-
[quote=Tasha Godspell;1427669]יואו מה אתם עושים מטורקיה אימפריה צבאית, אפשר לחשוב שבאמת יש לנו סיכון מצדם[/quote]
קצת סטטיסטיקות-
טורקיה היא מדינה גדולה, מרובת אוכלוסין (כ-80 מיליון תושבים) משק מתפתח במהירות עצומה וכלכלה הגדולה ביותר במזרח התיכון, הבלקן, אזור הים התיכון ומרכז אסיה.
טורקיה בעלת הצבא השני בעוצמתו בנאט"ו (אחרי צבא ארה"ב) ובכללי הצבא שלה מדורג כשישי בעוצמתו בעולם. יש להם אפילו טילים גרעיניים (שניתנו להם ע"י ארה"ב כהגנה מרוסיה). צה"ל, דרך אגב, מדורג רק כ10 בעולם ואין ספק שהמשק הישראלי חלש בהרבה מהטורקי.
אז כן, טורקיה היא אימפריה צבאית. ומומלץ להקשיב לאימפריות. אלא אם אתה מעדיף את איראן, אנחנו צריכים לדאוג ליחסים טובים איתם.
זה שארדואן הוא חתיכת זבל שמנסה להשפיל אותנו תכלס לכיף זה משהו אחר, ואני מאמין שיום יבוא וזה יתנקם בהם, אבל בינתיים אנחנו צריכים אותם יותר משהם צריכים אותנו.
-
ביבי הוא חתיכת חנפן אפס שלא מבין שום דבר מהחיים שלו!
ברגע שהוא מיהר לחקות את אובמה והוריד את החליפה שלו נה"חום״ ידעתי שמשהו כזה יקרה.
בגלל ביבי אובמה יודע כי ישראל נחשבים ״בכיס שלו״. הוא לא טורח להבהיר עמדות אלא רק מלקק לאובמה...
אפילו הבן של ביבי מושפע ואמר לאובמה כי הוא ״חתיך״...
מה שקרה במשט דורש בקשת סליחה מטורקיה, שדחפו את האף שלהם לעניינים לא להם ונכנסו דרך עזה למרות שהיה אסור להם. שלא נדבר על כך שהחיילים היו צריכים להגן על עצמם ועל זה שהוכח שהיה שם נשק.
ברגע שהוא התנצל הוא הפך את זה שטורקיה היתה הקורבן וישראל פעלה באלימות, הוא כביכול הודה בזה רק כדי לשבת יפה ליד אובמה.
הוא יצא אפס.
-
[QUOTE=Mr.Pizza;1427787]קצת סטטיסטיקות-
טורקיה היא מדינה גדולה, מרובת אוכלוסין (כ-80 מיליון תושבים) משק מתפתח במהירות עצומה וכלכלה הגדולה ביותר במזרח התיכון, הבלקן, אזור הים התיכון ומרכז אסיה.
טורקיה בעלת הצבא השני בעוצמתו בנאט"ו (אחרי צבא ארה"ב) ובכללי הצבא שלה מדורג כשישי בעוצמתו בעולם. יש להם אפילו טילים גרעיניים (שניתנו להם ע"י ארה"ב כהגנה מרוסיה). צה"ל, דרך אגב, מדורג רק כ10 בעולם ואין ספק שהמשק הישראלי חלש בהרבה מהטורקי.
אז כן, טורקיה היא אימפריה צבאית. ומומלץ להקשיב לאימפריות. אלא אם אתה מעדיף את איראן, אנחנו צריכים לדאוג ליחסים טובים איתם.
זה שארדואן הוא חתיכת זבל שמנסה להשפיל אותנו תכלס לכיף זה משהו אחר, ואני מאמין שיום יבוא וזה יתנקם בהם, אבל בינתיים אנחנו צריכים אותם יותר משהם צריכים אותנו.[/QUOTE]
אתה מסתכל על הרשימה של השנה שעברה .
טורקיה במקום ה11 וישראל 13...
-
[quote=Flupy;1427806]אתה מסתכל על הרשימה של השנה שעברה .
טורקיה במקום ה11 וישראל 13...[/quote]
ובכל זאת, העובדה היא שטורקיה עדיין מלפני ישראל.
בנוסף, יש לזכור שמבחינה אסטרטגית-גיאוגרפית יש לטורקיה יתרון ברור. לא רק מבחינת השטח- טורקיה היא מדינה הררית, וההיסטוריה מוכיחה שקשה יותר לפעול במדינות כאלה (גם מבחינת האוויר, דרך אגב). בנוסף, טורקיה היא עדיין בעלת חיל ים עוצמתי. חיל הים הישראלי די מעפן, ובמקרה הזה הים היא הזירה החשובה ביותר במלחמה אפשרית בין ישראל לטורקיה.
לבסוף, דיברתי כבר על העוצמה הכלכלית של טורקיה. מדינות עם עוצמה כלכלית יכולות לקיים מלחמות ממושכות בהיקפים גדולים בלי להתמוטט כלכלית.
אין ספק שטורקיה חזקה מישראל, וגם המסחר עם טורקיה הוא אינטרס חשוב מאוד עבור לישראל לשמר. לבסוף, ברמה של אסטרטגיה אזורית- איראן יכולה לעמוד בפני ישראל לבד, אבל כדי להטות בבירור את הכוחות אנחנו צריכים את הטורקים. הטורקים הם בעלי הברית החזקים השניים של האמריקאים באיזור, ועלינו לתמוך בהם. למעשה- אני לא אתפלא אם זו הסיבה שארה"ב ממשיכה להשקיע בנו כסף.
הנתק בין המדינות היה גרוע מבחינה טקטית, אבל היה חיוני עבור טורקיה (אם היא רוצה להפוך למעצמה במזרח התיכון, עליה להתחבר קודם עם הערבים. איך מתחברים עם הערבים? מקללים את ישראל).
אני מאמין שעלינו לבלוע צפרדעים ביחסינו עם טורקיה, מדובר במעצמה האזורית החדשה של האיזור שלנו ועלינו לשמור על יחסים סבירים.
אם נתלהם כך סתם בלי לחשוב, נישאר בלי חברים ובעלי ברית במזרח התיכון. ואז באמת לא יהיה לנו סיכוי לשרוד.
-
אל תהיה צודק, תהיה חכם.
ממש איכפת לביבי להוציא 'סליחה' שלא עולה לנו כסף בשביל שהטורקים יסתמו את הפה. לא צריך להתחיל לפתוח חזיתות ולהסתכסך עם מדינות.
-
[quote=YoRt3m;1427880]אל תהיה צודק, תהיה חכם.
ממש איכפת לביבי להוציא 'סליחה' שלא עולה לנו כסף בשביל שהטורקים יסתמו את הפה. לא צריך להתחיל לפתוח חזיתות ולהסתכסך עם מדינות.[/quote]
אלא שהעניין סבוך יותר מזה. עכשיו הם יכולים להגיד:
"אוקיי, אז אתם מכירים בזה שעשיתם משהו לא בסדר. עכשיו קחו אחריות ותשפטו את אלו שאחראים לכך" או משהו כזה.
נכון, אם ההתנצלות הזו תרגיע הכל, אז הכל בסדר. השאלה האם זה מה שיקרה.
ולכן כדרכי אני אתחמק מהשאלה: מוקדם מדי מכדי לדעת.
-
[QUOTE=LordAbizi;1427886]אלא שהעניין סבוך יותר מזה. עכשיו הם יכולים להגיד:
"אוקיי, אז אתם מכירים בזה שעשיתם משהו לא בסדר. עכשיו קחו אחריות ותשפטו את אלו שאחראים לכך" או משהו כזה.
נכון, אם ההתנצלות הזו תרגיע הכל, אז הכל בסדר. השאלה האם זה מה שיקרה.
ולכן כדרכי אני אתחמק מהשאלה: מוקדם מדי מכדי לדעת.[/QUOTE]
את זה הם ביקשו גם לפני זה, אז מה שונה...
עריכה: הרגע קראתי כתבה שזה לא הספיק לו והוא דורש פיצויים והסרת המצור על עזה.
אז כן, ביבי עשה כביכול את שלו - עכשיו הוא יכול לדעת שהוא עשה מה שהיה אפשר לעשות וזה כבר לא באשמתו.