-
[QUOTE=nymph;1403311]לא- בדקתי בויקי וכתוב שם שגילו שיש ילדים שלא יכולים למרות ששני ההורים יכולים וההפך וגם למדנו בכיתה שהעניין הזה עם הערת הגנים בתכונה המסויימת הזאת הרבה יותר מסובך[/QUOTE]
כן גם אני למדתי על ובנוגע שיש ילדים שיכולים והורים יכולים זה הגיוני בגלל שזוהי תכונה דומננטית= יכל להיות זן אחד מהאב שיכל ומהאם שלא וזה כך לשתי ההורים אז הילד קיבל את שתי הגנים שלא יכולים
לגבי ההפך זה לא תופס אבל יכל להיות שאחד ההורים שלי יודע והוא פשוט לא משהו בזה אז לא סמים לב.
-
[quote=המלך;1403318]כן גם אני למדתי על ובנוגע שיש ילדים שיכולים והורים יכולים זה הגיוני בגלל שזוהי תכונה דומננטית= יכל להיות זן אחד מהאב שיכל ומהאם שלא וזה כך לשתי ההורים אז הילד קיבל את שתי הגנים שלא יכולים
לגבי ההפך זה לא תופס אבל יכל להיות שאחד ההורים שלי יודע והוא פשוט לא משהו בזה אז לא סמים לב.[/quote]
שמע אחי, גנים זה לא כזה פשוט, ותכונות יכולות לעבור גם מסבא וסבתא שלך
אני אגיד לך, יש לי 3 אחים וכולנו יודעים לגלגל את הלשון אבל אחותי לא יכולה לעשות את זה, לא הולך לה, למרות ששני ההורים שלי יכולים
-
[QUOTE=Sagi030;1403317]אני יכול אבל יש בהצבעה רק לא וכע אין את המילה כן[/QUOTE]
אחי אתה רציני עם הציטוט שלי בחתימה?
-
לגמרי יכול, מוזר לדעת שיש כאלה שלא מצליחים, זה פשוט בא לי בטבעיות.. :embarrassed:
-
אני יכול וואלה יש לי כוחות על :d
-
[QUOTE=Ilan;1403331]אני יכול וואלה יש לי כוחות על :d[/QUOTE]
:sunglasses: !I am a super hero
-
לא יכול, והאמת שאני לא מכיר הרבה כאלה..
אבל אני זוכר שחברה שלי יכלה לעשות צורה כזאת של פרח...
-
יכול, גיליתי את זה בגיל 3 או משהו 0-ם
-
[QUOTE=scrapi;1403312]יש לי עיניים כחולות
לאבא ואמא שלי אין
להורים שלהם אין
להורים שלהם אין
להורים שלהם אין
להורים שלהם אין
להורים שלהם אין
אחרי זה הפסיקו את הבדיקה.
שמע שזה נשמע לא הגיוני בעליל אבל קורה[/QUOTE]
הגיוני
כל הדורות האלה נשאו את הגן של עיניים כחולות נניח ולהורייך יש עיניים חומות אז הם הטרוזיגוט של עיניים כחולות וחומות, במזל רב אתה קיבלת משניהם גן של עיניים כחולות ואתה הומוזיגוט של צבע כחול מובן?
-
זה נכון
התכונה לא חייבת לבוא לידי ביטוי, העובדה היא שהיא קיימת למשל
סבא: עיניים כחולות
אמא: עיניים חומות אבל הגן של העיניים הכחולות נמצא, הוא קיים פשוט לא בא לידי ביטוי
בן: עינים כחולות, הגן היה חזק יותר ולכן העיניים נהיו כחולות
-
בטח שאני יכול P:
רק אני וחבר שלי יכולים לעשות את זה בכיתה שלנו ><
אבל יש לי חבר שלא יודע לגלגל לשון, אלא רק לעשות פרח...
אני יכול גם לעשות שני סיבובים לכל צד של הלשון P:
-
[QUOTE=nymph;1403387]זה נכון
התכונה לא חייבת לבוא לידי ביטוי, העובדה היא שהיא קיימת למשל
סבא: עיניים כחולות
אמא: עיניים חומות אבל הגן של העיניים הכחולות נמצא, הוא קיים פשוט לא בא לידי ביטוי
בן: עינים כחולות, הגן היה חזק יותר ולכן העיניים נהיו כחולות[/QUOTE]
לא נכון!
הגן לא היה חזק יותר פשוט אין לו גן של עיניים חומות! תיראי יש לגן הזה שמחליט על צבא עיניים שני חלקים אחד מהאב ואחד מהאם כדי שיהיו לך עיניים כחולות את צריכה ששני החלקים יהיו כחולים
-
[quote=!!!;1403391]לא נכון!
הגן לא היה חזק יותר פשוט אין לא גן של עיניים חומות! תיראי יש לגן הזה שמחליט על צבא עיניים שני חלקים אחד מהאב ואחד מהאם כדי שיהיו לך עיניים כחולות את צריכה ששני החלקים יהיו כחולים[/quote]
כמה שגיאות כתיב בהודעה אחת0:
וזה נכון! הגן [b]קיים[/b] הוא פשוט לא בא לידי ביטוי! אני לומדת על זה עכשיו רז ששש
וזה לא בהכרח נכון!
הגנים יכולים להיות לסבא ולסבתא ולא להורים ויש לי הוכחה!
לסבא שלי מצד אמא יש אסטמה, לאמא שלי [b]אין[/b] אסטמה אבל התכונה הזאת קיימת! כלומר יש לה (חס וחלילה טפו טפו טפו שזה יקרה) יותר סיכוי ללקות באסטמה עקב מצב של חוסר אוויר או חנק.
אצלי האסטמה כן באה לידי ביטוי, יש לי את זה אני צריכה לקחת משאף קבוע, אז זה בא מהסבא, עבר בתכונות אל האמא אבל לא בא לידי ביטוי אצלה אבל אצלי ואצל אח שלי בא לידי ביטוי!
-
[QUOTE=nymph;1403394]כמה שגיאות כתיב בהודעה אחת0:
וזה נכון! הגן [b]קיים[/b] הוא פשוט לא בא לידי ביטוי! אני לומדת על זה עכשיו רז ששש
וזה לא בהכרח נכון!
הגנים יכולים להיות לסבא ולסבתא ולא להורים ויש לי הוכחה!
לסבא שלי מצד אמא יש אסטמה, לאמא שלי [b]אין[/b] אסטמה אבל התכונה הזאת קיימת! כלומר יש לה (חס וחלילה טפו טפו טפו שזה יקרה) יותר סיכוי ללקות באסטמה עקב מצב של חוסר אוויר או חנק.
אצלי האסטמה כן באה לידי ביטוי, יש לי את זה אני צריכה לקחת משאף קבוע, אז זה בא מהסבא, עבר בתכונות אל האמא אבל לא בא לידי ביטוי אצלה אבל אצלי ואצל אח שלי בא לידי ביטוי![/QUOTE]
מי זה רז?
לא כל הגנים עוברים מדור לדור אני כבר למדתי על זה אז ששששששששש אהההה רז זה אז.....
זה לא עובד ככה עם צבע עיניים אני לא רוצה "לקלל" אבל את ממש סתומה.... ואיפה לעזאזל יש לי שגיעות
-
[quote=!!!;1403396]מי זה רז?
לא כל הגנים עוברים מדור לדור אני כבר למדתי על זה אז ששששששששש אהההה רז זה אז.....
זה לא עובד ככה עם צבע עיניים אני לא רוצה "לקלל" אבל את ממש סתומה.... ואיפה לעזאזל יש לי שגיעות[/quote]
תיקון שגיאות:
[quote]הגן לא היה חזק יותר פשוט אין לו גן של עיניים חומות! תיראי יש לגן הזה שמחליט על [b]צבע[/b] עיניים שני חלקים אחד מהאב ואחד מהאם כדי שיהיו לך עיניים כחולות את צריכה ששני החלקים יהיו כחולים
[/quote]
שגיאה אחת חחחחח
התכוונתי לאז
ויודע מה סבבה אתה תאמין במה שאתה למדת ואני במה שאני למדתי
ותכונות שלא עוברות זה למשל תכונות נרכשות: שיזוף בעור מן הסתם לא עובר, עם אצבע נחתכת לך במהלך החיים הילד לא יוולד עם ארבע אצבעות ועוד..