-
[b]רשומה חמש עשרה[/b]
טוב, אז לפני שנמשיך עם ההכנות לקרב האחרון, אני רוצה לתקן קטע קטן בעבר. נזכרתי שהlayout למקדש של הג'מוזה אמור להכיל איזשהי other path שאמור להיות לכאורה דרמטי למצוא? אני לא בטוח איך בדיוק אני אכתוב את זה ואיך זה יבוא לידי ביטוי, אבל כרגע אין לי הכנה לזה. אז אני אשכתב קצת את הסצינה שבה מציגים את הlayout הזה לראשונה, ואצור שם הכנה לנקודה הזאת אם באמת ארצה להרחיב עליה לעומק. אני אתחיל מזה עכשיו, כל עוד אני בערך זוכר מה רציתי לעשות. זה לא אמור לקחת הרבה, ולאחר מכן אני אחזור להווה לסאנטה מלאפוסיה שם אני צריך להסביר משהו שלא בדיוק מתאים לאופי הפנטזיה בסיפור שלי.
טוב, סיימתי לתקן את הנקודה ההיא. עכשיו אני צריך לתקן עוד מקום שקשור לזה, ואני אחזור להווה.
אוקיי נראה לי שתיקנתי גם את הנקודה השנייה. המילים "הנתיב האחר" נאמרו. אפשר להמשיך.
כאילו, כל הסצינה הזאת נראתה לי מאוד חשובה ונהדרת כשחשבתי עליה באותו ערב כשטיילתי עם הכלבה של אחי. עכשיו כשאני אשכרה כותב אותה אני תוהה באמת מה החשיבות שלה. אני הרי יכול להסתדר בלי ניק. הוא לא יתקשר עם מרטין יותר בחיים. אבל בסדר, אני אנסה לכתוב את זה בכל זאת, ומקסימום אני תמיד יכול לשנות את זה. (זה המוטיב המרכזי בנושא הזה אם לא שמתם לב עדיין)
טוב, וכעת אני אשתמש בטכניקה הסודית של במקום לחיות את הארוע, אני ארוץ עליו ב fast forward לאחר מעשה.
אוקיי ובנימה עמומה למדי סיימתי את הסצינה הזאת, וזה כנראה מקום טוב לעצור בו להיום. לא דיברתי בדיוק על ההיבטים בהם הכוחות של ניק עכשיו הם של סוג של "חצי שד", אולי אני ארחיב על זה במהלך הקרבות של סוף העולם. נותרו לי 4 bullets לפרק הזה, ואני כרגע על 8.5 עמודים. אני איכשהו לא רואה את עצמי מסיים ב-10 עמודים, אבל גם אם זה יהיה קצת יותר זה עדיין בסדר. כי בהחלט אין כאן שום היגיון בלפצל את זה, הכל מתאים רעיונית לאותו סיפור, ויש לי תמונת סיום מאוד הגיוני והכרחית לפרק הזה. אז אולי זה יהיה הפרק הכי ארוך בסיפור. מחר - מרטין נוסע לגייס את חבריו לקרב האחרון. אחרי זה אני אצטרך שני קרבות הדגמה (בעצם אולי אחד מהם אני אכתוב מחר? לפני הסצינה שמרטין מגיע? זה יהיה קרב קצר), ואז ה"ערב האחרון" לפני שמתחילה המערכה האחרונה, מה שיסיים את פרק 69. מרגש!
-
[B]רשומה שש-עשרה[/B]
טוב אז היום אני אתחיל מלחזור לרגע לוודן גאף, ולתאר קרב קצר בין אלוף וולנט ואיגאן. למה אני צריך את הקרב הזה? אני לא בטוח, אבל זה ייתן עוד קצת buildup למה שאלוף עומד לעשות בקרבות האחרונים. אני לא בדיוק בטוח למה אני צריך buildup לזה אבל אלוף הוא דמות מגניבה, ואני רוצה לכתוב שהוא עושה דברים. טוב, וגם אני אוכל לרמוז על זה שהוא מחשל דברים חדשים. שזה בעצם רמז מקדם למשהו שיקרה בעוד שתי פסקאות באותו הפרק... אז זה קצת טיפשי? טוב נו. נכתוב את זה בכל זאת, ובעתיד נערוך את זה. אני פשוט רוצה לסיים לכתוב את זה כבר, בסדר???
ושוב, לוקח לי חצי עמוד (!!) רק כדי לבנות את ההקדמה לקרבון הזה. זה הזוי כמה שפתאום דברים לוקחים נפח. למרות שאני לא יודע, אם זה יגיע לכדי 13-14 עמודים אני אפצל לשניים, כי 6-7 עמודים לפרק זה סביר, רק צריך למצוא דרך רעיונית נוחה לפצל את זה. אני עוד לא שם. אני ב-9 כרגע. אבל 13-14 לא נשמע כל כך מופרך. נראה. אם כן, אז כשאני אסיים לכתוב את הפרק הזה בעצם סיימתי לכתוב את פרק 70, לא שזה עוזר כי גם פרק הסיום נדחה באחד, אבל עדיין, לא רע. טוב, בואו נתחיל לכתוב את הקרב. 9.5 עמודים, ועדיין לא סיימתי את הקרב.
טוב אני מניח שעוד יתרון של סצינת הקרב הזאת זה שזה קצת מאמן אותי לקראת שלושה פרקים שלא יהיה בהם כמעט שום דבר חוץ מקרבות. וכרגע אני לא עומד במשימה...
טוב, סיימתי את הקרב והדו שיח שבא אחריו. כמעט ב-10 עמודים. עכשיו אני אתחיל את הניסיון של מרטין לגייס את חבריו לקרב האחרון. זה ייקח לפחות עמוד. ואז ה"ערב האחרון" כבר כנראה ישים אותי ב-13 עמודים... אני רואה אותי מפצל את הפרק הזה, אבל שוב, אני אחליט איך בדיוק כשאני אסיים לכתוב אותו.
טוב אז מה בעצם האסטרטגיה שלי כאן? יש שלושה אנשים שמרטין צריך לשכנע שיבואו איתו לקרב האחרון. שניים הם חברים שלו, ואחד מהם הוא המורה שלו. כתבתי לעצמי בצד מה בדיוק יהיו התגובות שלהם כשמרטין ירצה לגייס אותם. בסופו של דבר כולם יבואו, אבל אני צריך לחשוב בדיוק על באיזה סדר אני עושה את זה. טוב, אני מניח שקודם כל מרטין יעבור בבית שלו. זאת נקודת התחלה טובה, כי יש סיכוי שהוא יפגוש את אחד מהם שם, ומשם זה ימשיך. המורה שלו יהיה קצת פחות טבעי לפגוש. טוב, אני צריך לחשוב על זה קצת. אני אנסה כן להתחיל לכתוב את הפסקה הזאת היום, אבל אני צריך כמה דקות להרהר בסצינה הזאת.
הממ האמת שאני קצת מתקשה לדמיין את כל הסיפור הזה. יש הרבה קונסטלציות שבהן זה יכול לקרות... שוב, זה אותו קונפליקט כמו מקודם, מישהו שאתה מעריך וחושב שהוא פי 200 ממך בא ואומר לך "אני צריך שאתה תעזור לי להציל את העולם". איך מגיבים לבקשה כזאת? אני לא יודע. אני אפסיק כאן בינתיים ואחשוב עוד איך לסדר את הסצינה הזאת. נדבר על זה מחר.
-
[b]רשומה שבעה-עשר
[/b]טוב אז דעתי קצת מוסחת היום, כי הכריזו על משחק חדש מבית היוצר של xcom שיוצא בעוד עשרה ימים, ואני מדבר עם אנשים על זה כי זה חדש ומרגש. עדיין, אני אנסה לכתוב.
אז אני לא יכול לומר שיש לי תשובה חד משמעית בנוגע לבעיות שהטרידו אותי אתמול. קודם כל יש נקודה של מה שקורה עם החייל שמלווה את מרטין. כרגע החלטתי שהוא נשאר ליד הנהר כדי שהסוסים ירעו שם, ולא יגיע למוטיפסיוס עצמה. כרגע אני חושב אולי שהבית של מרטין יהיה ריק. זה משאיר את השאלה איפה ג'וני יהיה בזמן הזה, אבל אני חושב שיש לי תשובה לזה.
אה רגע, בעיה מהותית יותר. מרטין אימן את מוטיפסיוס לשמירה עצמי. אם מרטין נכנס לתוך הכפר עצמו, אז מן הסתם הם יידעו על זה, כי לכך מרטין כיוון. אז מישהו אמור להבחין בכך שמרטין חזר, ומשם מרטין יכול להתקדם. אז אולי כדאי שאני אתחיל מכאן. קצת יותר הגיוני. טוב, בעצם לא, למה שהוא ישאל אותם איפה הוא יכול למצוא את האנשים האלו, אם הוא חושב שהוא יודע איפה הוא יכול למצוא אותם?? אוף למה אני מבזבז זמן על שטויות כאלו. זה כאילו הנקודה הכי לא רלוונטית בעולם והיא מונעת ממני לכתוב! פאקינג באיזה סדר הוא פוגש את האנשים! טוב אני אלך בכל זאת על זה שהוא חזר הביתה ומצא אותו ריק, ואז הלך לאזור האימונים. עכשיו השאלה - את מי הוא פוגש שם?? לא את הדרלס, כי הדרלס בוחר שלא להתאמן, והבעיה תהיה לשכנע אותו. אז או את פים, או את סילינור. כאילו... שניהם צריכים להיות שם. טוב, אני רוצה שהוא יפגוש את סילינור ראשון, אז אני פשוט אצטרך להמציא תירוץ לאיפה פים נמצא באותו הזמן. אה, אולי פים בתפקיד ומרטין לא ראה אותו מהצד שבו הוא נכנס. זה הגיוני? טוב, בוא ננסה לכתוב משהו... אני אנסה לכתוב היום את השיחה עם סילינור. נתמקד בזה היום. אם זה יעבוד ננסה להבין מחר איך להמשיך עם השאר. טוב, להתחיל מסילינור זה טוב כי הוא לא זה שחושבים שמרטין יפנה אליו כשמרטין רק מדבר על זה. אז זה קצת מפתיע שהוא יהיה הראשון.
טוב, סיימתי את השיחה עם סילינור. 11 עמודים כבר. הבא בתור יהיה הדרלס. הדרלס יהיה זה שיצריך מעט שכנוע... ומסיבה טובה. אני מניח שמרטין ימצא גם את שרלי שם. לא יודע איך בדיוק תתנהל השיחה הזאת. נראה מחר כשאכתוב את זה...
-
[b]רשומה שמונה עשרה[/b]
נתחיל מלבחון את ההצהרות שהיו לי בתחילת הנושא: בתחילת הנושא הייתי ב-342 עמודים, ועכשיו אני ב-359. זה 17 עמודים, ב-18 ימי כתיבה. זה לא הספק מדהים. ברנדון סנדרסון האלוהי עושה את זה תוך כדי שינה. אבל התקדמתי קצת אני מניח. טוב, נמשיך מאיפה שעצרתי, מרטין הולך לבית של הדרלס ומנסה לדבר איתו. קצת חשבתי אתמול על הסצינה הזאת אז אמור להיות לי פשוט להתחיל לכתוב אותה. אני עדיין לא יודע איך לשכנע את הדרלס בסוף.
כבר די הרבה עמודים שה-word נהיה סלאגיש ומגיב באיטיות, ורוצה לשמור דברים יותר מדי פעמים. אני תוהה אם למען השפיות שלי אני לא צריך לפצל את זה לעוד קובץ. אבל האמת הקובץ הזה נפתח בword ישן ולכן הfont הדפולטי שלו הוא times new roman 12, ובword חדש ברירת המחדל תהיה אחרת ואצטרך לשנות. אז את כל הטיוטה הראשונית אני אסיים בקובץ הזה.
אחד מהם בוודאות ימות בקרב. אבל אני לא החלטתי מי מהם עדיין יהיה זה שימות. קצת כואב לי להרוג אחד מהם, זה מרגיש לי אכזרי שלא לצורך, אבל אני חושב שאני צריך. ואני עדיין לא יודע מי מהם יהיה זה שימות. זה משפיע על הפרקים עכשיו, כי לאחד מהם זאת תהיה הפעם האחרונה שהוא יראה את אשתו ההרה...
כן, ועכשיו הגעתי לקטע שבו מרטין צריך להיות משכנע, ואני לא יודע כל כך מה הוא צריך לומר כדי שזה יהיה משכנע. אני עדיין צריך להחליט איפה האח של מרטין כל הזמן הזה. אם הוא נמצא בבית של הדרלס הוא כנראה שותף לשיחה. אם הוא בבית של פים, אז למה הוא שם אם פים לא שם באותו הזמן..? טוב אני מניח שאולי זה סביר שמשפחתו של פים תאמץ אותו זמנית? כן אוקיי, אני אלך עם זה. אני אכתוב את ההסבר הזה, וזה יסיים את השיחה עם הדרלס. כעת מרטין אמור לדבר עם פים, ופים אמור לרצות להצטרף, אבל זה אולי יהיה מלאכותי כי הוא פאקינג קטוע יד... זאת תהיה שיחה מוזרה. וזה כבר 12 עמודים, עוד לפני שהתחלתי את השיחה עם פים. כן, הפרק הזה בקלות יהיה 13-14 עמודים, אז הוא בהחלט יפוצל. אך שוב, אפצל אותו רק כשאסיים לכתוב אותו. אני כנראה אגיע ל-13 עמודים ואולי אפילו 14 עוד לפני שאכתוב את סצינת ה"ערב האחרון". אז כן, זה בהחלט יפוצל.
טוב משהו שמרטין תמיד יכול להציע זה שהמשפחות יבואו איתו לוודן גאף. אבל הוא לא יציע את זה, כי הם לא יסכימו, כי הם גאים מדי. הם מעדיפים להישאר בבית ולהגן עליו. ומרטין יודע את זה ולכן הוא לא יציע את זה. טוב, אני אתחיל קצת את השיחה עם פים, אך אני כנראה לא אתקדם יותר מדי בטרם אכריז על הסוף להיום.
טוב, התחלתי לכתוב את הדיאלוג, אבל כאמור לא התקדמתי מעבר לממש משפט של מרטין ומשפט של פים. מחר אמשיך עם זה, ואצטרך למצוא את הטיעון שישכנע את הדרלס להצטרף. לא יודע אם אספיק את כל זה מחר.
-
[b]רשומה תשעה-עשר[/b]
טוב, אז אנחנו ממשיכים ונמצאים בשיחה של מרטין עם פים, ואחריה מנסים להבין איך זה בדיוק ישכנע את הדרלס להצטרף. טוב עצרתי אתמול בדיוק קצת אחרי תחילת הדיאלוג, אז נחזור פנימה, ננסה לכתוב ונראה לאן נתקדם.
אולי אני פשוט אוותר על להיות נוכח ברגע שבו הדרלס שוכנע? עד כמה זה זול? פשוט מרטין הולך לבית שלו ובבוקר הדרלס מוכן, ולהציג את הטיעון ששכנע אותו כלאחר מעשה? טוב, כרגע אני אאמץ את ה copout הזה, ומקסימום אני אשנה אחר כך.
טוב, סיימתי את השיחה של מרטין עם פים. כמעט ב-13 עמודים כבר. עכשיו אני אעשה timeskip קצר לבוקר, שבו הדרלס יבוא משוכנע, ואני אצטרך לחשוב על מה בדיוק שכנע אותו. ואז הם ייסעו חזרה לוודן גאף. ואז יישארו לי בדיוק שתי סצינות בפרק האינסופי הזה. אחת מהן תהיה קצת יותר קצרה, כי זה יהיה קרב, ואחת מהן תהיה ארוכה יותר, שזה הערב האחרון. אני רואה את הפרק הזה מגיע גם לאזור ה-15 וה-16 פרקים. מזל שהחלטתי לפצל אותו. טוב, בואו ננסה לשכנע את הדרלס. ושמתי סימן שאלה לגבי הבחירה של מרטין של לא לפגוש את אחיו הקטן. לא יודע אם זאת בחירה הגיונית כל כך.
בעצם החזרה של מרטין לבית שלו זה מעין book ends ממש נחמד, כי הרי הסיפור מתחיל עם מרטין בבית שלו, בערך. ושוב, זה אמנם לא טכנית סוף הסיפור, אבל כשאני אשכתב את פרק 1, אני צריך איכשהו להוסיף שם תיאור שמשתקף בתיאור שיהיה בפרק הזה. זה רעיון מדהים, דווקא.
איזה משפט מדכא:
"אם זאתטעות, אם כל המסע הזה יסתיים בכישלון אדיר... אז ממשפחתו הגדולה יישארו במוטיפסיוסכעת רק שתי אלמנות הרות, וג'וני הקטן שטרם בגר במלואו."
ואני מצטט שוב את המשפט המדהים מygo zexal: "כשאדם מאמץ אל חיקו חלום שהוא מעבר לתקווה, עתיד חדש ייפתח שם במרחק." זאת כבר הפעם השלישית שאני מצטט את המשפט הזה.
ואני חושב לעת עתה אני אדלג על ההסבר איך בדיוק הדרלס אשתכנע, ואשאיר לעצמי משימה לחשוב על זה אחר כך. אני פשוט באמת ב mind set של "just do it" ואין לי שהות לחשוב לעומק על דברים כאלה. אני פשוט רוצה לזרז דברים. אני חושב שאני אגיע עד לנקודה שבה אני מדלג על התשובה של הדרלס, ואז אסיים להיום. ככה שמחר אני אכתוב את הקרב הקצר, ואז אתחיל לכתוב את הערב האחרון. זה ייקח לי כנראה יותר מיום אחד לכתוב.
אגב, העדכונים היומיים בנושא הזה ימשיכו כל עוד יש הסגר ואני בבית במשך רוב היום. כשנחזור לשגרה ואני אחזור לנסוע לאוניברסיטה, אחזור לכתוב רק בסופי שבוע כשיש לי זמן...
בקטע שכתבתי היום (עמוד) השארתי 5 הערות של להסתכל בעתיד ולשנות דברים. זה רק מעיד עד כמה אני מבולבל בנוגע לקטע הזה ולא חשבתי עליו לעומק. לא נורא, מספיק טוב להיום, נמשיך מחר.
-
[b]רשומה עשרים
[/b]טוב, אז כתבתי כמה pointerים לגבי מה ישכנע את הדרלס, כהערה בצד. אני עוד לא אכניס את זה לטקסט באופן רשמי. ועם זה, אני יכול לסמן וי על הנקודה הזאת במטרות שלי לפרק, וללכת למטרה הלפני אחרונה, שהיא קרב הדגמה שבו הם מוכיחים שהם ראויים למפקד המשמר של וודן גאף.
אוקיי המפקד של וודן גאף הוא כזה drill sergeant nasty. אני מת עליו. הוא פשוט זעם טהור. ואני רואה בסצינה הזאת הזדמנות לקשור עוד נקודה שסילינור משתמש בה הרבה ("הרבה" - הוא לא מופיע אף פעם, אבל הרעיון הזה גם אמור להופיע באחד מסיפורי הרקע של התקופה בה מרטין למד להיות סייף במוטיפסיוס.)
אוקיי סוף סוף סיימתי להכין את הקרקע לקרב, עכשיו אני צריך... לכתוב קרב! ואתם יודעים מה יקרה החל מהפרק הבא??? אני אצטרך לכתוב כל הזמן רק קרבות!!!! ייקח לי כמה שנים לסיים את זה... בכל מקרה, בואו ננסה לעשות את הקרב הזה מהיר וחלק.
אוקיי נראה לי שיש לי את הקרב בראש עד הסוף. עכשיו אני אכתוב את הכל, ואת הסיכום שלו, וזה יספיק להיום. בואו נבדוק איך זה יילך.
וואו הרצאה של ברנדון סנדרסון על דמויות. אני אשים את זה לצפייה, אולי מחר אצפה בזה. באופן כללי אני צריך לצפות יותר בהרצאות של ברנדון סנדרסון, אבל יש לי כמות סופית של זמן...
אוקיי הסיכום היה לא רע, איגאן הוא כזה badass, אבל היציאה שלי מהסיכום קצת בעייתית אולי. בסדר, מחר אני אתחיל קצת לתאר מה קרה באותו היום, ואז מחר אני אתחיל לכתוב את ה"ערב האחרון"!!!!
כרגע הפרק הזה הוא כבר מתקרב ל-14.5 עמודים. אלואים אדירים. בקצב הזה הוא יפוצל לשני פרקים של 8-9 עמודים כל אחד! טירוף!
טוב, מספיק להיום.
-
[b]רשומה עשרים ואחת[/b]
טוב, היום אני מתחיל לכתוב לצלילי למנגינות השלום והמלחמה של מנהיגים בציו 5. נראה איך זה ישפיע על הפרודקטיביות. ככל שאני חושב יותר על הסצינות שנותרו לי בפרק הזה כך אני חושב שהן ייקחו עוד אינסוף זמן...
טוב בינתיים אני מבסוט מהמנהיגנות של ציו כי זה גורם לי לרקד קלות בכיסא. חיחי.
כאילו, קצת לפני הערב האחרון כולם עושים הכנות כלשהן במערות שמובילות למקדש הג'מוזה, אבל אני חושב שאני בכוונה לא אפרט כעת, ואדחה את הפירוט לפרק הבא, כשהם באמת יהיו במערות. ואז אני אוכל להסביר הכל כתיאורי מחבר ולא שדמות x מסבירה לדמות y משהו ספיציפי. זה קצת יזרום יותר. אז אני בסדר עם לא לפרט הרבה בינתיים.
והנה עוד nod למייפל סטורי - המדריכים של העבודה רביעית כל אחד יגן על רבע אחד של היבשת, והם יגנו על החלק של היבשת שמתאים לעבודה שלהם במייפל סטורי :}.
טוב, הכל מוכן כדי להתחיל את השיחה של הערב האחרון. זה כבר 15 עמודים לול. האם אני אגיע ל-20 בסוף הפרק הזה..? מי מהמר..?
ושוב, הבעיה שלי כזה להיכנס ולצאת לפעמים לסצינות. אני צריך איכשהו להתחיל מהאמצע. וזאת טכניקה באמת לגיטימית, אבל אני חושב שאני פשוט סתם מתברבר, ושאני באמת מסוגל לגשת לזה בצורה סבירה. אבל גאדאמיט, יש לי 17 דמויות שמדברות עכשיו ביחד. אני יודע אילו משפטים הם יאמרו, אבל לא חשבתי מי יאמר מה.... האם זה מעיד על כך שבאופן מהותי אני לא חושב נכון על הסיפור שלי..? כאילו אני מניח שבכל מקרה אני איכשהו נכנס לשיחה הזאת כבר באמצע, לאחר שהם דיברו במשך כמה דקות. אה כן, ואין לי אסטרטגיית יציאה טובה כל כך לשיחה הקבוצתית. מתישהו השיחה הקבוצתית תסתיים, ואז יהיו עוד כמה שיחות קטנות של זוגות, ואז הפרק יסתיים. לא ברור לי איך לעשות את הtransition הזה. ניתן לו לכתוב את עצמו.
טוב אני חושב שאני אעצור כאן בינתיים להיום. אני נכנס לשיחות עומק בנושא מסוים. אני צריך איכשהו לרוץ בין המון נושאים שונים. אני לא יודע, על מה ידברו 17 בני אדם יום לפני שהם צועדים אל מותם לתוך מקדש הג'מוזה?? איך מדמיינים מצב שכזה?? טוב, לכן זה זמן טוב לעצור, ואולי מחר יהיו לי רעיונות איך להזרים את השיחה קצת יותר. מתקרב ל-15.5 עמודים...
-
[B]רשומה עשרים ושתיים[/B]
אתמול לא היה לי כוח לכתוב, וגם היו אני מרגיש קצת עצל, אבל אני אאמץ את הגישה הפרגמטית ואעשה CUT בשיחה הזאת איפה שאני לא יודע מה לעשות, ואולי אחזור לזה אחר כך. אשתדל להתקדם קצת.
טוב כן, בלי הרבה תוכן כל ה"ערב האחרון" הזה זה בערך חצי עמוד. הייתי רוצה שזה יהיה יותר. אבל עדיין יש את כל השיחות הפרטיות שייקחו הרבה מקום כי יש המון מהן. טוב, אז כמה בכלל שיחות פרטיות יהיו לי? ובאיזה סדר אני אכתוב אותן? אני כרגע מתכנן 4-5? אני יודע מה יהיו השלוש האחרונות, אז אני מניח שפחות או יותר אני יודע איך לסדר אותן. אבל השיחות האלו לא מכסות את כולן. כאילו וורגון וקאברון הם חלק מהצוות הזה, והם ליטרלי זוכים לאפס תשומת לב ממני. טוב, זה הגיוני בהינתן זה שהתפקיד היחיד שלהם הוא למות. כאילו, קברון זאת דמות שהמצאתי ליטרלי כדי שהמשפט האחרון שלה יהיה "אני לא קורבן, אני קברון" (cabron, מילה בספרדית) - זה משפט שחבר שלי המציא והוא מצחיק. זה הכל. אז... אני מניח שזה הגיוני..?
טוב, האמת גם כל שיחה פרטית תהיה ממש קצרה, רק כמה משפטים כל אחד. ביחד זה יצטבר, אבל באמת, בשלב הזה כבר לא אכפת לי. אני רוצה לסיים את הפרק הזה. אני תמיד יכול לשפר אותו עד אינסוף אחר כך.
טוב, סיימתי שני דיאלוגים פרטיים שכאלו. נותרו לי השלושה "הבאמת חשובים", שקשורים לקבוצה של מרטין. עם זה אני כנראה אמשיך מחר. זה אומר שיש סיכוי שמחר אני אסיים את פרק 69-70.
כבר 17 עמודים שני הפרקים האלו לוקחים...
-
[B]רשומה עשרים ושלוש[/B]
היום אני אסיים את פרק 70 ויהי מה. אני כמעט סיימתי כבר, נותר רק פוש אחד. אחרי זה אני אצטרך לחשוב מה בדיוק אני רוצה לשים בפרק 71. אבל היום אני מסיים את פרק 70 - אני יודע בדיוק מה צריך להיאמר בשלוש השיחות האלו שנותר לי לכתוב.
אוקיי דו שיח בין ברנז וג'אוורה הסתיים. עכשיו מרטין ופינלה. בעצם, אני לא בטוח בכלל עד כמה יש להם על מה לדבר. אני יודע שלפינלה ולאנבסיל יהיה מה לדבר, אבל על מה בעצם יהיה למרטין ופינלה לדבר? טוב, פשוט נכתוב את זה ונראה מה יקרה.
טוב, כתבתי איזשהו קשקוש חסר משמעות. שוב, קשה לכתוב שיחה בין זוג אוהבים כשאני לא מבין את הקונספט. זאת הטרגדיה של מרטין סטורי - אני כותב על דברים שאני לא מבין בהם כלום. טוב, ועכשיו לשיחה האחרונה!
זהווו עשיתי את זה. עכשיו אני צריך לפצל את הפרק הזה באיזשהו מקום, אבל אני אחשוב על זה מחר, ואנסה לתכנן את פרק 71. מדהיםםםם חלוםםםםםם.
-
[B]רשומה עשרים וארבע[/B]
אז אני לא יודע אם ייצא לי ממש לכתוב היום. המטרה שלי היום היא למצוא מקום לחלק בו את הפרק לשני חלקים, ולתכנן מה ייכלל בפרק הבא. אולי גם קודם אני רוצה לקרוא שוב את הפרק הזה, ולעכל אותו. אבל נתחיל מלנסות לחלק אותו. כרגע הפרק הוא פחות או יותר 19 עמודים. אז בוא נלך לאזור ה-9 עמודים ונבדוק מה קורה שם והאם זה תזמון טוב לחלק בו.
אוקיי, 9 עמודים נמצאים כמעט ברגע שבו מרטין עוזב למוטיפסיוס. בעוד שזאת חלוקה טובה, אני חושב שאני אקטע את הפרק כמה עמודים קודם, לפני הסצינה של הקרב בהרי מלאפוס. החלק מכל זה, זה יהיה חלק מפרק 70, שייקרא "הכנות אחרונות". ככה כל מה שקורה עד לרגע הזה באמת מתאים לשם "וודן גאף". האם זה הגיוני להחליט על התוכן של הפרק לפי השם שלו? כנראה שלא, אבל זה מה שעובד. אז אני אבצע את עבודת הקיטוע הזאת.
[B]אוקיי, אז זהו, כעת פרקים 69-70 כתובים!![/B]
הנושא שהגדרתי לפרק 71 הוא "מסע ב-ant tunnel ותחילת הקרבות בעולם החיים". אני חושב ששם הפרק צריך להיות "הנתיב האחר". את ההשראה אני שואב ישירות ממייפל סטורי. למי שזוכר, כשהולכים מספיק ב ANT TUNNEL למטה, בסופו של דבר מגיעים לחדר הזה שיש בו NPC רוח, ויש שתי דלתות. אם הולכים בדלת הברורה, ממשיכים ללכת עד למבוי סתום. אבל יש חבל שיורד למטה והוא כמעט בלתי נראה, ואם יורדים בו, אז מוצאים את "הנתיב האחר" שמוביל לבלרוג.
אז איכשהו זה יהיה גם הרעיון כאן. הנתיב שמוביל לג'מוזה הוא לא הנתיב הרגיל, ואת זה הם יודעים בעזרת סריקות עומק שהם עשו קודם, והם יודעים שיש נתיב נכון, אבל כרגע הם לא יודעים איפה הוא.
זאת תהיה נקודה אחת ומאוד מהותית בפרק הזה, שאני כרגע לא יודע כל כך איך לבנות אותה. מה לתאר? מה להציג? איך הם ימצאו את הנתיב הנכון?
וכמובן שקודם בכלל יש את כל המסע למטה. לפני שנתיים שנה-שנה וחצי כשהיה לי RUSH מטורף של מחשבה על איך לסיים את הספר, חשבתי על כמה דברים שקשורים למערות האלו... אבל מה להציג? מה מזה רלוונטי? זה הכל שאלות מאוד קשות שאני אצטרך להתמודד איתן עכשיו.
וכמובן מכיוון שאני לא רוצה לכתוב הרבה קרבות וברצף, אני כנראה רוצה לדלג בין זירות. אני חושב שמוקדם מאוד בפרק אני אבקר שוב בגנול שם ארבע דמויות שהצגתי לפני רגע יעשו דברים מועילים למדי. כעקרון יש שש זירות בהן נמצאים בני אדם חשובים כרגע בעולם: הרי מלאפוס, גנול וארץ היער, וארבע מקומות אקראיים ברחבי היבשת המרכזית (שעדיין אין לי שם בשבילה...), כשבכל קצה שלה נמצא אלוף ארץ יער אחר.
גם יש עניינים מעט יותר ארציים שעליי להתייחס אליהם בפרק הזה - למשל, בתחילת הפרק אלוף יציג לכולם את כלי הנשק שבהם הם ישתמשו, אותם הוא חישל בעצמו במהלך ההכנה. וכמובן את ה INFINITY GAUNTLET שהוא חישל לעצמו. שוב, עד כמה יש לי יצירתיות וסבלנות לחשוב בדיוק על אילו כלי נשק הוא בנה? אין לי באמת, אבל זה צריך להיאמר.
כמו שאתם מבינים - הפרק הזה הוא מאוד לוט בערפל מבחינתי. יהיה נחמד אם הייתי יכול ללכת למקומות ברגל ובזמן הזה להרהר, אבל קורונה וזה. וקצת קשה לי להיות יצירתי בבית משום מה.
טוב, אנסה לכתוב סיכום ביניים של הרעיונות שיש לי עד עכשיו בקובץ עצמו, ואנסה לבדוק אם אני יכול לדמיין את הפרק הזה נכתב בינתיים.
טוב נזכרתי שעוד משהו שצריך לדבר עליו אולי הם אלברט ופרד, שקשורים להקדמה. זאת הזדמנות טובה לסגור את הסיפור ההוא. מצד שני, זה תלוי באיך שאשכתב את ההקדמה... (אם כי הרעיון כבר סגור בראש, אך טרם כתוב).
אני חושב שמקור די חשוב לנפח בפרק הזה יהיה הסבר על המערות, ועל היצורים שגרים בהם - היי, זאת ההזדמנות לפגוש סוף סוף קטלומסיס! כן, אולי אני אעשה את זה INFODUMP של LORE ו WORLD BUILDING על המערות שמובילות לעולם הג'מוזה והיצורים שנמצאים בהם. זה יכול להיות לא מעט תוכן.
טוב, יש לי בערך 7 BULLETS לכתיבה על הפרק הזה. זה לא המון, אבל מצד שני 12 BULLETS בפרק הקודם הספיקו לשני פרקים, ואילו בפרק לפניו היו לי בסך הכל 8.5 BULLETS... אז אולי זה בסדר? כן, אולי אני צריך גם להתמקד ביכולות החדשות שכולם למדו לאחר עבודה רביעית ומדגימים שם... אולי.
טוב, אני עדיין לא רואה את הפתק הזה, אבל יש לי סוג של תכנית. אז אני חושב שאני אעצור כאן להיום, ומחר באמת אנסה להתחיל לכתוב את הפרק הזה.
-
[b]רשומה עשרים וחמש
[/b]אז גם אתמול לקחתי חופש. יצא משחק חדש של xcom (שלצערי אינו xcom3), ורציתי קצת לחרוש עליו כדי שאוכל לשחק בעיוור ועדיין לצפות בסדרות יוטיוב של מרבוזיר וכריסטופר אוד מבלי להרוס לעצמי. בין זה לבין hxh, לא כל כך התחשק לי לכתוב. אבל אני חייב להמשיך לכתוב, אסור לי לתת למומנטום שלי להיעלם (אני חושב שהוא כבר די נעלם, אבל אני רוצה למצות אותו עד תום). זה כבר כמעט חודש שאני עושה את זה באופן אינטנסיבי כל כך, וזה היה חודש מועיל למדי, אבל אני לא רוצה לעשות הפסקה ארוכה כשאני כל כך קרוב לסוף. אז אני אכתוב, אפילו שאני לא לגמרי בטוח מה אני רוצה שיהיה בפרק הזה. אני אכתוב בכוח, ובתקווה תוך כדי תהליך אני אבין מה אני כותב. אולי האיכות תיפגע כתוצאה מהכפייה העצמית הזאת, אבל לא אכפת לי, אני רוצה לסיים את זה!
אני חושב שאני אתחיל שוב מוודן גאף, ואתאר את ההמשך הישיר של סוף הפרק הקודם. הבוקר לאחר ה"ערב האחרון". אחר כך אני אתחיל לתאר את ההליכה במערות, אתן קצת lore infodump, ואז אדלג לרגע לגנול, אעביר שם קצת זמן, ואחזור ל"נתיב האחר". אז זאת תהיה התכנית כרגע, ואני אנסה לפעול לפיה. נראה איך זה יעבוד.
טוב, הבנתי משהו חדש במהלך ההסבר הזה של אלוף שנותן לכולם את כלי הנשק החדשים שלהם - וורגון לא משתמש בכלי נשק. הוא התחיל ללמוד לחימה כשהוא היה זקן, והוא למד בערך שנה או שנה וחצי, ובגילו ללמוד להשתמש בנשק זה קשה, אז הוא רק הספיק להבין איך להשתמש בקסמים.
טוב, כתבתי הקדמה של עמוד שבה אלוף מסביר על כלי הנשק לכולם. אני חושב שזה מספיק להיום. עכשיו אני איכשהו צריך לצאת מהסצינה הזאת ולעבור לתחילת התנועה במערות. אני אחשוב על זה אחר כך. מספיק להיום.
-
[b]רשומה עשרים ושש[/b]
טוב, לא כתבתי יומיים. אם להיות כן, היו לי עניינים אחרים ביומיים האלו, אבל תכלס, בין המשחק החדש של xcom, ובין זה ש hxh התחילה להיות מרתקת, אז קצת העדפתי לעשות דברים אחרים. אבל היום היה לי די זמן לשניהם, אז אני אשתדל להקדיש עכשיו שעה וקצת לכתוב.
אוקיי אז עצרתי באקספוזיציה שאלוף נותן לכולם את הנשקים שלהם, ועכשיו אני מניח שאני צריך להתחיל ללכת לתוך המערה.
אז שאלה ראשונה להיום: כמה red shirts מלווים אותם? והאם אני רוצה שהם ישרדו? והאם אני רוצה לתת לredshirts האלו אופי, ושם? טוב, אני מניח שאת כמות השומרים אני יכול לקבוע לפי "השלמה למספר יפה". יש כרגע 5 מהקבוצה של מרטין + 6 מ-b squad ו- + 6 מהנספחים, שזה 17 אנשים. אם יצטרפו אליהם שישה שומרים, זאת תהיה השלמה למספר ראשוני, 23. אוקיי, אז הם מקבלים שישה שומרים שיתלוו אליהם.
מפקד המשמר הוא כזה שמוק לול. נאום הפרידה שלו מהם? "אני לא רואה שום סיכוי שאתם מצליחים. אתם עומדים למות. ביי"
טוב כתבתי חצי עמוד אומלל עם הנאום הזה, ונאום קצר בהרבה של הכהן הגדול. בפעם הבאה שאכתוב (שימו לב שאני לא כותב שזה יהיה מחר) אני צריך להתחיל לכתוב מה קורה בתוך המערות. אני פשוט צריך איכשהו להקים לחיים כמה שיותר מפלצות ב ant tunnel. כלומר פטריות מתות, עיניים רעות, רפאים (או לחפש תרגום לboogie) ודרעכים. וכמובן: קטלומסיס, אבל הם יהיו בהמשך, לא בתחילת המערות. לחשוב על ant tunnel עשה לי קצת חשק למייפל סטורי. אבל זה לא יקרה.
טוב בייייי.
-
[b]רשומה עשרים ושבע[/b]
טוב, ננסה להתקדם עוד קצת.
אז כאמור הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם לתאר את המערות של הג'מוזה כסיפור שמישהו מספר, או כinfo dump של המחבר. הדרך הראשונה כנראה טובה יותר לסיפור, אבל מצריכה ממני יותר מדי מאמץ. מי אומר, מי שואל אותו דברים, וכו'. אני חושב שלמטרות streamlining אני אשאיר את זה כרגע כinfo dump מאת המחבר, ואולי אשאיר הערה שבעתיד להפוך את זה לשיחה. את התיאורים "בזמן אמת" אשמור לקרבות שלהם עם המפלצות שיש במערות. כן, נראה לי אני אכתוב info dump ואז כמה היתקלויות, או משהו כזה.
זה מרגיש לי קצת לא קשור, כי אין לי הרבה קטעים בספר שהם לא משוייכים לאף דמות, שבהם זה פשוט "המספר". זה תמיד מחשבות ושיקולים של מישהו. של מרטין, של הג'מוזה, וואטבר. אז מרגיש לי קצת מוזר לעשות את זה. אבל בסדר, נטפל בזה. כמו כן, ייתכן וזה יהיה info dump קצר למדי, כי בלי לתאר את היצורים ששוכנים שם אין הרבה מה לומר.
ואולי אני צריך גם שם למערות. אולי לא משהו ברור כמו ant tunnel אבל איזשהו שם, כדי לא לומר כל הזמן "המערות".
כן, החצי עמוד בערך שזה עתה כתבתי ללא ספק מרגיש מוזר. בינתיים יש לי עמוד וחצי בפרק הזה ולא באמת כתבתי כלום בינתיים. זה מדהים, אני לאט לאט מגלה את היכולת לחפור המון על שום דבר. זה היה יכול לעזור לי לפני עשור בספרות...
טוב, אני חושב שאני אסתפק בזה בינתיים, ובפעם הבאה אולי אנסה לכתוב כמה קרבות עם יצורים ששוכנים במערות.
אני לא אוהב את איך שהפרק הזה מתחיל... חסרים לי מעברים, חסרה לי מוטיבציה... טוב, נראה.
-
[b]רשומה עשרים ושמונה[/b]
טוב, אז המון זמן לא כתבתי. לקחתי הפסקה של למעלה משבוע. אבל עם המחשבה על כך שאולי יש לי קוראת חדשה, ההרצאה של סנדרסון, והעובדה שיצאתי קצת מהבית ויצא לי להרהר, אני רוצה להמשיך לכתוב. אני מן הסתם לא מתכוון לוותר - אני כל כך קרוב, אני לא אפסיק.
אז קודם כל אני אלך לקובץ עזר ואכתוב בו כמה תובנות מההרצאה של סנדרסון. אמנם עבר יום מאז ואני לא זוכר הכל, אבל זה טוב, ככה אני אכתוב רק את הדברים שיצרו את הרושם הכי חזק אצלי, ושיש לי סיכוי להפעיל באופן סביר. זה מצריך גם קצת שינוי פרדיגמה בסיפור שלי, כי את רוב הרקע של הדמויות אני פשוט לא מפרט, ודוחף ל"חוברת ההשלמות". אבל אולי אפשר לתת בכל זאת חלק קטן ומספיק ממה שצריך גם מבלי להיכנס לתוכן של "חוברת ההשלמות". בקיצור, אני אכתוב את התובנות שלי, ואז אמשיך לכתוב את הנתיב האחר.
טוב, כתבתי איזשהו סיכום. מקווה שאצליח ליישם את זה אחרי שאסיים לכתוב את מרטין סטורי. בכל מקרה, כעת אני חוזר לכתוב את הסיפור עצמו, אז נקווה שאצליח להתקדם קצת.
טוב, כתבתי עמוד בערך. אני אסיים כאן. התכנית להמשך היא להגיע למקום שהוא לפני ה "nest of evil eye", שבו הם יעצרו לכמה שעות, ואז הם ינסו לעבור את הnest of evil eye. ה-evil eye הם לא מאוד קשים לבד, אבל הבעיה היא שיש הרבה מהם, ושיש באזור הזה גם הרבה רפאים בדרך כלל, וברפאים מסוכן להילחם, ומסוכן שהם ישימו לב שיש מישהו עם כוחות מהאלים, כי אז הוא פגיע אליהם. אז איכשהו יהיה mad rush דרך הnest of evil eye (שאני צריך לדמיין איך הוא נראה, אבל מייפל סטורי נותן לי השראה). או שאולי בעצם הם ינוחו אחרי שיעברו את הnest. זה גם נשמע הגיוני. אה קוראים לזה cave לא nest. אולי אני צריך לשלב גייזרים שיש באדמה. יש כאלה בant tunnel. זה לא מהותי, אבל אני יכול להוסיף אותם. כן, אחרי הcave of evil eye יש מפה נוספת אחת צהובה, drake hunting ground, ואחריה מתחילה המערה הכחולה - the cave the lost light. אז אני חושב שהם יצליחו לברוח מהcave of evil eye, יעשו הפסקה לישון, ואז ימשיכו למערה הכחולה, ששם הם יפגשו דרעכים, עיניים מתות, וחטולאים, וקלומסיס, ונראה מה עוד. זה... מתקדם איכשהו. בקיצור, אני שמח שהצלחתי להתקדם קצת.
-
[b]רשומה עשרים ותשע[/b]
טוב, אנסה להמשיך. קודם כל שמתי לב שפחות או יותר מילאתי שתי מטרות שלי לפרק הזה, גם אם באופן לא משביע רצון. אגב אני כבר מתקרב ל-3 עמודים לפרק הזה. טוב אז כאמור אני אנסה להמשיך לכתוב עכשיו את ה cave of evil eye ואיך הם עוברים בהם. היה לי קצת זמן לנסות לחשוב על איך זה אמור לעבוד. נראה איך זה באמת יכתוב את עצמו.
טוב, כתבתי הקדמה לקרב בcave of evil eye. עכשיו אני צריך לחשוב על הקרב עצמו ולגרום לו להיות מעניין, במיוחד כשזה לא באמת יהיה קרב, אלא יותר בריחה במשך כמה שעות תוך כדי זה שevil eye מקיפים אותם מכל כיוון.... אני אצטרך לחשוב על זה עוד קצת אחר כך. בינתיים זה לא מדהים אבל גם לא רע.