבגללו אני לא מסוגל להאמין במשהו באמונה עיוורת.
עוד משהו,שלא כל כך קשור לנושא.
אני מאוד בעד דת,אמונה ואלוהים וקיום מצוות מהסיבה העיקרית שזה הופך אנשים לטובים יותר.
ולדעתי זה כל היופי.[/QUOTE]
אני מאוד מעריך אותך.
אני חושב שמעטים מאוד ה"דתיים" שבאמת רואים את היהדות כדרך חיים וכאידיאל, שמאמינים בה' באמונה עיוורת.
וזה נכון שהדת הופכת את האדם למוסרי יותר (כמו שאמר פילוסוף אחד, אם אין אלוקים- הכל מותר), אבל זה לא כל היופי, זה רק חלק גדול ממנו.
האם חשבת פעם על זה שהיהדות בראשית דרכה בכלל לא נראתה לאנשים כדבר שנועד לתקן את הפרט או להביא אותך לגן עדן. בעבר אנשים קיימו את היהדות כעם (רק נקודה למחשבה).
כשאנחנו מדברים על היהדות, אנחנו מדברים על ההיגיון האלוקי שאמור להביא בסופו של דבר (ברמת העם, לא ברמת היחיד, אבל גם ברמת היחיד בצורה מסויימת) לגילויו של ה' אל כל העולם דרך עם ישראל.
כשאנחנו מדברים על כל דת אחרת זאת הדרך של האדם היחיד להתקרב אל האל אשר גדול ממנו (ולא צריך להיות לזה שום תכלית אחרת מלבד ההתקרבות). לעיתים אותה הדת מחנכת גם להיות אדם טוב, זה לא מחייב.
כמובן שזאת דעתי (הלא אישית בגלל שיש המוני אנשים שזאת אבן חשובה אצלם בתפיסת היהדות).
בגלל שאביזי לא הולך להגיב כאן (לצערי) אני אגיב בשבילו:
ברור שאני מאמין באלוקים (אותו אחד שהיהודים מגדירים ככזה), בעצם לא רק בו, אלא בכולם.
זה לא שאני חושב שאל ברא את העולם, לדעתי העולם נברא במקרה כנראה, זה לא באמת משנה. העיקר הוא שמין הסתם אין דת אחת שצודקת, לכן ודאי כולן צודקות אבל גם טועות בחלקן בגלל שהן מכחישות את קיומה של הדת האחרת.
זאת דעתו בקיצור (ומצטער אביזי על העברית המזעזת במשלב לשוני של לשון הדיבור אשר טימא את אמונתך המתוקנת והנערצה...), אם אני טועה, אנא תקנו אותי.
[quote=HyperNoob;1282712]אני מאוד מעריך אותך.
אני חושב שמעטים מאוד ה"דתיים" שבאמת רואים את היהדות כדרך חיים וכאידיאל, שמאמינים בה' באמונה עיוורת.
וזה נכון שהדת הופכת את האדם למוסרי יותר (כמו שאמר פילוסוף אחד, אם אין אלוקים- הכל מותר), אבל זה לא כל היופי, זה רק חלק גדול ממנו.
האם חשבת פעם על זה שהיהדות בראשית דרכה בכלל לא נראתה לאנשים כדבר שנועד לתקן את הפרט או להביא אותך לגן עדן. בעבר אנשים קיימו את היהדות כעם (רק נקודה למחשבה).
כשאנחנו מדברים על היהדות, אנחנו מדברים על ההיגיון האלוקי שאמור להביא בסופו של דבר (ברמת העם, לא ברמת היחיד, אבל גם ברמת היחיד בצורה מסויימת) לגילויו של ה' אל כל העולם דרך עם ישראל.
כשאנחנו מדברים על כל דת אחרת זאת הדרך של האדם היחיד להתקרב אל האל אשר גדול ממנו (ולא צריך להיות לזה שום תכלית אחרת מלבד ההתקרבות). לעיתים אותה הדת מחנכת גם להיות אדם טוב, זה לא מחייב.
כמובן שזאת דעתי (הלא אישית בגלל שיש המוני אנשים שזאת אבן חשובה אצלם בתפיסת היהדות).
בגלל שאביזי לא הולך להגיב כאן (לצערי) אני אגיב בשבילו:
ברור שאני מאמין באלוקים (אותו אחד שהיהודים מגדירים ככזה), בעצם לא רק בו, אלא בכולם.
זה לא שאני חושב שאל ברא את העולם, לדעתי העולם נברא במקרה כנראה, זה לא באמת משנה. העיקר הוא שמין הסתם אין דת אחת שצודקת, לכן ודאי כולן צודקות אבל גם טועות בחלקן בגלל שהן מכחישות את קיומה של הדת האחרת.
זאת דעתו בקיצור (ומצטער אביזי על העברית המזעזת במשלב לשוני של לשון הדיבור אשר טימא את אמונתך המתוקנת והנערצה...), אם אני טועה, אנא תקנו אותי.[/quote]
GRR... למה להגיב בשמי? אני אמנם לא רוצה להגיב בפורום הזה, אבל נראה שלא הותרת לי ברירה.
אני קודם כל צריך לשאול "מה זה אלוהים". אם התשובה היא חוקי היופי והסדר של העולם (שקרויים גם לעתים "חוקים פיזיקליים", "חוקים מתמטיים" וכיוצא באלו), אז כן, יש אלוהים, יש יופי וסדר בעולם.
אם התשובה היא זקן שיושב על ענן וכל היום בודק את המעשים שלנו ורושם הכל בספר ענקי כדי לשפוט אותנו לאחר מותנו, אז יש לי 2 תשובות סותרות, שאני בוחר במה מהן להאמין בהתאם למצב הרוח שלי.
1. אין יצור כזה, ואני לא מחוייב לפעול לפי שום קוד אתי שהומצא על ידי איש, ואני מחוייב רק למה שאני רואה נכון.
2. יש יצור כזה, אבל יחד איתו יש גם עוד אינסוף יצורים כאלה, שכל אחד מייצג אמונה אחרת, והם יושבים כל היום בעננים שלהם וצופים בבני אדם ומתווכחים. במקרה הזה, אני מאמין בכל אחד מהיצורים האלה. וגם מכאן נובע שאני לאו דווקא חי לפי שום קוד אתי מוסרי, כי אני בוחר משהו מכל אמונה, ומה שמתקבל יכול להיות מערכת חוקים הזויה שלא נראתה מעולם. והמסקנה היא שוב, שאני חי לפי הנורמות שאני רואה כראויות. (הערה: בדרך כלל הנורמות שלי נאותות ביחס לסטנדרטים של החברה, אבל אני לא מחוייב לשום דבר.)
[SIZE=1]ובוא נקווה שזו תהיה תגובתי האחרונה בפורום הזה. [/SIZE]
[QUOTE=LordAbizi;1282716]GRR... למה להגיב בשמי? אני אמנם לא רוצה להגיב בפורום הזה, אבל נראה שלא הותרת לי ברירה.
אני קודם כל צריך לשאול "מה זה אלוהים". אם התשובה היא חוקי היופי והסדר של העולם (שקרויים גם לעתים "חוקים פיזיקליים", "חוקים מתמטיים" וכיוצא באלו), אז כן, יש אלוהים, יש יופי וסדר בעולם.
אם התשובה היא זקן שיושב על ענן וכל היום בודק את המעשים שלנו ורושם הכל בספר ענקי כדי לשפוט אותנו לאחר מותנו, אז יש לי 2 תשובות סותרות, שאני בוחר במה מהן להאמין בהתאם למצב הרוח שלי.
1. אין יצור כזה, ואני לא מחוייב לפעול לפי שום קוד אתי שהומצא על ידי איש, ואני מחוייב רק למה שאני רואה נכון.
2. יש יצור כזה, אבל יחד איתו יש גם עוד אינסוף יצורים כאלה, שכל אחד מייצג אמונה אחרת, והם יושבים כל היום בעננים שלהם וצופים בבני אדם ומתווכחים. במקרה הזה, אני מאמין בכל אחד מהיצורים האלה. וגם מכאן נובע שאני לאו דווקא חי לפי שום קוד אתי מוסרי, כי אני בוחר משהו מכל אמונה, ומה שמתקבל יכול להיות מערכת חוקים הזויה שלא נראתה מעולם. והמסקנה היא שוב, שאני חי לפי הנורמות שאני רואה כראויות. (הערה: בדרך כלל הנורמות שלי נאותות ביחס לסטנדרטים של החברה, אבל אני לא מחוייב לשום דבר.)
[SIZE=1]ובוא נקווה שזו תהיה תגובתי האחרונה בפורום הזה. [/SIZE][/QUOTE]
באמת התרחקנו מהנושא המרכזי של הדיון, בהתייחס לדברים שאביזי אמר הייתי רוצה לחדד את הדעה שלי.
לדעתי התשובה (חלק ממנה) היא אכן ההנהגה של העולם והחוקים הפיזיקאלים והמתמטים וכל אלו.
[B]אבל[/B] (וה[U]אבל[/U] מודגש בכוונה), כל זה רק חלק קטן ביותר שאנחנו מסוגלים לקלוט במולם החומרי (מלשון חומר, דברים שקיימים, גם אנרגיה זה סוג של דבר חומרי, אבל פחות) שלנו.
כל מה שבכלל קיים, בהגדרה, הוא רק "אפס קצהו" של אלוקים שהוא בעצמו אין סופי ובלתי מוגבל.
אני מאמין באלוקים. דתי ומשתדל לעשות את כל המצוות באהבה.
יש לי שני דברים להגיד על דברי אביזי. ציטוט:
"אם התשובה היא זקן שיושב על ענן וכל היום בודק את המעשים שלנו ורושם הכל בספר ענקי כדי לשפוט אותנו לאחר מותנו, אז יש לי 2 תשובות סותרות, שאני בוחר במה מהן להאמין בהתאם למצב הרוח שלי.
2. יש יצור כזה, אבל יחד איתו יש גם עוד אינסוף יצורים כאלה, שכל אחד מייצג אמונה אחרת, והם יושבים כל היום בעננים שלהם וצופים בבני אדם ומתווכחים. במקרה הזה, אני מאמין בכל אחד מהיצורים האלה. וגם מכאן נובע שאני לאו דווקא חי לפי שום קוד אתי מוסרי, כי אני בוחר משהו מכל אמונה, ומה שמתקבל יכול להיות מערכת חוקים הזויה שלא נראתה מעולם. והמסקנה היא שוב, שאני חי לפי הנורמות שאני רואה כראויות."
1. אלוקים הוא לא זקן שיושב על ענן עם ספר ענק.
2. יש לך פיצול אישיות? מה זאת אומרת שלפימים אתה חושב ככה ולפעמים ככה?