-
[QUOTE=quilavaxd;1381771]אם אלוהים היה קיים ואנחנו העם הנבחר אז לא היתה שואה. היהודים היו חיים יותר זמן. היטלר לא נולד. לא היה רצח במדינת ישראל. ישראל הייתה בגודל הארץ המובטחת וכו...
בעניין הערבים עשיו היה אחיו של יעקב ועשיו הוא האב של הערבים.[/QUOTE]
לא-האבא של הערבים,לפי הקוראן ולפי התנ"ך, היה אחיו החורג של יצחק-ישמעאל.
-
[QUOTE=Shanks;1381774]לא-האבא של הערבים,לפי הקוראן ולפי התנ"ך, היה אחיו החורג של יצחק-ישמעאל.[/QUOTE]
אותו הדבר
-
בקיצור אני לא רואה פה אף טיעונים שממש מצדיקים את הדיון הזה
כולם פה עושים פשוט לינץ' על הדת בצורה שמלאה בכשלים לוגיים ובלי להבין משהו שנאמר כאן
"אלוהים לא קיים כי זה לא הגיוני והמדע אומר אחרת"
"מי שמאמין מאמין כי הוא חלש"
"התנ"ך זה הכל שטויות"
יופי שאתם אומרים את זה אבל תבססו את זה על משהו. הוכחות, מחקרים, טענות
אני חושב שפספסתם את הרעיון של "דיון".
-
[IMG]http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/154/912/berneydidnotread.gif[/IMG]
התשובה היא-
NO
-
[QUOTE=The Brain;1381778]בקיצור אני לא רואה פה אף טיעונים שממש מצדיקים את הדיון הזה
כולם פה עושים פשוט לינץ' על הדת בצורה שמלאה בכשלים לוגיים ובלי להבין משהו שנאמר כאן
"אלוהים לא קיים כי זה לא הגיוני והמדע אומר אחרת"
"מי שמאמין מאמין כי הוא חלש"
"התנ"ך זה הכל שטויות"
יופי שאתם אומרים את זה אבל תבססו את זה על משהו. הוכחות, מחקרים, טענות
אני חושב שפספסתם את הרעיון של "דיון".[/QUOTE]
אשמת אף אחד שהמאמינים לא מגיבים פה (:
-
[QUOTE=Panties;1381781]אשמת אף אחד שהמאמינים לא מגיבים פה (:[/QUOTE]
אולי הם היו מגיבים כאן אם לא 90% מההודעות פה היו "הרפ דרפ אני אתאיסט ומי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא מטומטם אלוהים לא קיים כי אמרו ככה מדענים ומדענים הם חכמים אז כדי שאני אהיה חכם אני אסכים איתם הרפ דרפ" חח
כאילו ברצינות
אני לא הולך לתפוס צד בדיון הזה, פשוט כרגע אין ממש צד ואין ממש דיון
חושבים שאלוהים לא קיים? שהתנ"ך בולשיט? סבבה, תביאו טענות אבל, לא סתם לכתוב "אלוהים לא קיים כי המדע הוכיח שהוא לא קיים"
זה לא דיון ככה וזה לא כיף ):
-
אני מאמינה ואין לי הוכחות
אני לא צריכה הוכחות.
זה עוזר לי כשאני בצרה,להתפלל.
זה לא שהוא באמת מקשיב או מתערב
אבל באיזשהו מקום זה נותן לי תחושה שמקשיבים לי
אני אוהבת שמקשיבים לי ולא עונים,
-
[QUOTE=Art;1381784]אני מאמינה ואין לי הוכחות
אני לא צריכה הוכחות.
זה עוזר לי כשאני בצרה,להתפלל.
זה לא שהוא באמת מקשיב או מתערב
אבל באיזשהו מקום זה נותן לי תחושה שמקשיבים לי
אני אוהבת שמקשיבים לי ולא עונים,[/QUOTE]
...אז באותה מידה את יכולה להאמין בפסיכולוגים, just sayin'
-
[QUOTE=The Brain;1381786]...אז באותה מידה את יכולה להאמין בפסיכולוגים, just sayin'[/QUOTE]
פסיכולוגים עונים לי ומנסים להפוך אותי למפגרת על סמים ):
-
יש הוכחות מדעיות לשני הצדדים לדוגמה:
לנחשי פיתון יש שש ציפורניים, שלוש לכל רגל אחורית- זו הוכחה שיכול להיות שהנחשים הלכו פעם על רגליים
יש דג מסויים שיש לו ראות והוא יכול לנשום מחוץ למים- זו הוכחה לאבולוציה
ולנושא, אני לא מאמין שיש אלוהים, ולא בגלל שזה דפוק אלא בגלל שלא מצאו אף הוכחה שהוא קיים
-
[QUOTE=Art;1381787]פסיכולוגים עונים לי ומנסים להפוך אותי למפגרת על סמים ):[/QUOTE]
פסיכולוגים מרושעים ):
מצד שני לא היית רוצה שאלוהים יתערב לטובתך?
[QUOTE=Roronoa zoro;1381788]יש הוכחות מדעיות לשני הצדדים לדוגמה:
לנחשי פיתון יש שש ציפורניים, שלוש לכל רגל אחורית- זו הוכחה שיכול להיות שהנחשים הלכו פעם על רגליים
יש דג מסויים שיש לו ראות והוא יכול לנשום מחוץ למים- זו הוכחה לאבולוציה
ולנושא, אני לא מאמין שיש אלוהים, ולא בגלל שזה דפוק אלא בגלל שלא מצאו אף הוכחה שהוא קיים[/QUOTE]
מצד שני לא מצאו גם הוכחה שהוא לא קיים.
-
[QUOTE=The Brain;1381783]אולי הם היו מגיבים כאן אם לא 90% מההודעות פה היו "הרפ דרפ אני אתאיסט ומי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא מטומטם אלוהים לא קיים כי אמרו ככה מדענים ומדענים הם חכמים אז כדי שאני אהיה חכם אני אסכים איתם הרפ דרפ" חח
כאילו ברצינות
אני לא הולך לתפוס צד בדיון הזה, פשוט כרגע אין ממש צד ואין ממש דיון
חושבים שאלוהים לא קיים? שהתנ"ך בולשיט? סבבה, תביאו טענות אבל, לא סתם לכתוב "אלוהים לא קיים כי המדע הוכיח שהוא לא קיים"
זה לא דיון ככה וזה לא כיף ):[/QUOTE]
אז בוא נפתח דיון רק לנו ולמאמינים, כי כל השאר סתם ):
-
אני מציע לסגור את הנושא באמת אין לו טעם חוץ מלפגוע במי שלא מסכים איתך
-
מעצבן אותי אלה שאומרים שאלוקים לא קיים בגלל השואה בגלל מחלות ובגלל שיש רע בעולם וכו'...
אני אישית מאמין לא אומר שחייבים להאמין אבל לא צריך לבלבל תשכל עם טענות כאלה מפגרות לפחות תנו טענה הגיונית
ולמי ששואל עם אלוהים קיים אז למה יש שואה וכו...תנו לי להסביר את זה מנקודה של בן אדם שמאמין:
קחו לדוגמא את ספר שופטים בתנ"ך כל מי שלמד תנ"ך בבסיסיות יודע בערך תמחזוריות שלו בני ישראל עושים משהו רע אלוקים מעניש אותם בידי עם מסויים ואז שולח שופט בכדי להציל אותם וחוזר חלילה....
או למשל בשמות כל העונש עם מצרים זה בגלל בני ישראל חטאו וכו'....
קחו עכשיו לדוגמא ילד קטן שעושה משהו רע ההורים שלו מענישים אותו...כל הורה בדרכו שלו אבל רק בשביל ללמד אותו לקח לא בכדי לעשות לא רע זאת אומרת שהילד צריך לשנוא תהורה שלו?
עכשיו נקח את זה מאה צעדים קדימה ונקצין את הדוגמא כמה שיותר:אלוקים הוא בסך הכל כמו האבא של היהודים וכשנעשה משהו רע הוא יעניש אותנו כמובן שהעונשים מתוארים כקיצוניים יותר מכיוון שאז לא הייתה לנו מדינה לפני השואה התערבבנו עם אצרות אחרות והרבה שכחו והפרו תחוקים של אלוקים בדיוק כמו במצריים ובגלל זה אלוקים הביא עלינו את העונש הזה...
אני לא אומר שאתם צריכים להאמין אבל לפחות אל תבזו תדת ותנסו לעצבן כאלו שכן מאמינים או שאם אתם מנסים לפחות תביאו טענה עם טיפת הגיון..משהו מכם בכלל מסוגל לתאר עולם מושלם? ההגדרה לזה היא לא אבסולוטית או משהו ולכן כשאתם חושבים שיהיה רק טוב עם אלוקים יעשה ככה וככה...יש כאלו שחושבים אחרת מכם שחושבים שאם הוא דווקא יעשה את זה וזה...זה יהיה עדיף ובגלל זה הרבה שנותנים תטענה הזו זה בגלל שהם לא מסופקים מספיק בשביל להאמין בו....
זהו..בסך הכל המטרה של הטענה הזו היא לא להוכיח שאלוקים קיים אלא להוכיח שהטענה הזו שאין אלוקים בגלל כל הרע שבעולם היא מגוחכת
ובכלל הדיון הזה הוא נושא רגיש תשתדלו לכבד תדעות ותטענות של כל אחד ולענות עליהם בהתאם ולא להגיד:
"זה מטומטם אלוקים לא קיים"
או כמו התגובה הזו של ליאור בנושא של היטמן שעצבנה אותי לגמרי
-
אני חייב לפסול את זה מור... המשפחה של סבתא וסבא שלי היו דתיים וכולם כמעט נרצחו בשואה. לא התבוללות, לא חילוניות ולא שום דבר. עונש קולקטיבי? אם זה היה ריתוק בכיתה אפשר להבליג, אבל מסכת עינויים גופניים נפשיים שבסופם רציחה קרת דם? אם זה האלוהים שאתה מאמין בו, עדיף שאמכור נשמתי לשטן...